Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש בפורום, עם סוסיתא ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון, זה מנוע של פורד אנגליה. 105E. יש הרבה חומר עליו ברשת. יש מועדון חברים של פורד אנגליה באנגליה ויש להם אתר עם שרטוטים, תצלומים נתונים והוראות. מה שעושה את החיים (קצת) קלים.

הצלחתי גם למצוא אצל אמיר שני פנסים אחוריים (בקליט). לא היה מכסה למיכל דלק. מצאתי משהו משומש, במצב טוב ועם שני מפתחות ועכשיו אתאים את פתח המילוי למכסה.

התחלתי בפרוקים פנימיים. אצטרך לאלתר מסילות לחלונות, כי הן מתפוררות. את דפנות הצד הפנימיות על הדלתות צריך רק לנקות ולצבוע. את הגדולות, מאחור, יהיה צורך גם לתקן מעט. אין תקרה פנימית. אבל אצבע את הפייבר(תקרה ודפנות) ואח"כ נראה איך עושים ציפוי בד כמו המקורי. אני יודע שיש מי שעושה כאלה.

שלום

אני משפץ גם סוסי תא ואם אתה מתכוון לייצר אצל משהו מסילות לחלונות אשמח גם להצטרף אני צריך גם שתיים

תודה

נתן

אספנות = סבלנות

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עבודה יסודית ומדוייקת כל הכבוד.

במידה ותחשוב על החלפת מנוע דבר עימי יכול להיות שיש לי משהו בשבילך.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מספר עדכונים, לפי נושאים.

אתחיל עם ה "V" על מכסה המנוע.

חלק ממנו היה שבור וכידוע לא ניתן להשיג חדש כזה. אז החלטתי בשלב ראשון לתקן.

קדחתי חור במקום השבור והדבקתי חוט מתכת קשיח (במקרה, מ"שפיץ" של אופניים).

לאחר מכן הדבקתי מעל ומתחת, תוך חריצת מקום לחוט חומר בשם "רוהאסל". חומר שנראה כמו ספוג, אבל פריך וניתן לעיבוד.

את הכל הצמדתי לנייר מילמטרי ועיבדתי מדויק כדי לקבל סימטריה.

שייפתי לקבלת צורה מלאה ומדויקת ולאחר מכן מילוי ב"קרקיט". (כאמור, הרוהאסל הוא בעל מרקם נקבובי).

שייפתי שיוף סופי ועדין וצבעתי בצבע אלומיניום.

כעת ניתן להתקין זאת כמו שהוא ובמקביל או כתחליף, גם ליצור תבנית וממנה לייצר עוד כמה יחידות כאלה, מפליז.

תמונות, לפני ואחרי:

b28.jpg

b9.jpg

b10.jpg

b11.jpg

b27.jpg

פורסם

עכשיו הגיע תור ה"סירות" של הטמבונים.

מקרה עצוב..... בכל הארבע המצב על הפנים. אין אף אחת שלמה. מעבר לכך, גם התושבות מקדימה פגועות, תיכף, בפוסט הבא).

פרקתי אחת שנראתה שלמה לגמרי והוספתי מילוי באמצעות דבק "גורילה". זהו דבק שבמגע עם האוויר קולט לחות ומוקצף. לחר מכן הוא ניתן לעיבוד. לאחר העיבוד מילאתי בקרקיט והחלקתי. עכשיו אני מגלה שאין לי תמונה של החלק השלם - אוסיף אח"כ.

b15.jpg

b16.jpg

b14.jpg

פורסם

ה"תושבות" של הסירות.

הקדמית ימנית כמעט שלמה. אבל בשלב מסוים ניתקתי אותה מהטמבון, כי היתה תלויה על בלימה. השמאלית שבורה וחסרה בחלקה התחתון.

את הימנית עיצבתי והשלמתי וכעת אני מתכוון להשתמש בה ולייצר תבנית כדי לייצר את השלמת הצד שמאלי. לאחר מכן אחזיר את הימנית למקום.

עריכה: דרך אגב - הבורג שבולט מהחזית - בצידו השני טבעת ואליה מתוח חוט מתיחה שמביא את כל הפרונט למקום לפני ההדבקה. עשיתי זאת בכמה מקומות.

b2.jpg

b11.jpg

b19.jpg

b21.jpg

פורסם

כנף שמאלית אחורית:

מילוי, יישור, מילוי, החלקה, מילוי וכן הלאה. באזור הכניסה של צינור הדלק הדבקתי מאחור משטח עם חור ולאחר מכן המשכתי את העיצוב. בפנים זה גמור. בצד החיצוני יש צורך בליטוש סופי ואח"כ הכנה לצביעה, מה שיגיע במועד מאוחר יותר. (התמונות האחרונות לא מייצגות את המצב הנוכחי, שהוא מתקדם יותר. אעלה תמונות בהמשך).

