Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר אני מבין את הנקודות שלך.

אבל אתה חייב להכיר בעובדות כי כל אמריקה משתמשת בדלק שמהול באתנול ב10%.

זה לצורך קידום איכות הסביבה (שעליה דיברת) ואם כל אמריקה יכולה, גם אתה יכול!

אז נכון שרוצים לקדם את איכות הסביבה בישראל, אבל אם ישתמשו ב10% מהילה במתנול כמו אמריקה, הממשלה תקבל פחות מס!

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום

אני חייב להתייחס לפחד הנוראי שיש לחברים פה ממתנול, הנה כמה עובדות שאתם בעצמכם יכולים לבדוק.

1. כיום יש כ 3% מתנול בבנזין שכולנו קונים

2. מתנול מתערבב הייטב בבנזין, (תנסו זה קל) עם זאת הצפיפות כמעט זהה ואין להתייחס לזה

3. צפיפות האנרגטית של מתנול נמוכה מבנזין אך האוקטן הגבוה של המתנול (114-117) מחפה על כך בעליית נצילות ומומנט.

4. כל מירוצי המכוניות בעולם (אינדי , פורמולה 1, נסקאר) וכו' משתמשים במתנול נקי, יותר זול ויותר בטיחותי מבנזין ועוד המון יתרונות

5. מנוע המכונית לא עשוי משוקולד ואינו נמס ממתנול.

6. לגומיות שאינם גומי טבעי (סיננטי) יש עמידות גבוהה במתנול אך לא עמידה לגמרי לטווח ארוך (לשם כך יש תוספים שפותחו בחברה)

7. כפי שהזכרתי עד 15% (ובכמה סוגי מכוניות אפילו עד 20%) אין צורך בשינויים במנוע/רכב

8. אחוזים בודדים לא יתנו לכם כלום, מדינת ישראל החליטה על 3% מתנול כדי להוריד שיעור הגופרית בדלק

9. לידיעתם, בחברה בוצעו ניסויים (עם ובלי ערכת הסבה) בכלי רכב מסוג:

מנועי בנזין: יונדאי (כל הסוגים) , סוברו, פולקסווגן גולף, ניסן (כל הסוגים) מיטסובישי לנסר, מזדה 3 ו 2, פיז'ו 206, 107, פורד פוקוס, פיאסטה, פיאט פנדה, פונטו, שברולט , קיה, דייהטסו, טויוטה יאריס, קורולה, הונדה סיויק, אקורד, ג'ז , אודי, מרצדס, וולוו.

במנועי בנזין נצילות המנוע עולה עד 15% אחוזים והספק עד 10% (במיוחד עם 100% מתנול) עליית המומנט משתנה מרכב לרכב.

מנועי דיזל: רנו קנגו, שברולט סילברדו, סיטרואן ברלינגו, פורד קונקט, וכמה משאיות טרקטורים ומלגזות.

במנועי דיזל נצילות המנוע עול עד 31.8 אחוזים (במיוחד בגנרטורים)

כמהנדס בחברה, אני חייב לשמור על מידע סודי, ומסיבה זו איני יכול להוציא מסמכי מבחנים שנעשו, אך אני יכול להודות שכל המבחנים יצאו חיוביים כולל בדיקות זיהום אויר.

תאמינו או לא, אני כיום מתדלק בנזין שאני נוסע עם רכבי ומוסיף 15% מתנול של החברה כבר 8 חודשים. (ועובדים נוספים) וחבל שאסור על פי חוק לתדלק 100 אחוזים, המתנול זול יותר נקי יותר ומוריד את המדינה מהתלות בנפט, אך אתם יודעים את התשובה.

מקווה מאד שעזרתי לכם להוריד חשש ממתנול.

שון

פורסם
שלום

תאמינו או לא, אני כיום מתדלק בנזין שאני נוסע עם רכבי ומוסיף 15% מתנול של החברה כבר 8 חודשים. (ועובדים נוספים) וחבל שאסור על פי חוק לתדלק 100 אחוזים, המתנול זול יותר נקי יותר ומוריד את המדינה מהתלות בנפט, אך אתם יודעים את התשובה.

מקווה מאד שעזרתי לכם להוריד חשש ממתנול.

שון

שון,

למרות שאני בעד שימוש במתנול, אתה משתמש ב15% שזה דיי הרבה. ואתה רוצה 100%?

אין כאן בעיה של חוק, אלא של שימוש. הרכב לא יכול לסוע על 100% מתנול ... או שכן?

בנוסף, איזה רכב יש לך? מאיזו שנה? אמורים להתחיל במהילה של 3% ולא 15%...

פורסם

בנוסף, איזה רכב יש לך? מאיזו שנה? אמורים להתחיל במהילה של 3% ולא 15%...

אחי, לא נראה לי שאכפת לו כל כך אם הוא התחיל ישר עם 15% (זה רכב חברה.. מצווה להתחיל איתם מאחוז גבוהה ) חחחחח

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

רכב חברה זה הרכב שטח האולטימטיבי... :lol::lol::lol:

וברצינות,

היום כל העולם מאשר שימוש ב5% מהילה למרות שרוב היצרניות כבר מאשרות 15%.

בנוסף, העולם ממשיך הלאה ועושים FLEX FUEL כלומר, שימוש ב85% אתנול.

העניין הוא שההבדל בין רכב שנוסע על 85% לרכב רגיל הוא בפלגים. קשה להתניע רכב עם אחוז גבוה של אתנול בתנאי קור.

פרט לכך כל אחד מהשינויים שראיתי, לא כוללים מנועים חדשים או משהו כזה... ברזיל שנוסעת על 100% אתנול (כן כן 100%) שינו את גודל הצילינדרים

ואת הפלגים. פרט לכך הם לא שינו דבר.

