Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך לקחת בחשבון שלמכור רכב מונע בן שנתיים עם כ-90 אלף קילומטרים יחייב הפחתה מכובדת במחיר.

לעומת זאת רכבי דיזל שמגיעים לקילומטראז' כזה הם דבר שכיח.

אני חושב שהסול היא אופציה מצויינת וכדאי לך לגשת לסוכנות ולבחון אותה. סוכנויות המשנה של קיה לא מתביישות להציע הנחות נאות ותוספות איבזור, הייתי מנסה להוציא כמה טיפולים במתנה במקרה שלך.

בהצלחה, חג שמח ושבת שלום.

אני מניחה שאתה צודק בקשר להפחתה במחיר, אבל אני חושבת שלמכור קיה דיזל יחייב הפחתה גדולה יותר. בכל מקרה לקחתי לתשומת ליבי ואני אבחן את הקיה סול (על אף שקראתי לאחרונה מבחן דרכים שלא התלהב מי יודע מהיכולות שלה)

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי היא לא רוצה להיות תלויה בלו"ז של הרכבת? אולי היא לא רוצה לשבת ברכבת מפוצצת חיילים עם רמת יעילות כמו רכבת בעולם השלישי? (זאת עוד מחמאה) אולי היעד נמצא רחוק מתחנות הרכבת והיא תיאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית בתוך חיפה שהופך את כל החישוב שלך ללא רלוונטי? אולי יש לגברת מספר יעדים?

העיקר אתה עושה החישובים בלי להכיר את אופי העבודה, דרישות וצרכים.

האמת היא - שדייב צודק. הרבה הרבה יותר כלכלי לנסוע ברכבת לחיפה וכולם מנסים לשכנע אותי לעשות כן, אבל בדיוק מהסיבות שמנית לעיל והסיבות שאני הסברתי בפוסט (שכתבתי לפני שראיתי את הפוסט שלך) אני בינתיים לא נוסעת ברכבת.

פורסם

אתם יודעים אולי איפה אני יכולה למצוא שותפים לנסיעות לחיפה?

אצלי בעבודה ניסיתי לשאול, בינתיים עוד לא מצאתי כאלה

פורסם
אני מניחה שאתה צודק בקשר להפחתה במחיר, אבל אני חושבת שלמכור קיה דיזל יחייב הפחתה גדולה יותר. בכל מקרה לקחתי לתשומת ליבי ואני אבחן את הקיה סול (על אף שקראתי לאחרונה מבחן דרכים שלא התלהב מי יודע מהיכולות שלה)

בדיזלים מדובר בקילומטראז' ממוצע או קצת יותר ולכן הנתונים שלו יתקבלו בהבנה.

מבחינת נוחות הסול לא מדהימה אבל בשאר הבחינות ובמיוחד עיצוב, מרווח פנים ותנוחת ישיבה מדובר ברכב מצויין.

הרכב עבר מתיחת קלילה ואמור להגיע בקרוב בגירסה המשופרת, אולי עם תיבת 6 הילוכים גם במנוע הדיזל שתהפוך אותו לנעים שקט וחסכוני יותר.

פורסם
אולי היא לא רוצה להיות תלויה בלו"ז של הרכבת? אולי היא לא רוצה לשבת ברכבת מפוצצת חיילים עם רמת יעילות כמו רכבת בעולם השלישי? (זאת עוד מחמאה) אולי היעד נמצא רחוק מתחנות הרכבת והיא תיאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית בתוך חיפה שהופך את כל החישוב שלך ללא רלוונטי? אולי יש לגברת מספר יעדים?

העיקר אתה עושה החישובים בלי להכיר את אופי העבודה, דרישות וצרכים.

רכבת עולם שלישי? מסכים.

מנסיון של חבר,שעושה יום יום את המסלול הזה, הוא מעדיף לנסוע כול יום תל אביב חיפה באותה רכבת מאשר לנסוע ברכב ,להתקע בפקקים ולהגיע גמור הבייתה אחרי העבודה.

היעד רחוק מהרכבת?

בהנחה שאנחנו עצלים מאוד, ואין לנו כוח לנסוע באוטובוסים, לוקחים בכול פעם מונית ספיישל בעלות של 40(?) שקלים, סה"כ 19,200 בשנתיים.

סה"כ, הבאתי תבנית לחישוב בערך. נוכחתי לדעת שהרבה אנשים פוסלים אפשריות שונות בגלל שניראה להם שזה לא יצא משתלם, אבל בפועל, ברגע שמתחילים לעשות חישובים רואים באמת את ההפרשים.