A4.jpg

A12.JPG

b5.jpg

b6.jpg

b7.jpg

b12.jpg

b13.jpg

פורסם

עבודה יפה ומרשימה. מהתמונות נראה שפתח התדלוק דומה בממדיו, כך שאולי פרוייקט הגומיה עשוי להתאים גם לבעלי קוביה. האם אתה יכול למדוד את קוטר פיית הדלק והחור בפיבר?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כזכור, כל החזית היתה "שברים שברים"

הרבה עבודה קטנה ומדויקת, חיזוקים זמניים ופירוק לאחר מכן.

היום החזית כבר שלמה וממתינה לגימורים. סימנתי בתמונה ה"רחבה" בעיגולים את המקומות בהם היה צורך ב"טיפול" מיוחד".

A1.jpg

b1.jpg

b2.jpg

b8.jpg

b25.jpg

פורסם
עבודה יפה ומרשימה. מהתמונות נראה שפתח התדלוק דומה בממדיו, כך שאולי פרוייקט הגומיה עשוי להתאים גם לבעלי קוביה. האם אתה יכול למדוד את קוטר פיית הדלק והחור בפיבר?

און, החור בפיבר הוא איך שהתחשק לי לעשות ואינו סופי. קוטר הצינור הוא 50 מ"מ והחור הסופי יכול להיות בהתאם לגומיה שאשיג. בינתיים, כפי שציינתי, יש לי משהו שאילתרתי, שכנראה לא עמיד בבנזין.

פורסם

תושבות לצירי מכסה מנוע.

התושבת הימנית היתה חופשייה. השמאלית בכלל לא היתה במקום. את הימנית חיזקתי - מילוי בדבק אפוקסי בינה לבין המשטח ולאחר מכן כיסוי באמצעות עיסת פיברגלס.

את השמאלית הורדתי לגמרי לניקוי ולאחר מכן הדבקה באמצעות אפוקסי וכיסוי באמצעות עיסת פיברגלס.

למעשה כעת אני יכול כבר להרכיב את הרדיאטור ואכן אני מטפל במנוע ומכין אותו להנעה (הנאה?) ראשונה. אולי בימים הקרובים.

b3.jpg

b17.jpg

b22.jpg

פורסם

ההגה עם סדקים. הכנתי חומר מילוי מאפוקסי בו מעורבת אבקת "מיקרו בלון" וצבע כחול. ה"מיקרו בלון" מוסיף נפח לאפוקסי ומאפשר עיבוד קל יותר שלו והצבע מאפשר לי לראות את החומר יותר טוב. לאחר ליטוש וניקוי ההגה אצבע אותו בצבע שחור. בחרתי כזה שנותן מראה לא חלק ומעין עור.

גם רצפת תא הנהג בעייתית. באזור של הרגליים מילאתי בדייסת פיברגלס ויש עוד לעשות גימורים. באזור המגע השמאלי של כיסא הנהג עם הרצפה היה שבר רציני. הדבקתי עם דייסת פיבר, לאחר מכן הדבקתי משטח מתכת בעובי כ 3 מ"מ ועליו אשלים את המילוי וההחלקה עם דייסה.

בהרבה מקומות יש שברים קטנים, בעיקר בכנפיים. כל מיני תיקונים קטנים ולא פשוטים. בעיקר בשל הזמן שחלף ויש לנקות את השברים כדי שהחומרים יתפסו טוב.

וכדי לעבוד גם בערב, הכנתי תאורת מסיבות בתוך הרכב. שימוש בסוללה קטנה 12 וולט - ויש לי חדר עבודה...

b8.jpg

b23.jpg

b24.jpg

b18.jpg

b26.jpg

פורסם

כנף אחורית שמאלית, תמונה עדכנית.

צינור מילוי דלק וגומיה שהתאמתי, זמנית, אולי.

מעבר לכך, כל הזמן טיפולים מכניים. פרקתי ומסרתי תופים וסנדלים לחידוש. פורקה משאבת דלק לניקוי. משאבת מים כנראה אקנה חדשה, לאור שיקול העלויות וכן הלאה.

עדכונים נוספים - בהמשך.

b29.jpg

b30.jpg

פורסם
און, החור בפיבר הוא איך שהתחשק לי לעשות ואינו סופי. קוטר הצינור הוא 50 מ"מ והחור הסופי יכול להיות בהתאם לגומיה שאשיג. בינתיים, כפי שציינתי, יש לי משהו שאילתרתי, שכנראה לא עמיד בבנזין.

אם כך, נראה שהגומיה עשויה להתאים גם לך ולשאר בעלי הקוביות. שאלתי את חבר הפורום אבי, לו סוסיתא קוביה, טנדר 12 ורום 1300 והוא אומר שהגומיה אמורה להיות זהה.

אין כמו מראה עינים, כשאראה במה מדובר, אדע סופית. בכל אופן, באפשרותך להתאים פיה של רום/סוסיתא מהדגמים החדשים יותר ואז תהיה התאמה מלאה ומוחלטת.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תוכן חדש...