Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני אתן את התגובה הזהירה שלי.

לפני כשבוע הוספתי קצת פחות מ 1.5% מתנול למיכל.

אני חייב לציין שבדיוק באותו זמן עברתי לתדלק בתחנה אחרת, שהיא גם של חברה אחרת,

כך שיכול להיות שגם לזה יש קשר.

התחושה הכללית שהרכב נוסע יותר טוב. הוא לא הפך למטוס, אבל מאיץ בצורה נעימה יותר.

זה גם מה שאשתי אמרה, והיא לא ידעה על התוסף, ולכן היא אמרה שמאז שעברנו ל TEN

הרכב נוסע יותר טוב.

בנוסף, הרכב מצלצל פחות, למרות שהעליה באוקטן היא מינורית, זה כנראה עושה את שלו.

זה לא שהרכב היה מצלצל בכמויות, אבל יש מקומות מסויימים שם תמיד זה קורה, ואחרי הוספת

המתנול הצלצולים פחתו וכמעט נעלמו. יכול להיות שזה קשור גם למזג האוויר, ולכן אני שוב

מסייג, וזה גם יכול להיות קשור לשינוי תחנת התדלוק.

מבחינת צריכת דלק, כרגע לא שמתי לב לשינוי כלשהו, ואי מניח שרק באחוזי דילול גבוהים

זה יהיה אפקטיבי.

אני מתכוון לעלות בהדרגה לדילול של 3% ולא יותר מזה, ואעדכן בהמשך.

התגובה שלי למען האמת לא השתנתה מהותית.

אני לא עברתי את 2% דילול, ולא הקפדתי על כל תדלוק ותדלוק, ככה שהיו פעמים שפיספסתי.

אני יכול להגיד די בודאות שהוספת המתנול מפחיתה את הצלצולים, יש תחושה שהרכב

נוסע יותר טוב, ואומנם זה ממש לא מדעי, אבל כמו שכתבתי, גם אשתי הרגישה את זה,

ככה שאני מניח שזה לא סתם.

אני גם מניח שחלק מהשיפור הוא בעצם מנקיון של מערכת הדלק, שהמתנול מנקה.

הבעיה הכי גדולה היא שמי שלא גר בצפון, צריך לארגן כל פעם משלוח מרוכז, או לחלופין

מישהו שיעשה קניה מרוכזת בצפון, מה שמסרבל את העסק.

פורסם

מה בנוגע לעלות אתנול?

בנוסף יש בסופרים בקבוקי כהל ליטר אחד של 95% ריכוז

יש מה לעשות אתם? (אני בטוח שה5% מים הם כלום לאומת מה שחברות הדלק שמות לנו חחחח\9

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מה בנוגע לעלות אתנול?

בנוסף יש בסופרים בקבוקי כהל ליטר אחד של 95% ריכוז

יש מה לעשות אתם? (אני בטוח שה5% מים הם כלום לאומת מה שחברות הדלק שמות לנו חחחח\9

אתנול יקר יותר ממתנול.

פורסם

הרשמים שלי:

כאמור אצלי מנוע XU10J4RS עם יחס דחיסה של 1:10.8. לפי היצרן אפשר, ולפי דעתי (מנסיון באירופה ובארץ) רצוי לעבוד על 98, אך לא חייב. עם 98 רואים שיפור בצריכת דלק ובאופי עבודת המנוע.

המנוע אגב מדהים, אני מאוהב בו! :wink:

נתונים ומידע: כאן וכאן כמו שרואים אכן 1:10.8. לפי מידע בפורומים באנגליה הECU יודע להתאים את עצמו לעבודה עם 98.

התחלתי ממהילה של 1% כאשר אני מתקדם כלפי מעלה באינקרמנטים של 1% ו0.5% לסירוגין.

הגעתי עד ל5% ושם עצרתי בעקבות תיקון סדק במיכל דלק (משהו שהתחיל לפני המהילה) עקב החשש שהמתנול יתקוף את החומר ששימש לסתימת הסדק. יכול להיות שלא היה קורה כלום, לא רציתי לקחת סיכון.

פילטר דלק: נסתם כמעט לגמרי אחרי שתי המהילות הראשונות. כדאי מראש להיות מוכן לכך שייסתם.

המכונאי שהחליף את הפילטר לא הבין למה השמש לא זורחת מצידו השני. :lol: לאחר מכן לא היו בעיות.

צריכת דלק: לא תיעדתי בדיוק אך היה שיפור של 0.5-1 קמ"ל.

טסט שנתי - זיהום אוויר: הטסט שלי היה מספר חודשים לאחר שהפסקתי למהול, והוא עדיין עבר חלק בלי צורך בתוספים. עם זאת, אין לי רפרנס לבדיקות קודמות לגבי שימוש בתוספים.

אופן עבודת המנוע, סחיבה וכו': הורגש שיפור בעבודת המנוע, בדומה לסוג השיפור בתדלוק 98, אך במידה פחותה. אני מניח שזה קשור להעלאת האוקטן המסוימת של המתנול. אני זוכר גם עבודת מנוע חלקה יותר בהילוכים נמוכים, למשל בזחילה בעיר. (קשור למומנט?)

נזקים כלשהם: אין, שום דבר.