פורסם

קודם כל - כל הכבוד לדייב על החישוב. אוסיף לזה את העובדה שבזמן הנסיעה ברכבת ניתן להשלים שעות שינה, לקרוא, לעבוד עם לפטופ ולעשות עוד דברים שאי אפשר לעשות בנהיגה ברכב. הדברים האלו, ביחד עם החסכון האדיר בכסף, יכולים לעשות הבדל משמעותי.

ובנוסף - עניין הטיפולים משמעותי גם הוא, כי מדובר ב-3 בשנה.

לגבי מעמד הבינוני - אני לא יכולה לדבר בשמם (ואני מאמינה שהוא נשחק כי המחייה עולה ועולה אבל השכר לא) כי אני מעמד נמוך ואני זה לא דוגמא, כי אני חיה כמעט תמיד מעבר ליכולות הכלכליות שלי (נכון או לא נכון זה כבר דיון אחר) ואני משלמת הרבה הרבה כסף בשביל החופש והעצמאות שלי, ואוטו בשבילי זה חופש ועצמאות.

נראה לי שאת הוכחה ניצחת לרלוונטיות הבעייתית של המחקר הזה. כי אולי את חושבת שאת המעמד הנמוך, אבל תסלחי לי - מי שמוכנה להוציא עוד 45000 שקלים בשנתיים (2000 שקלים בחודש!!!) על הוצאות תחבורה בשביל לחסוך שעה ביום בדרכים, היא האמ-אמא של המעמד הבינוני.

ועוד משהו קטן, בתקווה שלא תחשבי שאני מנסה לחנך אותך ממרום שנותיי (עלק מרום, כולה בן 30) - גם כסף זה חופש ועצמאות. אם תחיי כל הזמן מעבר ליכולת הכלכלית שלך, לא תהיי עצמאית אלא תלויה באחרים בסופו של דבר. את חייבת להגיע למצב שאת חוסכת כספים - לא רק למצבי חירום אלא גם בשביל העתיד שלך (דירה, ילדים, פנסיה).

את לא חייבת להיפטר מהאוטו, את יכולה לנסוע איתו לרכבת וחזרה ושהוא יהיה לך לסופי שבוע. אבל חבל לבזבז עשרות אלפי שקלים בשנה על שטות.

אתם יודעים אולי איפה אני יכולה למצוא שותפים לנסיעות לחיפה?

אצלי בעבודה ניסיתי לשאול, בינתיים עוד לא מצאתי כאלה

אני חושב שיש אתר באינטרנט שמחבר בין אנשים שמחפשים שותפים לנסיעות. לא מוצא אותו בחיפוש, אבל שווה לבדוק.

ואם כל זה לא ישכנע אותך - בדקי גם את הסקודה פאביה. תאומה כמעט זהה לפולו, אותו מנוע וגיר, 13 אלף שקל פחות. אם כבר לחסוך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רכבת עולם שלישי? מסכים.

מנסיון של חבר,שעושה יום יום את המסלול הזה, הוא מעדיף לנסוע כול יום תל אביב חיפה באותה רכבת מאשר לנסוע ברכב ,להתקע בפקקים ולהגיע גמור הבייתה אחרי העבודה.

היעד רחוק מהרכבת?

סה"כ, הבאתי תבנית לחישוב בערך. נוכחתי לדעת שהרבה אנשים פוסלים אפשריות שונות בגלל שניראה להם שזה לא יצא משתלם, אבל בפועל, ברגע שמתחילים לעשות חישובים רואים באמת את ההפרשים.

אני מסכים איתך, אבל לכל אחד יש שיקולים אחרים. זמן זה כסף ורמת חיים.

פורסם

אם אנחנו כבר מחנכים למה לקחת עבודה כל כך רחוק מהבית? אין אפשרות למצוא עבודה בתחום בת"א? אפילו אם המשכורת בת"א נמוכה יותר לא תצטרכי להוציא כל כך הרבה כסף על רכב ואולי בפועל תשארי עם יותר כסף בעו"ש.

פורסם

סליחה, אבל אני מוכרחה לומר שכל הדיון על הרכבת בביאס אותי לחלוטין !!!

