Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי למזכירות המכינות במכללה עם צו המילואים שבידי- 5 ימים.

שאלתי איך אני אמור להשלים את החומר החסר שיצטבר בשבוע המילואים ותשובתם הייתה: "אנחנו לא עושים שיעורי השלמה, תשלים את החומר מחברים."

אני הייתי בערך ככה :shock:

בגלל שכל עניין המילואים חדש בשבילי (עדיין פחות משנה בחוץ) אז אני לא יודע אם זו נורמה מקובלת.

האם ככה זה באמת אמור להיות? מי שהולך לשרת את המדינה עתידו להידפק? אני בכלל לא רוצה לחשוב על אלו שמקבלים צווים של 30 יום.

פורסם

צריך להיות קצת יותר ספציפי.

קיבלת 5 ימים?מה יש לך באותו יום?מבחן?שיעור?

תנסה לדבר עם המרצים או ראש הפקולטה אולי יש להם פתרונות זה עדיף מכל המזכירות.

פורסם

אני תלמיד מכינות (בגרויות).

הצו מילואים לעוד חודשיים והוא על ימי א-ה, בדיוק בימים בהם אני לומד.

פשוט יהיה לי פער בחומר.

פורסם

זה הנוהל הרגיל.

אצלנו האוניברסיטה מספקת נט-סטיק לימי המילואים וכרטיס צילום להשלמת החומר.

אין דבר כזה שיעורי השלמה.

פורסם

צר לי אבל לדעתי אתה צריך למצוא דרך לא ללכת למילואים. אתה צריך לדאוג לעצמך ולימודים זה עניין חשוב מכדי לדפוק אותם בשביל מילואים.

פורסם

נסה להתקשר למ"פ ולדבר על ליבו.

בד"כ זה עובד, גם הוא היה פעם סטודנט...

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
צר לי אבל לדעתי אתה צריך למצוא דרך לא ללכת למילואים. אתה צריך לדאוג לעצמך ולימודים זה עניין חשוב מכדי לדפוק אותם בשביל מילואים.

אני לא מסכים עם הגישה הזו, לימודים זה דבר חשוב מאוד אבל גם קיומה של המדינה.

אם לא הייתי רוצה לעשות מילואים הייתי מוותר על זה מראש (כי הייתה לי את הפריבילגיה).

בכל מקרה, יש לי מילואים מאוד נוחים בתוך היחידה שהייתי בה בסדיר וזה לא קל להתברג פנימה (הביקוש עצום והתקנים מועטים).

אם אני אתחמק מזה בטח יזרקו אותי ל-30-50 יום צאלים בשנה.

הבעיה פה זה החוסר התחשבות של המוסדות, זה מפתיע במיוחד מכיוון שהמוסד שאני לומד בו נמצא בישוב ספר.

פורסם

המוסדות לא אמורים לדאוג לך. אתה בנאדם מבוגר שאמור למצוא לעצמו את הדרכים לדעת את החומר. זה לא בית ספר תיכון.

קיום המדינה לא תלוי באם תעשה את המילואים או לא. ישנם מקרים חריגים(כמו לימודים) שלדעתי יותר חשובים ממילואים. במצב כזה על המדינה לוותר/לדחות את המילואים. אלא מן הסתם אם אתה לוחם ויש תרגיל חשוב מאוד.

פורסם

במציאות שבה אנו חיים מוסדות הלימודים חייבים לתת פתרון מטעמם!

זה לא שוויץ פה ואני לא יוצא לחופשת בטן גב בשביל שאני אצטרך לדאוג להשלמת החומר בעצמי.

אם היו מזמנים אותי למילואים בתאריכים של מועדי בגרות הייתי מודיע להם בצורה הכי ברורה שאין להם שום סיבה למצוא אותי.

אבל אם זה לא המקרה אני צריך למלא את חובתי כאזרח במדינה בדיוק כפי שאני מצפה מאחרים לנהוג בצורה דומה.

פורסם

יחס המוסדות למילואימיניקים הוא ביזיוני. חבר מהחוג שלי היה צריך לבקש אישור מיוחד למועד ג אחרי 20 יום מילואים !!, הנוהל אומר 21, מזל שהסכימו לתת לו לבסוף אישור מיוחד למועד. כאילו ש 15 יום או 18 יום לא דופקים לך את הסמסטר.

ועדיין לא הזכרנו את המרצים ה"נחמדים" שבד"כ מעלים את רמת הקושי של מועד ב, כדי לבדוק כמה שפחות מבחנים, בלי לחשוב שאולי, רק אולי, מועד ב הוא לפעמים MUST למילואימניקים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קסנון - מה היה קורה אילו היה לך חום 5 ימים? היית פונה לאחד החברים, מצלם את המחברות ולומד לבד. עשה כך גם לגבי המילואים. סה"כ 5 ימים הם לא הרבה, גם בקצב לימודים אוניברסיטאי.

אם יש לך מזל יש באינטרנט הרצאות מצולמות, נצל אותן, בסופ"ש שלפני ושאחרי המילואים, זה 4 ימים, כלומר תוכל לכסות את החומר, גם אם זה מצריך משמעת עצמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית: כל הכבוד על כך שאתה עושה מילואים! אני מוריד את הכובע בפני אנשים כמוך.

לעצם העניין:

בכל מקרה, יש לי מילואים מאוד נוחים בתוך היחידה שהייתי בה בסדיר וזה לא קל להתברג פנימה (הביקוש עצום והתקנים מועטים).

אם אני אתחמק מזה בטח יזרקו אותי ל-30-50 יום צאלים בשנה.

החשש שלך בהחלט מוצדק ואני מבין מהיכן הוא בא. מצד שני, אם מדובר ביחידה קטנה יחסית והצלחת להתברג פנימה, כנראה שיש לך רמת היכרות טובה עם מי שאחראי שם על גיוס המילואים. זה גם המצב אצלי.

דבר עם האיש, הסבר לו את המצב העדין שבו אתה נמצא ונסו למצוא ביחד פתרון שיהיה מקובל על שניכם. אני בטוח שהוא יעריך את זה יותר אם תבוא אליו בצורה כזאת מאשר שתפנה לולת"מ או שפשוט תקבע לו עובדה שאתה לא מגיע.

בנוגע למכללה: זה הנוהל הרגיל. בתקופת הלימודים שלי, רוב המרצים שלי גילו הבנה לכל מי שנעדר לצורך מילואים (כולל אותי, מן הסתם), והדבר בהחלט בא לידי ביטוי במבחנים.

מה שלא יהיה, אני מאחל לך הצלחה רבה בלימודים ושתמיד תיפול בחלקך הזכות לשרת במילואים!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...