Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין הבטיחות מוטל בספק.

ב NCAP רשום בכל דף לאיזה דגם הדירוג מתייחס. בפנדה שזכתה ב 3 כוכבים אין ESP ויש 2 כריות אוויר, ורשום שהדירוג מתייחס לדגם הספציפי הזה בלבד. (ברכב שבו הדירוג מתייחס לכל הדגמים של הרכב רשום, all models)

הדגם שנמכר בארץ מגיע עם ESP, ועם 4 כריות אוויר, אני חושב שאם הדגם הזה היה נבדק, איפה שהפנדה פישלה במבחן, בהתנגשות מהצד, הדירוג היה עולה וכוכב רביעי היה מושג. בהתנגשות חזיתית הדירוג שלה טוב.

-זו דעתי בלבד, אין לקחת אותה בתור עצת מומחה, כי מן הסתם אני לא.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיקנטו נראית באולם תצוגה כמה וכמה רמות מעל ה107. (אמא שלי הזמינה פיקנטו ידני וצהוב :-D)

איך היא בנהיגה זה תדעו בקרוב כי עכשיו בוחנים אותה כל המגזינים בארץ.

הפנדה בהחלט איכותית ונוחה מאוד (והאוטו הקודם של אמא שלי הוא פנדה ותנחשו מי הולך לקנות אותו ממנה :lol:) אבל בכל זאת אני הייתי מעדיף פיקנטו בתור אוטו חדש, בגלל העיצוב שעדיף בהרבה והמחיר.

תסלחו לי אבל 107 c1 ואלטו הם פשוט לא ברמה. עכשיו שיש את הפיקטנו ב62 צריכים להוריד אותם לסביבות ה50 אלף כדי שיהיה הגיון לקנות אותם. עם כמה שזה יצער את מי שכבר קנה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מי ישמע אתה מקבל פאסאט עם ניילונים על המושבים ב-60K. כל המכוניות בסגמנט בסיסיות ופשוטות. נניח שהפלסטיק והמושבים בקיאה קצת יותר טובים (וזה באמת קצת יותר כי אין ארוחות חינם בעולם). אז מה. מי נהג ברכב הזה? מי תחזק אותו? מי יודע מה יהיה איתו עוד שנה? "קצת" מפספס את המטרה של רכב קטן, אמין וחסכוני, לדעתי.

107 זה טויוטה יאריס מוקטנת. ט-ו-י-ו-ט-ה. הרכב נמצא 6 שנים ברציפות במקום ה-1 בטבלת האמינות בארגון הכי רציני שעושה בדיקת פרוסטטה לכל רכב. (מומלץ לקרוא את הביקורות המעולות באמצעות google translate) כל מחלות הילדות תוקנו. פנדה גם אופציה מעניינת.

אם אתה מחפש רכב אמיתי כנס ל-Yad2, אבל אל תשלה את עצמך שקיאה הזאת זה ליגה אחרת לגמרי.

פורסם

לפי מה שאתה אומר צריכים לחזור למכור טויטה קורולה שנת 92 וזה יהיה האוטו המושלם.

יש עוד פרמטרים חוץ מאמינות משוערת, ובכל מקרה אני בטוח שהקיה יהיה אמין למדיי, בטח עם ה7 שנים אחריות.

פורסם

בוודאי שיש פרמטרים אחרים, אבל מי שמעוניין בנוחות וביצועים מחפש במקום הלא נכון.

החלטת שקיאה תהיה רכב אמין על סמך מה? ההיסטוריה המפוארת של קיאה ברכבים אמינים? העובדה שהם נאצלו לתת 7 שנות אחריות כדי שמישהו יסכים לקנות את המכוניות שלהם? חוץ מזה אתה מקבל 3 שנים אחריות אמיתית ו-4 שנים אחריות חרטא על גיר ומנוע שמוגבלת ל-150,000 ק"מ עם מיליון כוכביות.

פורסם

בוודאי שיש פרמטרים אחרים, אבל מי שמעוניין בנוחות וביצועים מחפש במקום הלא נכון.

אז זהו שמי שרוצה נוחות של משפחתית \ סופר מיני נורמלית ולא של שרייד 93 יכול בכיף להגיע לסוכנויות של קיאה ופיאט.. מי שמתפשר על אלטו או 107 זה בעיה שלו וזה לא צריך להגיד שום דבר על קטגוריה שלמה.

פורסם

ADAC נתנו ל-aygo ציון יותר גבוהה בנוחות בהשוואה לפנדה, אבל זה לא משנה כי אף אחד מהמכוניות האלה לא נוחות במיוחד. מדובר במכוניות עירוניות פשוטות. אל תשלה את עצמך. מה שכן מבחינת התנהגות כביש aygo הכי טובה בקטגוריה.

פורסם

לא מכיר טוב את המכוניות הללו, אבל מנסיון קצר בפנדה נראה לי שמדובר בפתרון באמת סביר למי שרוצה חסכון ומחיר נמוך מצד אחד ומרווח הגיוני ונוחות סבירה מצד שני. האוטו הזה הנראה כמו מיני מולטיפלה, גם מציע פתרונות מסוגה בפורמט זעיר וזה טוב. את האחרות איני מכיר אבל לפחות ממבט חיצוני הן פשוט נראות "פחות אוטו", באמת זעירות עם פשרות מרגיזות במרווח ובאיבזור, לפחות בחלקן. כמובן שגם הפנדה אינה מושלמת ואחרי הכל היא זקנה למדי ופחות בטיחותית מאחרות.