מספר נקודות:

1. במנועים רגילים שלא מרוויחים מ98 אל תצפו לשינוי באופי עבודת המנוע, חוץ מאפקט הניקוי של מערכת הדלק.

2. הוזכר כאן איבוד אפקטיביות במהילה מעל 2%. זה הגיוני בגלל עניין הערך הקלורי הנמוך יחסית לבנזין. יהיה מעניין לבדוק את זה על מספר רכבים כי אצלי למשל השיפור לא נעצר אחרי 2%.

לסיכום: משתלם, תוצאות מוכחות, אין נזקים (אצלי לפחות).

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

במדינת הקומבינות:

הינה משהו שלא יספרו לכם ואני מוכן להתערב שגם אף אחד לא חשב על זה אבל, זה קורה,זה קיים וזו מציאות מכוערת:

אתם לא לוקחים בחשבון שצריכת הדלק תלויה בעיקר בתחנות הדלק,כלומר,עד כמה המתכמנים מתכמנים, כלומר: מספיק שטמפרטורת הדלק במיכלים של תחנת הדלק עולה ב 2-4 מעלות, הבנזין תופס יותר נפח ואם פלוני מתדלק סתאם לדוגמא 30 ליטר, הוא יקבל בפועל 28 ליטר מכיוון שככל שהטמפרטורה עולה , הנוזל תופס יותר נפח, כנ"ל המיכליות, למה אתם חושבים לא בודקים להם טמפרטורת נוזל במילוי וריקון ורק משקל? המשקל נשאר אותו משקל,מספיק שבמיכלית הנהג מחמם קצת את הדלק, במקום 100 קוב, השעון יראה לו 110 קוב.... ועכשיו תחשבו על זה!

בארצות הברית לדוגמא, המיכלית יוצאת מלאה, בודקים לה משקל וטמפרטורה, ומשווים את זה בפריקה שלה בתחנות הדלק, למה פה לא עושים ככה?

אלפי שקלים,מאות אלפי שקלים, ומי אוכל את כל הכסף?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

את אמת אני קצת מבולבל, קראתי את כל השרשור, והפחד שלי זה הסתימה של הפילטר דלק...

בוודאות הפילטר דלק יסתם? גם אם אני אמהל בנגיד אחוז אחד בהתחלה ואעלה בדרגה ל 3%?

יש רשמים לכן או לכאן, שורה תחתונה כל מי שהתנסה מתאר חוויה חיובית יותר בנסיעה שלו והצריכת דלק, זה לא נשמע כזה רע.

פורסם

יש רשמים לכן או לכאן, שורה תחתונה כל מי שהתנסה מתאר חוויה חיובית יותר בנסיעה שלו והצריכת דלק, זה לא נשמע כזה רע.

לא בהכרח אבל יתכן שכן.

אם חברות הדלק בישראל יכולות למהול ב10% מבלי ליידע אותך, ותמיד מילית דלק מהול, אז לא יקרה שום שינוי לפילטר שלך.

אבל אם מילית דלק לא מהול, והמיכל שלך מלוכלך, הלכלוך יסתום לך לאט לאט את הפילטר.

תתחיל למהול לפני הטיפול (גם ככה מחליפים בטיפול).

פורסם

האם יש הוכחות שדילול במתנול באמת משפר במעט את הביצועים ו/או הצריכה או שזה הכל פלצבו?

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

קורה. בכל זאת המתנול ממיס כל לכלוך שיש בכל הצנרת וגם במיכל הדלק, וזה מה שפוגע בפילטר.

גם אני השתמשתי עם מתנול תקופה. החלפתי פילטר פעמיים בחצי שנה והוא היה מלוכלך (מאוד).

(חשוב לציין שמדובר ברכב ישן, 106XSI שנתון 94.)

פורסם
האם יש הוכחות שדילול במתנול באמת משפר במעט את הביצועים ו/או הצריכה או שזה הכל פלצבו?

לי יש הוכחה לעצמי. לפי קריאת מחשב הדרך אני רואה שיפור בצריכת הדלק.

לגבי ביצועים? מרגישים. אבל כדי לתת הוכחה צריך לבדוק עם חיבור OBD ולבדוק כמה שניות לוקח לרכב להגיע מ0 ל-100 במישור. ובאותה הבדיקה באותו המקום בדיוק, לבצע עם מתנול.

פורסם
eladns1,

מה עם חתיכת הגומי שהכנסת למתנול? אתה יכול להוציא אותו ולראות אם הוא נאכל?

הוא לא נאכל.

אני לא יודע אם הפילטר דלק נסתם.

אני יודע שהרכב נתקע לפני חודש שהיה נראה כאילו סתימת דלק רצינית, פילטר דלק הוחלף לחדש מקורי ולא תחליפי סיני כמו שהחלפתי לפני 3 שנים+, בסופו של דבר מדובר אצלי במשאבת דלק שהחזירה את נשמתה לבורא {20 שנה ו32 אלף ליטר בקירוב סיפקה}

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=426501

צילמתי את הפילטר

DSC08502.jpg

DSC08503.jpg

DSC08504.jpg

DSC08505.jpg

DSC08506.jpg

DSC08507.jpg

DSC08508.jpg

DSC08509.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979