Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^

אין לך שום סימוכין למה שאתה אומר ולדעתי כל האדום מעלי זה שטות גמורה.

אתה לא צריך לינק "למידע" אתה פשוט צריך להבין יותר ממה שאתה חושב שאתה מבין.

לא הבנת מה הייתה כוונת המשורר,סתם הבעת את דעתך על דברים שנבדקו.

תקרא קצת בעמוד הזה..

http://en.wikipedia.org/wiki/Methanol_fuel

ותתמקד כשתגיע לפסקה

Internal combustion engine fuel

שם מסבירים יפה מאוד למה לא כדאי השימוש במתנול

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
^^

אין לך שום סימוכין למה שאתה אומר ולדעתי כל האדום מעלי זה שטות גמורה.

אתה לא צריך לינק "למידע" אתה פשוט צריך להבין יותר ממה שאתה חושב שאתה מבין.

לא הבנת מה הייתה כוונת המשורר,סתם הבעת את דעתך על דברים שנבדקו.

תקרא קצת בעמוד הזה..

http://en.wikipedia.org/wiki/Methanol_fuel

ותתמקד כשתגיע לפסקה

Internal combustion engine fuel

שם מסבירים יפה מאוד למה לא כדאי השימוש במתנול

זה שאתה לא מבין במשהו, לא נותן לך להגיב בצורה כזו. לומר שטות, זה מתאים לפורום FXP ולא כאן.

אז כאן תתנהג בכבוד לחברי הפורום!

ועוד דבר,

כדאי שתקרא שוב את כל השרשור, כי אנשים כאן נתנו הוכחות ואני התייעצתי עם ד"ר לענייני חומרים. הד"ר הזה, מבצע בדיקות לעמידות חומרים שונים בטמפרטורות שונות ודרך נוסחא כימית ניתן להוכיח כי מתנול לא עושה נזק.

אני השקעתי בהסברים, והגבתי כאן בשרשור כמו אנשים רבים אחרים.

וגם שוב השקעתי ועניתי על כל טענה שהעלת.

ואתה פשוט עונה ואומר "שטות".

אם אתה לא רוצה להגיב או לא יודע בנושא אז תעשה כפי רצונך.

אבל אל תתן לי להתאמץ ולענות לך ואז לזרוק את הכל לפח...

אני מאמין לניסויים בלבד. ולא למאמרים חסרי שחר.

זה שכתוב שלא כדאי להשתמש במתנול אני יודע.

הרי לא רוצים שתחסוך דלק!

בגלל זה גרסו את כל המכוניות EV1 בארצות הברית!

בגלל זה עברו מאתנול (שאליו תוכנן המנוע בערה הראשון של הנרי פורד) לבנזין!

מתנול לא גורם נזק למערכות הרכב זו עובדה!

בוצע ניסוי על המון מכוניות בטכניון זו עובדה!

לי ולעוד חברים בפורום זה חוסך דלק, מוריד זיהום אוויר ומעלה כח זו עובדה!

זה שכל תחנת דלק יכולה למהול דלק 95 במתנול\אתנול עד 10% מבלי ליידע את הלקוחות זו עובדה!

זה שמתרחש ניסוי בתחנות דלק טן, ויתכן שימלאו בעתיד רק מתנול זו עובדה!

זה שכל ברזיל נוסעת על אתנול זו עובדה!

גם באמריקה יש דלק E85 שמבוסס על 85% אתנול! זו עובדה!

תאי דלק זה העתיד והם מבוססים אתנול. ואתנול\מתנול ניתן להפיק ללא זיהום אוויר כלל ורק על סמך אנרגיית השמש, זו עובדה!

אינני יודע מה השכלתך, אבל אני בטוח שלא השתמשת ולא קראת את כל השרשור.

שבת שלום לכולם.

פורסם

מעניין שכל אלו ששוללים זה רק כי לא רוצים שתעבור למתנול.

אני מבין שאתה בטוח בעצמך רק אחרי שהתייעצת עם ד"ר לענייני חומרים.

חלילה לי לזלזל באחרים.

קראתי את השירשור במלואו,ואם היית עוקב היית רואה גם שפניתי בזמנו ליצרן הרכב לשאול בעצתו.

כמובן שלא קיבלתי תשובה,אף יצרן לא לוקח אחריות על מנוע שלא תוכנן לעבודה עם ערבוב מתנול.

אמרתה לי הרבה "עובדות" לא אמרת לי איך אתה שולל את העובדות בויקיפדיה (עובדות מדעיות,אין מה לעשות כשמתנול משנה את המרכיב הכימי של הדלק אז הוא משנה) הכל רק על סמך "הם לא רוצים שנעבור למתנול"

אתה בטוח שזאת לא שטות להגיד כזה דבר?

אין פה עניין של זלזול בדעה יש פה עניין של הטעיה. אם כולם קופצים מהגג אתה לא צריך לקפוץ איתם ואם "כולם" משתמשים בסיגריה אלקטרונית להפסיק לעשן,לא בהכרח שהיא מזיקה פחות לריאות.