פורסם

מעבר לזה שאני חושב שהערצת רכב כמו 107/אייגו/אלטו או מותג טויוטה באופן כללי הוא עניין מעורר רחמים אני חייב לציין שמאוד

התרשמתי לטובה מהנהיגה בפיקנטו החדשה והיא אכן מכונית טובה יותר באופן ברור מהמתחרות האחרות בקטגוריית מחירים שלה.

אני מציע למי שלא נהג על הרכב, או אפילו לא ראה אותו במציאות, שלא יעשה מעצמו צחוק ויכתוב שטויות.

פורסם

או כמו שאמרו, C1 בת שנה מאנשים שהחליטו שהרכב הזה קטן להם מדי (ויש.) זו אופציה מעולה.

C1 לא יכולה להיות בת שנה, מקסימום בת 5 חודשים.

so far so good so what

פורסם
מעבר לזה שאני חושב שהערצת רכב כמו 107/אייגו/אלטו או מותג טויוטה באופן כללי הוא עניין מעורר רחמים

תראה, ברור שלהעריץ איזו קופרה, GTI, STI, אבראת', EVO לדורותיה זה הרבה יותר הגיוני. אבל בוא רגע נחזור למציאות - אנחנו מדברים על רכבים עד 70אש"ח, וזה מה יש.

אז אם מישהו רואה לנכון להעריץ (לדעתי להעריך היא מילה יותר נכונה כאן) את הרכב שהוא רק הזמין/קיבל, הרי זה מבורך. למה ככה לקטול אנשים ולמנוע מהם את הזכות "להתלהב" מהרכב שרק עכשיו קיבלו? (לא מדבר עד לרמה כמו לפתוח דיון בן 300 תגובות על ספארק, אבל לא צריך לקטול על-סף..)

ובאשר ל"דיסוננס קוגניטיבי" שלי (כי הרי אני צריך להצדיק למה זרקתי עכשיו 68K על רכב שאתה חושב שהוא נחות בהרבה);

ה107 מספקת את האמינות הכי גבוהה בקטגוריה, והיא הכי חסכונית בדלק. לפחות עד שמישהו יוכיח אחרת עם פיקנטו KAPPA 1.0L בעוד כמה חודשים.

מעבר לזה - המון מבקרי רכב שבדקו בין היתר גם את הפיקנטו, טוענים שהAYGO היא הכי מהנה לנהיגה בין כולן. (עד כמה שאפשר להנות עם רכב הנעה קדמית, 1L שמיועד בכלל לחניות קלות)

מה קיבלנו?

הרכב הכי אמין, הכי חסכוני, ולדעת רבים גם הכי מהנה.

אז חסר לו חלונות אחוריים (שבמילא לא צריך, לא מסיע אף אחד מאחורה), נגן מקורי לא תומך MP3 (לא רלוונטי, ביום הראשון כבר יוחלף באחר), אין דיבורית BT מקורית (שגם אם הייתה - הייתה מוסרת ביחד עם הHU המקורי. ובמילא תיכננתי להתקין BURY חדשה), יש פח חשוף מבפנים בצבע הרכב (לדעתי רק מוסיף לעיצוב שלה), ופלסטיקים שמרגישים "זולים" (ראבק, קונים את הרכב כמעט הכי זול שיש. מה ציפיתם? שיהיה מורכב ממהגוני?)

כאמור - החסרונות בטלים בשישים. (ושמונה..)

עד כאן שני הסנטים שלי, כי אני מרגיש שצריך להצדיק את הקניה שלי:-P

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מנהיגה בכל הרכבים שבקטגוריה (מלבד הקאיה שאין עדיין והפנדה) אין מה להגיד - ה107 (C1) הכי מהנות לנהיגה.

(ושוב שלא יתנפלו סתם, הדגשתי בקטגוריה של המיני)

so far so good so what

פורסם

אני מצטער אם התקבל הרושם שאני קוטל, אני בעצמי מאוד מחבב ומעריך מכוניות קטנות ואני מבטיח לך שאם לא היה לי רכב

ספורטיבי אז יש סיכוי טוב שהייתי נוהג במכונית מיני רגילה כלשהי.

מעבר לזה לא הייתי ממהר להעניק תארים כמו "האמינה ביותר" כי שנינו יודעים שריאלית מדובר בבילבולי ביצים.

בנוגע לקטע של ה"הנאה מנהיגה", צר לי אבל לדעתי האישית אין ל-107/C1 ולו שמץ של יתרון דינאמי כלשהו על הפיקנטו או על ה- I10, מעבר לזה שזה לא רלוונטי בכלל לרוב קהל היעד.

בנוסף ההבדלים באיבזור אולי זניחים לטעמך אבל ההבדלי באיכות ומראה תא הנוסעים הם לא פחות מתהומיים.

• תוכן חדש...