Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם,

ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 2003 כבר שנה בבעלותי ללא תקלות.

היום בערב במהלך נסיעה חזרה לביתי (הרצליה - נתניה) שמתי לב כי מחוג החום נמצא למעלה עד הסוף ומיד עצרתי בצד.

המתנתי שהרכב יתקרר פתחתי מכסה מנוע וגיליתי כי יש לי חור בצד שמאל של הרדיאטור איפה שמתחבר הצינור. וכי הרדיאטור כמעט ריק ממים.

מילאתי שוב מי קירור ונסעתי עוד 5 דקות לביתי.

מחר בבוקר אני לוקח את הרכב למוסך דבר ראשון על הבוקר השאלה היא מה אני צריך לעשות חוץ מתיקון הרדיאוטור?

איך אני יודע האם נגרם לי נזק למנוע?

פורסם

קרה לי בדיוק אותו דבר ובאותו מקום בראדיטור עם מאזדה לאנטיס שנת 2001, הנזק היה ראש מנוע.

גרור את הרכב למוסך לתיקון ראדיטור ולבדיקה כללית. אם התמזל מזלך ואטם/ראש המנוע לא נפגע אז בצע טיפול קטן (שמן, פילטר שמן, מצתים) אם לא אז תצטרך להשקיע מספר אלפי שקלים בשיפוץ ראש המנוע.

פורסם

זה אחת הסיבות שאני מתכנן חיישן חום עם זמזמם שברגע שמגיע לחום מסוים אזיי יצפצף

ואעצור מיד לפני שיגרם נזק לראש מנוע ובכלל.יש פרויקט כזה באתר. בברכה חיים כהן-קרית שמונה.

פורסם

ואעצור מיד לפני שיגרם נזק לראש מנוע ובכלל.יש פרויקט כזה באתר. בברכה חיים כהן-קרית שמונה.

אפשר לקבל לינק לפרויקט.....

אז מה הסכוי שלי שלא הלך לי ראש מנוע?

פורסם

היה על זה כבר שירשור שלם, הבעייה היא היכן לחבר אותו. חיישן המחובר לראדיטור/צינורות נוזל קירור לא היה מזהה את הבעייה.

אז מה הסכוי שלי שלא הלך לי ראש מנוע?
למה לנחש? בכל מקרה אתה צריך להכניס את הרכב לטיפול במוסך ושם יבצעו בדיקת לחץ. אצלי זה קרה עם ראדיטור יבש לחלוטין כך שאולי אצלך הנזק פחות.
פורסם

אז ככה,

היום בבוקר בשעה 6 וחצי מילאתי את הרדיאטור במים ונסעתי להרצליה למוסך מאזדה שם יש לי חבר טוב שעובד.

הרכב נסע ללא שום בעיה עם חום מנוע תקין עד הרצליה ובדיוק 100 מטר לפני המוסך מחוג החום התחיל לעלות שוב אבל תפסתי את זה בזמן וכיביתי את המנוע כאשר מד החום עמד ממש טיפה מעל החצי.

החבר פתח את מכסה המנוע וחיבר משאבת לחץ לרדיאטור וגילינו שהוא נוזל מכל החלק העליון שלו!!!!!!

ממש גמור!!!!. באמת שאין לי מושג איך כי אני תמיד דואג לרכב וטיפולים בזמן והכל באמת שאני מיואש מהסיפור.

בכל מקרה מה שמעניין אותי זה איך יכול להיות שהרדיאטור מתרוקן ממים אבל במיכל הרזרבה יש נוזל קירור ומראה מפלס תקין?????

אני כל כמה ימים בודק שמן ומים והמפלס של הנוזל בקופסת הרזרבה תמיד מראה תקין!! .

כנראה שמעכשיו למדתי לקח לבדוק נוזל קירור רק דרך הרדיאטור.

שאלה נוספת מה עוד כדאי להחליף עכשיו חוץ מרדיאטור חדש שאני שם ונוזל קירור חדש מקורי?

הרכב עבר טיפול 90 לפני חודש וחצי ששם הוחלף גם שמן ופילטר שמן.

האם כדאי גם להחליף את השמן עכשיו? עוד משהו שכדאי להחליף?

