Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תוכל להרחיב על הבעיה שנוצרת עקב TA?

נוצר הפרש פאזות בין האלמנטים והם לא מתחברים בצורה טבעית.

המצב הטוב ביותר קורה כאשר כל הצד מקבל את אותו delay.

תחשוב על רמקולים בבית, האם ראית רמקול אי פעם שיש בו TA שונה בין הוופר למיד או לטוויטר?

(בפועל הטוויטר תמיד יותר קרוב לאוזניים שלך)

לאחר בהמון בדיקות ונסיון גילתי שרק כאשר כל הצד מקבל את אותו delay האלמנטים מתחברים האופן טבעי.

כך למעשה המערכת גם תשמע טוב אם הראש שלך יזוז כמה מילימטרים לכל כיוון :)

באוטו חשוב להשתמש ב TA על מנת להגיע למרכוז בין הצדדים בגלל שאתה לא יכול לשבת במרכז הרכב ולאו דווקא למרחק כל אלמנט מהאוזן שלך.

הכי טוב שפשוט תנסה ותראה בעצמך...

בהצלחה

Sound Monitor DTA-500X + CDT-450X

Audison THESIS HV VENTI @ High-End Custom X-over

Audison THESIS THX3 @ Audison THESIS Sax & Voce & Violino

Audison THESIS Uno @ 2X Audison THESIS Basso

פורסם

לאון

לפני שאני פורש ללילה - נהניתי לקרוא את התגובה האחרונה שלך.

אני כבר שנים ארוכות עובד עם אותו הדיליי לכל צד ובאמת, חוץ מהתקנה אחת שעד היום אני לא מבין איך זה הצליח לי שם (בקורולה הלבנה) שבה נתתי דיליי לכל אלמנט בנפרד וזה עבד טוב, כל שאר ההתקנות שלי הדיליי נועד רק בכדי לתקן סטיית יחס בין צד ימין לבין צד שמאל.

באוונסיס - כל ניסיון שלי לעשות TC שהוא לא תיקון מינימלי פשוט נכשל! אני בטוח שאתה זוכר את התסכול שלי -> לא הבנתי בכלל מה קורה לי שם עד שחזרתי איתך לנקודת ההתחלה ופשוט עשיתי TC זהה לכל צד.

מעבר לכך הדברים האחורנים שיצא לי להחשף אליהם זה שככל שהסלופ יותר מתון (סלופ יותר קטן) נראה שהתוצאה של המערכת מרגישה יותר "טבעית" או פתוחה אפשר לקרוא לזה.

גם כשאתה עובד עם סלופים מתונים שזה אומר 6, 12 אתה עדיין מקבל טווח עבודה רחב יותר מכל אלמנט למרות נקודות חיתוך שמראות על טווח עבודה צר יותר -> זה עובד נהדר.

ניר באחת ההא\ערות האחרונות שלו גם כן הפתיע אותי והתוצאה היתה לטובה והיא שגם לסאב נתתי סלופ יותר מתון ועדיין התוצאה הסופית הרגישה לי יותר טוב (עדיין צריך לבדוק שם משהו במונובלוק שאני לא סגור לגביו).

אבל אם אתה יכול להסביר בבקשה למה אתה חושב שרכיבים של מאנדורף יתנו לך שיפור?

לגבי הנגדים -> אני מתאר לעצמי שאתה מדבר על נושא ההשראות ואתה הולך להביא נגדים קרמיים עם ליבה חלולה של מאנדורף.

העניין הוא שההשראות האלה בתחום התדרים של אודיו הם בלתי שמיעים לאוזן אנושית לפי מה שאני יודע - תקן אותי כאן בבקשה.

לגבי הקבלים -> הנסיון שלי מראה שישנם הבדלים שמיעים, בגלל זה במערכת שאני בונה כרגע ברכב של האשה החלטתי ללכת על קבלים של בניק ואח"כ אני אנסה פשוט להחליף אותם לקבלים של קלאריטי ונראה אם יהיה הבדל -> אצטרך כמובן לפנות לזה תקציב, נתחיל עם בניקים ונחיה :-D.

בTHX3 יש לך נגדים מ-ע-ו-ל-י-ם שהם בסטנדרט צבאי, אלו הם נגדים קרמיים עד כמה שאני יודע מצופים בגוף קירור מ-א-ס-י-בי והם מאוד מאוד מדוייקים עם אחוז השראה נמוך יחסית של 5 אחוז אבל יכולת ספיגה (וואטים) מאוד מאוד גבוהה.

אני מתאר לעצמי שאתה רוצה להביא נגדים עם נתון דיוק של 2 אחוז סטייה אבל תוודא שהם יכולים לספוג הספק דומה לזה של הנגדים הנוכחיים שלך (אם כי, הם ממש לא פראיירים).

