Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני רואה יותר ויותר שרשורים על צריכת דלק גבוהה במכוניות שאמורות להיות חסכוניות.

פיקנטו, אלטו, ספארק, 1.2TSI בכל הרכבים בו הוא מיושם.

אני חושב שצריך להתייחס לעניין הזה ברצינות, יש פה הטעיה של הציבור.

ברגע שלקוח קונה מוצר מסויים, לפי מפרט מסויים, לא יכול להיות מצב שהמוצר לא יעמוד בדרישות הלקוח

בצורה כל כך קיצונית והלקוח ישתוק.

אני חושב שיש פה מקום לפנות לתלונות הציבור.

ושהם יבדקו את הנושא.

זה לא רכב אחד או שניים וזה לא 10% סטייה אלא 40%-50% הפרש בין הבטחת היצרן לצריכה בפועל.

הפורום שלנו זה המקום הכי טוב להשוואות מסוג זה.

לדעתי צריך לפתוח שרשור שבו ידווח כל מי שרוצה, על צריכת הדלק האמיתית ברכבו,

נתוני היצרן,

וכמובן על תנאי הנסיעה (משולבת, עירונית, בינעירונית,) ואופי הנהיגה שלו.

וכך יוכל כל לקוח פוטנציאלי לעשות את השיקולים שלו לפי נתונים אמיתיים ולא הטעיות יצרן.

אני אתחיל שכן נאה דורש נאה מקיים:

1)פיאט פונטו גרנדה 1.4 2007 (של אמא)

-תנאי נסיעה: עירונית בלבד (מהירות ממוצעת לפי מחשב הרכב: 37 קמ"ש)

-אופי הנהיגה: זריזה, אמא שלי אוהבת ללחוץ :-)

-צריכה בפועל: 1:13.5 ממוצע.

-הערה: מחוץ לעיר בנסיעה לאילת הרכב עשה 1:18 עם מזגן , 4 אנשים ברכב, ונסיעה על 110 קבוע.

-נתוני יצרן: עירוני: 1:15, בינעירוני 1:19, משולב 1:16.5

2) 206XS 1.6 2002 (שלי)

- תנאי נסיעה: משולבת (מהירות ממוצעת לפי מחשב הרכב: 60 קמ"ש)

-אופי הנהיגה: לרוב מתון עם נגיעות ספורטיביות.

-צריכה בפועל: 1:14 ממוצע.

הערה: בבדיקה מחוץ לעיר (שוב אילת) 3 אנשים ברכב עם מזגן נמדדה צריכה של 1:16.5

-נתוני יצרן: 1:11.5 1:17 ו1:14.7 בהתאמה. (מתורגם מליטר ל100 ק"מ)

עריכה: למנהלים, אם אתם חושבים שמקומו של השרשור בפורום "רכב כללי" אז תעבירו בבקשה.

בברכה

גיל אסרף.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובנוסף, אין לך מה לבוא בטענות כלפי היצרנים.

בכל פירסום כתוב בפירוש שצריכת דלק נמדדה בתנאי מעבדה, וזה לא ממש דומה לתנאים האמיתיים.

אם תנהג באותם תנאים שהתקיימו במהלך הבדיקות של היצרן תגיע לצריכת דלק מוצהרת.

פורסם

יש לי ועוד איך, שהיצרנים יבדקו צריכה בתנאי כביש.

יש הבדל בין "לא ממש דומה" ל- "חסר כל קשר למציאות"

אף אחד מאיתנו לא נוסע לעבודה דרך מעבדה.

וחוץ מזה:

איך יכול להיות שיצרן א' נותן נתונים שמתקרבים (בסטייה קטנה)

ויצרן ב' נותן נתונים שלא מתקרבים למציאות?

אם אתה קונה מחשב שמפורסם ככזה שמחזיק 10 שעות, ובפועל לא מחזיק אפילו 5?

והרי קנית אותו בעיקר בגלל שהוא אמור להחזיק 10 שעות.

זוהי הטעיה מכוונת של הציבור.

