Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמה לגבי טיפול טיימינג רנו מגאן 2006 - סיפור ארוך אשמח לעזרה.

Vast_27
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

רכשתי מגאן 2006 שבוע שעבר , הרכב עבר 110,000 ק"מ ונעשה טיפול טיימינג אחרון לפני שנתיים כאשר היה 90K ק"מ.

עד פה נשמע טוב ויפה , לאחר חיפוש פה בפורום לגבי הרכב שלי , הגעתי לתשובה חד משמעית שברכבי מגאן ממודל 2006

מחליפים טיימינג פעם ב 4 שנים או 90,000 ק"מ. אישר לי את העניין גם נציג שירות בקרסו שהייתי אצלו השבוע.

הסיפור שלי קצת מורכב וקצת מעצבן , קודם כל בקרסו בדקו את היסטוריה של הרכב ומצאו באמת שנעשה טיימינג לפני שנתיים.

לאחר שיצאתי משם ( לקחתי הצעת מחיר לטיפול תקופתי 30 אלף , ביקשו 2000 ש"ח מבלי להסס על החלפת שמנים ופילטרים !!! , כנראה שהם נפלו על השכל אבל זה עניין אחר לשרשור נפרד ).

בכל מקרה , יצאתי משם ונסעתי למוסך מורשה רנו אחר באיזור ושם לאחר בדיקה של הנציג שירות , נאמר לי שלא נעשה טיימינג

ברכב לפני שנתיים אלא רק טיפול מסוים שקשור לרצועה אבל לא הוחלף כלום ! לפי דבריו , לא הוחלפה רצועה מעולם ברכב.

מה שאומר שאני בסיכון גבוה מאוד לרכבי.

עכשיו נשאר למי להאמין , שונא שבמדינה הזו כל דבר צריך 200 אישורים. במוסך הספציפי שבו נעשתה העבודה לא מוכנים לשלוח

לי בפקס את החשבונית של הטיפול המדובר. לדבריהם בגלל שעברו שנתיים וישנו חוק התיישנות או חרטא מהסוג הזה ואין שום סיבה

לשלוח לי דבר כזה.

בקיצור אני מיואש ולא יודע מה לעשות , בינתיים עשיתי טיפול קטן של החלפת שמן מנוע ופילטר שמן , החלפתי צמיגים , ביצעתי

כיוון פרונט. השקעתי ברכב לא מעט כסף כדי שיישרת אותנו נאמנה.

איך הייתם נוהגים במקומי במקרה הזה ? חשבתי להרים ידיים וללכת מיד לבצע טיימינג , יעלה מה שיעלה וזהו. העיקר השקט.

אשמח לשמוע דעתכם ותודה על הסבלנות .

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשני מוסכים מורשים אמרו שני דברים שונים. בקרסו שהוא לא רק מורשה אלא מרכזי אומרים שכן נעשה , במורשה אחר

אומרים רק תיקון או טיפול מסוים אבל לא החלפה. אני חושד שהמוסך הקטן יותר רצה לעשות עלי סיבוב , אולי אני טועה.

נכון שקל להגיד ללכת לבצע בשביל השקט , אבל אני לא מוצא סיבה להוציא עכשיו 2,500 שח ללא צורך אמיתי. חבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה..

רצועה שעברה 110 אלף קילומטר ללא החלפה בהחלט תיראה כישנה ובלויה. לעומת זאת רצועה שעברה רק 20 אלף קילומטר תיראה כרצועה יחסית חדשה. כנס לחוות דעת נוספת ומיקצועית שמכירה את הרנו הייטב וכך יהיה לך את הגושפנקה להחליף או לא לחליף. בהחלט חבל לזרוק סכום שכזה על רצועה שככל הניראה חדשה לחלוטין. שלא לדבר שגם ככה המחיר של הטיימינג יקר בלי קשר אבל כמו שאמרת, נושא המחירים של השוחטים למיניהם זה כבר שירשור אחר.

