Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש בפורום, עם סוסיתא ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב מצופי הדלק מחוברים לזרוע ,פה יש מצוף מנחושת העולה אנכית ומרים את הזרוע שלוחצת על השסתום,זו שיטה די מיוחדת.

למיטב זיכרוני מיכל הדלק בדגם זה הוא בצורת גליל מוארך,כמו חתיכת צינור. האם אתה מיצר חדש .

עבודה יפה. והכי מוערכת לדעתי זו העובדה שאתה עושה את מלאכת השיפוץ באופן עצמאי.

המשך הנאה מהיצירה

אריק

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוב מצופי הדלק מחוברים לזרוע ,פה יש מצוף מנחושת העולה אנכית ומרים את הזרוע שלוחצת על השסתום,זו שיטה די מיוחדת.

למיטב זיכרוני מיכל הדלק בדגם זה הוא בצורת גליל מוארך,כמו חתיכת צינור. האם אתה מיצר חדש .

עבודה יפה. והכי מוערכת לדעתי זו העובדה שאתה עושה את מלאכת השיפוץ באופן עצמאי.

המשך הנאה מהיצירה

אריק

אני לא עושה הכל לבד. הרדיאטור והאגזוז הם חדשים מייצור מיוחד/התאמה. גם את ריפוד המושבים אעביר לבעל מקצוע וכמובן, גם הצביעה החיצונית תתבצע כיאות ובצורה מסודרת. מיכל הדלק מיוצר עבורי. הוא אכן גליל ובאמת חשבתי למצוא צינור מתכתי ולהתאים אותו. אבל קיבלתי הצעה לייצור מנירוסטה והלכתי על זה.

אחרי שאניע את המנוע אתחיל להתקדם עם הרכבת הבלמים, משאבות, צנרת וכו'.

פורסם
הגיע תור הקרבורטור.

הקרבורטור הגיע אלי כאשר ברור שהוא זקוק ליד חמה. אפשר לראות מהתמונות שהמשטחים היו מאד לא ישרים. ליטוש הגון הביא לשיפור ניכר. לפני כן, בהצמדה של שני חלקי הקרבורטור ללא אטם אפשר היה להעביר פיל ברווח. או לפחות סוס.:wink:

השגתי אטם ראשי חדש לקרבורטור, אבל הוא היה לטעמי מעט דק. מאחר ויש לי חומר מעט יותר עבה (אחלה חומר...:roll:) העתקתי וגזרתי לי אטם חדש. ניקוי פנימי קל וגם המצוף קיבל את מנת הניקוי וההברקה שלו. לאחר מכן חיבור (ואילתור ברגים, באופן זמני, כי ההברגה נגמרה, לפני שנים). נראה לי שאעביר אותו עוד קצת ניקוי חיצוני (אולי ייראה חדש ואוכל למכור אותו ברווח...).

אם פרוייקט הקרבורטור שלך לא יצלח - יש לנו קרבורטור אחר בשבילך.

בהצלחה.

תמונה 157.jpg

צוות הפיברקלאב...

אתם מוזמנים להיכנס לשרשור שלנו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

תודה על הרצון לעזור.

הקרבורטור הגיע למצב סביר. ועוד אמשיך לשפר אותו. אם יעשה צרות, אעמיד אותו במקומו ואסביר לו שאו שיתחיל לעבוד כמו שצריך או שנחטוף עליו עצבים. אולי אביא אותו למפגש בנוקיה ואנזוף בו בנוכחות כל החברים, שידע לו.:shock:

מניסיוני, בסוף הוא ינגן. אין סיבה שלא. אולי אפילו בהתחלה. מה זה בסך הכל קרבורטור? צינור ונטורי, מיכלון של דלק וכמה דיזות.

שוב תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהמשך לשרשור שפתח ערן, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=450835 הגעתי היום לקבל את מיכל הדלק. מנירוסטה (משבדיה...).

כמובן שהרשיתי לעצמי שוב להיות מרוצה מהעבודה.

המצב של המצוף והמנגנון לא נראה טוב - -אבל לא דבר ששיפוץ מרתק לא יפתור.

אותו דבר לגבי צינור איסוף הדלק.

אז שוב תמונה שצילם ערן, של המיכל החדש והישן. גם תמונה של המיכל אצלי בבית, לאחר שהתחלתי לבדוק איך מבריקים אותו....

וכמובן, גם המצוף וצינור האיסוף.

e3.jpg

e2.JPG

e1.JPG

פורסם

ועוד תוספת.

תמונה של מיכל הדלק על הרכב לפני הפרוק (הרבה חלודה).

ומאחר ואני רוצה להניע בקרוב ויקח זמן עד שהמיכל יהיה לשביעות רצוני, אילתרתי מיכל חליפי (מה לעשות, אין לי ערכת אינפוזיה). לאילת לא אגיע איתו, אבל המנוע יוכל לעבוד זמן מה.8)

e4.jpg

e5.jpg

פורסם

נראה טוב,אני הסתפקתי בגלון שקשרתי מעל הקרבורטור ,חיררתי את הפקק העליון הכנסתי צינורית גמישה (רבע)לתוך הדלק והקצה השני שלה לכניסה בקרבורטור,נשיפה לתוך הגלון והדלק זורם פנימה.שים לב שהשסתום שמעל המצוף מתפקד טוב ,כדי שלא תהיה הצפה.פעם בלית ברירה נסעתי כך עם סיקס כשהגלון קשור לחלון.

