Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל מנוע סובל את הגז בצורה טובה. אצל האמריקאים זה עוד בסדר.

בכל מקרה, אני נוסע ברכב שההבדל בין הנתוני יצרן לצריכה בפועל הוא מזערי.

גם בפיאט היצרן מבטיח ומקיים.

גם C1 ו107 למיטב ידיעתי מבטיחות ומקיימות.

אני רוצה לדעת מי מבטיח ולא מקיים.

אצל מי ההבדל בין ההצהרות למציאות הוא חסר פרופורציות.

זאת הייתה מטרת פתיחת השרשור.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, אני אגיד לך מה אני חושב, בסוף זה הכל ענין של סמנטיקה. איך הם מודדים צריכת דלק? פשוט מאוד לוקחים את הרכב שמים אותו בתנאים שהוא נוסע 100 קמ"ש (נניח) במישור ומודדים צריכה רגעית, במצב זהה מחשב הדרך בקורולה 2004 של אבא שלי מראה צריכה של בערך 1/20, עם 3 מבוגרים ברכב ומזגן. אבל הצריכה האמיתית לאותה נסיעה (מב"ש לנהרייה) הייתה קצת יותר טוב מ 1/12. אתה מבין הכל תלוי איך אתה מודד בדיוק? מבחינתי צריכה בינעירונית זה למדוד נניח מתחנת הדלק בב"ש עד תחנת הדלק בתל-אביב ולחלק במספר הק"מ, מבחינתם צריכה בינעירונית זה שוב 100 קמ"ש מישור ומה שהמחשב מראה באותה שנייה. וזה מה שאתה מקבל בפרוספקטים. כנ"ל לגבי נסיעה עירונית שפה זה אפילו יותר מסובך כי יש הרבה יותר משתנים. אין כאן לדעתי שום בסיס לבוא בטענות ובוודאי שלא לתבוע פשוט מהסיבה שזו באמת הצריכה של רכב משפחתי כשהוא יושב בכביש על 100 קמ"ש קבוע.

אני חושב שהיצרנים האמריקאיים יותר פיירים ומפרסמים נתונים יותר אמיתיים (ולכן גם אופטימיים פחות מהמתחרים), למשל עולה לי בראש קרייזלר וויג'ר מפורסם משהו כמו 1/5.5 בעיר שזה הגיוני. לעומת זאת יצרנים אירופאיים נוטים יותר לבלף, למשל זכורים לי צריכות של 1/12 ו 1/13 עירוני לרכב משפחתי (אולי סיטרואן C4 או פיג'ו החדשות או אולי רנו) שזה במילים עדינות קשקוש מוחלט.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בגלל זה פתחתי את השרשור הזה.

כדי שאנשים יוכלו לקבל הערכה של צריכת דלק בפועל, ולא יצטרכו להסתמך על נתוני יצרן שקריים.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

זה שרשיר שצריך לקחת אותו בערבון מוגבל כי הרגלי הלחיצה של כל נהג ונהג שונים. ויותר מזה - אתה מדבר על קטגוריה מסויימת? משפחטומטית? סופר מיני? מיני? סלון? ספורט? הכל יחסי...

----------------------------

טויוטה אוונסיס 2006 - נפח 2 ליטר

בנסיעה הרגילה שלי הרכב צורך בממוצע 1:10 כאשר במקרים קיצוניים של פקקים הכי גרוע ראיתי 1:8.9 (כמעט 1:9) ובמקרה הכי טוב עד היום ראיתי 1:12.5

אבל - לאחרונה החלטתי להרגע "קצת" ובנסיעות משולבות הרכב עשה לי 1:12 אז אני מניח שבאמת אפשר להגיע איתו בנסיעות פתוחות גם עד ל1:15

וזה כשהמצערת שלי מלוכלכת ואני יודע שזה בהחלט משפיע על נתון צריכת הדלק (שגם את זה אתם לא לוקחים בחשבון - מצב מכאני).

-------------------------

טויוטה קורולה 96 - הרכב באופן כמעט מתמיד עושה 1:12 אפילו 1:12.5 גם היום כשהגברת כבר מבוגרת וקצת עייפה.

בנסיעות פתוחות ראיתי ממנה 1:15 ומעולם הרכב לא ירד מתחת ל1:10.5 בכל שמונה השנים שהוא\היא אצלי.

קורולה 2001 ראיתי איתה 1:17 באחת הנסיעות שעשיתי אבל בממוצע היא תעשה 1:12

קורולה 2008 - בתוך העיר 1:12 מחוץ לעיר ראינו גם 1:16 רק חבל הגיר המזעזע שהיה לרכב אחרת הוא כנראה לא היה נמכר או שהיום היה עובר לידיים שלי במקום האוונסיס.

------------------------

סובארו B4 2010 - בתוך העיר 1:10 במשולבות 1:12 ובכביש פתוח כבר ראינו בפועל 1:15

------------------------

סוזוקי איגניס, דייהו לאנוס (משם נגזר שמי), פורד פיאסטה 89 - צריכה ממוצעת של 1:10 האיגניס אולי טיפה יותר טובה.

