Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכן מאוד קרצה לי האופציה לקנות את החומר בכמויות קטנות (5 ליטר), כמות שתספק אותי לבערך חצי שנה לפי החישובים שלי.

נגיד ואתה משיג את החומר ב-2-3 ש"ח יותר זול, עדיין בשבילי זה הפרש של 10-15 ש"ח (ונגיד ויצאת מלך ואתה משיג בחצי מחיר, עדיין מדובר ב"כולה" 25 ש"ח), אז כמו שאומרים "אני אחיה עם זה".

חמש ליטר אני משיג ב-25 שקל בלי משלוח.

אני מתכנן להוציא הזמנה שאני אעשה את המשלוח ואז נתחלק בדלק .. שזה הרבה הרבה יותר זול

אבל זה תלוי כמה ירצו להצטרף לזה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

שלחתי היום פניית שירות ליונדאי.

מה אומר היצרן על השימוש במתנול ברכבי,גטס 06 אוט'.

בתקווה שאני אקבל תשובה אני העדכן בהתאם.

אם התשובה תיהיה חיובית העדכן אחרי ניסוי :)

פורסם

היי חבר'ה,

השתדלתי לקרוא את כל השרשור אך כמובן שלא קראתי 12 עמודים.

יש לי פגו 307 שנת 2003, 70000 קילומטרז'.

האם יש סיבה לא להשתמש במתנול?

פורסם
היי חבר'ה,

השתדלתי לקרוא את כל השרשור אך כמובן שלא קראתי 12 עמודים.

יש לי פגו 307 שנת 2003, 70000 קילומטרז'.

האם יש סיבה לא להשתמש במתנול?

למה לא ..? תנסה...

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

עדכון קטן,

אבא שלי התחיל להשתמש בזה גם.

יש לו סוזוקי פרייז שנת 97 ... הפילטר דלק שלו נסתם כנראה וכתוצאה מזה האוטו התחיל לשתות דלק בצורה רצינית, גם עשה בעיות בהנעה.

הוא מחר מתכנן להחליף פילטר דלק ... אחרי שיעשה זאת יעדכן אותי לגבי נושא הצריכה.

אבל גם הוא דיווח לי כי מאז שהוא שם מתנול הרכב שלו "טס" . הוא מרגיש בבירור שיפור משמעותי בביצועים.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

יש לו מיכל 35 ליטר. הוא שם חצי ליטר.

אחרי הפעם הראשונה זה נסתם. וזה גם סביר שזה קרה.. היה לו מיכל דלק ג'יפה לאאלה והמתנול פשוט ניקה את זה לתוך הפילטר.

הוא היום צריך להחליף ... אחר כך האוטו שלו בכלל יהיה פצצה .

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

פשוט מדהימה עצימת העיניים של החברים כאן. צאו מהמסגרת.

בפעם המי יודע כמה - מתנול לא משפר ביצועים, להפך. למתנול יש ערך קלורי נמוך מלבנזין ולכן אין לו שום תכונות ביצועים משופרות. גם תרומתו לאוקטן משולה לקליפת השום ללא עדכון מערכת ההצתה של הרכב.

בכלל, כל הסיבה שהתחילו להתשמש במתנול לא הייתה כדי לשפר ביצועים אלא כדי להפחית את השימוש בדלקים פוסיליים. זה למעשה תחליף זול.

ה"שיפור" שאבא של שזיף הרגיש הוא או פסיכולוגי או שמתנול הצליח לנקות את מערכת הדלק ולהחזיר עטרה ליושנה. סתימת הפילטר (אם זו באמת התקלה) מעידה שמצב מערכת הדלק ברכב הייתה בכי רע.

אני חוזר וממליץ לחברי הפורום לקרוא קצת חומר מקצועי בעניין ולגלות את הסיבה שבגינה יצרני הרכב לא ממליצים או מאשרים שימוש במתנול ברכבים. מי שבכל זאת משוכנע שמתנול הוא איזה "תוסף פלאים" עושה זאת על אחריותו בלבד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מעריך את הדעה שלך איתמר, ואת הנכונות שלך לפרסם אותה ולא לשמור לעצמך.

לדעתי, כמו שניתן להשתמש בביו-דיזל ברכבים מודרניים (מעל שנת 95 או משהו כזה) ללא חשש, חוץ מהחלפת פילטר דלק יזומה פעם או פעמיים, כך ניתן במתנול - שכן ביו-דיזל מבוסס על מתנול והוא גם ממס אורגני.

כל החשש מהכנסת ביו דיזל (ומתנול) נובע מהמסת צינורות דלק, שכאמור החשש הזה טופל עם שינוי המרכיבים של הגומי בשנת 95/96.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

SP33DS73R, יש עניין של דיעות ויש עניין של עובדות. בינתיים השרשור הזה מתבסס על דיעות.

ברגע שמסתכלים על העובדות של איך מנוע בעירה פנימית עובד, אי אפשר שלא להסיק שלמתנול אין ערך בהעלאת הספק אלא אם מתקיימים תנאים מיוחדים שלא מתקיימים ברכב שלא עבר שינוי משמעותי בניהול המנוע.

פורסם

ואין לי בעיה עם זה, שיפור ביצועים מבחינתי זה לא המטרה (יש לי מספיק :evil:) יותר מעניין אותי חיסכון בדלק ופעולה חלקה/טובה יותר של המנוע עקב האוקטן הגבוה יותר.

ועד עכשיו כמעט הכל דעות, זה נכון. ובנוסף אם מישהו מיישם דעה שלו ובפועל מקבל תוצאות טובות לאורך זמן הרי שמבחינתו זה עובדות. אני מקווה שגם אצלי זה יהיה ככה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

שוב

"אוקטן הוא יחידה למדידת איכות הבנזין מבחינת עמידותו בפני הצתה עצמית"

משמע, אוקטן גבוה יותר ימנע דטונציות ויאפשרו למנוע להקדים הצתה ולא לאחר אותה. משמע בעירה יעילה יותר, חסכון בדלק ועוד כוח.

העניין הוא, שאוקטן גבוה מתאים למנועים שהמחשב שלהם יודע שהוא הולך לקבל אוקטן גבוה יותר. הוא לא יכול לגלות לבד. הוא יכול להבחין בדטונציות ואז לאחר את ההצתה אבל הוא לא יגלה פתאום שיש לו אוקטן גבוה יותר סתם ככה. בוודאי שלא מנועים רגילים לא מוגדשים עם יחס דחיסה סביר (רובן המוחלט של המכוניות הפרטיות על הכביש).

לכן כשמתקינים ברכב מוגדש קיט מתנול, גם מקדימים את ההצתה במפת המנוע כי החשש לדוטנציות פוחת. סתם ככה להכניס מתנול בשביל להעלות את האוקטן - אין לזה שום ערך ממשי.

• תוכן חדש...