:)
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אומר לך מוכר הרכב - ודאי יש לו חשבונית מהמוסך ושם כתוב מה נעשה, או שיכול לבקש העתק מהמוסך בו טופל.

אם אמרו לך במרכזי שנעשה טיימינג - סימן שהרכב טופל במורשה, וזכותך כבעל הרכב לקבל תדפיס הטיפולים ההסטורי,ותוכל לבקש מהמרכזי תדפיס שיוכיח מה נעשה ברכב לפני שנתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כאן בפורום מישהו שהוא מהשירות של קרסו - תפנה אליו ותראה אם הוא יכול לעזור לך.

כל מקרה, כל מי שקונה רנו יד שנייה מקבל תלושים לטיפול קטן חינם. מתי קנית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך הייתם נוהגים במקומי במקרה הזה ? חשבתי להרים ידיים וללכת מיד לבצע טיימינג , יעלה מה שיעלה וזהו. העיקר השקט.

אשמח לשמוע דעתכם ותודה על הסבלנות

ניראה לי שענית לעצמך.

ברכב שקניתי לפני כ5חודשים נאמר לי שנעשה טיימינג, לא סמכתי על המוכר וביצעתי יישור קו,משום מה אמרתי לעצמי שאולי עשו אז על משאבת מים ויתרתי..., תוך כדי הפירוק ראינו שהמשאבה הקיימת עבדה כנראה בזכות כוח עליון... והחלפנו גם אותה

אם לא יימצא מסמך שיטען אחרת, בצע החלפת טיימינג במיידי.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אומר לך מוכר הרכב - ודאי יש לו חשבונית מהמוסך ושם כתוב מה נעשה, או שיכול לבקש העתק מהמוסך בו טופל.

אם אמרו לך במרכזי שנעשה טיימינג - סימן שהרכב טופל במורשה, וזכותך כבעל הרכב לקבל תדפיס הטיפולים ההסטורי,ותוכל לבקש מהמרכזי תדפיס שיוכיח מה נעשה ברכב לפני שנתיים.

מוכר הרכב עשה טיפול אחד בלבד לטענתו ב 90 אלף לפני שנתיים. הטיפול נעשה במורשה של רנו דאז ( נאמר לי בקרסו שבינתיים

המוסך כבר איננו רשום כמורשה רנו לכן הם לא יכולים להדפיס לי כלום. אלא רק לראות את זה במחשבים ).

בינתיים מוכר הרכב לא שמר את החשבונית מאז , לזכותו יאמר שהוא ניסה לבקש מאותו מוסך את החשבונית בפקס אך הם סירבו

לשלוח , בכלל כל הסיפור שם הזוי , המוסך כבר איננו שייך לקבוצת מורשה רנו.

לגבי לדרוש מהמרכזי הסטוריה ? כמו שאמרתי , הם כן בורחים מזה כי הם טוענים שהרכב לא טופל בשנים האחרונות במורשה.

את הרכב קניתי לפני שבוע וחצי. לא שמעתי על המבצע טיפול ראשון חינם בקרסו על קניית רכב. חבל אם פיספסתי את זה אבל לא

סוף העולם , הם כבר היו מוצאים לי בטח משהו להוציא שם כמה מאות שקלים כדי לכסות את הטיפול הזה.

אשמח לדעת מבעלי ניסיון במכונאות רכב שנמצאים כאן , בפרט אלה שמכירים את המגאן מקרוב - האם ניתן ע"י בדיקה יחסית

לא מסובכת לראות את מצב החגורות במנוע ומצב המשאבת מים ? כי בחלק מהמכוניות רק להגיע לשם זה לפרק חצי מנוע.

תודה לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי להביט על רצועת הטיימינג יש להוריד מיכסה טיימינג שלרוב כדי להוריד אותו ואני מניח שככה זה גם במגאן צריך להוריד תושבת מנוע עליונה, רצועות אביזרים ועוד...

