Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן, בסרטון הזה הם מראים מנוע שהיה בו שימוש לאורך זמן עם אתנול.

ולפי מה שהם אורמים ומראים, אין סימנים להרעה כלשהי בחלקי המנוע ומערכת הדלק,

אלא דווקא שינוי לטובה.

לפי מה שאני מבין, אתה בחרת להשתמש דווקא במתנול. למה?

ומה ההבדלים העיקריים ביניהם?

פורסם

הגיע המתנול.

כשמילאתי באוטו , נשפכו כמה טיפות על הצמיג ... איפה שהמתנול נגע פשוט החליף צבע... לא יודע אם זה צרב או לא ... אבל זה מוזר.

נגעתי בזה קצת , לראות עד כמה זה חמור ולכאורה נראה שזה שטחי לחלוטין החלפת הצבע.

בוא נקווה שזה לא מהווה איזה סכנה כל שהיא.

בכל אופן, עוד מעט אני יוצא לנסיעה. נראה איך יהיה .

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

מתוך הבלוג שלי:

אתמול קיבלתי את המתנול במשלוח והתחלתי ישר בהתעסקות עם הכנסתו לרכב שלי.

המתנול נוזל שקוף לחלוטין (כמו שניתן לראות בתמונה שיש בקישור הנ"ל), משקלו קל מאוד והוא מבוסס כהל.

עוד לפני שפתחתי את המיכל קראתי בעיון את ההנחיות הנוגעות לסכנות , לבליעה, נשימת אדים או נגיעה שלא כהלכה.

ולמעשה שזה קצת מפחיד. יש כל כך הרבה סכנות בעבודה עם החומר הזה , מה שדורש ממני גם להצטייד באמצעי הגנה (כגון כפפות), וגם להיזהר בעבודה איתו.

לקחתי בקבוק נסטי ישן, חצי ליטר, קטן כזה כתבתי עליו בענק , בכל פינה וכל מקום "רעיל, לא לפתוח".

מילאתי אותו במתנול, סגרתי היטב וקצת חששתי האמת, זה קצת להיות שפן נסויים.

הלכתי לאוטו, פתחתי את מכסה הדלק והבאתי איתי אפילו משפך (שבדיעבד זה ממש מיותר!).

בנסיונות לעבוד עם המשפך , נשפכו שתי טיפות על הצמיג.

ברגע ששתי הטיפות נגעו בצמיג אז באיזור בו הן נגעו פתאום החליף צבע משחור לצבע חול כזה.

נדמה שזה שטחי ולא משמעותי , למעשה אני לא דואג כל כך זה צמיג חדש והטיפות האלה לא שהסבו נזק.

אבל לך תדע, צמיג זה כולה גומי משופצ"ר.

סך הכל שפכתי לתוך המיכל שלי 0.75 ליטר, אותם חישבתי באמצעות הקובץ שהכנתי.

שזה למעשה דילול של 2% ממיכל הדלק.

אחרי ששפכתי המתנתי באיזור הרבע שעה , עליתי על האוטו ונסעתי לכיוון מסוף אורנית, כביש חמש המבורך.

מאז אגב יצא לי עוד לנסוע פעמיים לתל אביב וכעת אציג בפניכם את המסקנות שלי מהשימוש שלי עם המתנול;

למקות שהכנסתי יחסית מתנול בשיעור זעום של 2% הרגשתי הלכה למעשה שינוי באיכות עבודת המנוע.

המנוע חי יותר, מאיץ יותר, בועט יותר, מרגיש "צעיר" בכמה שנים.

עם הזמן, ככל שהרכב צובר קילומטרז' , המנוע מאבד קצת מן הכח אותו הוא מפיק

ספק מתעייף אלה פשוט הלכלוך שיש בדלק, הלחות אשר לא פעם נספגת בתוך מיכל הדלק (שבמרבית הרכבים אגב לא בדיוק אטום), וג'יפה אחר מלכלכים, מקשים ומעייפים את מערכת הדלק והמנוע.

בנסיעות שערכתי לתל אביב נדהמתי להרגיש את הרכב שלי פשוט מאיץ כמו שצריך, נותן פתאום תחושה של כח ובטחון.

למעשה המתנול הוא חומר ניקוי נהדר, הוא מצליח להוריד כתמים, לכלוך רב והוא נדלק יופי (הזכרתי מספר אוקטן של 114?).

