Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצרתי קובץ אקסל פשוט שאמור לעזור לחשב כמה מתנול לשים ומה היא רמת האוקטן שתיהיה ברכב לאחר מכן.

אתם מוזמנים להוריד את הקובץ מכאן:

http://public.shezif.co.il/methanol.xlsx

מקווה שהוא יעזור וישמש אתכם.

עריכה:

כל מי שמעוניין לרכוש באופן קבוצתי שיצור איתי עוד היום קשר בפרטי .

מחר אני מתכנן להוציא הזמנה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מאד רוצה לקנות אבל....קודם כל ידוע שמתנול מתערבב עם מים בצורה מושלמת ואין עם זה בעיה.מה שכן,אני לא בטוח שמתנול מתערבב בצורה מושלמת עם בנזין.מה זה אומר?אם אני צודק, מאחר ומשקל סגולי של מתנול הוא יותר נמוך מבנזין,עכשיו,נניח והרכב עומד מספר ימים ללא תזוזה,בגלל שמתנול קל יותר ולא התערבב עם בנזין באיזשהו שלב הוא יצוף מעל פני בנזין.ומה אז? לא הרווחנו פה כלום.יש פה כימאים שמבינים עניין בזה? אחרת אין טעם בכל הסיפור הזה.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

רק רוצה להוסיף : יש בקישור רצ"ב חוברת ששייכת למשרד להגנת הסביבה המפרטת על השימוש בתחליפי דלקים (דלקים אלכוהוליים כמו מתנאול או אנול, ביו-דיזל וכו'...), למדתי משם הרבה.

שם אגב הצלחתי להבין ולאשר את זה שמתנול הוא מוכר אשר יכול לגרום לקורוזיה בגלל שבמגע עם חומרים מסויימים הוא הופך להיות חומצתי מאוד.

מה שכן , לא נראה לי ששימוש מינימלי של מתנול (עד 4 אחוז) יגרום לזה.

בכל אופן , הם מפרטים שם הרבה על מתנול ונותנים במה יפה למטרה שלנו (להשתמש באחוזים קטנים), זה מופיע בעמוד 12. שווה לקרוא.

http://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&cd=9&ved=0CHAQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.sviva.gov.il%2FEnviroment%2FStatic%2FBinaries%2Fmechkarim%2Fzabirin_7-101_1.pdf&ei=lVOTTq_hIpDtsgav9qD0Dw&usg=AFQjCNE7FOw80LySm3W6RYw-GeVtt4HWuQ&sig2=XyO0pp-npBwEhoslw8VU_Q

98civic

הבנתי שאם לא תשתמש ברכב מספר ימים הוא מסוגל גם להפריש אדים.

הפתרון שלי הוא פשוט לפתוח את המכסה דלק לפני ההנעה .

נראה לי אבל שהוא מתערבב עם בנזין טוב.

אגב, עוד קישור לחומר בנושא:

http://www.snunit.k12.il/heb_journals/mada/305237.html

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אני גם קראתי קצת על הנושא, ולמיטב הבנתי, כל עוד לא עוברים את ה 3%, אין בעיות

מהותיות, ולא נצפו מקרים חריגים או יוצאי דופן.

בניסוי שעשו בעבר היו כמה מקרים של צורך בהחלפת פילטר דלק, מה גם שאאל"ט,

אלה היו פילטרים לא מקוריים שנמכרו בארץ.

לגבי הערבוב עם הבנזין, המתנול מתערבב היטב עם מים, ומכיוון שבארץ ברוב המקרים יש מים

בריכוז מסויים בבנזין, המתנול מתערבב איתם ולכן אין בעיה מיוחדת עם זה.

אם הרכב עומד זמן ארוך, אכן לא מומלץ שיהיה בו מתנול, אבל בד"כ יודעים לפני שהרכב יעמוד לאורך זמן,

ואז פשוט לא לתסף את הדלק במתנול בתדלוק לפני אותו זמן.

