Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את זה אני מוכן לקבל, זה חומר חריף מאוד שבהחלט ניתן לייחס לו סגולות ניקוי.

מצד שני, עצם זה שהוא סותם פילטרי דלק וגורם לבעיות כמו שאנו עדים בשרשור הזה אני לא מבין מה המזוכיסטיות להשתמש בו.

ניקוי יסודי למערכת הדלק כדאי לבצע במכון הזרקות אצל חבר'ה שמבינים עניין. זה שווה יותר מכל תוסף כזה או אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פלצבו או לא, זה מפחית זיהום משמעותית וסותם את הפילטר דלק = מנקה את המיכל דלק = ככה"נ בעל השפעה דומה על מערכת ההזרקה.

אין צורך לבצע ניקוי ייזום של מיכל הדלק ואני אישית לא זוכר אי פעם במהלך ה-30 השנים האחרונות שהייתי צריך לנקות את מיכל הדלק גם לא בפיאט 127 משנת 1979 שהייתה ברשותיי מספר שנים לא קטן.

הכסף שאתם מבזבזים על רכישת מתנול תחסכו אותו לטיפול אמיתי במערכת הדלק במידה ויש צורך בכך.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים תסלחו לי, ניסיתי לקרוא כמה עמודים אבל התייאשתי בשלישי.

למען מי שלא יכול לקרוא 17 עמודים, אפשר לתמצת את הנושא?

בשורה התחתונה - אחרי שנתיים של דיונים, האם הסיפור הזה כדאי?

או כמו שאיתמר אמר, אולי כדאי לחסוך את הכסף לניקוי של המנוע מבפנים אצל בעל מקצוע?

תודה,

אלון

פורסם

המתנול הוא חומר שהאוקטן שלו גבוה יותר מ 95. לכן אם אתה מערבב אותו עם הבנזין, תקבל

אוקטן גבוה יותר. אם אתה עושה דילול גבוה, זה יהיה אפקטיבי רק עם שינוי במחשב הרכב,

שידע להתמודד ולנצל את התערובת בצורה נכונה.

בנוסף, למתנול יש יכולת המסה גבוהה מאוד, ולכן אם הרכב ישן, או שיש הרבה לכלוך, הסכנה היא

שכל אותו לכלוך יעבור ממיכל הדלק אל המסנן, ויסתום אותו.

כמובן שבזכות אותה יכולת המסה, הוא גם מנקה את מע' הדלק, מפיח, לכלוך וטינופת שיש שם.

הדעות חלוקות כמו שראית, ויש כאלה שטוענים שזה סתם, לעומת כאלה שטוענים שזה יעיל מאוד.

המחיר של המתנול, יחד עם עלות המשלוח, דומה לעלות בנזין. מי שגר באזור חיפה, כמובן חוסך

את המשלוח, ומקבל עלות נמוכה בהרבה.

מנסיוני האישי, המתנול אכן מנקה את המערכת, והרכב "מצלצל" פחות כאשר מוסיפים מתנול.

אני אישית לא עובר את ה 2.5%, וגם לא עושה זאת באופן קבוע, כלומר כל תדלוק.

פורסם

ובנוסף למה שאושרי אמר עוד שני דברים חשובים.

1. ערכו הקלורי של המתנול נמוך מזה של בנזין, כלומר הוא מכיל פחות אנרגיה מבנזין -> לא משפר ולא יכול לשפר את הביצועים.

2. אין לדעת איך הוא מגיב עם החלקים השונים במערכת הדלק והאם הוא גורם נזק.

סוף תקציר מנהלים :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הבנתי חברים, הרכב שלי כבר מתקרב לגיל 10 ולכן אני אבחר בשלב זה לא לתקן מה שלא שבור (עדיין :D )

תודה רבה על התשובות.

פורסם

איתמר ומרק, כל אחד מתחזק את הרכב שלו איך שהוא רוצה.

אני עשיתי את הטיפול הזה כחלק מיישור קו רציני שאני עושה לרכב במהלך השנים האחרונות מכיוון שלרכב יש בלאי לא מבוטל של 20 שנה.

השלב הבא של הטיפול הוא באמת לפנות למכון הזרקות כדי לנקות את מערכת הזרקה.

המטרה של הניקוי הזה הוא לנקות את המיכל דלק מכל הג'יפה שהצטברה בו ב-20 שנה האחרונות.