------------------------

היו לנו עוד הרבה רכבים בינם אחת הגרועות היתה דייהו רייסר ודייהו סופר רייסר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

צריך לקחת בחשבון הגדרות של עירוני\בינעירוני - באזור המרכז הכל קצת יותר מעורבב כי יש שם הרבה את הקטע של פקקים בכבישים מהירים ואז אנשים נוטים לקרוא לזה "משולב" אבל זה לא בדיוק נכון... משולב זה הממוצע של צריכה עירונית נטו ובינעירונית נטו (שימו לב שזה לא אומר 50/50 מבחינת ק"מ כי אז זה לא יוצא באמצע, בניגוד לאינטואיציה).

נסיעה עירונית נטו - נסיעה יחסית איטית בין רמזורים וכיכרות, עצירה והאטה מחדש כל חצי דקה, במקרה הטוב יש איזה שיוט של חצי דקה עד לעצירה הבאה. הפרשים שיכולים להיווצר במדידות - אם אני אקח לדוגמא את ב"ש, אם כל היום אני אסע בסמטאות הכי קטנות בין הכיכרות והרמזורים אז הרכב שלי יצרוך משהו כמו 1/6, מצד שני אם אני אסע כל היום הלוך חזור על הכביש הראשי של העיר עם הגל הירוק על 60-70 קבוע הרכב כנראה יצרוך משהו כמו 1/9-10 כי בשיוט הוא כמעט לא מתאמץ.

נסיעה בינעירונית נטו - נסיעה מתוך עיר המוצא למקום היעד כולל עצירות בדרך, האצות האטות, רמזורים אולי אפילו קצת פקקים (יותר מידי פקקים כמובן הורס את דיוק המדידה). כאן המדידה בכללי יותר מדוייקת ממדידה עירונית אבל גם כאן יש הבדל לדוגמא אם אני נוסע מהיציאה מב"ש למחלף נחשונים אז הנסיעה היא 95% על 110 קבוע כמעט בלי עצירות (רוב הזמן כביש 6) הרכב שלי יצרוך משהו כמו 1/12.5 לעומת זאת אם אני נוסע מב"ש למימדיון בשיא החופש עם כל הפקקים של תל-אביב אז הצריכה תהיה משהו כמו 1/11.5 ואולי אפילו קצת פחות, שוב תלוי. אבל בשני המקרים מדובר במדידה בפועל ולא ע"י מחשב הדרך כשהרכב נוסע על 100 קמ"ש בכביש מהיר, אם היה לי מחשב דרך ברכב אני מאמין שעל 100 קמ"ש הייתי רואה משהו כמו 1/13.5-14 בצריכה רגעית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

פאביה 1.2TSI 86 כ"ס, כאשר נסועה מתחלקת קרוב ל50/50 צריכה משולבת 1:16 מקסימום 1:16.5, כשרוב רוב הנסועה בעיר הממוצע 1:14.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מיצובישי לאנסר 2010 1.5 ליסינג - ממוצע כאשר רוב הנסועה בתוך העיר -בין 1:9 ל 1:10.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
לא משתלם כן משתלם... הבעיה בארץ שאנשים לא יודעים דיזל . בגלל זה הם אומרים כל מיני שטויות על קילומטרים .

ובעיקר לא יודעים לתקן אותו ולטפל בו .

לא יודע איזה טיפולים ותיקונים מיוחדים צריך לעשות לדיזל לעומת הבנזין ... יש רק את העיניין של המשאבה שאם מתקלקלת זה עיניין יקר בדיזל, אבל שוב אם מטפלים בזמן ובחלקים טובים אין סיבה שזה יקרה.

רק שתיהיה בעיניינים בחו"ל אנשים מעדיפים טורבו דיזל + ידני .

אני לא רואה שום יתרון לבנזין בימינו .

סתם דוגמה - כשהיתי עם אוטו בנזין היתי עובר באיזור ה 450 - 500 ק"מ למיכל מלא . היום אני עובר בין 900 - 950 ק"מ על מיכל . (אותו גודל מיכל)

באמת ראיתי הרבה מכוניות בנזין שמתיימרות להיות חסכוניות, וזה לא ככה ... במצב הטוב מגיעים לצריכה של 1:15 . לעומת זאת בדיזל בלי להתאמץ אתה מגיע לצריכה כזאת.

כשהתייעצתי עם המוסכניק שלי (שהוא גם לקוח שלי) הוא שאל כמה אני עושה בשנה. כשעניתי לו בסביבות 23-24 אלף ק"מ הוא אמר שחבל לי לקנות דיזל כי יש יותר בלאי (בלי קשר לתיקון יקר של משאבה או פריט יקר אחר בדיזל) ולכן החיסכון בדלק יתקזז עם ההוצאות במוסך ורק מעל 35-40 אלף זה משתלם, ולכן המליץ לי להישאר עם בנזין, מקסימום לרכוש רכב עם מנוע חדש וחסכוני יותר, כמו ה-TSI של VW.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...