בהצלחה והרבה הנאה מההתנעה ,מכיר את ההרגשה.

אריק

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז מה עושים כשהולך להיות ברכב רדיו ישן, שיתאים לרוח התקופה, אבל גם רוצים לשמוע מוסיקה טובה עם מבחר גדול וגם להאזין לרדיו FM?

משפרים.

פניתי לחבר חובב רדיו. הוא השתיל חיבור עם מפסק לפני המגבר ברדיו והוציא תקע. את התקע אני מחבר ל MP3 ובאמצעות המפסק אני יכול לבחור בין לשמוע את הרדיו המקורי או לשמוע את המערכת המודרנית עם מבחר הדיסקים שעליה. עכשיו נעשה את אותו שינוי על התדיראן ונוכל לשים רדיו אחד מקדימה ואחד בתא המטען.....

רדיו.jpg

פורסם

בינתיים המנוע נראה כבר כמעט כמו חדש למרות שבינתיים הוא לא ירד מהרכב. נשלים את "חידוש" הסטרטר ונגיע להניע. גם המאבק בחידוש המצוף של מיכל הדלק הולך ומתקדם. (וגם תמונה יותר טובה של הרדיו)

מנוע 12.jpg

מצוף 6.jpg

רדיו.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

באדיבות פיברקלאב ועל פי הנהלים הגיעו לידי סטרטר ומצוף דלק (ועוד מספר פריטים קטנים).

הבעיה עם המצוף שהוא PN דומה. לדעתי מתאים למיני. יש לו כיפוף במקום שונה מהנדרש. בתוך המיכל יש צינור אורכי שדרכו עובד מוט התלייה הראשי של המיכל. מה שגורם למצוף להיתקע בערך ברבע מיכל. אצטרך להאריך טיפה את חוט המצוף ולכופף במקום אחר (בינתיים אני מתאמן על בננות). תאור מפורט יגיע לאחר הביצוע.

הסטרטר הורכב ועובד יופי (נראה לי שגם הקודם יחזור לפעילות תקינה וימצא את עצמו חוזר למדפי פייברקלאב) "הנעתי" בראשונה ללא דלק וללא פלגים. . אבל מה - -כאשר באתי להניע (עם פלגים ודלק) גיליתי נזילת דלק מהקרבורטור, מאזור משאבת ההאצה. כמובן שההנעה בוטלה (התהילה נקנית בייסורים) והקרבורטור עבר למעבדה. גיליתי שהמשטח של משאבת ההאצה כנראה התעוות במהלך השנים והעברתי אותו טיפול יישור. ניתן לראות בתמונות שהשיוף הראשוני נגע רק בקצוות ואכן הנזילה היתה בצד הנמוך, באמצעו. לאחר שיוף וליטוש - המגע הרבה יותר טוב ולהערכתי משם לא ייזל דבר. נחזור לפעילות בהקדם.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

פורסם

המצוף לאחר השינוי.

אפשר לראות את שני המצבים הקיצוניים (מלא/ריק) מסומנים בירוק.

את הזרוע הארכתי באמצעות הלחמת צינורית פליז וכופפתי כדי להגיע בצורה אופטימלית לשני מצבי הקיצון.מספר הכיפופים הוא כדי "לעקוף" את מוט התלייה העובד בתוך הצינור, כאמור. מעבר לו צריך להגיע לאפס ובצד העליון למירב, בלי שייתקל בקשת העליונה של המיכל.

7.jpg

פורסם
המצוף לאחר השינוי.

את הזרוע הארכתי באמצעות הלחמת צינורית פליז וכופפתי כדי להגיע בצורה אופטימלית לשני מצבי הקיצון.מספר הכיפופים הוא כדי "לעקוף" את מוט התלייה העובד בתוך הצינור, כאמור. מעבר לו צריך להגיע לאפס ובצד העליון למירב, בלי שייתקל בקשת העליונה של המיכל.

עבודה יפה ומרשימה! קבל ח"ח מצוות פיברקלאב. עכשיו נותר רק לסגור את נושא המדפים... :wink:

צוות הפיברקלאב...

אתם מוזמנים להיכנס לשרשור שלנו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
המצוף לאחר השינוי.

יחידת המיכל היא נגד שעליו מגע זחיח הנע על ציר. ההפרש בין אפס התנגדות להתנגדות מירבית הוא כ 80 מעלות. אם טווח התנועה קטן מזה הקריאה תהיה שגויה ולא תתן את כמות הדלק האמיתית במיכל. לא ברור ממה שכתבת אם "מצבי הקיצון" הם רק פיזית או גם מספר המעלות הנכון.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...