Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין את כולם פה האמת.

מתנול מעלה את האוקטן הכללי של הדלק מה שמאפשר לו להקדים הצתה ולייצר בעירה יעילה יותר בסיכון נמוך יותר לנקישות.

העניין הוא שמחשב הרכב לא יודע ששמת מתנול, ואם לא היו נקישות בעבר שגרמו למחשב הרכב לאחר את ההצתה, למעשה אתה לא תרגיש שום הבדל בשום דבר.

הייתי יכול להבין אם היינו בשיא קיץ קיצוני שם יש יותר סיכוי לנקישות אבל אנחנו בתחילת החורף, והאפקט של האוויר הקר משמעותי הרבה יותר מאשר תוספת המתנול במנועים לא מוגדשים עם יחס דחיסה סביר.

בקיצור, עד שאני לא אראה ניסן אלמרה 1.8L אטמוספרית על דיינו לפני ואחרי מתנול אני אאלץ להמשיך ולהאמין בלוגיקה ההגיונית שמדובר בתחושות פסיכולוגיות נטו.

במילים פשוטות, כששמים מתנול צריך לעדכן את את התוכנה שאחראית למנוע ולהגיד לה שזה בסדר להקדים את ההצתה ולחיות בטמפרטורות קצת יותר גבוהות - אז אפשר להרגיש וגם למדוד את ההבדל.

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת אומרת? הרכב שלך "אוכל" יותר מ 1:8 בעיר?

איזו שנה הרכב שלך?

הנסיעה שלי היא 70% בין עירוני ו-30% עירוני, כאשר בדרך העירונית, אני נתקל בלא מעט פקקים. חשוב לציין, שהמזגן פעיל רוב הזמן.

המכונית שלי היא שנת 06

"חוסר כח", "תאוצה חזקה" וכד' הן רק תחושות. כפי שכבר טענו פה לפני, עם "תחושות בטן" אפשר להתווכח וסביר שהן נובעות בחלקן גם מההיבט הפסיכולוגי של העניין. לכן אני משתדל לספק פה נתונים מספריים ומשתדל לא לתת חוות דעת על סמך תחושה.

צודק 100 אחוז, אבל פה אני, כנראה, חייב לשתף אותך בווידוי קטן : מאז הפעם הראשונה שנכנסתי למכונית ועד היום, תמיד רציתי להדליק מזגן ולא להרגיש את זה. אומנם המצב כרגע, אחרי מנועי 1.4 ו-1.6 יותר טוב, אך עדיין זה מורגש.

אני לא. אני פשוט עובד עם נתונים רשמיים. איך אתה יודע שנכנסים 5 ליטרים נוספים?

בכל מקרה ההבדל פה באחוזי המהילה לא גדול במיוחד 1.69% אם מחשבים עבור מיכל של 60 ליטר לעומת 1.56% עבור מיכל של 65 ליטר.

אני לא יכול לתת תשובה וודאית, אבל אני זוכר שלא פעם יצא לי למלא דלק, כאשר לחצתי פעמיים נוספות על המשאבה והגעתי לחישוב שזה יוצא 5+, אבל עוד הפעם, אני לא יכול להיות ערב לכך.

האמת? אם לא הייתי כזה פחדן בדברים האלו, הייתי מנסה לעשות בעצמי.

פורסם

אני אתן את התגובה הזהירה שלי.

לפני כשבוע הוספתי קצת פחות מ 1.5% מתנול למיכל.

אני חייב לציין שבדיוק באותו זמן עברתי לתדלק בתחנה אחרת, שהיא גם של חברה אחרת,

כך שיכול להיות שגם לזה יש קשר.

התחושה הכללית שהרכב נוסע יותר טוב. הוא לא הפך למטוס, אבל מאיץ בצורה נעימה יותר.

זה גם מה שאשתי אמרה, והיא לא ידעה על התוסף, ולכן היא אמרה שמאז שעברנו ל TEN

הרכב נוסע יותר טוב.

בנוסף, הרכב מצלצל פחות, למרות שהעליה באוקטן היא מינורית, זה כנראה עושה את שלו.

זה לא שהרכב היה מצלצל בכמויות, אבל יש מקומות מסויימים שם תמיד זה קורה, ואחרי הוספת

המתנול הצלצולים פחתו וכמעט נעלמו. יכול להיות שזה קשור גם למזג האוויר, ולכן אני שוב

מסייג, וזה גם יכול להיות קשור לשינוי תחנת התדלוק.