לא ריווחי לרוב המוסכניקים לצערינו הרב כמובן לבצע בדיקה שכזו בלי להשחיל את העובדה שהטיימינג דרוש החלפה ואז זה בסוף מגיע לזה. אתה יכול לנסות ואולי ליפול על איזה צדיק שיסכים לעשות את זה ואני גם יצדיע לאחד שכזה. לגבי משאבת המיים אין דרך לראות מה מצבה גם אם ייפתחו את מיכסה הטיימינג כי המניפות שלה הם פנימיות לכיוון בלוק המנוע ולא ניתן לראות מה מצבם.

:)
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתי מוכר את הרכב שלי, הייתי יודע בדיוק מה נעשה לו ומתי.

ניראה לי שמי שמכר לך את הרכב לא כול כך בטוח בטיפול שנעשה, טיימינג זה טיפול כבד מכמה היבטים ועברו רק שנתיים...

וכמו שמעלי רשמו לך בשביל לראות מה המצב של הטיימינג צריך להתחיל לחפור.

נישאר רק ללכת על החלפה, לדעתי סורי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני ההחלפה אפשר שוב לגשת למוסך מרכזי או שירות לקוחות של היבואן ולבקש פירוט של מה שרשום להם במחשב לגבי טיפול בטיימינג.

אגב, יש היגיון מסוים בכך, שבמוסך מרכזי של היבואן רואים את מה שנעשה במוסך אחר, ובמוסך מורשה יבואן (לא מרכזי) לא רואים את זה. אני לפני שנה וחצי מכרתי רנו, והקונה ביקש תדפיס טיפולים ממוסך מורשה. המוסך שטיפלתי בו (לא מרכזי) נתן לי תדפיס רק של הטיפולים אשר נעשו אצלו.

אפשר גם, כפי שכבר כתבו לך, לפנות לנציג קרסו בפורום כדי לקבל עזרה:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=111705

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוכר הרכב עשה טיפול אחד בלבד לטענתו ב 90 אלף לפני שנתיים. הטיפול נעשה במורשה של רנו דאז ( נאמר לי בקרסו שבינתיים

המוסך כבר איננו רשום כמורשה רנו לכן הם לא יכולים להדפיס לי כלום. אלא רק לראות את זה במחשבים ).

בינתיים מוכר הרכב לא שמר את החשבונית מאז , לזכותו יאמר שהוא ניסה לבקש מאותו מוסך את החשבונית בפקס אך הם סירבו

לשלוח , בכלל כל הסיפור שם הזוי , המוסך כבר איננו שייך לקבוצת מורשה רנו.

לגבי לדרוש מהמרכזי הסטוריה ? כמו שאמרתי , הם כן בורחים מזה כי הם טוענים שהרכב לא טופל בשנים האחרונות במורשה.

את הרכב קניתי לפני שבוע וחצי. לא שמעתי על המבצע טיפול ראשון חינם בקרסו על קניית רכב. חבל אם פיספסתי את זה אבל לא

סוף העולם , הם כבר היו מוצאים לי בטח משהו להוציא שם כמה מאות שקלים כדי לכסות את הטיפול הזה.

אשמח לדעת מבעלי ניסיון במכונאות רכב שנמצאים כאן , בפרט אלה שמכירים את המגאן מקרוב - האם ניתן ע"י בדיקה יחסית

לא מסובכת לראות את מצב החגורות במנוע ומצב המשאבת מים ? כי בחלק מהמכוניות רק להגיע לשם זה לפרק חצי מנוע.

תודה לכולם.

חבל שתעשה לרכב טיימינג כאשר יש מצב שכבר עשו זה לא סיפור זול במיוחד

תרים טלפון לשירות לקוחות של קרסו ותקבל תשובה החלטית וסופית אם עשו או לא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...