Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי הונדה אקורד 2002, 1.8 (דגם אנגליה). ונראה כי הגיר קרב לסוף חייו. הרכב עם 115 אלף קילומטר.

בשני מכוני גירים שביקרתי בהם, אמרו שצריך לשפץ את הגיר, אבל לא יכלו להבטיח שזה אכן יפתור את הבעיה. אמרו שאני צריך להיות מוכן לכך שאחרי השיפוץ יתברר (אולי) שהבעיה היא בעצם במחשב גיר.

מה שבעיקר מטריד אותי זה העובדה שהגיר לא מתפקד טוב רק כשהרכב קר. לאחר 5-10 דקות נסיעה הגיר מתפקד כרגיל.

בתחילת נסיעה, ההילוך לא מתחלף לראשון באופן רגיל, רק לאחר ש"מושכים" את ההילוך לכ4-5 אלף סל"ד הגיר מחליף להילוך שני ומורגשת מכה חזקה, בד"כ זה מלוווה גם בהבהובים של נורת D4 וכניסת הגיר למצב חרום, מה שמונע החלפת הילוכים ומצריך כיבוי של המנוע. כמו כן, לפעמים הרכב מאבד כח לגמרי, בלחיצה על הגז הסל"ד עולה, אבל הרכב מתנהג כאילו רק עזבתי את דוושת הבלם (אולי זה כי הוא תקוע בהילוך גבוה?)

אם הגיר באמת דפוק, האם זה לא אמור להיות מורגש כל הזמן? ולא רק כשהרכב קר? אשמח לעצות!

המון תודה!

פורסם

לדעתי - (אני יודע שמאוד קל להיות אחרי המקלדת) - צריך (חייבים) לבצע דיאגנוסטיקה של הרכב (והתמקדות בגיר) במצב שהרכב קר, גם אם זה יחייב "לינת לילה" של הרכב במוסך.

זה שמכוני הגיר שהיית אצלם, לא מתחייבים שהשיפוץ (המכאני) של התיבה יפתור את הבעיה (ואולי צריך להתעסק גם באלקטרוניקה / מחשב הגיר ) - אומר שהם לא עשו / לא יודעים לבצע דיאגנוסטיקה. אני הייתי הולך למכון גירים שלישי.

מהיכן אתה בארץ ? ציין ותוכל לקבל המלצה למכון גירים.

(ייתכן, מנסיוני, שהגיר האוטומטי יתפקד בצורה קלוקלת, כשהרכב חם / קר, ובמצב השני - יהיה בסדר. זה רק אמור לסייע לאבחן את הבעיה)

alfa 156 2.5.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה על ההתייחסות המהירה.

אני מראשון, הייתי בשני מכונים לאחר שקיבלתי המלצות (בין השאר גם בפורום), אוטו-גיר בחולון וגירים אוטומיים סגולה בפתח תקווה. בראשון האוטו נשאר ללילה ולא ידעו לתת לי איבחון טוב יותר, כרגע הרכב במכון השני, נראה מה יגידו מחר בבוקר.

אשמח להמלצה על מכון גירים נוסף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובכן, הגיר שופץ בסגולה. הבעיה נעלמה, והגיר מעביר הילוכים באופן חלק. יש לי מספר שאלות (אני אקפוץ למכון גירים שבוע הבא, אבל אשמח להתייחסות גם לפני).

אחרי השיפוץ נוספו שני רעשים שלא היו קיימים לפניו:

רעש ראשון, מעין טירטור קל שכזה, נשמע בעיקר בסל"ד סרק (אולי גם בנסיעה, אבל רעשים אחרים מתגברים עליו).

רעש נוסף, מין שריקה, שמתגברת כאשר הרכב מאיץ, מזכיר את הצליל של האצה ברכב חשמלי (עגלת גולף או מלגזה). את הרעש הזה (בניגוד לראשון) שומעים ממש מתוך הרכב (כלומר עוצמתו לא תלויה בהאם החלונות פתוחים או לא).

מישהו יודע על מה אני מדבר?

בנוסף, הרדיו ננעל ונראה שצריך להכניס איזה קוד(??!)

המון תודה!

פורסם

רעש נוסף, מין שריקה, שמתגברת כאשר הרכב מאיץ, מזכיר את הצליל של האצה ברכב חשמלי (עגלת גולף או מלגזה). את הרעש הזה (בניגוד לראשון) שומעים ממש מתוך הרכב (כלומר עוצמתו לא תלויה בהאם החלונות פתוחים או לא).

התיאור שלך מעורר בי את התחושה שמקור הרעש ברדיו.

נסה לבדוק אותו כשמערכת השמע כבויה.

פורסם

תודה, בדקתי את הנושא, זה בוודאות לא מהמערכת. כמו כן, שומעים את השריקה רק בהילוכים ראשון ושני (יתכן שרק אלו שופצו?)

