Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי בכביש 1 בשעות הערב.

הכביש היה דיי ריק במקטע כלשהו ועל כן נסעתי בנתיב הימני.

לאחר כמה ק"מ התקרבתי לטור מכוניות שנסעו במהירות איטית ממני בנתיב האמצעי.

הטור כלל כ 8 מכוניות בערך, כשכולן נסעו במהירות נמוכה ממני (ולהערכתי גם במהירות נמוכה באופן כללי אבל זה לא רלוונטי).

בפניי עמדו 2 אפשרויות:

- לעבור 2 נתיבים לנתיב השמאלי ביותר על מנת לעקוף את שיירת המכוניות ולאחר מכן לחזור חזרה לימני.

- להישאר בימין ופשוט לחלוף על פניהם.

יש לציין שבנתיב השמאלי ביותר נסעה ניידת משטרה בולטת מאוד (אורות דלוקים).

העדפתי שלא לעבור 2 נתיבים שמאלה ולחזור חזרה לימין כי זה נראה לי סתם לשחק בכביש יותר מדיי (מה גם שמישהו פה בפורום, אני חושב קספר, קיבל פעם דו"ח על דבר כזה).

סוף המעשה היה עם דו"ח תנועה על עקיפה מימין.

כל ההסברים כי לא עקפתי אלא פשוט שמרתי על הימין, בניגוד לרכבים בנתיב האמצעי שהם אלו שעברו על החוק בכך שנסעו בלי כל סיבה בנתיב האמצעי, לא הועילו.

האם יש עילה להישפט?

אני חושש שמבחינה חוקית גרידא אני אשם (גם אם מבחינת כל היגיון תעבורתי נורמאלי אני צודק).

אגב, צחוק הגורל, שרשור שפתחתי לפני 7 שנים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=26122

תודה,

בן

Back to the original - NC again.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוטרים טיפשים ואתה נמחק :lol:

ביום יום מה שעשית זו הפעולה הנכונה , אבל כאשר רואים ניידת יש לפעול לפי החוק.

אם היית לבד במסלולך ולא היו אחרים לפניך אחריך לא מדובר בטור לכן העקיפה לא מותרת.

אם יש לך זמן תבקש להישפט , אני לא ממליץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דילמה מוכרת.

נהגי ישראל אוהבים הרבה אספלט סביבם ונשארים לעד בנתיב האמצעי.

את המזדחלים של השמאלי עוד מצליחים לפעמים להזיז, אבל את אנשי האמצע בחיים לא תצליח להזיז ותשאר עם הדילמה האם לעזור בכל פעם שני נתיבים או להשאר בימין עד ששוטר משועמם שבמקום לפנות את מתנחלי האמצע יחליט שאתה המקור לכל הרוע בעולם.

פורסם

בהודעה הקודמת כתבתי מילה לא תרבותית ולידה פרצוף מחייך כדי להבהיר את כוונתי שלא לפגוע באיש

כנראה שכוונתי לא הובנה כראוי. אז הנה התנצלותי.

כוונתי , לא משתינים לבריכה ריקה מהמקפצה , וליד שוטר שאתה רואה אותו לא עושים עבירה ביודעין ושקל מאוד גם לשוטר להוכיחה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לצערך ולצערי עשית עבירה ליד שוטר, למרות שאני ורוב הפורום מסכימים אתך שהנסיבות מקלות מאוד, ושהשוטר היה צריך להגיד לכל נהגי השבת להתפנות אחר כבוד מהנתיב האמצעי, עשית עבירה ברורה ליד שוטר, עבירה מהסוג שהם מחפשים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם הטור השמאלי מתקדם באופן משמעותי לאט מהימני, אין שום סיבה שהימני יתעכב בשבילו ואני חושב, אם כי לא בטוח, שכך גם אומר החוק. דוח מטופש.

פורסם

nahum123

אתה טועה . רק עם מדובר בשני טורים אתה צודק ,ברגע שמדובר ברכב בודד עבירה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ההגדרה של עקיפה זה לא לעבור נתיב ,לעקוף, ואז לחזור לנתיב שממנו עברת?

הכוונה היא שאם אתה נוסע באמצע ,עובר לימני עוקף ואז חוזר לאמצע זה עקיפה, אבל אם מלכתחילה נסעת בימני ,אז איך בדיוק זה עקיפה? הרי הוא לא עבר לימני במיוחד כדי לעקוף הוא היה שם מראש.