העובדה שהפילטר נסתם מוכיחה שבאמת היה הרבה ג'יפה במיכל ושווה לי לסכן פילטר דלק שעלותו כמה גרושים בשביל לדעת שהמיכל עכשיו נקי יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את האמת שקצת מוזר לי לשמוע שפילטרי דלק נסתמו, הדלק בישראל נקי וגם במיכלים של רכבים שעברו מאות אלפי קילומטרים אין לכלוך בצורה חריגה.

אני תוהה האם הסתימה היא לא התפרקות של הסנן או שפשוט פילטר הדלק היה מזוהם בצורה בלתי רגילה ובמקום להוסיף מתנול ולחוות סתימות כל שהיה צריך לעשות הוא להחליף את הפילטר.

איתמר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני ממשיך לעדכן:

1. הבעיה בקורולה לא נפתרה בתדלוק הבא (ללא מתנול). בשישי הרכב עבר טיפול שנתי, המוסכניק שלי ישר זהה את התקלה ושאל אותי אם השתמשתי בתוסף דלק. הוא אמר שמהניסיון שלו ברכבים כאלה ישנים יש מיכל דלק מפח והתוספים האלה מסירים שאריות של חלודה שהצטברה על הדפנות של המיכל וסותמות את הפילטר דלק.

2. במיאטה תדלקתי אתמול את המיכל השלישי עם מהילה של 2-3 אחוז. לא נרשם שיפור בצריכת דלק וגם ל"תוספת כח" כנראה שהתרגלתי.

פורסם

נשאר לי עוד בערך חצי מיכל של מתנול ואני מתכוון להשתמש בו לסירוגין.

אני כמובן אמשיך לעדכן בהמשך.

איתמר, מאיפה המידע הזה לגבי מצב הניקיון במיכלי הדלק?

לצערי לעולם לא נוכל לדעת את התשובה לשאלה האם החלפת פילטר הייתה מספיקה.

כפי שרשמתי, גם ככה התכוונתי להחליף את הפילטר דלק כחלק מתהליך יישור קו שאני עושה לרכב בשנים האחרונות מכיוון שאין לי היסטוריית טיפולים מסודרת ואני לא יודע מה בוצע מעבר ל-3 שנים האחרונות שבהם לקחתי את אחזקת הרכב לפיקוח שלי (במטרה לשמר את הרכב לעוד הרבה שנים).

התוצאות מוצגות פה לפניכם, המסנן דלק נסתם/התפרק כתוצאה מהשימוש בחומר. לא נגרם נזק למנוע כתוצאה מהשימוש בחומר ולכן הוא ממש לא מסוכן לשימוש כמו שאנשים שיערו פה.

ברכב הישן אין לי אפשרות לעשות מדידה מדויקת של צריכת דלק ובנוסף תוואי הנהיגה משתנה משמעותית ממיכל למכיל ולכן לא כדאי להתאמץ לעשות בו מדידה מדויקת. במאזדה לא נרשם שום שינוי בצריכת דלק עקב השימוש במתנול.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למה אתה לא מוסיף בכל תדלוק?

האם אתה משתמש בקו-סולוונט (ממס משותף למתנול ובנזין?)

ומה לגבי קורוזיה? האם רלוונטי למנוע מודרני?

כמה מכלים צריך להשתמש ב 3% ואחרי כמה זמן אתה ממליץ להחליף מסנן דלק?

מה הסימנים? (מתכוון להחליף מסנן בכל מקרה!)

מה האחוז המקסימלי של מתנול שאפשר להגיע אליו? (15?) ואני מבין שכבר יש 3% מתנול בדלק בארץ.

תודה!

פורסם
למה אתה לא מוסיף בכל תדלוק?

האם אתה משתמש בקו-סולוונט (ממס משותף למתנול ובנזין?)

ומה לגבי קורוזיה? האם רלוונטי למנוע מודרני?

כמה מכלים צריך להשתמש ב 3% ואחרי כמה זמן אתה ממליץ להחליף מסנן דלק?

מה הסימנים? (מתכוון להחליף מסנן בכל מקרה!)

מה האחוז המקסימלי של מתנול שאפשר להגיע אליו? (15?) ואני מבין שכבר יש 3% מתנול בדלק בארץ.

תודה!

כל השאלות נענו בשרשור.

לגבי ממיר משותף לא... מה הטעם?

לגבי מהילה לכל תדלוק לא... פשוט אין זמן/כח.

• תוכן חדש...