פורסם

-למה לא ביצעו בדיקת לחץ לצילינדרים לשלול נזק באטם/ראש המנוע? בכל מקרה, לאחר התיקון בצע בדיקה דו-שבועית של פקק שמן המנוע לגילוי סימני בוצה.

-אל תיקח סיכון והחלף שמן, שמן "מבושל" יכול לגרום לנזקים שונים.

פורסם

טוב אז הרכב חזר מהמוסך לאחר החלפת רדיאטור , נוזל קירור מקורי ותרמוסטת.

נסעתי עם הרכב במשך שעה גם בפקק וגם בכביש מהיר והכל נראה בסדר גמור האוטו נוסע כמו שאני זוכר.

מה עוד צריך לעשות חוץ מבדיקה יומית של שמן ומים כדי לאתר בעיה בראש ?

האם כדי לנסוע ממש רגוע בזמן הקרוב כדי לא להעמיס על הרכב?

כדאי להשקיע כסף על בדיקה עבור המנוע? אני מנסה להבין אם הייתה בעיה רצינית בראש מנוע האם הייתי כבר צריך להרגיש אותה?

כמו שאומרים אני לא רוצה לפתוח איזה תיבת פנדורה כאשר המוסכניק יבודק את הרכב וינסה בכל מקרה למצוא בעיה כי אני קצת לחוץ

פורסם

טוב עדכון,

חיברתי את הרכב לסורק תקלות כדי לבדוק את טמפרטורת נוזל הקירור. במצב עמידה הטמפרטורה היא 93 מעלות ובזמן נסיעה בין 93 ל 91 כאשר הנוזל מגיע ל 96 המאוור נדלק ומוריד אותו ל 93 .ֿ

האם זה תקין??

מהו האיזור התקין עבור טמפרטורת עבודה?

פורסם

כן הטמפ' תקינה, אם המאוורר פועל ב96 מעלות זה תקין, מה שמפעיל את המאוורר ברכב הזה הוא המחשב ניהול מנוע, אין רכיב כמו ברוב המכוניות "טרמוסוויץ" שקובע את טמפ' הפעלת המאוורר כך שאם המאוורר פועל ומוריד את הטמפ' אז זה תקין.

חוץ מקריאה בסורק תקלות כדי לאמת שהטמפ' שהמחשב ניהול מציג אמינה ושחיישן הטמפ' לא מזייף כדאי למדוד את טמפ' המנוע בעזרת מד טמפרטורה.

פורסם

שבת שלום לכולם,

אתמול הכנסתי את הרכב למוסך מורשה שם בדקו באופן מקיף את המנוע ואת החלפת הרדיאטור ובישרו לי שהכל בסדר והמנוע לי ניזוק .

כנראה שעליתי על ההתחממות בזמן .

מה שכן הוא אמר לי שכנוזל קירור ששמו לי הוא לא אנטיפריז אלא סתם מים ירוקים או משהו כזה כלומר לא המקורי של הרכב.

אני שואל מהו הנוזל המקורי של הרכב הנל? ומה צבעו ?

והאם יש קשר בין סוג המוזל לרדיאטור מכיוון ששמו לי רדיאטור של בשן ולא מקורי. תודה רבה על העזה.

פורסם

חברים אני די זקוק לתשובה.

מהו נוזל הקירור הכי מומלץ למאזדה לאנטיס שנת 2003

וכמה בערך הוא אמור לעלות?

פורסם

המים הירוקים של הנשר המרוקאי, יותר גרועים מהמים שנמצאים בברז. זה מניסיון שלי.

תשים מים שמומלצים על ידי היצרן.

פורסם

שלום אמיר

לי קרה בדיוק אותו דבר בלאנטיס 2004 שלי. הנזילה הייתה בחלק הפלסטיק העליון של הרדיאטור (החלפתי לפני שנתיים) .היום החלקים בנויים מאוד פשוט. ניתן להחליף את החלק העליון או את האטם בינהם. אבל העדפתי להחליף את כל הרדיאטור.עלה לי 400 שח והחלפתי לבד .לא סיפור גדול. שמתי מי קרור ירוקים של חברת פרסטון.ממש טוב ונקודת הרתיחה שלו היא 126 מעלות.

בהצלחה

• תוכן חדש...