Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה מטויוטה פריוס .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנוסף, דיודות TVS (טרנזורבים) סופגות את האנרגייה של הספייק. בגלל שההספק שלהן נמוך (וואטים בודדים) ספייק רציני מבשל אותן ויש צורך להחליפן כך שממש לא רצוי להשתמש בהן8)

חיים, אתה לא מעודכן. קיימות דיודות TVS לתחום האוטומטיבי העומדות בהספקים של

עד 5-6KV וזרמים של עד 700 אמפר.

ראה קישור מצורף.

http://www.vishay.com/docs/88387/sm8s.pdf

התגובות שלי בכחול.

מרק10 כתב:

1. קיבולת מצבר נמוכה אינה מעידה בהכרח על זרם ההתנעה שהמצבר מסוגל לספק.

בדרך כלל המצברים המותקנים ברכבים יפניים הינם תוצרת פאנסוניק ובעלי כושר התנעה גבוה יחסית למצברים אחרים בשוק. מצברים אלה הינם שווה ערך למצברים תוצרת אופטימה.

מצבר של 40AH שעה תוצרת אופטימה הינו בעל כושר התנעה של 500CCA לפי BSI יניע כול רכב פרטי. ואולי המצבר הספציפי הזה לא מתוכנן לאספקת זרם התנעה אלא לאגירת אנרגיה בלבד? אאל"ט, יש להגדיל את שטח הפנים של לוחות העופרת להעלאת זרם ההתנעה, יש להגדיל את עובי לוחות העופרת (או לקרבן) להעלאת יכולת אגירת האנרגיה.

- מתוכנן או לא מתוכנן יש עובדה בשטח, הבחור הניע את הרכב ללא שום בעיה.

בצע חיפוש ביוטיוב ותראה שהרבה אנשים מקצועים מסבירים איך להניע פריוס מפריוס אחר.

2. אל תשכח כאשר מחברים שני מצברים במקביל ההתנגדות השקולה יורדת ולכן גם זרם ההתנעה עולה. אל תשכח שכאשר מחברים שני מצברים במקביל אז המצבר החזק פורק אי אלו אמפרים לתוך המצבר החלש, אני לא בטוח כי כדאי לחבר את שני המצברים במקביל .

so what ?

ברור שזרם מסויים יזרום למצבר החלש אבל לפרק זמן קצר עד שתניע את הרכב. ברוב המקרים אני דווקא כן ממליץ להמתין כ-3-5 דקות לפני ניסיון ההתנעה בכדי שמתח הקטבים של המצבר 'המת' יעלה.

- אין שום בעיה בזה. תמיד כאשר אתה מניע רכב אחר לאו דווקא פריוס אתה מחבר שני מצברים במקביל כאשר אחד 'מת' והשני תקין.

3. אל תשכח שכושר ההתנעה המוצהר (הנומינלי) של מצבר נבדק בטמפ' נמוכה של מינוס 20 מעלות צלזיוס לכן בטמפ' של +20 כושר ההתנעה עולה. בסדר, במצבר חדש. מצבר משומש הוא בעל יכולות פחותות ואם נוסיף זאת למגבלות שכבר קיימות בו אז לא בטוח כי הוא יוכל לעמוד באתגר.- אז מנסים ויודעים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, כנראה שלא הסברתי טוב.

- אני כתבתי "בנוסף, דיודות TVS (טרנזורבים) סופגות את האנרגייה של הספייק. בגלל שההספק שלהן נמוך (וואטים בודדים) ספייק רציני מבשל אותן" וכשאני מסתכל בדפי הנתונים כתוב "PPPM (10 x 1000 μs) 6600 W" כלומר, הבדיקה מתבצעת עם 10 פולסים בלבד של מילישנייה אחת לשנייה. הטרנזורב יכול להגן מפני ספייק מיקרי אך אם למשל תכניס ליחידה המוגנת טרנזורב את יציאת סליל ההצתה או בוסטר קסנון או משהו דומה (אפילו סתם ספייק של מספר עשרות מילישנייה) הוא יעלה בעשן.

מרק10 כתב:

בדרך כלל המצברים המותקנים ברכבים יפניים הינם תוצרת פאנסוניק ובעלי כושר התנעה גבוה יחסית למצברים אחרים בשוק. מצברים אלה הינם שווה ערך למצברים תוצרת אופטימה.

מצבר של 40AH שעה תוצרת אופטימה הינו בעל כושר התנעה של 500CCA לפי BSI יניע כול רכב פרטי. ואולי המצבר הספציפי הזה לא מתוכנן לאספקת זרם התנעה אלא לאגירת אנרגיה בלבד? אאל"ט, יש להגדיל את שטח הפנים של לוחות העופרת להעלאת זרם ההתנעה, יש להגדיל את עובי לוחות העופרת (או לקרבן) להעלאת יכולת אגירת האנרגיה.

- מתוכנן או לא מתוכנן יש עובדה בשטח, הבחור הניע את הרכב ללא שום בעיה.

בצע חיפוש ביוטיוב ותראה שהרבה אנשים מקצועים מסבירים איך להניע פריוס מפריוס אחר.

נו באמת, שיטת "מצליח"? זה לא במפרט ולא בריא למערכת. זה שזה עובד אינו נותן כל צידוק לנכונות הפעולה.