מבחינת צריכת דלק, כרגע לא שמתי לב לשינוי כלשהו, ואי מניח שרק באחוזי דילול גבוהים

זה יהיה אפקטיבי.

אני מתכוון לעלות בהדרגה לדילול של 3% ולא יותר מזה, ואעדכן בהמשך.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני (פותח השרשור) מדבר מניסיון של כמה חודשים!

אתם מוזמנים לנסות. זה לא מסוכן, זה לא עולה הרבה ואולי רק תרוויחו.

פורסם
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני (פותח השרשור) מדבר מניסיון של כמה חודשים!

אתם מוזמנים לנסות. זה לא מסוכן, זה לא עולה הרבה ואולי רק תרוויחו.

וזה בדיוק מה שאנחנו עושים :)

בזכותך רכשתי את המתנול והאמת שבזכותך אני יכול להעיד על לפחות עוד חמישה אנשים שמשתמשים בזה על בסיס קבוע (אבא שלי, אשתו, חברים שלי וכו').

רוב תודות!

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

רשמתם איפה משיגים את המתנול בב"ש, רשמתם איפה אפשר להשיג בצפון אבל מה עם איזור המרכז?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אחרי שקראתי כמעט את כל התגובות אני מתפתה מאוד להשתמש גם במתנול אבל אני לא בטוח שה-ZX שלי תאריך חיים איתו.

ברכב אין מחשב מנוע - זה אמור להוות בעיה לשימוש במתנול?

הרכב בקושי סוחב ואוכל דלק כמו פורשה 911 החדשה: 9 קיל' לליטר.

אני מאוד מקווה שהמתנול ישנה משהו

drive like a LADY, shift like a BOSS

פורסם
באיזור המרכז יש לך את לוי-לבל 03-6876073

אשמח אם תעדכן אותנו אח"כ כמה הם דורשים לליטר.

10 ש"ח לליטר + מע"מ. ניתן לרכוש במיכלים של 5, 10 ו-20 ליטר.

פורסם
10 ש"ח לליטר + מע"מ. ניתן לרכוש במיכלים של 5, 10 ו-20 ליטר.

יקר.

edoron01 , אם תרצה, עוד מעט אני אוציא משלוח נוסף , הפעם גדול כנראה. תוכל להצטרף ..

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
יקר.

edoron01 , אם תרצה, עוד מעט אני אוציא משלוח נוסף , הפעם גדול כנראה. תוכל להצטרף ..

מה המחיר המשוער שאתה מסדר במשלוח שלך? סתם בשביל לעשות השוואה.

אני קונה את המתנול רק בשביל לנקות פיח מהמנוע וממיכל הדלק.

המטרה שלי היא לעשות בו שימוש פעם בכמה תדלוקים ולא שימוש סדיר.

חסכון בדלק ממש לא מעניין אותי (אחרת הייתי קונה פריוס ולא מיאטה).

תוספת כח ממש לא מעניינת אותי (הרכב שלי סטנדרטי, יש קיטים בכמה אלפי שקלים שמעלים את ההספק/מומנט באיזור ה-10%, אם הייתי רוצה להוסיף כח הייתי קונה את הקיט הזה).

בנוסף אני נוסע מעט מאוד כל חודש (באיזור ה-500 ק"מ בחודש שזה מיכל וחצי בערך) וקורה לי שהרכב עומד כמה ימים ללא תזוזה.

אין לי אופציה לקנות כמויות גדולות ואין לי כ"כ איפה לאחסן בביטחה את החומר.

לכן מאוד קרצה לי האופציה לקנות את החומר בכמויות קטנות (5 ליטר), כמות שתספק אותי לבערך חצי שנה לפי החישובים שלי.

נגיד ואתה משיג את החומר ב-2-3 ש"ח יותר זול, עדיין בשבילי זה הפרש של 10-15 ש"ח (ונגיד ויצאת מלך ואתה משיג בחצי מחיר, עדיין מדובר ב"כולה" 25 ש"ח), אז כמו שאומרים "אני אחיה עם זה".

פורסם

חברה אפשר בבקשה לדעת איפה בחיפה צפון אפשר לקנות

אתה לא אומרים בדיוק מקום שם כתובת וזה חבל

ברצינו קצת עזרה

תודה

• תוכן חדש...