אשמח אם תרחיב כאן כי זהו בעיניי לב ליבה של המערכת.

נקיון אות המקור והמגבר -> סף איכות המערכת.

איכות הקרוס היא בסופו של דבר היכולת להפוך את כל מה שעובר מהמקור דרך המגבר עד הרמקולים - שקוף.

היות והסיכוי שלנו לראות מישהו כאן בונה מגבר איכותי הוא יותר מאפסי -> הייתי משקיע את המאמץ המירבי של הדיון כאן על הקרוס, כי את זה אנחנו נראה כאן לא מעט עם הזמן.

כמי שעשה וראה מערכות אקטיביות מלאות אני מנסיון יכול לאמר שהצעד הבא של כל חבר פורום כאן שמאס בעבודה אקטיבית או פשוט חושב על "מה הדבר הבא" זה באופן מאוד טבעי לחזור לעבודה פסיבית.

רוב חברי הפורום המתקדמים יותר כאן נמצאים כרגע בנקודה שהם רובם הגיעו כבר למערכות אקטיביות מרובות רכיבים -> אנחנו נתחיל בקרוב לראות כאן חברה בונים קרוסים פסיביים :-D

זה בלתי נמנע 8)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן עבודה עם סלופים נמוכים עדיפה יותר

ככלל רמקולים איכותיים נועדו לעבוד עם סלופ 6 ו 12 ולעמוד "בעומס"

לגבי רכיבי הקרוס , אני לא יכול להיות בטוח ב 100 אחוז שאכן הרכיבים של מנדורף יתנו שיפור בסאונד אבל זה משהו שצריך לנסות ולראות.

בחרתי בחברת מנדורף בגלל שלאחר בדיקה נראה שהם באמת יודעים לייצר רכיבי hi end לקרוסים פאסיבים.

אני נותן יותר דגש על החלפת הקבלים הטוריים בקרוס לקבלים של מנדורף מהסדרות הגבוהות ביותר שיש להם וכאן אני מצפה להבדל.

אני מתכנן לחליף את הקבל של הטויוטרים לקבלי oil כך שהסאונד מהטויוטר אמור להיות עוד יותר מלטף ממה שהוא כבר עכשיו.

עוד פעם - בנושא הזה הכל עניין של ניסוי וטעיה.

החלפת הנגדים לדעתי לא בהכרח תתן שיפור, אבל מכיוון שמדובר ב 2 נגדים סה"כ (אחד לטויטר ואחד למיד) אני כנראה אזמין אותם בנוסף לקבלים.

לגבי הסלילים - כאן אני משאיר את העבודה נטו לאודיסון :). (אולי מתישהו בהמשך אני אשקול לנסות סליל אחר רק למיד)

פורסם

לגבי הנגדים - לא נורא, אחד עולה 20 דולר במדיסאונד - זה נחשב "זול" לרמה שאתה מתעסק בה

:-P:-P:-P

לגבי הקבלים - תשמע, אנחנו מדברים על קבלים בטווח מחיר שמגיע עד 300 דולר לקבל בודד ואל תשכח את הגודל הפיסי שלהם גם.

הייתי מציע לך אולי לרכוש אחד בתור התחלה ולעשות השוואה צד מול צד ולראות מה קורה לפני שאתה מוציא סכום על עוד אחד כזה - זה כואב בכיס ואם לא תרגיש הבדל משמעותי או שההבדל דווקא יהיה לרעה - כנראה שחסכתי לך סכום נחמד לניסוי הבא.

אם כבר סלילים אז של GOERTZ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
נוצר הפרש פאזות בין האלמנטים והם לא מתחברים בצורה טבעית.

המצב הטוב ביותר קורה כאשר כל הצד מקבל את אותו delay.

תחשוב על רמקולים בבית, האם ראית רמקול אי פעם שיש בו TA שונה בין הוופר למיד או לטוויטר?

(בפועל הטוויטר תמיד יותר קרוב לאוזניים שלך)

לאחר בהמון בדיקות ונסיון גילתי שרק כאשר כל הצד מקבל את אותו delay האלמנטים מתחברים האופן טבעי.

כך למעשה המערכת גם תשמע טוב אם הראש שלך יזוז כמה מילימטרים לכל כיוון :)

באוטו חשוב להשתמש ב TA על מנת להגיע למרכוז בין הצדדים בגלל שאתה לא יכול לשבת במרכז הרכב ולאו דווקא למרחק כל אלמנט מהאוזן שלך.

הכי טוב שפשוט תנסה ותראה בעצמך...

