Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הדיל הכי טוב שמצאתי להתפטר מסיטרואן c5 שלי בטרייד אין

הרכב שנת 2008 אחרי המתיחת פנים נראית מדהים ושמורה ממש כמו חדשה 100 קילומטר

התלהבתי ממש מהרכב אבל זה לא מספיק מה אתם אומרים על הרכב יש דברים מיוחדים שאני אמור להיזהר מהם איך הצריכת דלק?

לי הייתה פורוד פוקוס 2003 לפני רכב אמין אך לא נוח בכביש .. חשובה לי אמינות נוחות וצריכת דלק סבירה

פורסם

מה אתה רוצה לדעת בדיוק?

מנסיון של כמה וכמה פוקוסים, מדובר על רכב טוב מאד לאחר מתיחת הפנים (גם לפניה, אגב). נחשב לאמין מאד ולכן נמצא כ"כ הרבה בליסינג.

הרכב נוח, מרווח, ושקט יחסית בשיוט של עד 120 קמ"ש לדוגמא (אני לא נוסע מהר יותר), מזגן מצויין, מאובזר לא רע בכלל.

נקודת התורפה היחידה היא המנוע החלש יחסית (שוב, יש לפוקוס שם של "עגלה"), בתשעים אחוזים מהמקרים היא לא תהיה פחות יעילה או מהירה מרוב המשפחתיות. תרגיש מחסור יחסי בכוח רק שהרכב עמוס מאד או בעליות לדוגמא תחת עומס.

צריכת הדלק נעה סביב 1-11 , 1/12 תלוי צורת נהיגה ועירוני/ בין עירוני. ממוצעת סה"כ.

אי לי ולא היתה לי מעולם C5 אבל חשוב שתתאם ציפיות עם עצמך, אלו שני רכבים מסגמנטים שונים מבחינת כל הפרמטרים.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

היה לי 3 שנים בליסינג, 35K ק"מ בשנה, אפס תקלות.

מרווחת יחסית, די עגלה, אך נוחה לטעמי (בין הנוחות ל3 נוסעים מאחורה ברמה 2).

מבחינת דלק לא כל כך חסכונית. עשתה 1:11 בנהיגה שרובה בינעירונית.

פורסם

הרכב אמנם נעים לנהיגה, אבל בעיני, התיבה האוטומטית היא לא מהמוצלחות עם אורך חיים סביר והעברת הילוכים מעט גסה.

בנוסף, צריכת הדלק העירונית העירונית של הרכב, כאשר 80 אחוז עירוני ורגל מאוד עדינה על הגז עומדת על 1 ל 8, רגל מעט יותר כבדה ואתה בכיף מגיע ל 1 ל 6.5.

פורסם

אוקי תודה אני יודע שהמעבר מ C5 לרכב הזה או כמעט לכל רכב שהוא לא מעל 100 אלף שקל אני ירגיש ירידה אבל.... אני יותר לא לקוח סיכונים עם רכבים פשוט אי אפשר למכור את הסיטרואן ואני מנסה דיי הרבה זמן

אני מחפש רכב שעומד סביר בשוק ואפשר להנות ממנו שנה ולמכור אני בדרך כלל כל שנה מחליף רכב

מה אתם אורים זו עסקה טובה לתת את C5 שלי 161 אלף קילומטר שנת 2005 SX PK שמתחילה לעשות לי בעיות בגיר כנראה בגלל זה אני מפחד .

על הפורד פוקס שנת 2008 צבע מטאלי ממש ממש שמורה כמו חדשה 100 קילומטר ולהוסיף בין 32-35 אלף שקל ?

פורסם
מה אתה רוצה לדעת בדיוק?

מנסיון של כמה וכמה פוקוסים, מדובר על רכב טוב מאד לאחר מתיחת הפנים (גם לפניה, אגב). נחשב לאמין מאד ולכן נמצא כ"כ הרבה בליסינג.

הרכב נוח, מרווח, ושקט יחסית בשיוט של עד 120 קמ"ש לדוגמא (אני לא נוסע מהר יותר), מזגן מצויין, מאובזר לא רע בכלל.

נקודת התורפה היחידה היא המנוע החלש יחסית (שוב, יש לפוקוס שם של "עגלה"), בתשעים אחוזים מהמקרים היא לא תהיה פחות יעילה או מהירה מרוב המשפחתיות. תרגיש מחסור יחסי בכוח רק שהרכב עמוס מאד או בעליות לדוגמא תחת עומס.

צריכת הדלק נעה סביב 1-11 , 1/12 תלוי צורת נהיגה ועירוני/ בין עירוני. ממוצעת סה"כ.

אי לי ולא היתה לי מעולם C5 אבל חשוב שתתאם ציפיות עם עצמך, אלו שני רכבים מסגמנטים שונים מבחינת כל הפרמטרים.

בהצלחה.

נצל"ש,

מה ההבדל (חוץ מקוסמטי) בין 2008 החדשה לישנה?

תודה

פורסם
נצל"ש,

תודה

לפי מה שקראתי ההבדל הוא 6 הילוכים רובוטית ככה שהחלפת הילוכים הרבה יותר שקטה ונעימה .. עם שני מצמדים משהו כזה אני ימצא את הכתבה אני ירשום פה

פורסם

היי,

פוקוס עם קילומטראז' של 100 אלף, אתה יכול להשיג בטווח מחירים של בין 70K ל- 75K

לדעתי, כדאי לרכוש פוקוס במידה ואתה איש משפחה - אם מכנים אותה עגלה.. אז זו 'עגלה' יציבה מאד, ובטוחה מאד, וזה שווה את מחיר ההאצה האיטית שלה והחוסר בביצועים.

