Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחלף/צומת סומך - איזה כיף!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר נפתח הגשר מעל לצומת סומך,

מה שהיה פעם צומת מעאפנה ומבולגנת עם שני רמזורים, הפך אחרי שנים של עבודות למחלף / גשר לתנועה צפון/דרום.

נכון שזה היה צריך להיות עמוד שם כבר 20 שנה, אבל בכל זאת - איזה כיף!

כעת יש תקווה גם לצומת יגור. הדחפורים עובדים במרץ...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רק שירחיבו את הכביש 65 בין עפולה לצומת קדרים, וכביש 4 בין צומת זיכרון לחיפה, יחליפו את האספלט בכביש החוף בין נתניה לקיסריה, ויסדרו עוד כל מיני כבישים שאני לא יודע עליהם, ויסללו כבישים חדשים (כמו כביש עוקף חדרה מכיוון דרום), אז בכלל יהיה טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

fat אל תהיה ציני. זה שיפור לא נורמאלי וכיף לראות שהשתחרר עוד קטע בעייתי.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כל שיפור שעושים לכבישים בארץ - זה מבורך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למרות שאני גר בשפרעם , אבל עדיין לא יצא לי לנסוע במחלף. אני מחכה בקוצר רוח שיפתחו את המעבר תת קרקעי ליוצאים משפרעם לכיוון יגור :-D .

מה שכן, עברתי במחלף המוביל לפני יומיים לכיוון טבריה, ועל פניו נראה שהעבודה והתכנון מאוד יעילים .

שונא גזענים !.

פורסם

slowride, לא כל שיפור. בחיפה למשל הופקעו שטחים גדולים מכבישים ראשיים לטובת נת"צ(ים). זה מתסכל לראות את המוני ישראל עומדים בפקק מאוד ארוך על נתיב אחד או שניים, כשבצד עומד נת"צ ריק מתנועה ב90 אחוז מהזמן.

לדעתי, הגיוני יותר היה להוסיף עוד נתיב (לפעמים איפה שעומד הנת"צ יש אפילו מקום לשניים) רגיל וכך לפתוח את התנועה לכולם.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

הנת"צים בחיפה הם מכה, במיוחד בקטעים שהם מצטלבים משמאל לימין או מימין לשמאל (טמטום בפני עצמו), מה גם שהמטרונית כנראה תשרת את הנכדים שלי במקרה הטוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בתור אחד שעובד בשרון, גר בחיפה וההורים גרים עוד יותר צפונה אני רוצה להגיד שההשקעה בתשתיות באזור הצפון היא עצומה

למשל: נתיבי המפרץ (כביש 22), כביש עוקף קריות, מנהרות הכרמל, הצהרה על בניית מחלף יגור, צומת סמוך, צומת המוביל, מעברי רכבת תת קרקעיים בעכו, נהריה, קריות

לעומת זאת בשרון/ מרכז במצב פשוט גרוע, כביש 4 מצומת השרון לדרור פשוט סיוט ואף אחד לא הרים כפפה לבנות שם מחלפים, העיקול וינגייט שעבדו עליו 10 שנים ולא תרם בגרוש למצב הפקקים שם, עיקולים בעייתים באולגה, ינאי שיוצרים פקקים עצומים מבלי רמזור/ פקק/ כל סיבה נראית לעין

פורסם

ההבדל בין הקצב שבו עולות מכוניות על הכביש והקצב של פיתוח הכבישים כל כך גדול.

שיהיה קשה להדביק אותו בהצלחה!

פורסם
הנת"צים בחיפה הם מכה, במיוחד בקטעים שהם מצטלבים משמאל לימין או מימין לשמאל (טמטום בפני עצמו), מה גם שהמטרונית כנראה תשרת את הנכדים שלי במקרה הטוב.

ההצטלבויות של הנת"צים זה בהחלט טמטום. אבל אני לא מסכים שהנת"צים הם מכה באופן גורף.

אם תשאל נהגי רכב (כולל אותי כנהג) אז אכן מדובר על "מכה", אך דווקא משתמשי האוטובוס מדווחים על שיפור.

המסקנה שלי בעניין היא שאין מדובר על כשלון מוחלט ובו זמנית יש כמה וכמה דברים טעוני שיפור:

1. התכנון של הנת"צ עצמו. זה כולל את עניין ההצטלבויות והצמתים. בגרמניה מותקנים חיישנים מיוחדים באוטובוס והם מקושרים למערכת הרמזורים כך שתנתן עדיפות למתן אור ירוק לאוטובוס מהר ככל הניתן. אני מאמין שלא שולבה מערכת שכזו במערכת הנת"צים של חיפה ולדעתי חובה לעשות זאת.