איך תרגיש אם תקנה רכב שמוצהר 200 כ"ס ובבדיקה תגלה שיש לו 100 כ""ס ביום קר.

אז כן יש מקום לבוא בטענות?

בכל מקרה ראיתי עכשיו את השרשור שדומה לשלי, אבל שם אין השוואה לנתוני היצרן.

מי שירצה שיגיב פה, מי שלא לא חייב.

בברכה

גיל אסרף.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

היצרן לא יכול לדמות את סגנון הנהיגה שלך, את עומסי התנועה, את הרמזורים, את שיפועי הכביש באיזור המגורים שלך, את החום או הקור, את כמות הנוסעים ברכב, את איכות הדלק, ועוד פרמטרים רבים.

הבדיקות אצל היצרנים מבוצעות לפי תקן אחיד כלשהו, שאמור להיות זהה אצל כולם, בדומה לתקן אחיד למדידת הספק מנוע.

ברמת העקרון צריך להבין שמה שמשפיע על צריכת הדלק זה משקל הרכב, וסגנון הנהיגה.

מי שמדווח על צריכה גבוה ב 40 אחוז מפירסומי היצרן פשוט נוהג מהר ולא בצורה חסכונית, והיה מגיע לאותם אחוזי הפרש גם בכל רכב אחר.

פורסם

סלח לי אבל זה חסר כל פרופורציה, מה זה לא יכול לדמות ?!

אני מסכים עם פותח האשכול ... זה לא הגיוני שהצריכה המוצהרת של TSI 1.2 זה 1:20 והאוטו הזה עושה בנסיעה סבבה 1:13 .

אני עם טורבו דיזל גם כשאני משתגע ולוחץ לא יורד מה 1:15 בעיר.

מסכנה : בנזין זה לא חסכוני רק סולר.

פורסם

DB9

איזה רכב יש לך?

לאחרונה הגיעה הוצאת הדלק (בלבד, איפה הביטוחים והתיקונים וכו') ל-2 הרכבים שלי ושל אשתי ל-2800 ש"ח בחודש!

שקלתי בשעתו לעבור לדיזל אבל אמרו לי שעם 22-23 אלף ק"מ לשנה זה לא משתלם לי ואני צריך לעשות לפחות 30 אלף כדי שזה ישתלם, כי התיקונים והטיפולים של רכבי דיזל יקרים משמעותית וזה ממילא מתקזז עם הדלק, מה גם שהיום הסולר יקר מהבנזין.

בינתיים ירדתי מזה אבל לא אכחיש כי ביום שאחצה את רף ה-3000 ש"ח בחודש דלק (ושאנשים יבינו, אני לא משלם מחיר לצרכן אלא זוכה להנחת פזומט, ועדיין...) אשקול ברצינות מעבר לדיזל, לפחות ברכב אחד, זה פשוט לא נורמלי, אני קורע את התחת בעבודה בשביל לממן את יצחק תשובה?!

פורסם

לא משתלם כן משתלם... הבעיה בארץ שאנשים לא יודעים דיזל . בגלל זה הם אומרים כל מיני שטויות על קילומטרים .

ובעיקר לא יודעים לתקן אותו ולטפל בו .

לא יודע איזה טיפולים ותיקונים מיוחדים צריך לעשות לדיזל לעומת הבנזין ... יש רק את העיניין של המשאבה שאם מתקלקלת זה עיניין יקר בדיזל, אבל שוב אם מטפלים בזמן ובחלקים טובים אין סיבה שזה יקרה.

רק שתיהיה בעיניינים בחו"ל אנשים מעדיפים טורבו דיזל + ידני .

אני לא רואה שום יתרון לבנזין בימינו .

סתם דוגמה - כשהיתי עם אוטו בנזין היתי עובר באיזור ה 450 - 500 ק"מ למיכל מלא . היום אני עובר בין 900 - 950 ק"מ על מיכל . (אותו גודל מיכל)

באמת ראיתי הרבה מכוניות בנזין שמתיימרות להיות חסכוניות, וזה לא ככה ... במצב הטוב מגיעים לצריכה של 1:15 . לעומת זאת בדיזל בלי להתאמץ אתה מגיע לצריכה כזאת.

