Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים אני השתמשתי בהזרקת מתנול לסעפת קיט מפיטסטופ, הייתה ירידה בתצרוכת הדלק וכמובן שיפור בביצועים (לא נמדד בדיינו ).

אגב הקיט שלי למכירה, פרטים בפורום מכירה.

פורסם

איזה חרטא טיפשית, גם לי יש את הקיט שלהם.

הרכב אמנם טס קדימה וה EGT ירד אבל ההזרקה מתבצעת בין באר 1 ל- 1.3 בדר"כ.

איך בלחיצות חזקות אתה חוסך דלק אלוהים יודע ואם הוא יודע שיתן לי תשובה עכשיו או שיקח אותי לתמיד.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

הסקפטיות חוגגת כאן!

ד.א. זה שהמנוע עמיד לאתנול, לא אומר שאתנול מזיק או משהו כזה! זו אמירה חסרת שחר לגמרי.

הכוונה שלהם היא בשימוש 100% אתנול.

מי היבואן של המתנול? אתם חושבים שזה אני? (אני פותח השרשור). :-D:-D:-D:-D

פורסם

אתמול הייתי ביום עיון שעסק בנושא הדלק של המחר ותחליפי דלק (לא רק בהקשרי תחבורה).

בין השאר דיברו גם על מתנול. מתברר שבסין כבר שנים מתדלקים רכבים בדלק שמעורבב עם מתנול, ללא שום בעיות.

בארץ ישנו ניסוי שכבר מבוצע ע"י דור כימיקלים לשימוש בדלק מעורבב עם מתנול. מדובר בניסוי רציני ומבוקר. ע"פ מה שהוצג אין בעיה לכלי רכב שלא הותאמו במיוחד לשימוש במתנול לנסוע על תערובת שמכילה עד 15% מתנול. יש סיכוי שבעוד כמה זמן תיכנס לשימוש תערובת הדלק M15 שמכילה 15% מתנול.

מי רוצה לקנות חבית מתנול? ;-)

פורסם

אביב, השימוש במתנול ברכבי העולם אינו חדש וייצרני הרכב הגדולים כמו VAG ו-BMW פירסמו הנחיות והארות ברורות לגבי שימוש במתנול ברכבים מתוצרתם.

ברכבים שלא הותאמו לשימוש ב-FFV ייתכנו בעיות כמו ירידה בביצועי המנוע, בעיות התנעה וכיבוי המנוע בתנאים מסויימים הנובעים מתכולת האנרגיה הפחותה של דלק המכיל אתנול בריכוז של 15 אחוז.

בכול מקרה הייצרן BMW כותב במפורש ששימוש במתנול עד 15 אחוז לא פוגע בתנאי האחריות של הרכב.

אני אישית מעדיף להצמד להוראות הייצרן לגבי השימוש במתנול/אתנול ולא מחקר של חברת דלק ישראלית או הטכניון.

בכול מקרה לייצרני הרכב יש יותר אמצעים לבדוק את השפעת הדלק התחליפי על המנועים שלהם.

איזה כייף לי :)

פורסם
אביב, השימוש במתנול ברכבי העולם אינו חדש וייצרני הרכב הגדולים כמו VAG ו-BMW פירסמו הנחיות והארות ברורות לגבי שימוש במתנול ברכבים מתוצרתם.

ברכבים שלא הותאמו לשימוש ב-FFV ייתכנו בעיות כמו ירידה בביצועי המנוע, בעיות התנעה וכיבוי המנוע בתנאים מסויימים הנובעים מתכולת האנרגיה הפחותה של דלק המכיל אתנול בריכוז של 15 אחוז.

FFV יכולים לסוע על 85%! אין בעיה בכיבוי בכלל. רק בהתנעה בתנאי קור בלבד.

בכול מקרה הייצרן BMW כותב במפורש ששימוש במתנול עד 15 אחוז לא פוגע בתנאי האחריות של הרכב.

אני אישית מעדיף להצמד להוראות הייצרן לגבי השימוש במתנול/אתנול ולא מחקר של חברת דלק ישראלית או הטכניון.

נראה לי שניסיון בטכניון, קצת יותר אובייקטיבי.

בכול מקרה לייצרני הרכב יש יותר אמצעים לבדוק את השפעת הדלק התחליפי על המנועים שלהם.

אפשר לתדלק גם 85%. אין נזק, אבל אין תועלת.

פורסם
מרק, יש איזושהי התייחסות גם למנוע ה20VT ולעוד מנועים חוץ מהTFSI?

אני צריך לבדוק את הנושא.

תזכיר לי בעוד יום יומים אם אני אשכח.

איזה כייף לי :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

קראתי את כל ה19 עמודים של האשכול.

דיברתי עם המוסך המורשה של פורד באיזור שלי ושאלתי האם יש בעיה כלשהי עם שימוש במתנול ומה ההוראה של היבואן בנושא. הפקידה חזרה אלי ואמרה שהם לא ממליצים על שימוש בתוספי דלק ולא יודעים מה זה מתנול.

בסה"כ התרשמתי לחיוב ממה שהחברים פה מפרסמים מתוך הניסיון שיש להם ורציתי לשאול האם מישהו ניסה להשתמש במתנול על פורד מונדאו שנת 2002 2.0L (הרכב שלי עם 230K ק"מ)?

פורסם
שלום לכולם,

קראתי את כל ה19 עמודים של האשכול.

דיברתי עם המוסך המורשה של פורד באיזור שלי ושאלתי האם יש בעיה כלשהי עם שימוש במתנול ומה ההוראה של היבואן בנושא. הפקידה חזרה אלי ואמרה שהם לא ממליצים על שימוש בתוספי דלק ולא יודעים מה זה מתנול.

בסה"כ התרשמתי לחיוב ממה שהחברים פה מפרסמים מתוך הניסיון שיש להם ורציתי לשאול האם מישהו ניסה להשתמש במתנול על פורד מונדאו שנת 2002 2.0L (הרכב שלי עם 230K ק"מ)?

יצא לי לא מעט פעמים לדבר על הנושא הזה עם שמעון, הבעלים של המוסך המרכזי של מאזדה, פורד ו-BMW של דלק מוטורס.

הוא באופן אישי לא ממליץ על זה מכיוון שלפי דעתו היצרן לא הגדיר את זה.

לכן אתה לא תשמע מהם מילה על מתנול או האם זה בסדר לנסוע איתו.

יחד עם זה מהנסיון שלי (ויש לי בזה נסיון עתיר של שנה + על בסיס קבוע) לא נרשמה לי שום בעיה ולהפך, חסכתי לא מעט דלק.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...