כאשר הוא רץ במנוע הוא מנקה איתו את כל הזוהמה שיש במיכל הדלק (הוא לוקח את זה איתו למנוע ושם זה נשרף) ואת כל הזוהמה שיש במנוע (אותה הוא שורף יופי). והשיפור הראשוני המורגש זה שלאוטו יש פשוט יותר כח, האוטו אוכל פחות דלק, והכיס? מרוצה מאוד!

אמשיך לסקור את המתנול עוד רבות,

בעתיד אגב אני מתכנן למהול את הדלק ביותר מ-2% , כאשר היעד שלי הוא להגיע לחמש אחוז (את זה אני לא עובר).

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

מאיפה קנית? כמה עלה?

אשמח אם תוכל לעדכן בעתיד תוך כמה ק"מ נסתם לך הפילטר דלק.

אני אחכה בסבלנות מספר חודשים למוצר המוגמר שהבטיח פה המהנדס של החברה מכיוון שהרכב שלי נוסע מעט מאוד ואני מפחד שיגרם נזק. בנוסף אני לא רוצה להשתמש בחומר באופן קבוע אלא רק מדי פעם כדי לנקות את מיכל הדלק וכל שאר המערכות (צריכת דלק, תוספת כוח וביצועים לא מעניין אותי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מאיפה קנית? כמה עלה?

אשמח אם תוכל לעדכן בעתיד תוך כמה ק"מ נסתם לך הפילטר דלק.

אני אחכה בסבלנות מספר חודשים למוצר המוגמר שהבטיח פה המהנדס של החברה מכיוון שהרכב שלי נוסע מעט מאוד ואני מפחד שיגרם נזק. בנוסף אני לא רוצה להשתמש בחומר באופן קבוע אלא רק מדי פעם כדי לנקות את מיכל הדלק וכל שאר המערכות (צריכת דלק, תוספת כוח וביצועים לא מעניין אותי).

קניתי מחן שמואל כימיקלים.

עלה לי 25 שקל לחמש ליטר (רכשתי עשר).

אני לא בטוח שיסתם הפילטר דלק (זה קרה לרכב אחד מתוך 56 רכבים בניסוי של הטכניון).

אמשיך לעדכן כמובן

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

הרכב שלי שנת 2007 אם 120K מכמה אחזו להתחיל?,הרכב הוא מיצובישי לנסר 1600 אוטו

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם
קניתי מחן שמואל כימיקלים.

עלה לי 25 שקל לחמש ליטר (רכשתי עשר).

אני לא בטוח שיסתם הפילטר דלק (זה קרה לרכב אחד מתוך 56 רכבים בניסוי של הטכניון).

אמשיך לעדכן כמובן

זה לא קשור.

חברה תפסיקו לעשות ניסויים. בדקתי, ניסיתי והמסקנות שלי ניתנו.

למי שבוחר לא להחליף פילטר, שיהיה לו בהצלחה.

פורסם
הרכב שלי שנת 2007 אם 120K מכמה אחזו להתחיל?,הרכב הוא מיצובישי לנסר 1600 אוטו

ממליץ להתחיל מ-2%.

chenrp, אם אצטרך להחליף אני מאמין שאעשה זאת.

עשיתי לפני 3K טיפול 30 אלף. הפילטר חדש.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
ממליץ להתחיל מ-2%.

chenrp, אם אצטרך להחליף אני מאמין שאעשה זאת.

עשיתי לפני 3K טיפול 30 אלף. הפילטר חדש.

נכון שהפילטר חדש, אבל מיכל הדלק מלוכלך! ולכן הפילטר דיי מהר יתלכלך.

כשאתה תשים לב לכך שהוא מלוכלך, זה כבר יהיה מאוחר מידי והמנוע יהיה מלוכלך גם כן.

פורסם

chenrp,

רגע וכידוע בפונטו ספייס אין פילטר דלק, הוא מובנה בתוך המשאבה וההחלפה שלו לא כזאת קלה וזולה. (מן הסתם דורש יותר התעסקויות מרכבים אחרים שהפילטר דלק יושב ליד המנוע)

שווה לקחת את הסיכון הקטן ביותר במידה ויש לכלוך וזה ייסתם? :roll: (אני מבין שיש למהול בהדרגה בהחל מ2-3% ולעלות מעט כל פעם ולא בהגזמה 10% כי רוב הסיכויים זה ייסתם מהר מאוד )

במקרה כזה איך לאוטו הזה ספיציפית להחליף את הפילטר דלק? לא סיפור? גם אם הסיכויים קלושים..