פורסם

לאחרונה הגיעה הוצאת הדלק (בלבד, איפה הביטוחים והתיקונים וכו') ל-2 הרכבים שלי ושל אשתי ל-2800 ש"ח בחודש

כמה ק"מ אתה עושה בכל רכב?

באילו רכבים אתה ואישתך נוהגים?

לא שזה ממש מעניין, אבל הצהרה כמו "אני מוציא X כסף על דלק בחודש" היא לא רצינית. ספר גם על מה וכמה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לדעתי יש כאן בפורום כבר כמות גדולה של אנשים שיש להם 206+,איביזות,פולו,אלטו,פיקנטו ויעידו כי הצריכת דלק אצלהם פחות או יותר הצריכה שהובטחה.

פורסם
לא משתלם כן משתלם... הבעיה בארץ שאנשים לא יודעים דיזל . בגלל זה הם אומרים כל מיני שטויות על קילומטרים .

ובעיקר לא יודעים לתקן אותו ולטפל בו .

לא יודע איזה טיפולים ותיקונים מיוחדים צריך לעשות לדיזל לעומת הבנזין ... יש רק את העיניין של המשאבה שאם מתקלקלת זה עיניין יקר בדיזל, אבל שוב אם מטפלים בזמן ובחלקים טובים אין סיבה שזה יקרה.

רק שתיהיה בעיניינים בחו"ל אנשים מעדיפים טורבו דיזל + ידני .

אני לא רואה שום יתרון לבנזין בימינו .

סתם דוגמה - כשהיתי עם אוטו בנזין היתי עובר באיזור ה 450 - 500 ק"מ למיכל מלא . היום אני עובר בין 900 - 950 ק"מ על מיכל . (אותו גודל מיכל)

באמת ראיתי הרבה מכוניות בנזין שמתיימרות להיות חסכוניות, וזה לא ככה ... במצב הטוב מגיעים לצריכה של 1:15 . לעומת זאת בדיזל בלי להתאמץ אתה מגיע לצריכה כזאת.

מסכים איתך, כל המרדף אחרי הצריכה במכונית עם מנוע בנזין זה שטויות, אתה פוגע בבריאות שלך כדי לחסוך 200 שקל בסוף חודש.

במקום זה אם היו מקבלים שכל, היו עושים מנועי דיזל קטנים (אפילו בלי טורבו כדי להוריד עלויות), מנוע 1.4 דיזל על מכונית מיני היה מגיע ל1:18 בעיר ועוד אתה קורע לו את הצורה עם מזגן והכל.

דיברתי עם נהג מונית, אמר בזמנו על סקודה פאביה עם מנוע 1.9SDI (בלי טורבו), עושה לו 1\18 בעיר בנסיעה סבירה. (אבל ההאצה בהתאם, 16 שניות בערך 0-100).

באירופה אכן, יש הרבה יותר דיזלים ידניים, מהסיבה שהם יותר חסכוניים, פחות מזהמים, הרבה יותר אמינים.

זה נכון לגבי המנועים האירופאים, למנועים הקוריאנים (CRDI של קיה), הריו עם מנוע 1.5CRDI עושה 1\16 בעיר. (אבל יש לה טורבו, ומצד שני ביצועים טובים.

לגבי הפאביה החדשה, מנוע ה1.2TSI נכשל בגדול, צריכה של משפחתית גדולה.

אבל הוציאו דגם עם 1.9TDI, שבהחלט הרבה יותר טוב בצריכה, וגם ביצועים דומים מאוד ל1.2TSI, וגם ה1.9TDI פי 10 יותר אמין.

פורסם
במקום זה אם היו מקבלים שכל, היו עושים מנועי דיזל קטנים (אפילו בלי טורבו כדי להוריד עלויות)

יש כבר הרבה שנים מנועי דיזל קטנים, בנפח 1300 סמ"ק ואף פחות.

קיימים בכל מכוניות הסופרמיני האירופאיות.

לגבי בלי טורבו - אין יותר מנועי דיזל בלי טורבו.

