Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

505 -83 -1800CC איזה דלק לשים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

אוקטן 95 בלבד, בתוספת אשלגן כל שלוש תדלוקים מלאים(אשלגן לא חובה!

הערה: לא קיים דלק עם עופרת בארץ ובעולם !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קובי הלמר שלום רב !

אני בדרך כלל משתדל להיות ברור, ואני נוהג להנסח בצורה ברורה, שלא מצריכה יותר שאלות הבהרה.

כתבתי שאתה יכול לתדלק באוקטן 95 בלבד, שהוא כמובן נטול עופרת, ושלא קיים דלק עם עופרת כבר מספר שנים בארץ ובעולם, בעבר היה אשלגן מתוסף לדלק עוד בבתי הזקוק, לטובת כמות זניחה של מכוניות, לרוב רכבים ישנים עם קרבורטור ורכבי אספנות.

מכיוון שכמות הרכבים האלה היום זניחה, החליט משרד התשתיות, לספק אוקטן 95 נטול עופרת, והורה לספק אשלגן בבקבוק של כ2000 או 300 CC בערך כאשר יש להוסיף כפקק כל כשלושה תדלוקים.

מדובר במכוניות משנוצ השמונים ומטה, שראש המנוע שלהם, לא חוזק בעבר בתושבות שסתומים מחוזקות ומחוסמות נגש שקיעה, בשימוש ללא עופרת, כמות המכוניות האלה בארץ היום זניחה, ולא אמורה לכלול את הפזו 505 שלא עומדת בשנתון שציינתי.

על מנת לתדלק באשלגן יש לקחת הלוואה, או משכנתא בבנק, וחובה להביא

ערבים ובטחונות.

בתקווה שהובנתי הפעם כראוי.

בברכה

צביקה

פורסם

היי צביקה

המנוע של ה505 של ידיד שלי ,יש לו קרבורטור אחד והוא למעשה מנוע של טנדר ,הטנדר יוצר לפני שנת 80 ,אני טועה ? כמו כן קראתי מאמר שמדובר על מנועים שיוצרו לפני 86 והם אלו שהיו זקוקים לעופרת ,אפסס משהו עם זיכוך תושבות ,לא מבין בזה ,זה מה שקראתי ,אולי סתם כתבה של אחד שלא בעל ידע בנושא .

טוב אז אם כך ,אין צורך לאשלגן .

מה עושים כל בעלי האספנות ? מוסיפים בקבוקי אשלגן ?

אגב ,אני קורא שאתה מייסטר של קרבורטורים ,רק סקרנות ,דלק אוירונים של מנוע בוכנה ,מתאים לרכב שלי ? סוזוקי .

תודה לך על תשובתך הסובלנית והמורחבת .

פורסם

שלום רב !

רוב בעלי רכבי האספנות, צורכים אשלגן במקרה הצורך בלבד.

תגיד לחברך שליתר ביטחון יוסיף אשלגן בכמות ובמינון שציינתי.

השתמש בסוזוקי באוקטן 95 בלבד.

אנו זקוקים לנהגים זהירים בכביש, ולא לטייסים.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מאוד זהיר ,אתה באמת מאמין שרכב נוסע טוב יותר עם הדלק אוירונים הזה ?

הבנתי שהוא לא בריא לממיר הקטליטי ,מעניין איך הוא מתנהג ברכב קרבורטור .

אז בשורה התחתונה אתה כן ממליץ להוסיף אשלגן ,הבנתי נכון ?

תודה לך על סבלנותך .

קובי

פורסם

לתדלק בדלק 95 ולהוסיף תוסף אשלגן בכל תדלוק. בקבוק אשלגן עולה 20-30 שקל ומספיק לחמישה תדלוקים או יותר.

כך שתוספת המחיר בכל תדלוק היא זניחה.

פורסם

תודה מר בוקי

חמישה תדלוקים על מיכל מלא ? או על חצי ?

יש לאוטו הזה מיכל ענק.

האם לפי דברי המומחה צביקה ? רק למלא את מכסה הבקבוק ,או יחס אחר ?

תודה לך מר בוקי .

פורסם

לגבי שאלתך על שימוש בדלק מטוסים עבור מכוניתך:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F

לבנזין יכול להיות דירוג אוקטאן גבוה מ-100, משום שאיזואוקטאן עצמו אינו חסין ב-100% בפני פיצוץ מוקדם. לפיכך, בנזין בעל דירוג אוקטאן מעל 100 הוא חומר עם חסינות בפני פיצוץ מוקדם הגבוהה מזו של איזואוקטאן (ללא n-heptane). הדלק המשמש במרוצי מכוניות, כמו גם דלק מטוסים, הוא בעל דירוג אוקטאן של 110 ואף הרבה יותר.

העובדה שדלק בעל דירוג אוקטאן גבוה יותר דליק פחות, אולם נחשב ל"חזק" יותר, עשויה להראות מוזרה. השימוש בבנזין בעל דירוג אוקטאן גבוה מאפשר למנוע לפעול ביחס דחיסה גבוה יותר, ללא בעיות של פיצוץ מוקדם. הדחיסה קשורה ישירות להספק, כך שמנועים הדורשים בנזין באוקטאן גבוה מפיקים בדרך-כלל הספק גבוה יותר. מנועים מסוימים מתוכננים לפעול ביחס דחיסה המתאים לרמות אוקטאן מסוימות, ולפיכך דורשים בנזין בדירוג אוקטאן גבוה. יש לציין כי הספק המנוע תלוי גם בתכולת האנרגיה של הדלק, שאינה קשורה באופן מיידי לדירוג האוקטאן. יש החושבים כי שימוש בבנזין באוקטאן גבוה ישפר את ביצועי המנוע שלהם ויקטין את צריכת הדלק; אולם הדבר שגוי, ומנועים פועלים באופן הטוב ביותר כשמשתמשים בבנזין עם רמת האוקטאן עבורה תוכננו.

הדגשתי עבורך את השורות הרלבנטיות ביותר.

ומשהו נוסף:

ככלל, בנזין בעל דירוג אוקטאן גבוה הוא בעל תכולת אנרגיה נמוכה יותר מבנזין בדירוג אוקטאן נמוך.

שאלות נוספות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חמישה תדלוקים על מיכל מלא ? או על חצי ?

יש לאוטו הזה מיכל ענק.

האם לפי דברי המומחה צביקה ? רק למלא את מכסה הבקבוק ,או יחס אחר ?

.

תקנה בקבוק אשלגן.

בחלק העליון שלהבקבוק יש כוסית עם שנתות. אם תדלקת נניח 40 ליטר, תמלא בכוסית לפי הקו של 40 ושפוך למיכל.

הבקבוק מכיל 300 או 500 מי"ל, וזה מספיק לבערך חמישה תדלוקים של 50 ליטר.

• תוכן חדש...