שווה לשמוע עוד קצת פרטים מהבחור שמייצג את E.M.SH NgTech, לבחון מה ההבדל בין המתנול שהם

מוכרים לבין מתנול "רגיל".

פורסם

שווה לשמוע עוד קצת פרטים מהבחור שמייצג את E.M.SH NgTech, לבחון מה ההבדל בין המתנול שהם

מוכרים לבין מתנול "רגיל".

את זה אברר היום :twisted::twisted: :wink:

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אתמול בלילה קראתי בעיון את הדו"ח של הטכניון.

על אף שהשורה התחתונה היא ש"אין בעייה" עם ריכוז מתנול של עד 3% בדלק, לדעתי מדובר בסוג של הימור. לאורך הדו"ח מצויינות כמה וכמה פעמים מהן ההשפעות של המתנול על חלקי הרכב והמנוע (אם כי מצד שני מוזכר כי מדובר על ריכוזים גבוהים) ולכן הייתי ממליץ לשקול בשנית שימוש בחומר הזה.

אנחנו לא יודעים מאיזה חומרים בדיוק מורכבת מערכת הדלק ברכבנו (על כל הנגזרות, המגע של דלק עם הפילטר, משאבה, צנרת, אטמים, אינג'קטורים, צילינדר, שמן המנוע) וכל זמן שאין המלצה רשמית או איזה בולטיין יצרן שמאשר שימוש בדלקים ירוקים כאלה ואחרים לא הייתי ממהר להשתמש בחומרים הללו בכלל.

בעמ' 21 בדו"ח מצויין כי לפי התקן האירופאי מותר (לחברות הדלק אני מניח) למהול את הבנזין בריכוז של עד 5% אתנול גם ללא ידיעת הציבור. משתמש פרטי שמוהל את הדלק בעוד 3-5% מתנול או אתנול כבר עובר את הסף הבטוח מבחינת ריכוז החומרים מבלי לדעת. מאחר ואיני בקיא בתהליך הזיקוק ובשלל התוספים שמוכנסים לדלק, גם כאן הייתי ממליץ לנקוט במשנה זהירות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, שים לב שרוב הבעיות שהיו בארץ ובחול נגעו לריכוזים גבוהים יותר,

ולא של 3%. דובר גם על נזקים גדולים יותר במקרים של מתנול בריכוז של 85 או 100%,

שאת זה לא הייתי עושה ולו בתור נסיון בדיקה חד פעמי.

לגבי מהילה בארץ, למיטב ידיעתי אף חברה בארץ לא מוהלת את הדלק, לפחות לא במתנול/אתנול, אולי במים ;-)

לגבי אירופה, שם מוהלים חלק מהדלקים בריכוזים נמוכים כמו שציינת, ולדעתי זה נמכר בתחנות הרגילות שם.

פורסם

רשמתי שהבעיות התגלו בריכוזים גבוהים יותר, אבל עדיין, מאחר ומדובר בחומר שעלול לגרום לנזק בכלל לא הייתי מנסה להכניס לרכב.

בשעה האחרונה המשכתי לחרוש קצת את גוגל, ומסתבר שיש הרבה מאמרים בעניין. נתקלתי במאמר הזה ומבחינתי הסעיף הכי חשוב בו הוא הנ"ל:

6. Perspective of Auto Manufacturers

Another challenge with methanol use in fuels relates the realities of engine design and lack of support for methanol from auto manufacturers. Gasoline is a fungible product that has a symbiotic relationship with the internal combustion engines that use it as fuel. Major shifts in gasoline composition generally require the support of both refiners and engine manufacturers. Even if refiners wanted to blend methanol into gasoline, the support does not exist with the auto manufacturers. For example the Auto Alliance, an association of 12 vehicle manufacturers (including BMW Group, Chrysler Group LLC, Ford Motor Company, General Motors Company, Jaguar Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz USA, Mitsubishi Motors, Porsche, Toyota, Volkswagen Group of America and Volvo Cars North America) have developed a World Wide Fuel Charter [19] which specifically precludes methanol as a gasoline blend component, given the many issues associated with methanol-blended gasoline.