אתנול זה אלכוהול רגיל שניתן אפילו לשתות. ואם הוא לא עושה נזק אז למה לא?

פורסם

"שון,

למרות שאני בעד שימוש במתנול, אתה משתמש ב15% שזה דיי הרבה. ואתה רוצה 100%?

אין כאן בעיה של חוק, אלא של שימוש. הרכב לא יכול לסוע על 100% מתנול ... או שכן?

בנוסף, איזה רכב יש לך? מאיזו שנה? אמורים להתחיל במהילה של 3% ולא 15%..."

הרכב מסוג מזדה 3 שלי ולא של החברה, המתנול הוא של החברה, התחלתי עם 15% בלי בעיה ואפשרי לנסוע על 100 אחוזים מתנול עם ערכת הסבה של החברה, בכל הרכבים שנעשו הבדיקות, בכולם כמובן נסענו עם 100 אחוזים מתנול.

לידיעתכם בכנס אילת אילות האחרון לדלקים חילופיים, לא מעט אנשים בכירים נסעו עם הרכבים שלנו (דיזל ובנזין) עם 100 אחוז מתנול.

הערכה מאפשרת נסיעה עם 100 אחוז מתנול

המתנול של החברה מבטל את חסרונותיו של המתנול, שהם קורוזיביות, תקיפת גומיות וכו'

שון

פורסם

שון, אתה מדבר כמו איש מכירות, לא כמו מהנדס.

ובנימה אופטימית זו אני מייעץ לכל חברי הפורום לקרוא את דבריו בחזקת "כבדהו וחשדהו". שיהיה המשך שרשור פורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה צודק בהחלט, ומה רע בזה, כעובד בחברה אני רוצה שהחברה תצליח ומספק לכם מידע שהוא טוב לכם לחברה ולי.

אני רק נהנה לשתף אתכם במה שאני עוסק, ומקווה שלא כולם חושבים/חושדים כמוך.

אני חדש בפורום ונרשמתי רק בעניין מתנול בכלי רכב, ואם מה שרשמתי מפריע לחברים הותיקים בפורום, תרשמו ואני מבטיח להפסיק.

שון

פורסם

אני לא מסכים בעניין הזה.

אם יש לך ניסיון בכך ואתה יכול לתת דוחות או נתונים תודה רבה!

אבל אם אתה עובד בחברה שנותנת ומממנת את הדוחות אז יש כאן בעיה. אני לא רומז למשהו,

אבל מבחינתי זו בעיה.

בכל אופן,

להתחיל מ15% זה לא נכון בעליל.

אולי ברכב חדש שמיכל הדלק שלו נקי לגמרי.

ברכב בן שנה ויותר, פילטר הדלק יסתם. (סיכוי רב)

פורסם

שון,

שאלה טכנית שיש לי אליך:

האם עדיף לאחסן את המתנול בתנאים מיוחדים ?

כתבת שמספר האוקטן של המתנול הוא 117 בערך.

ז"א שרמת הנורמל הפמן שלו שלילית ? (-17%) ?

האם מכאן אני יכול להסיק שהרכב האוקטן שלו הוא -17% נורמל הפמן ו-100% איזו אוקטן ?

תודה

דולב

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אני דווקא שמח לראות דיון כזה.

שון, לדעתי אין שום בעיה עם מה שאתה כותב, כל עוד מראש אתה אומר מי אתה, ומה אתה מייצג,

וכמובן את השכלתך ונסיונך בנושא.

אח"כ כל אחד יעשה את החושבים שלו, וינהג בהתאם.

פורסם

אני אתייעץ עם המטלורג שלי בעבודה.

הוא מומחה להנדסת חומרים והוא חוקר את התכונות המכניות והכימיות של מתכות עם חומרים שונים.

פורסם

שאלה לי לנציג "חברה".אתה כל הזמן חוזר על הצמד מילים "מתנול החברה".מהו המתנול? אתה בעצמך רושם שמתנול שלכם מתוסף בכדי לא לפגוע במערכת הדלק של הרכב.כפי שכבר ציינתי מקודם,ואף אחד לא התייחס,מתנול לא מתערבב עם דלק.ונניח כאשר רכב עומד בלילה ישנה הפרדה ביניהם.בגלל סיבה הזו ישנו תוסף.כל התחנות דלק בעולם שמוכרות דלק עם מתנול\אתנול משתמשות בתוסף.אני מבין שגם אתם ב"חברה" משתמשים בתוסף.כמו כן באתר שלכם לא ראיתי שום פרטים על מי אתם,איפה נמצאים,מספרי טלפון,ומהם הקיטים ואיך הם עובדים.עלותם? בקיצר ,עד שלא תוכיח אחרת כולל הסבר על תוסף ועלויות,אני בצד של איתמר.למרות שמאד רציתי "פשוט" לשים מתנול בטנק וזהו.

אני בעבר החזקתי רכב עם מנוע 1.8 טורבו שבנוסף לכל השיפורים גם נסע על מתנול\מים.כמובן ההזרקה היתה עם משאבה,ששאבה נוזל מתוך מיכל נפרד שישב בבגז'.האפקט היה אדיר.היום בגלל שהתערובת לא אחידה אנחנו ניקבל מיספיירים למינים.שלא לדבר על זה שהמחשב של המנוע יהיה כל הזמן מבולבל ויתקן כל הזמן הצתות.כל זה תקף לגבי רכבים יחסית חזקים ובמיוחד מנועי טורבו,ששם כל מעלה בהצתה מאד מורגשת.על רכבים חלשים זה זניח כמו גם השיפור בביצועים.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...