Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , ברשותי רנו קליאו שנת 95 , גיר רגיל(לא ממש משנה)

לפני כחודשיים היו לנו בעיות עם הקירור ברכב , החלפנו רדיאטור .

הרכב בבעלות המשפחה שלי כ12 שנה (הייתה 3 שנים אצל דודה שלי)

כל 12 השנים אמא שלי מילתה מים מהברז במקום נוזל קירור .

אני רוצה להתחיל להשתמש בנוזל קירור

השאלה שלי , איך אני עושה את זה? צריך להוציא את המים שיש ברדיאטור ? איך עושים את זה?

השאלה השניה היא , איזה נוזל קירור מתאים למכונית שלי

תודה רבה , עידו

חדש וטיפש

פורסם

נוזל קירור ירוק איכותי יתאים בהחלט (פרסטון יהיה מצוין).

לגבי תהליך ההחלפה דובר על זה רבות אז לא יהיה לך בעיה למצוא חומר בנושא. בגדול פתיחה של צינור רדיאטור תחתון ניקוז כל הנוזל הישן ,סגירה, מילוי נוזל חדש, ניקוז אויר וסאלאמאת! אם אתה רוצה להחמיר בניקוי אתה יכול להסיר טרמוסטט ולהכניס לחץ מיים מצד אחד של הבלוק ולתת לכל הליכלוך לצאת מהצד השני של הבלוק(צד הטרמוסטט). האופציה הראשונה בהחלט תספיק אם אין לך מספיק ידע בתחום.

:)
פורסם

לגבי תהליך ההחלפה דובר על זה רבות אז לא יהיה לך בעיה למצוא חומר בנושא. בגדול פתיחה של צינור רדיאטור תחתון ניקוז כל הנוזל הישן ,סגירה, מילוי נוזל חדש, ניקוז אויר וסאלאמאת! אם אתה רוצה להחמיר בניקוי אתה יכול להסיר טרמוסטט ולהכניס לחץ מיים מצד אחד של הבלוק ולתת לכל הליכלוך לצאת מהצד השני של הבלוק(צד הטרמוסטט). האופציה הראשונה בהחלט תספיק אם אין לך מספיק ידע בתחום.

אם אני לא יודע אפילו איך נראה רדיאטור? פתחתי אולי פעמיים את המכסה מנוע , לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד

יש מדריכים או משהו בנושא? והאם עדיף לעשות את זה במוסך?

ועוד שאלה , אם שמתי נוזל קירור ירוק מחבר , והוא לא פרסטון , אם אני אערבב זה יגרום לנזק?

או לחילופין , תערובת של מים עם פרסטון תעשה נזק?

ושאלה אחרונה , איפה ניתן להשיג פרסטון ירוק במחיר הזול ביותר?

חדש וטיפש

פורסם

שלום

חשוב מאד לבצע את תהליך ניקוז האויר במלואו ולבדוק לאחר מכן שהמאוורר נכנס לפעולה בזמן מספר פעמים. אחרי שהמנוע מתקרר יש לבדוק שוב שלא חסר נוזל קרור ולהוסיף לפי הצורך.

לילה טוב

פורסם

תסלחו לי, אך אני לא מסכים איתכם.

עידו, לצערי אני לא חושב שכדאי לך לבצע פעולה זו לבד(ואני תמיד בעד לעשות לבד), מספיק שתפספס משהו קטן, ניקוז אוויר שלא בוצע כראוי וילך לך המנוע.

במיוחד אם אתה לא מכיר ונוגע ברכב(אני מצצט אותך: "אם אני לא יודע אפילו איך נראה רדיאטור?").

קובי

פורסם

לפני כחודשיים היו לנו בעיות עם הקירור ברכב , החלפנו רדיאטור .

כל 12 השנים אמא שלי מילתה מים מהברז במקום נוזל קירור .

אני רוצה להתחיל להשתמש בנוזל קירור

השאלה שלי , איך אני עושה את זה? צריך להוציא את המים שיש ברדיאטור ? איך עושים את זה?

השאלה השניה היא , איזה נוזל קירור מתאים למכונית שלי

תודה רבה , עידו

רק אני שמתי לב למה שמודגש באדום?

12 שנים מילוי של מי ברז שגרמו לאבנית ואלוהים יודע איזה עוד נזק. הוחלף רדיאטור-ועדיין מולאו בו מי ברז? icon_eek.gif

לדעתי אתה צריך לבדוק האם הרדיאטור שלך במצב מכני תקין והאם אין לך איזושהי בעיה במכלולים אחרים או צינורות כלשהם.

פורסם

מתן לא רק אתה שמת לב לכך, אבל בהתחשב בעובדה שהוא כבר החליף רדיאטור ובמשך כל השנים מולאו מים מהברז הבעיה כבר לא ברדיאטור אלא בראש המנוע(מקקוה מאוד שלא).

קובי

פורסם
רק אני שמתי לב למה שמודגש באדום?

12 שנים מילוי של מי ברז שגרמו לאבנית ואלוהים יודע איזה עוד נזק. הוחלף רדיאטור-ועדיין מולאו בו מי ברז? icon_eek.gif

לדעתי אתה צריך לבדוק האם הרדיאטור שלך במצב מכני תקין והאם אין לך איזושהי בעיה במכלולים אחרים או צינורות כלשהם.

שמע רדיאטור תקין , חדש ומקורי , חודשיים של מיי ברז יהרסו אותו עד כדי כך ?

חדש וטיפש

פורסם
שמע רדיאטור תקין , חדש ומקורי , חודשיים של מיי ברז יהרסו אותו עד כדי כך ?

חודשיים של מי ברז? לא יהרסו, בטוח יפגעו-אבל הרדיאטור הוא מה שמדאיג אותי הכי פחות. מה עם צינורות מערכת הקירור, משאבת המים, ובלוק המנוע?

פורסם
חודשיים של מי ברז? לא יהרסו, בטוח יפגעו-אבל הרדיאטור הוא מה שמדאיג אותי הכי פחות. מה עם צינורות מערכת הקירור, משאבת המים, ובלוק המנוע?

אין לי בעיה באוטו , הכל עובד חלק נקי וטוב , פשוט נראה לי קצת שגוי להשתמש במים מהברז, מה אתם ממליצים לעשות? איך לדבוק את הדברים?

חדש וטיפש

פורסם

הצעתי:

גש למוסך, ותן להם לבצע את ההחלפה(הסיבות רשומות בהודעות הקודמות שלי), אל תתביש לשאול מה שאתה לא מבין וכך תלמד לפעם אחרת.

או

בצע את העבודה עם מישהו שמבין וכבר ביצע זאת בעבר.

קובי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

מתעלק על השירשור. יש לי באלנו 98, לפני משהו כמו חודשיים נקרע צינור מים. האוטו נגרר למוסך, הוחלף צינור ואז מול העיניים שלי

המוסכניק ממלא מים מהברז. לא עשיתי עם זה כלום אבל זה מאוד מפריע לי מאז ולכן אני רוצה ללכת למוסך אחר שיחליפו לי את המים. השאלות שלי הם:

1. כמה בערך זה צריך לעלות?

2. לאיזה מוסך באיזור המרכז מומלץ ללכת ? (למוסך שלי אני לא חוזר)

תודה מראש.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

• תוכן חדש...