בהצלחה.

פורסם

לי יש מספיק הוכחות למה כן להשתמש במתנול.

יש לך עובדה מדעית לתת לי שסוטרת את החיוניות בשימוש מתנול?

אם אני מוהל 5% מתנול בדלק 95? אני רוצה ואשמח לראות כזו.

מה גם שכל יצרן! אני חוזר וטוען כי כל יצרן, מרשה לערבב ולסוע על 10% אתנול.

מעל אחוזים אלו, זה דורש FLEX FUEL.

פורסם

אומנם לא ניסיתי להוסיף מתאנול- אך אני רוצה לבצע בדיקה קטנה עם אצטון,

משום מה הוספת כמות מזערית של אצטון גורמת לבנזין להפוף לעכור וחלבי, לאחר בדיקה נימצא שבידיוק לאחר 24 שעות הצבע והצלילות של הבנזין חוזרת למקור(לא הייתה ירידה בגובה הנוזל).

ניראה אם יעשה שינוי מורגש במיכל.

בכל מיקרה בנוגע לניפוח גומיות- אני שואל כאן שוב- מדוע בנזין מתחנת דלק גרם לניפוח שמעל 200% לכל גומי שבא איתו במגע?

קניתי ליטר וחצי מסונול והדלק היה בצבע צהוב וריח חריף והוא ניפח וריכך בקיצוניות כל חלק גומי שבא איתו במגע(גומי במזרקים, ועוד סוגים שונים שבדקתי). אז לא מבין את התלונות נגד האתנול אם כבר הדלק הרגיל גורם לאותה התופעה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני משתמש במתנול כבר כ3-4 חודשים, כ20 ליטר של מתנול עד כה.

כרגע החלטתי לעצור על 2 ליטר למיכל מלא, 55 ליטר מיכל (יחס של כ3.6% דילול).

אינני רואה הבדל מבחינת ביצועי מנוע. האוטו לא חזק יותר.

אך אינני רואה ירידה מבחינת ביצועי הרכב.

הצריכה עצמה להערכתי בערך אותו הדבר כמו מקודם, כ11 ק"מ לליטר (90% מהנסיעה שלי היא מחוץ לעיר).

הרכב: פורד מונדאו 2002, 2 ליטר בנזין.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום וברכה

אני חדש בפורם זה אולם מתעסק מזה מספר שנים בדלקים אלטרנטיביים כולל מתנול ואתנול

ברצוני להפריך מספר הנחות של מספר אנשים בפורום זה

מתנול אינו אתנול אומנם שניהם אלכוהולים אולם מתנול מייצרים בעיקר מגז טבעי אולם ניתן לייצרו מזבל, ביומסה, פחם ומקורות נוספים

אתנול מיוצר כיום בעיקר מתירס או קנה סוכר, אולם בניגוד לדעה הרווחת אינו מעלה את מחיר האוכל בעולם (מה שמעלה הוא בעיקר מחיר הדלק המאמיר, מכיוון שכל דבר צורך אנרגיה)

לגבי שימוש ברכבים מתנול ניתן לשימוש בכך סוג של רכב היום ללא שום בעיה. עד אחוזים מסוימים ניתן להשתמש בכל רכב שהוא משנת 2000 ומעלה ללא שום בעיה ואני מדגיש בפירוש ללא שום בעיית מנוע, כוח (להיפך למתנול אוקטן גבוה יותר מבנזין ולכן יש לו יותר כוח)

לגבי קורוזיה ניתן להוסיף תוספים מונעי קורוזיה מותאמים למתנול

לגבי אצטון שהוזכר פה: גומיות הרכב אינן עמידות לאצטון הבא איתן במגע ולכן יתנפחו לאחר זמן קצר

לגבי מה שכתוב בויקיפדיה על מתנול. הרבה מהעובדות הכתובות שם אינן נכונות בלשון המעטה. מחקר קצת יותר מעמיק באינטרנט יוביל לתוצאות שונות לגמרי ומקצועיות הרבה יותר

פורסם
שלום וברכה

אני חדש בפורם זה אולם מתעסק מזה מספר שנים בדלקים אלטרנטיביים כולל מתנול ואתנול

ברצוני להפריך מספר הנחות של מספר אנשים בפורום זה

מתנול אינו אתנול אומנם שניהם אלכוהולים אולם מתנול מייצרים בעיקר מגז טבעי אולם ניתן לייצרו מזבל, ביומסה, פחם ומקורות נוספים

אתנול מיוצר כיום בעיקר מתירס או קנה סוכר, אולם בניגוד לדעה הרווחת אינו מעלה את מחיר האוכל בעולם (מה שמעלה הוא בעיקר מחיר הדלק המאמיר, מכיוון שכל דבר צורך אנרגיה)