בהצלחה

העניין הוא שרמקולים בייתים נמצאים פחות או יותר באותו מיקום/מרחק מהאוזן שלך +/- כמה ס"מ.

בהתקנה ברכב ההבדל יכול להיות כמה עשרות ס"מ הבדל בין וופר לטוויטר באותו צד לאוזן שלך.

מה שמצריך התקנה מאוד מחושבת, לצערי לא היה לי העונג לראות את הרכב שלך במפגש צפרכז האחרון אבל אני מצפה לכך מאוד!!!

בהצלחה ותעדכן...

פורסם

עונג צרוף על 4 גלגלים.

אם טויוטה היו יודעים עד כמה רכב משפחתי שלהם יכול להשמע טוב הם היו מתהפכים כנראה :-D

הרכב מרגיש לא כמו הקלטת אולפן באיכות סופר דופר אלא פשוט כמו הופעה חיה על ארבע גלגלים.

שני הרכבים היחידיים שאני באמת זוכר בהם תחושה שכזו היו הפולו של עופר דותן והפאסאט של יאריק עם סיזים ביתיים ופיונירים.

אבל לאון - אנחנו חייבים לדבר על הקטע הזה של "קאוואבנגה" מתישהו :)

Pioneer TS-X150

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

update...some new pic....:)

P1020184a.jpg

P1020226a.jpg

P1020230a.jpg

P1020235a.jpg

SM.jpg

פורסם

ניר, בובי - תשתדלו לא להשפריץ כשאתם רואים את זה

:-D

לאון מה אני אומר לך אתה משוגע אמיתי - אבל אתה הולך עד הסוף!!!

תעלה גם את התמונה של הגרף שמראה מה הפייז שיפט של הקרוס הזה או יותר נכון מה ה"לא פייז שיפט" של הקרוס הזה :-D

פשוט מדהים!

תסביר קצת בבקשה על הרכיבים:

למה דווקא סלילי ליבת אוויר מצופי שעווה?

למה דווקא הכבלים האלה של מאנדורף ומדוע הם מחוברים בצימוד?

למה השימוש בנגדים קרמיים עם ליבת אוויר ולמה הם משמשים?

מהם קבלי הBYPASS הקטנים האלה ומה הם אמורים למנוע?

איך התכנון של הקרוס מבוצע?

איזה כיף!

Pioneer TS-X150

פורסם

וגם, איפה מוצאים את פסי החיבור הללו?

מעבר לזה, בטוח שזה נשמע כמו שזה אמור להשמע.

רק חסר איזה PCB טוב עם כיסוי פלקסיגלאס ורמת המראה קופצת פי כמה.

מתחדשת*

פורסם

תגידו לי, אתם נורמליים? כמעט וקיבלתי התקף לב וזיקפה בו זמנית מהתמונות האלו. קבלי MKP/MKF SILVER MICA מסדרה M, סלילי AIRCORE שטוחים... דיי, נרגעתי. :-):-D

מהם הערכים של כל הרכיבים? אני מבין שזה קרוס 3WAY מדרגה 2, נכון? באיזה תדרים החיתוכים?

אה, כן, PCB IS FOR PUSSIES :-)

מה שכן, הייתי מפריד כמה שיותר את החצאי הקרוסים (כלומר להרחיק את השמאלי מימני) תהיה למפלצת הזאת איזה מכסה?

בנוסף, אם כבר הולכים על הרכבת POINT-TO-POINT קלאסי, חייבים לדאוג לכל שאם יש חוטים שעוברים אחד ליד השני, המעבר חייב לתבצע בזווית של 90 מעלות וכן, להימנע כמה שיותר מהעברת חוטי חיבור צמוד או במקביל. בכך תימנע השפעה הדדית של הכבלים. רצוי, לא חייב, שחוטי חיבור יראו כמו האות S. טוב, האמת זה קצת מאוחר :-) מה שכן, חייבים לדאוג לקירור אפקטיבי של הסלילים, אחרת, בחום ישראלי, השעווה תתחיל להתרכך או, יותר גרוע, לנזול.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

ואף אחד לא שם לב ל sound monitor בכללל :)

אני אפרט יותר בסוף היום כשאתפנה מעבודה...

פורסם

עזוב לאון

:-D

למה לשים לב למכשיר שבמקור יוצר רק לשוק היפני והיה צריך להבריח אותו מחוץ ליפן בכדי להיות בעלים של אחד :-P

שלא לדבר על זה שזה מכשיר שכבר לא מיוצר והוא נדיר.

עד כמה שידוע לי המידבאס והטוויטר חתוכים בסדר שני והמידריינג' בסדר ראשון - למה התצורה המוזרה הזו? אני לא יודע.

בובי - אני לא חושב שכדאי שתראה את הגרף... :-)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...