Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, באירופה בכל תחנה יש דלקים מוהלים באתנול או מתנול יש לפניהם את האות E.

אני מניח שאם זה טוב באירופה אז פה זה גם לא יזיק.

העניין הוא ששם זה מוסדר בחוק וחברות הדלקים חייבות להצהיר על כך, לגבי הארץ לך תדע במה מוהלים לך את הדלק.

עכשיו סונול יצאו אם הדלק המתוסף שלהם שמלא ב"תזקיקים" לך תדע מה יש שם.

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ד"א כנ"ל לגבינו (הצרכנים הפרטיים) נגיד ובדיוק מילאתם מיכל מלא של 50 ליטר ומהלתם ב 10% (המטרה הסופית אם הבנתי נכון)

ועשיתם נסיעה ארוכה של חצי מיכל ואז הרכב יושב יום בצד חצי מהמהילה (2.5 ליטר מתנול) יתאדו ואז המיכל דלק בעצם התייקר.

אין מצב, לא 10 אחוז.

היעד (לפחות שלי) זה גג 3.5 אחוז . לא מעבר!

קשה לי להאמין שתוך יום חצי מהמהילה תתאדה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

ביררתי קצת לגבי נושא.הדלק לא מתערבב עם מתנול רק עם מים.בשביל לקבל מסה אחידה יש להוסיף חומר נוסף.שאף אחד לא רוצה לגלות אותו.כך שבינתיים אני יורד מהעניין.בהצלחה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אני מציג את נקודת מבטי לאחר קריאת חומר מקצועי בעניין. אומנם קצת ולא מספיק, אבל הצלחתי לגבש דעה.

אתם יודעים, יש המון מוצרים שמוכרים לנו שהם לא באמת עושים טוב, זה עולם קפיטליסטי.

הוא שאמרתי, עניין השימוש בתוספים כאלו ואחרים בדלק בריכוזים נמוכים כנראה שלא מזיק, ועדיין, כל זמן שאין לי חותמת מיצרן הרכב שיש אישור שימוש אני לא אשתמש בהם.

בזאת סיימתי לתרום לעולם את חצי השנקל שלי ומכאן שכל איש יעשה ברכבו כראות עיניו.

יהיה נחמד אם מזמיני המתנול ישתפו את הפורום עד כמה באמת יש הבדל בביצועים ויהיה עוד יותר מעניין לראות השוואות של צריכת דלק לפני ואחרי המהילה, רצוי לגבות את זה בכמה תדלוקים ובממוצע ולא באחד בודד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מציג את נקודת מבטי לאחר קריאת חומר מקצועי בעניין. אומנם קצת ולא מספיק, אבל הצלחתי לגבש דעה.

אתם יודעים, יש המון מוצרים שמוכרים לנו שהם לא באמת עושים טוב, זה עולם קפיטליסטי.

הוא שאמרתי, עניין השימוש בתוספים כאלו ואחרים בדלק בריכוזים נמוכים כנראה שלא מזיק, ועדיין, כל זמן שאין לי חותמת מיצרן הרכב שיש אישור שימוש אני לא אשתמש בהם.

בזאת סיימתי לתרום לעולם את חצי השנקל שלי ומכאן שכל איש יעשה ברכבו כראות עיניו.

יהיה נחמד אם מזמיני המתנול ישתפו את הפורום עד כמה באמת יש הבדל בביצועים ויהיה עוד יותר מעניין לראות השוואות של צריכת דלק לפני ואחרי המהילה, רצוי לגבות את זה בכמה תדלוקים ובממוצע ולא באחד בודד.

איתמר.

זה מה שעשיתי.

לגבי אישור? לא תראה אותו כאן בארץ. הרי המתנול חוסך בדלק. חיסכון בדלק = פחות הכנסה למדינה!

פורסם

לא נכון.

דווקא בקידום "אנרגיות ירוקות" המדינה משקיעה. אולי זה בעל כורחה והיא "צבועה" בעניין, אבל ייצור חשמל ביתי ומכירתו במחיר "מופקע" לחברת החשמל (הלקוח מקבל משהו כמו 1.5 ש"ח על כל קוט"ש שהוא מוכר לחברת החשמל, פעם זה היה בסביבות ה 2 שקלים) הוא ההוכחה הטובה ביותר לעידוד המדינה למעבר לאנרגייה ירוקה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אל תשכח שהלוחות הסולארים שמתקינים על הגג עולים המון כסף. הניצול שלהם זעום וההחזרה הכספית תהיה רק בעוד כ 8 שנים.

בעוד כשנתיים יצאו לוחות עם נצילות גבוהה יותר ואז הדבר יהיה כדאי.

הממשלה צבועה? לא....

(הייתי מאוד ר-ציני במשפט הזה)

חג שמח לכולם!

:-D

פורסם

הלוחות הן של חברות פרטיות ואיש איש יבחר אם להשקיע בהם או לא. יש כאן עקרון ומדיניות ממשלתית וזה מה שחשוב.