או שאני מתבלבל ולחלוף על פני רכב נחשב עקיפה? בעצם אני יכול ליסוע שעתיים רצוף בלי לזוז נתיב ולעשות עקיפות שלא תכננתי?

אם אני רוצה לעשות לאנשים עוול אני פשוט עולה על כביש בין עירוני ונוסע באמצעי 65 קמ"ש וכל מי שבימני יקבל קנס? אם זה החוק ,אז אני ממש מצטער הוא טיפשי לחלוטין ולא מתוכננן טוב ,כלומר ברור שעקיפה מימין היא אסורה ,אבל צריכה להיות הפרדה בין עקיפה מתוכננת לבין שמירה על הימין בדיוק בשביל מקרים כאלה.

אוף איזה מקרה מכעיס :evil:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
nahum123

אתה טועה . רק עם מדובר בשני טורים אתה צודק ,ברגע שמדובר ברכב בודד עבירה.

הוא לא טען שמדובר ברכב בודד אלא בטור, וגם אם היה מדובר ברכב בודד, האם זה הגיוני שתאט נתיב שלם בגלל רכב שנוסע לאט משמאלך? צריך באמת לעשות את זה כמה פעמים כדי שיומחש עד כמה זה אבסורד.

פורסם
ההגדרה של עקיפה זה לא לעבור נתיב ,לעקוף, ואז לחזור לנתיב שממנו עברת?

הכוונה היא שאם אתה נוסע באמצע ,עובר לימני עוקף ואז חוזר לאמצע זה עקיפה, אבל אם מלכתחילה נסעת בימני ,אז איך בדיוק זה עקיפה? הרי הוא לא עבר לימני במיוחד כדי לעקוף הוא היה שם מראש.

או שאני מתבלבל ולחלוף על פני רכב נחשב עקיפה? בעצם אני יכול ליסוע שעתיים רצוף בלי לזוז נתיב ולעשות עקיפות שלא תכננתי?

אם אני רוצה לעשות לאנשים עוול אני פשוט עולה על כביש בין עירוני ונוסע באמצעי 65 קמ"ש וכל מי שבימני יקבל קנס? אם זה החוק ,אז אני ממש מצטער הוא טיפשי לחלוטין ולא מתוכננן טוב ,כלומר ברור שעקיפה מימין היא אסורה ,אבל צריכה להיות הפרדה בין עקיפה מתוכננת לבין שמירה על הימין בדיוק בשביל מקרים כאלה.

אוף איזה מקרה מכעיס :evil:

ברגע שאתה חולף על פני רכב מצדו, אתה עקפת אותו. מותר לעקוף מימין למשל כאשר השמאלי מיועד לפניה שמאלה בעוד שאתה ממשיך ישר. יש משום היגיון בדברים, אך בפועל יוצא שנפגע אותו שעיר לעזאזל שנתפס במקרה. אם מחר מתחילים לאכוף ברצינות גם את העבירה הזו, גם עבירת נסיעה ממושכת בצד שמאל ללא הצדקה, וגם עבירה חולנית כמו מניעה בזדון של אפשרות של רכב להשתלב, בין אם זה מצד ימין או בין זה אם מצד שמאל, אז אולי כולנו נרגיש טוב ובטוח יותר.

פורסם

nahum123

אסביר שנית

אם נוסעים שני טורים הימני רשאי לעקוף את השמאלי.

אם יש רק טור בשמאלי כמו שבמקרה של פותח השרשור ואילו הוא עצמו היה לבד במסלול הימני הרי מדובר בעקיפה אסורה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מישהו יכול לפרסם את לשון החוק הזה שעוד לא שמעתי עליו אף פעם, שלתור מותר לעקוף מימין ומה נחשב תור בבקשה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ישה, בבקשה תקן אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שתנאי למה שכתבת הוא שיהיה מצב של תור ברמזור או מצב דומה, לא מצב של תנועה זורמת.

ושתי הערות:

החוק הישראלי דומה במצב זה לאירופי - בארה"ב בד"כ אין הגבלה על עקיפה מימין.

במרבית אירופה, לפחות המערבית, יש אכיפה נוקשה של החוקים, ובמצב של עקיפה מימין גם העוקף (מימין) וגם הנעקף (המפריע לתנועה בבנתיב השמאלי) יזכו לקנס מכובד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתקנה 47

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

כלומר יותר מאחד

תקנת משנה (א) קובעת

(א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...