לגבי הרדיו שננעל, מסתבר שזאת הגנה נגד גניבת המערכת. התקשרתי ליבואן והם נתנו לי את הקוד לשחרור הנעילה.

פורסם

אני מקפיץ את הנושא, ממש זקוק לעזרה.

הייתי במכון גירים בבוקר, המכונאי שמע את הרעשים והסכים שזה לא תקין. אמר שכנראה מדובר בגלגלי שיניים שלא מוחלפים בשיפוץ (??) הסכמנו שנקבע זמן נח לשנינו ושהוא יפרק את הגיר וינסה למצוא מה הבעיה.

נסעתי שמח לעבודה, וכאשר ירדתי בערב לחניון שמתי לב שיש נזילה מהרכב, בדקתי את הנוזל, וזה היה הנוזל הורוד מהגיר. בדקתי את המפלס ונראה שהכמות ירדה קצת (עדיין מעל למינימום). אני אוסיף שמן גיר על הבוקר ואדבר עם המוסכניק.

מה כדאי לעשות? אני מרגיש ממש חסר אונים, יש לציין שהמוסך לא מתנער מאחריות או משהו, אבל שילמתי סכום לא מבוטל, הייתי בלי רכב 4 ימים (סיוט!), וכעת חזרתי לנקודת ההתחלה... מה עושים?

פורסם
אני מקפיץ את הנושא, ממש זקוק לעזרה.

הייתי במכון גירים בבוקר, המכונאי שמע את הרעשים והסכים שזה לא תקין. אמר שכנראה מדובר בגלגלי שיניים שלא מוחלפים בשיפוץ (??) הסכמנו שנקבע זמן נח לשנינו ושהוא יפרק את הגיר וינסה למצוא מה הבעיה.

נסעתי שמח לעבודה, וכאשר ירדתי בערב לחניון שמתי לב שיש נזילה מהרכב, בדקתי את הנוזל, וזה היה הנוזל הורוד מהגיר. בדקתי את המפלס ונראה שהכמות ירדה קצת (עדיין מעל למינימום). אני אוסיף שמן גיר על הבוקר ואדבר עם המוסכניק.

מה כדאי לעשות? אני מרגיש ממש חסר אונים, יש לציין שהמוסך לא מתנער מאחריות או משהו, אבל שילמתי סכום לא מבוטל, הייתי בלי רכב 4 ימים (סיוט!), וכעת חזרתי לנקודת ההתחלה... מה עושים?

זה המחיר שמשלמים לפעמים על אחזקת רכב ישן. כמו כל סיוט זה יעבור והרכב ימשיך לנסוע.

איך אתה בודק את כמות הנוזל ההדראולי ? יש דרך מאד מיוחדת לעשות את זה, לא מספיק להוציא את המדיד ולראות.

לכן אני גם לא מציע לך להוסיף נוזל הדראולי לפני שאתה מדבר עם המכונאי שתיקן לך את הגיר כי עודף מהנוזל הזה יכול לגרום נזקים.

ודבר אחרון, גם להוסיף נוזל הדראולי למערכת הזו זה לא דבר טריביאלי, חלק מהגירים דורשים ציוד מיוחד כדי להוסיף את הנוזל למערכת. אז אל תעשה דברים בפזיזות.

פורסם

תודה על התגובה!

אני בודק כפי שהמכונאי הסביר והדגים לי: בדיקת המדיד כאשר הרכב מונע ובהילוך N. הוא גם הוסיף מעט נוזל לגיר באותו הזמן, פרט למשפך ארוך כדי להגיע עד לפתח שממוקם במקום בעייתי, הוא לא השתמש בשום דבר מיוחד, פשוט שם את המשפך והוסיף שמן בזמן שהרכב מונע. אני אדבר איתו לפני בכל אופן.

פורסם

איפה שיפצת בסגולה?

אבי שיפץ את הגיר שלו במיצובישי שלי לפני כחצי שנה והאוטו לא נוסע כמו שצריך.

צריכת הדלק עלתה מ1:15 ל1:11 בגלל העברת הילוכים לא נכונה,ומורגש מאוד שההילוכים לא עוברים כמו שצריך ובסל"ד לא קשור בכלל.

כשהלכנו אליו הוא אמר לנו שצריך להתרגל לזה וגיר משופץ לא כמו גיר חדש. והגיר ברכב זה שופץ כבר פעם שניה (האוטו עם כמעט 400K) פעם ראשונה בגלל תקלת יצרן שלא היה אינטרקולר ב100K ועכשיו לאחר 250K נוספים.

בקיצור מכון הגירים הזה לא נותן שירות כמו שצריך ומתחמק משאלות

• תוכן חדש...