כמו שאמרתי, לדעתי וכל עוד שאין אישור מיצרן הרכב להשתמש בדלקים חלופיים או במהילות כאלה ואחרות אני לא הייתי עושה את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוחחתי היום עם רונן.

החברה שלו הולכת להוציא לשוק בעוד חודש חודשיים מוצר חדש המבוסס על תרכובת יחודית של מתנול עם דלק, משהו שיחליף לחלוטין את השימוש בבנזין (מבלי להרכיב קיט יעודי ברכב).

שוחחתי איתו ואמרתי לו כי יש כאן קומץ אנשים המעוניינים להשתמש במתנול כמדלל דלק.

ביקשתי ממנו שיצור איתי קשר כאשר ניתן יהיה לקחת חלק בניסוי החומר החדש.

הוא הבטיח שיעשה זאת , כרגע שהחומר שלהם יצא כמוצר אקבל הודעה וחברי הפורום יוכלו לקחת בזה חלק.

מי רוצה ?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

הניסוי הזה בוצע לפני למעלה מ 20 שנה וגם לא ראיתי שום התייחסות לאורך זמן (זמן = שנים). היו המון התפתחויות בענף הרכב מאז, על אחת כמה וכמה במערכת הדלק.

איתמר.

פורסם
הניסוי הזה בוצע לפני למעלה מ 20 שנה וגם לא ראיתי שום התייחסות לאורך זמן (זמן = שנים). היו המון התפתחויות בענף הרכב מאז, על אחת כמה וכמה במערכת הדלק.

איתמר.

אז אתה טועה. יש שם התייחסות על עמידות חומרים.

פורסם

יש דרך לברר עם חברות הדלק אם יש מהילה באתנול/ מתנול?

בכל מקרה נראה לי לא סביר בכלל משום שהדלק יושב אצלם מספיק זמן בשביל להתאדות לפני שהוא נכנס לרכב כך שהם מפסידים כסף.

ד"א כנ"ל לגבינו (הצרכנים הפרטיים) נגיד ובדיוק מילאתם מיכל מלא של 50 ליטר ומהלתם ב 10% (המטרה הסופית אם הבנתי נכון)

ועשיתם נסיעה ארוכה של חצי מיכל ואז הרכב יושב יום בצד חצי מהמהילה (2.5 ליטר מתנול) יתאדו ואז המיכל דלק בעצם התייקר.

צריך עזרת כימאי שיגיד מה קצת התאיידות המתנול נטו מתוך מיכל מעורבב עם בנזין 95 במהילה של 5% ו- 10% .

כך נוכל לדעת מה "חיי המדף" של הדלק המהול. פה יהיה החישוב הכלכלי האמיתי.

בלי קשר לבדוק מה הנזק שיגרם בתוך תא הבעירה ולאטמים לאורך זמן.

שימו לב שאף אחד לא פירסם הוראות שימוש ברות סימוכין.

שזיף:

קובץ האקסל שפירסמת אינו מדוייק. אם תרצה שלח הודעה בפרטי ואעזור לך לתקן.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם
אז אתה טועה. יש שם התייחסות על עמידות חומרים.

שוב אני ארשום: אף אחד לא בדק את המבחן הזה לאורך שנים ואת השפעותיו ארוכות הטווח. זה לא משנה ש 400 כלי רכב עברו 3 מליון ק"מ (שבמילים אחרות זה יוצא 7,500 ק"מ לרכב, משהו כמו חצי שנה).

בנוסף השתנתה מערכת הזרקת הדלק והחומרים מהם מורכבים המנועים, הצנרות ואטמים למיניהם.

מי שמעוניין לשים את מנועו על קרן הצבי מוזמן לעשות את זה. אני חושב שעד שלא רואים המלצה חד משמעית מיצרני הרכב לא מומלץ להשתמש בחומרים הללו.

איתמר.

• תוכן חדש...