לגבי שימוש ברכבים מתנול ניתן לשימוש בכך סוג של רכב היום ללא שום בעיה. עד אחוזים מסוימים ניתן להשתמש בכל רכב שהוא משנת 2000 ומעלה ללא שום בעיה ואני מדגיש בפירוש ללא שום בעיית מנוע, כוח (להיפך למתנול אוקטן גבוה יותר מבנזין ולכן יש לו יותר כוח)

לגבי קורוזיה ניתן להוסיף תוספים מונעי קורוזיה מותאמים למתנול

לגבי אצטון שהוזכר פה: גומיות הרכב אינן עמידות לאצטון הבא איתן במגע ולכן יתנפחו לאחר זמן קצר

לגבי מה שכתוב בויקיפדיה על מתנול. הרבה מהעובדות הכתובות שם אינן נכונות בלשון המעטה. מחקר קצת יותר מעמיק באינטרנט יוביל לתוצאות שונות לגמרי ומקצועיות הרבה יותר

שלום גם לך.

ניכר כי לא קראת את כל השרשור. לא מאשים אותך.

כל ההנחות והביסוסים שלך נכתבו ללא סימוכין - דבר המקשה על למידה מהתגובה שלך.

מה גם שתגובה אחת ויחידה בפורום איננה עוזרת לך בעניין אמינות.

שוב, אין כאן זילזול או משהו כזה, רק הערות.

יום טוב לכולם.

פורסם

מעניין שהשרשור הזה רץ כאן כמה שנים, אבל הוא עוד ימשיך להיות רלונטי!

גם אני לפני שנים הייתי מוהל 5% מתנול באופן קבוע, עד שעברתי לרכבי דיזל. שגם בהם אפשר להשתמש במתנול, ע"י מערכת הזרקת מים-מתנול, כפי שהרבה אנשים שמחים עושים וחוסכים המון, אני יכול לספר לך ממה שאני מכיר.

לפי הדברים שאמר הבחור החדש הזה בפורום, אז ממה שאני מכיר בתחום, אני מנחש שהוא מכיר מקרוב את החברה הישראלית בשם א.מ.ש. או משהו כזה, שעוסקים במחקר ופיתוח בנושא הזה בדיוק, למשך כמה שנים כבר, עם מדענים רציניים.

ואני יכול להתחייב לכם שלכל מילה שהוא כתב יש בסיס על פי בדיקות מעבדה רציניות שלהם. ואני אומר את זה מידיעה.

הלוואי שהחברה הזו תצליח לשווק את היידע שלהם כאן בארץ, אבל כפי שאני אמרתי לפני יותר משנה לאחד המדענים שם, שאני לא רואה אותם מצליחים בארץ, משום שלא ייתנו להם לעבור את הביורוקרטייה, בגלל שאז המדינה תפסיד כספי מיסים, משום שאי אפשר להטיל מס גבוה על מתנול, בגלל שזה נחשב לידידותי לסביבה. לכן יעכבו אותם בתירוצים שונים. הלוואי שהיה מי שיכל למנוע מדברים כאלה לקרות כאן. מקווה שהדברים שלי יגיעו למישהו שיכול לעשות משהו.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אני לא רואה אותם מצליחים בארץ, משום שלא ייתנו להם לעבור את הביורוקרטייה, בגלל שאז המדינה תפסיד כספי מיסים, משום שאי אפשר להטיל מס גבוה על מתנול, בגלל שזה נחשב לידידותי לסביבה. לכן יעכבו אותם בתירוצים שונים. הלוואי שהיה מי שיכל למנוע מדברים כאלה לקרות כאן. מקווה שהדברים שלי יגיעו למישהו שיכול לעשות משהו.

שואל על עדכונים?

אני מצטער לראות שלבינתיים כנראה צדקתי, ומה שצריך לעדכן זה את הדרך בה פוליטיקאים מעכבים דברים חשובים בגלל שיקולים של הכנסת מיסים גדולה יותר בשביל הבטחות לבוחרים או לא יודע למה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש עדכונים?

האם המתשמשים מלפני שנתיים-שלוש חוו סתימות בפילטר הדלק ו/או בלאי מואץ של חלקי הגומי במערכת הדלק?

פורסם

אני זה שפתחתי את השרשור הזה. לא חוויתי בעיות. להיפך זה עזר לי בפעם שהדלק היה מהול והפלגים מחזיקים יותר. לא מובן מדוע אבל הם מחזיקים יופי ואין פיח באיזור הפלגים כלל. הכל כמו חדש.

פורסם

chenrp אתה עדיין מוהל עד היום?

אני חושב על להוסיף במספר תדלוקים הבאים 3% מתנול , המנוע עבר 200K

האם בטוח ללכת על זה או עדיף שלא?!

הרכב בחתימה.

פורסם

אני עדיין מוהל עד היום אבל לא תמיד(משיקולי זמן/נוחות וכו')

אם חא מהלת אף פעם, אני ממליץ למהול בריכוז נמוך יותר לתקופה קצרה ואז להחליף פילטר דלק.

• תוכן חדש...