מנוע דיזל בלי טורבו בנפח 1900-2000 סמ"ק מפיק כ 70 כ"ס, מנוע דיזל בנפח 1300 בלי טורבו היה מפיק 40-50 כ"ס וזה בפירוש לא מספיק גם למכונית קטנה.

פורסם
יש כבר הרבה שנים מנועי דיזל קטנים, בנפח 1300 סמ"ק ואף פחות.

קיימים בכל מכוניות הסופרמיני האירופאיות.

לגבי בלי טורבו - אין יותר מנועי דיזל בלי טורבו.

מנוע דיזל בלי טורבו בנפח 1900-2000 סמ"ק מפיק כ 70 כ"ס, מנוע דיזל בנפח 1300 בלי טורבו היה מפיק 40-50 כ"ס וזה בפירוש לא מספיק גם למכונית קטנה.

כן, אבל אם תעשה מנוע דיזל 1.3L הוא יתן לך גם 1\30 בכיף.

אמרתי קטנים, נגיד 1.6 SDI, שאמור לתת לדעתי 1\25 בכיף, המכוניות מיני יהיו קצת רועשות, אבל אתה חוסך על ימין ועל שמאל. (והביצועים לא ממש יפגעו, 0-100 ב15 שניות בערך, בתנאי שזה רכב של 800 קילו.)

הורדתי את האפשרות של הטורבו כי זה עוד כסף בעתיד, אבל גם אפשרי, זה לא ממש פוגע בצריכה.

המיני הם סתם שטויות לדעתי, גם הרבה פחות נוח, קטנות, לא סוחבות בבינעירוני, ונותנות צריכה דומה מאוד למשפחתית 1.6L שמציעה הרבה יותר!

פורסם

לנושא השרשור, פנדה שלי עושה בממוצע בשבוע 1-16, מהירות ממוצעת 40 ומשהו (אם מישהו יתעניין אני יבדוק את המספר המדוייק)

גם שאני רגוע וגם שלא אני אף פעם לא נוסע לאט במיוחד, 50% עם מזגן ורוב הזמן יש 1-3 נוסעים (ככה זה שאתה חייל :lol:) בדרך כלל בשעות עמוסות למדיי אך לא פקוקות.

הכי נמוך שאפשר לקבל זה 1-12, לא נראה לי שאפשרי לצרוך יותר מזה בפנדה (בעיר עם רגל כבדה). הכי טוב שאפשר בנסיעה נורמלית שלא מעכבת את התנועה אני מעריך ב1-18.

אתמול מלאתי דלק, היה רבע מיכל ונכנס 170 שקל ו24 ליטר, מה שיספיק בערך לעוד 380 ק"מ :-)

לפי הנתונים של פיאט

צריכת דלק - עירוני 1ליטר/ק"מ 14.70

צריכת דלק - כביש מהיר 1ליטר/ק"מ 20.80

צריכת דלק - משולב 1ליטר/ק"מ 18.50

ככה שהם קלעו כמעט בדיוק לצריכה שלי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
כן, אבל אם תעשה מנוע דיזל 1.3L הוא יתן לך גם 1\30 בכיף.

אמרתי קטנים, נגיד 1.6 SDI, שאמור לתת לדעתי 1\25 בכיף, המכוניות מיני יהיו קצת רועשות, אבל אתה חוסך על ימין ועל שמאל. (והביצועים לא ממש יפגעו, 0-100 ב15 שניות בערך, בתנאי שזה רכב של 800 קילו.)

הורדתי את האפשרות של הטורבו כי זה עוד כסף בעתיד, אבל גם אפשרי, זה לא ממש פוגע בצריכה.

המיני הם סתם שטויות לדעתי, גם הרבה פחות נוח, קטנות, לא סוחבות בבינעירוני, ונותנות צריכה דומה מאוד למשפחתית 1.6L שמציעה הרבה יותר!

בבינעירוני בכביש מישורי,האוטו המיני יסעו כמעט כמו הרכב 1.6אוטומט.

צריכה דומה ל 1.6? מתי פעם אחרונה 1.6 עשתה קרוב ל 18 קמ ללליטר??

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...