2. הקמת הפרוייקט כרוכה בסבל לא מועט לתושבי ונהגי העיר ואין מנוס מכך. עם זאת, לטעמי בכבישים ראשיים ולמעשה בכל מקום בו הדבר אפשרי בתוך העיר עדיף היה לבנות את הנת"צ בנוסף לתשתית הקיימת ולא להפקיע נתיבים עבורו. חיפה איננה לונדון או מטרופולין אירופאית בעלת תחבורה ציבורית מפותחת ומגוונת, עדיין מוקדם "לעודד" שימוש בתחבורה ציבורית.

3. התשתית מיועדת עבור אוטובוסים גדולים יותר מהרגילים (וגם מזהמים פחות). איפה הם?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עדיין חייבים לשחרר את הפקק הענק בחסידים, וליצור מחלף שמקשר את צ"ק פוסט עם המנהרות בלי העמידה ברמזור.

כל תנועת הצפון לכיוון חיפה התנקזה בשני המוקדים סומך וחסידים.

פורסם
, מה גם שהמטרונית כנראה תשרת את הנכדים שלי במקרה הטוב.

הגזמת. בעיר התחתית הסיפור כמעט גמור, כנ"ל בהדר.

בקריות יש עבודה לכל אורך הציר - גם בקרית ים וקרית חיים, גם בכביש IPC וגם בדרך עכו חיפה.

אני מעריך שבתוך שנה מקסימום הסיפור מאחורינו.

אגב - לכל אלה שבוכים על הנת"צ שלא פנוי להם והם עומדים בפקקים - תחשבו לרגע על נוסעי האוטובוס, שעכשיו יכולים לנסוע בלי פקקים מהמרכזית לצומת קרית אתא בלא יותר מ-10 דקות. עכשיו, כשגם הגשר בצומת קרית אתא ייפתח לתנועה - האוטובוסים יוכלו לנסוע גם יותר רחוק ולהגיע עד הקריון בערך, על נתיב מיוחד משלהם.

אם אני הייתי צריך להגיע מדי יום מהקריות לחיפה, אני מניח שהנתיב הזה היה חוסך לי כחצי שעה מדי יום לעומת רכב פרטי.

פורסם
למרות שאני גר בשפרעם , אבל עדיין לא יצא לי לנסוע במחלף. אני מחכה בקוצר רוח שיפתחו את המעבר תת קרקעי ליוצאים משפרעם לכיוון יגור :-D .

מה שכן, עברתי במחלף המוביל לפני יומיים לכיוון טבריה, ועל פניו נראה שהעבודה והתכנון מאוד יעילים .

אם אתה זוכר סיפרתי לך על המחלף הזה לפני כמה שבועות שדנו על מחיר הבנזין. אז הנה אחת הסיבות מדוע אנחנו משלמים מחיר גבוה לבנזין.

ממליץ לך מאוד לעבור שם בצומת. פשוט תתענוג. מאז אני בכלל לא מעיז להגיע ליגור דרך הקריות אלא רק כביש טמרה- סומך-יגור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מחלף דרור יצא לדרך. "רמט" זכו. תקציב 148M . זמן ביצוע 30 חודש.

מחלף גולני יצא לדרך. "מרדכי בנימין" זכו תקציב 142M. זמן ביצוע 25 חודש.

ואלה רק שני פרויקטים מתוך מאות שמבצעת החברה הלאומית לדרכים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם
slowride, לא כל שיפור. בחיפה למשל הופקעו שטחים גדולים מכבישים ראשיים לטובת נת"צ(ים). זה מתסכל לראות את המוני ישראל עומדים בפקק מאוד ארוך על נתיב אחד או שניים, כשבצד עומד נת"צ ריק מתנועה ב90 אחוז מהזמן.

לדעתי, הגיוני יותר היה להוסיף עוד נתיב (לפעמים איפה שעומד הנת"צ יש אפילו מקום לשניים) רגיל וכך לפתוח את התנועה לכולם.

שמע, בזה אתה צודק.

אבל רוב השיפורים שהם עושים באמת מוצלחים, הכבישים לא משובשים, יש מספיק נתיבים ונעים לנסוע ממקום למקום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...