אם אינך איש משפחה, ואתה כן מחפש ליהנות מהנהיגה ומה'ביצועים', אז אולי עדיף ללכת על משפחת מאזדה (3 או 2).

בהצלחה,

ענת מאוויס 8)

פורסם
נצל"ש,

תודה

הבדלים :

פנסים קידמיים שונים

פנס איתות במראה במקום בכנף

פגוש קידמי מעט שונה

פגוש אחורי ממש ממש מעט שונה

תבליט עיצובי בצידי הרכב

לוח שעונים שונה, לדעתי הישן יותר קריא ויותר נעים

נוספה בקרת יציבות גם בדגם הבסיסי

מפתח אולר בדגם המחודש, מפתח רגיל בדגם הישן

פנסים אחוריים מעט שונים בדגם 5 דלתות.

אין הבדלים מכאניים, לפחות לא מהותיים, וכמובן שתיבת הילוכים היא בדיוק אותו דבר, תיבה רגילה עם 4 הילוכים

פורסם
הבדלים :

פנסים קידמיים שונים

פנס איתות במראה במקום בכנף

פגוש קידמי מעט שונה

פגוש אחורי ממש ממש מעט שונה

תבליט עיצובי בצידי הרכב

לוח שעונים שונה, לדעתי הישן יותר קריא ויותר נעים

נוספה בקרת יציבות גם בדגם הבסיסי

מפתח אולר בדגם המחודש, מפתח רגיל בדגם הישן

פנסים אחוריים מעט שונים בדגם 5 דלתות.

אין הבדלים מכאניים, לפחות לא מהותיים, וכמובן שתיבת הילוכים היא בדיוק אותו דבר, תיבה רגילה עם 4 הילוכים

תודה על כל המידע כן בדקתי לעומק הגיר אותו גיר לצערי ...... פשוט העסקת טרייד אין הזאת הכי נראית לי אני חייב להעיף את הרכב שלי מהר

פורסם

הנה זה מה שרשום בכתבה

בכל מקרה, בפורד מספרים על עוד חידושים: המעניין והחשוב שבהם הוא הצטרפותה של תיבת שישה הילוכים כפולת מצמד. מדובר במתחרה לתיבת ה-DSG המצוינת

של פולקסווגן, שהיא למעשה תיבה רובוטית, אך עם שני מצמדים (כל אחד שולט על שלושה הילוכים). העברות ההילוכים בתיבה החדשה אמורות להיות חלקות אפילו יותר מתיבה אוטומטית רגילה.

מקור : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3448861,00.html

פורסם

התיבה הזו לא הגיעה לארץ בפורד פוקוס.

לא בדגם 1600 הפשוט וגם לא בדגם 2000 המאובזר.

מה שהגיע זה רק תיבת 4 הילוכים רגילה, כמו שכתבתי.

בארץ רק בפורד מונדאו משנה-שנתיים האחרונות יש את התיבה הרובוטית עם שני מצמדים שמוזכרת בכתבה. (וגם בכמה דגמי וולוו)

פורסם

הציעו לי B3 אותו שנה 90 קילומטר מה עדיף זה או הפורד אני אישית חושב שהפורד אבל תחדדו לי קצת את הראש מה אתם אומרים?

פורסם
התיבה הזו לא הגיעה לארץ בפורד פוקוס.

לא בדגם 1600 הפשוט וגם לא בדגם 2000 המאובזר.

מה שהגיע זה רק תיבת 4 הילוכים רגילה, כמו שכתבתי.

בארץ רק בפורד מונדאו משנה-שנתיים האחרונות יש את התיבה הרובוטית עם שני מצמדים שמוזכרת בכתבה. (וגם בכמה דגמי וולוו)

המונדיאו שהגיעה ב-2008 קיבלה תיבת 6 הילוכים אבל אוטומטית רגילה ולא רובוטית כפולת מצמדים. רק דגם האקו בוסט שהגיעה לארץ בתחילת השנה קיבל את התיבה כפולת המצמדים.

בין B3 לפוקוס הפוקס עדיפה כמעט בכל התחומים. הסובארו עצלה אפילו יותר, רועשת ומתנדנדת, תא הנוסעים צפוף ותא המטען קטן. גם חומרי הדיפון לא ברמה של הפוקוס והכיול הרך והרופס מוביל להתנהגות כביש פשוט לא נעימה.

לדעתי הפוקוס עדיפה בגדול אבל עיסקה ללא טרייד אין תהיה זולה יותר, כמה הם מציעים בעבור הרכב שלך?

פורסם

כן ברור בלי טרייד אין יהיה עדיף הייתי לוקח כבר קיה פיקנטו שיהיה לראש השקט ....

הם רוצים בעיקרון מחירון על מחירון פחות 10 אחוז על שלי משהו כזה ככה כולם רצו כי קשה למכור את הC5 ומניסיון שלי זה כמעט בלתי אפשרי ...

שלי שווה 40 אלף היום

הפוקוס שווה 69 אלף במחירון יד 2

• תוכן חדש...