פורסם
chenrp,

רגע וכידוע בפונטו ספייס אין פילטר דלק, הוא מובנה בתוך המשאבה וההחלפה שלו לא כזאת קלה וזולה. (מן הסתם דורש יותר התעסקויות מרכבים אחרים שהפילטר דלק יושב ליד המנוע)

שווה לקחת את הסיכון הקטן ביותר במידה ויש לכלוך וזה ייסתם? :roll: (אני מבין שיש למהול בהדרגה בהחל מ2-3% ולעלות מעט כל פעם ולא בהגזמה 10% כי רוב הסיכויים זה ייסתם מהר מאוד )

במקרה כזה איך לאוטו הזה ספיציפית להחליף את הפילטר דלק? לא סיפור? גם אם הסיכויים קלושים..

אכן בפונטו ספייס יש פילטר קבוע. אך הוא עשוי מתכת ולכן לא יסתם (אם תמהול ב2% תחילה).

בכל אופן, לנקות את הפילטר הקבוע של הפונטו ספייס (במידה ותרצה כי אצלי הוא נקי) הוא אפשרי ע"י פירוק משאבת הדלק ולהשראות את הפילטר בממס כלשהו או בלחץ.

פילטר קבוע, פחות רגיש ללכלולים.

פורסם

קראתי בעיון את כל השירשור.

קודם כל תודה וכל הכבוד למשקיענים שלומדים ובודקים את הנושא.

שנית, מניית מעלותיו של המתנול הזכירה לי את דבריו של מהנדס שמנים ורכב שהכרתי לפני כמה שנים טובות - "כל תוספי הדלק השונים הם בסך הכל מתנול נקי. לכן לא משנה בכמה קונים את התוסף ומה כתוב על האריזה, כולם אותו דבר".

הוא היה מאוד נחרץ בעניין, אם כי הבנתי שכן, יש בעיה של מהילה של המתנול בבנזין. מישהו יודע במקרה קצת יותר לעומק, אם יש הבדל בין התוסף של "ליקווימולי" למשל, ל- K44 (אם אני זוכר נכון את המס' של ה- K המסויים)?

בגדול עשיתם לי חשק, כול מחשבה לקנות פח של 18 ליטרים.

שוב תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
- "כל תוספי הדלק השונים הם בסך הכל מתנול נקי. לכן לא משנה בכמה קונים את התוסף ומה כתוב על האריזה, כולם אותו דבר".

הוא היה מאוד נחרץ בעניין, אם כי הבנתי שכן, יש בעיה של מהילה של המתנול בבנזין. מישהו יודע במקרה קצת יותר לעומק, אם יש הבדל בין התוסף של "ליקווימולי" למשל, ל- K44 (אם אני זוכר נכון את המס' של ה- K המסויים)?

בגדול עשיתם לי חשק, כול מחשבה לקנות פח של 18 ליטרים.

שוב תודה, דב

דב, מהנסיון העתיר שלי עם כל התוספים האלה ... כולם עוזרים. אני אישית יותר הייתי ממליץ על ה-Gold Label , איתו הרגשתי באמת שינוי.

לגבי הנושא של לקנות פח של שמונה עשרה ליטר.

אם אתה גר באיזור המרכז, בקרוב אני עושה עוד נגלה מחן שמואל, אביא לאיזור המרכז גלונים נוספים.

אני כמובן מוכר את זה בלי רווח (אבל המחיר יהיה מחיר הגלון + חלק יחסי במשלוח), בכל אופן זה עדיין יהיה משתלם מאוד.

אם תרצה תוכל ליצור איתי קשר ובהזמנה הבאה (שתיהיה עוד חודש בערך) אביא גם לך.

סתם מתוך עדכון:

אתמול יצאתי לאיזה פאב בערב. ביציאה מהעיר היה לי רמזור אדום

איך שהתחלף לירוק מצאתי את עצמי "פותח" ראשון, ובכלל לא התכוונתי לזה.

האוטו פשוט האיץ בצורה ממש טובה , ושתבינו לחצתי על הדוושה באותה זווית, לא הכוונתי להאיץ אבל האוטו פשוט התחיל להיות מהר הרבה יותר.

אם עד עכשיו בזווית מסויימת בדוושה הייתי משייט על 95 קמ"ש .. היום עם אותה הזווית אני משייט על 100+ .. שזה משמעותי.

המנוע חי יותר, פחות אדיש, יותר בועט.

זה פשוט אדיר.

חודש הבא אני מוהל בשלוש אחוז...

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...