איתמר.

פורסם

אני מוכן לעשות ניסוי.

לקחת בדיל, גומי ועוד... לשים בכוס אתנול, למשך כמה חודשים ולראות אם משהו קורה לזה... אני בטוח שלא יקרה דבר.

מניסיון שלי, אתנול לא עושה דבר לחלקי פלסטיק ולאלומיניום. (אני עובד בתחום!)

פורסם

תשמע, יש לך ראייה צרה בעניין. זה שאתה רושם שאתה עובד בתחום חמור עוד יותר ואנשים עלולים לקחת את זה ברצינות.

ניסוי כמו שהצעת משול לקליפת השום.

אתה לא יודע מאיזה חומרים עשוייה צנרת הדלק ברכבך (הכל: מיכל הדלק, פילטר, משאבה, צנרת, אטמים, אינג'קטורים).

אתה לא יודע איזו תגובה כימית יוצר האתנול \ מתנול כאשר הוא מהול בדלק.

אתה לא יודע איזו תגובה מתרחשת במגע עם המתכות בפנים המנוע.

אתה לא יודע איך החומר מגיב בחום של מאות מעלות צלזיוס בתוך חלל הצילינדר.

אתה לא יודע איזה נזק לטווח ארוך עלול לגרום חומר קורזיבי ואני בטוח שיש עוד מאות משתנים שניסוי פשוט כמו שהצעת לא לוקח בחשבון.

אתה לא חושב שאם היה כל כך פשוט וזול לבצע ניסוי כמו שהצעת יצרניות הרכב היו מבצעות את זה ויוצאות בהצהרות וצלצולים? במיוחד שזה כל כך in להיות ירוק.

איתמר.

פורסם
תשמע, יש לך ראייה צרה בעניין. זה שאתה רושם שאתה עובד בתחום חמור עוד יותר ואנשים עלולים לקחת את זה ברצינות.

ניסוי כמו שהצעת משול לקליפת השום.

אתה לא יודע מאיזה חומרים עשוייה צנרת הדלק ברכבך (הכל: מיכל הדלק, פילטר, משאבה, צנרת, אטמים, אינג'קטורים).

אתה לא יודע איזו תגובה כימית יוצר האתנול \ מתנול כאשר הוא מהול בדלק.

אתה לא יודע איזו תגובה מתרחשת במגע עם המתכות בפנים המנוע.

אתה לא יודע איך החומר מגיב בחום של מאות מעלות צלזיוס בתוך חלל הצילינדר.

אתה לא יודע איזה נזק לטווח ארוך עלול לגרום חומר קורזיבי ואני בטוח שיש עוד מאות משתנים שניסוי פשוט כמו שהצעת לא לוקח בחשבון.

אתה לא חושב שאם היה כל כך פשוט וזול לבצע ניסוי כמו שהצעת יצרניות הרכב היו מבצעות את זה ויוצאות בהצהרות וצלצולים? במיוחד שזה כל כך in להיות ירוק.

איתמר.

שמע, אני סומך על הטכניון. הם עשו ניסוי ושם לא נגרם שום נזק למכוניות.

יותר מזה...?

פורסם

אני מרגיש כמו תקליט שבור :roll:

הניסוי של הטכניון בוצע לפני למעלה משני עשורים. מאז יש הזרקת דלק, יש חומרים חדשים בתעשייה, יש מערכות להפחתת זיהום אוויר והכי חשוב - הניסוי בוצע לטווח קצר מדי, בלי לבדוק לעומק מהן השלכות החומר הקורזיבי (!!!) שהוכנס להן למיכל הדלק. לא קראתי בדו"ח הניסוי המקוצר שנפתחו מנועים לאחר שנה-שנתיים ונמצאו תקינים וגם לא ראיתי שהניסוי בוצע לאורך עשרות אלפי קילומטרים ולפרק זמן ארוך.

עם כל הכבוד לטכניון הניסוי הזה לא היה שווה כלום \ לחילופין לא את כל שלבי הניסוי גילו לנו ואולי היה המשך לניסוי הזה לאחר פרק זמן. להגיד על רכב שנסע 7,500 ק"מ ולא קרה לו כלום זו בדיחה.

תשמע, אתה נעול על מה שגילית וממליץ עליו לכולם. לבריאות. אם המתנול היה כזה מוצלח היינו שומעים עליו יותר, כנראה שיש לכך סיבה.

איתמר.

פורסם

חבל שאתה מתעקש.

תבדוק באינטרנט ותראה עוד המון אנשים שמשתמשים במתנול מזה שנים על הרכב שלהם (כולל המון ישראלים).

אני מדבר מהניסיון שלי ושם עוד כמות דיי נכבדת של חברים שעובדים איתי.

אני אישית עשיתי 10000 קילומטר עם מתנול. לדעתי זה הרבה.

פורסם

איחלתי לחייל בהצלחה.

:roll:

איתמר.

• תוכן חדש...