Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמו שכתוב אני מעוניין לפרק סעפת יניקה כדי להחליף גומיות סעפת.

למתעניינים יש משיכת אויר קלה מאזור החיבור בין סעפת היניקה למנוע, הרכב עבר כמעט 180K ובמצב טוב, עד כמה שאני יודע לא התחמם מעולם ואני נוטה להאמין שצורת הסעפת נשמרה ולא צריך למלא עם חומר(סיליקון כלשהו).

אני רוצה לדעת כמה העניין מסובך? ואם ישנו סדר פעולות מסויים או דברים שאני חייב או שאסור לי לעשות תוך כדי.

יש לי ידיים עדינות מספיק לעשות עבודות מוטוריקה עדינה ומצד שני אני מספיק טכני לבצע עבודות פירוק והרכבה.

הגעתי להחלטה שאם אפשר זו פעולה שאעשה בעצמי, מה גם שביררתי עלות ורוצים באזור 450 ש"ח (בחור מקצועי), אני לא עובד כבר המון זמן והכסף לא נזיל לי.

...אז מה אתם אומרים אני אעמוד בזה? או לחכות כמה חודשים עד שאולי אשיג את הכסף?

תודה,האוטו שלי.

פורסם

לא כ"כ מסובך, אם יש לך ידע טכני, רצון וידים טובות אתה תצליח.

תסתכל על כל הברגים והאומים שצריך לפתוח לפני תחילת העבודה, תבדוק שלא חסר לך אף כלי, במיוחד ידית מומנט, אם צריך לפרק/לנתק צינורות או חלקים מסביב אתה צריך לזכור איך פירקת כדי שתזכור בדיוק להחזיר, למשל צינוריות וואקום אם אתה לא יודע מהיכן ניתקת אז תסמן אותם, תדביק על הצינוריות מדבקה ותרשום במדבקה למשל "1" ומהיכן שניתקת תרשום את אותו המספר.

אם זאת עבודה ראשונה שלך אז תעבוד מסודר, אפילו תרשום על דף את מה אתה מנתק/מפרק.

הכי הכי חשוב ומסוכן(!) שיפול לך איזה בורג או גוף זר לתוך הסעפת יניקה או לפורט(פתחי יניקה בראש) במצב זה יגרם נזק חמור מאוד למנוע, לכן כל בורג תניח במקום שלא ילך לאיבוד, ומיד לאחר הסרת הסעפת תסתום את הפורטים בראש המנוע עם נייר עיתון אבל חתיכה אחת של נייר ולא כמה חתיכות, תכווץ את הדף ותדחוף אותו לפורט שתוכל להוציאו בקלות.

לאחר שהסרת את סעפת היניקה אתה צריך לנקות היטב את השטח מגע של האטם שלא יהיה עליו שאריות מהאטם הישן, גם בראש מנוע תוודא שהשטח מגע של האטם מסביב לפורטים נקי, אם יש שאריות דבוקות אז תגרד אותם בזהירות מבלי לגרום לחריצים בעדינות עם סכין יפני ו/ או עם נייר זכוכית(חשוב שהנייר שסתמת איתו את הפורטים יהיה בזמן זה שלא יכנסו חלקיקים למנוע).

ההרכבה בסדר הפוך, את הברגים/אומים שמחזיקים את סעפת היניקה אתה סוגר בהצלבה ומהדק עם ידית מומנט בלבד(!) ב25NM(לגבי מידה של הסגירה זה מהראש אני צריך לוודא לך את זה, אבדוק ואחזיר תשובה).

בהצלחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

א. תודה.

ב. אני מגיב רק עכשיו כי אתמול חזרתי ממילואים.

ג. מישהו יודע אם אני צריך להצטייד בעוד אביזרים מלבד 4 הגומיות?

ד. עוד דגשים?

• תוכן חדש...