2. אל תשכח כאשר מחברים שני מצברים במקביל ההתנגדות השקולה יורדת ולכן גם זרם ההתנעה עולה. אל תשכח שכאשר מחברים שני מצברים במקביל אז המצבר החזק פורק אי אלו אמפרים לתוך המצבר החלש, אני לא בטוח כי כדאי לחבר את שני המצברים במקביל .

so what ?

ברור שזרם מסויים יזרום למצבר החלש אבל לפרק זמן קצר עד שתניע את הרכב. ברוב המקרים אני דווקא כן ממליץ להמתין כ-3-5 דקות לפני ניסיון ההתנעה בכדי שמתח הקטבים של המצבר 'המת' יעלה.

- אין שום בעיה בזה. תמיד כאשר אתה מניע רכב אחר לאו דווקא פריוס אתה מחבר שני מצברים במקביל כאשר אחד 'מת' והשני תקין.

כתבת כי ההתנגדות השקולה יורדת ואני לא בטוח בזה, כאשר המצבר החזק נפרק לתוך המצבר החלש ההתנגדות הטורית (האקויולנטית, לא המוחלטת) שלו עולה.

3. אל תשכח שכושר ההתנעה המוצהר (הנומינלי) של מצבר נבדק בטמפ' נמוכה של מינוס 20 מעלות צלזיוס לכן בטמפ' של +20 כושר ההתנעה עולה. בסדר, במצבר חדש. מצבר משומש הוא בעל יכולות פחותות ואם נוסיף זאת למגבלות שכבר קיימות בו אז לא בטוח כי הוא יוכל לעמוד באתגר.- אז מנסים ויודעים.

שיטת "מצליח". אולי זה עובד אך האם אתה הייתה ממליץ עליה?.

התגובות שלי בכתום.

פורסם

מי מדבר על התקנת דיודות TVS למערכות שציינת ? לאורך כול האשכול מדובר על מחשבי הרכב ויחידות הבקרה ולשם זה תוכננו הדיודות שציינתי.

חפש מידע נוסף והשימושים של דיודות TVS בתחום האוטומטיבי באתר של ווישי או באתר של Littlefuse.

נראה לך שיום בהיר אחד חברת ווישי או Littlefuse החליטו לייצר דיודות TVS עבור תעשיית הרכב ? אני משער שהייתה זו דרישה של ייצרני הרכב.

ההתנגדות השקולה בוודאי שיורדת ולא עולה וזה מה שחשוב.

חיים, אני רק שאלה אלייך :twisted: ותענה לי בכנות !

נניח שאתה הבעלים המאושרים של טויוטה פריוס והשעה 23:00 והרכב של אישתך טויוטה יאריס לא מניעה בגלל מצבר שנפרק.

מה אתה עושה במקרה הזה ?

1. מניע את הרכב בעזרת כבלים מהפריוס ?

2. מתקשר לחבר טלפוני ?

3. מחכה 3-4 שעות לשירותי דרך ?

4. מפרסם הודעה בפורום שאתה תקוע עם הרכב של אישתך ?

5. הולך לישון מכיוון שקראת באיזה פורום דעות שאסור או לא מומלץ להניע בעזרת הפריוס רכב אחר ?

6. ממתין שאיזה סופת ברקים תפגע במצבר ותטעין אותו ?

פורסם
בנוסף, דיודות TVS (טרנזורבים) סופגות את האנרגייה של הספייק. בגלל שההספק שלהן נמוך (וואטים בודדים) ספייק רציני מבשל אותן ויש צורך להחליפן כך שממש לא רצוי להשתמש בהן8)

מרק10 כתב:

על-סמך מידע של ייצרן המצברים Optima שהמצברים שלו נחשבים כטובים בעולם ומייצר גם מצברים תחליפיים עבור פריוס מתברר שמצבר חומצת עופרת של 12 וולט מתאים גם כמצבר התנעה וגם מצבר לפריקה עמוקה (ראה קובץ מצורף).

לכן אתה יכול להיות רגוע בעניין...

דרך אגב איזה מצבר לפי דעתך או נסיונך מתקינים במוסכים המורשים במידה והמצבר המקורי של 12 וולט 'מת' ?

תגובה בכחול ששכחתי.

Pages from OPTIMA Batteries-Battery For prius.pdf

פורסם

בוא נניח שאתה כבר חופר..לא מומלץ וזהו, וזו גם המלצת היצרן אשר רשומה בפרוש בספר רכב.

הרי על זה מבוסס השרשור וזו התשובה הסופית ומי שרוצה לקחת סיכון, שיקח.

פורסם

איפה כתוב שחור על גבי לבן שזו המלצת הייצרן ? אני רוצה בבקשה לראות מה הייצרן כותב.

אני אישית לא ראיתי בספר הרכב בשפה האנאלית אזהרה כזו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בס"ד,

מותר להניע רכב היברדי מרכב אחר ולהיפך. מניסיון של עשרות רכבים לא נגרם שום נזק.

כאשר אנו נקראים לחלץ רכב של לקוח אשר לא מניע בגלל מצבר לא תקין אנחנו מניעים עם הרכב הזמין שיש לנו במוסך.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

• תוכן חדש...