Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לא כל כל ברור לי מי יותר חסכונית בדלק בהתחלה חשבתי האלטו, אחר כך הבנתי שהפיקנטו, ועכשיו שוב מזכירים שאלטו יותר חסכונית.

אני יודע שהפיקנטו עושה בממוצע ככה רושמים 15-16 קילומטר לליטר, כמה עושה האלטו יותר או פחות?

וכמובן אני יודע שזה תלוי באופן הנהיגה.

תודה מראש מקס.

פורסם

הייתה לי אלטו לפני חודשיים,עכשיו יש פיקנטו.

עם האלטו הגעתי לצריכת דלק של 19 ק"מ לליטר בערך.

עם הפיקנטו 17 ק"מ לליטר לערך.

ההבדל הוא של בערך 2 ק"מ לליטר דלק לטובת האלטו.

לדעתי עדיף שהרכב "יאכל" טיפה יותר דלק אבל שיהיה רכב ולא "פחון"...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי גם אלטו וגם פיקנטו. שתיהן ידניות.

אלטו מגיעה ל 1:20 ואפילו קצת יותר בנסיעה נורמלית. פיקנטו עושה די בקושי 1:17 בנסיעה מאד מאד זהירה ומודעת לחיסכון.

אם אתה מתלבט: אלטו יותר זריזה והרבה יותר חיסכונית (20% הפרש בחיסכון). אבל בכל פרמטר אחר היא נופלת מפיקנטו: נוחות נסיעה, בידוד רעשים, מיתלים, עיצוב פנים, תא מטען, ...

פורסם

אלטו מגיעה ל 1:20 ואפילו קצת יותר בנסיעה נורמלית. פיקנטו עושה די בקושי 1:17 בנסיעה מאד מאד זהירה ומודעת לחיסכון.

...

מאיפה הנתונים ההזויים האלה?

פורסם

זה לא כזה הזוי,אצלי בפנדה בנסיעה הררית הרכב עושה 1-17.5,אך בכביש רגיל אפשר בהחלט להגיע קרוב ל19,האלטו ידועה כאחת היותר חסכוניות בקטגוריה,לכן 1-20 בנסיעה מאוד חסכונית לדעתי אפשרי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנסיעה רגוע בכבישים בינעירוניים באלטו שלי עשיתי לליטר 20 ואפילו 21 קילומטר. בנסיעה עירונית עם מזגן ורכב מלא אפשר לרדת גם לכיוון של 13 קילומטר לליטר. תלוי איך נוהגים!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
בנסיעה רגוע בכבישים בינעירוניים באלטו שלי עשיתי לליטר 20 ואפילו 21 קילומטר. בנסיעה עירונית עם מזגן ורכב מלא אפשר לרדת גם לכיוון של 13 קילומטר לליטר. תלוי איך נוהגים!

פיקנטו די זהה בין עירוני רגוע מאוד 1/19-20+ משולב 1/17.5 בשניהם עם מזגן

פורסם
פיקנטו די זהה בין עירוני רגוע מאוד 1/19-20+ משולב 1/17.5 בשניהם עם מזגן

גם מאוד חסכוני, ככה שקילומט יותר או פחות זה לא קריטי כל כך.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אלטו שלי עברה 10.000 ק"מ. צריכת הדלק התשפרה עם הזמן. אני נוסע 80% בינעירוני, שליש מהזמן עם המזגן. 1:20 היא צריכה סבירה בהחלט לאוטו הזה.

קיה יצרה הייפ מאד רציני עם המנועים החדשים KAPPA. תזמון כפול, מלא פטנטים, עקומת כוח עדיפה, חיסכון בשמיים, ... אבל בפועל: הפחנוע הבסיסי מהודו לוקח את פיקנטו בסיבוב בכל מה שקשור לביצועי מנוע ולחיסכון. לו רק אפשר היה להשתיל את המנוע של סוזוקי (יחד עם תיבת ההילוכים שלה) בתוך הגוף של פיקנטו!

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם יתכן שפיקנטו אוטומטית חדשה חדשה אוכלת ליטר ל-13.5 בלבד?! (תוצאת המדידה שיצא לחבר שלי שקיבל את האוטו לפני שבוע)

הוא חושב שמדובר בתקלה, לפי אתר "קילומטר לליטר" זה בידיוק מה שאמור להיות... כמה הנתונים באתר הזה מדוייקים?

פורסם

זה הגיוני, תיבה אוטומטית רגילה.

רכב 1.2 ידני יכול להוציא תוצאה של 1:15, תוסיף לזה גיר אוטומט ותקבל 10% יותר צריכה...דהיינו 1.5 ק"מ לליטר או 13.5 ק"מ לליטר דלק 8)

ועדיין לא רע לדעתי, 30% פחות ממשפחתית מקבילה.

פורסם
לי ולאחותי יש פיקנטו ואנחנו גרים בחיפה /קריות והרכבים עושים בין 12.5 ל16 ק"מ לליטר.

הרכבים ידניים

אני טרם הרצה בקליאו, עם התרגלות ראשונית לרכב שנכבה בהתחלה הרבה, הרבה זינוקים מהילוך ראשון ושני,

ואני עם מנוע 1.2 - עושה 1:13 בתוך העיר.

הצריכה של הפיקנטו לא משהו בלשון המעטה, אם מכונית סופר מיני מציגה צריכת דלק דומה ואולי אפילו עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...