אין לי מחלוקת שרכבת יותר משתלם , בכלל לא. ואנשים שעובדים איתי עושים את זה, חוץ מהבוס שלי שבא באוטו. אבל כמו שכבר חזרתי ואמרתי, אני לא גרה ליד הרכבת שזה אומר לנסוע לרכבת, לקחת רכבת, להגיע לחיפה, ומהרכבת בחיפה לקחת עוד תחבורה ציבורית לעבודה, כי הרכבת לא מגיעה עד העבודה.

ואת כל הדרך הזאת לעשות גם בחזרה. זה מתיש !!! וזה לוקח יותר זמן. וחוץ מזה אני באמת באמת שונאת לנסוע בתחבורה ציבורית, אפילו במונית.

לי לוקח באוטו שעה ורבע מהבית עד העבודה כולל הפקקים. הרבה יותר נוח ויותר מהר וככה אני גם לא תלויה בלוחות הזמנים של הרכבת.

אבל - בגלל שכולם אכן צודקים בעניין - אני אנסה לעשות את המסע ברכבת.

רוני - זה בסדר, אין לי טענות לאנשים כאן, בטח לא אליך, אני יודעת שהכל מתוך מטרה טובה.

סקודה - אוה..הלוואי, אני כל הזמן מסתכלת ומסתכלת על הסקודה בתקווה להתרגל אליה אבל אני לא מסוגלת. העיצוב הפנימי שלה ממש ממש לא לטעמי ומדכא אותי מאוד (סטייל שנות ה 70).

הרכב אמור להגיע ביוני.

כן יש עבודות בתל אביב, לי זה לא הסתדר. מצאתי עבודה בתחום שלי, שמתאימה לי ולאופי שלי, שאני מרוצה בה ואני אוהבת את מה שאני עושה ויחסי האנוש שם טובים, ולדעתי אלו אספקטים מאוד מאוד חשובים בעבודה ושווה לי להשקיע. נכון לעכשיו לצערי זה לא יכול להיות בתל אביב.

פורסם

אלה,

המטרה שלנו איננה לבאס אותך, אלא לעזור לך.

באם העניין הכלכלי לא היה מפריע לך, לא היינו מתדיינים בכלל על נסיעה ברכבת. אבל ההבדלים הכספיים כאן מאוד מאוד גדולים. סדר גודל של 2000 שקלים בחודש, שלפי הצהרתך הם משמעותיים מאוד עבורך.

אם העבודה היא לטווח ארוך, הייתי שוקל במקומך גם מעבר לחיפה, אבל זה לא נושא הדיון.

אם הרכב מגיע ביוני זה אומר שיש עוד זמן. בצעי כמה נסיעות ברכבת בשביל לראות איך מסתדר לך. רק בדקי מה התאריך האחרון שאת יכולה לבטל.

בנוגע לפאביה - בגלל עיצוב פנימי את מוכנה להוציא עוד 13 אלף שקלים? אולי את באמת לא צריכה את הכסף...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל מה שנכתב כאן נכון.

דרך קיצור מהבית לרכבת וממנה ,יכולה להיות החניית הרכב ליד הרכבת וכך לפחות לכיוון אחד וממנו לא תהיי תלויה במונית/אוטובוס.

תחשבי על זה, שזה גם פותח לך אופציות נוספות בתחום הרכב. אם תלכי על האופצייה של הרכבת תוכלי לשים דגש יותר על פאן ופחות על פרקטיות או לחילופין עדיין לקחת את הפולו אך להשקיע בה פחות כסף ברמה שוטפת.

עצתי לך לאור כל שרשור הנ"ל, בטלי לבנתיים את ההזמנה. קחי חודש נסיון עם הרכבת וראי איך את מסתדרת.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

שכחתם שמעל הרכבת מרחף עכשיו איום סגירה? :wink:

אני בספק שזה יקרה, אבל בכל זאת, קצת קשה לסמוך על הרכבת שלנו באופן כללי עם כל ההשבתות למען שדרוג מסילות, שזה כבר נהיה שיגרה (זה מלבד הבטיחות הלקויה, ברכב לכולם חשובה הבטיחות, אז למה לא ברכבת?).

פורסם

אוףףףףףףףףףףףף :cry:

למה זה כל כך יקר ?????

כבר יצא לי כל החשק להחליף אוטו.

מו שאמרתי, אני יודעת שכולם כאן באים לטובתי ובהחלט אני לוקחת לתשומת ליבי את כל הנאמר אבל עדיין מתבאסת :))

2000 ש"ח כל חודש בשבילי זה המוווווווווווווווון כסף, לרגע אני לא מזלזלת, אבל כמו שאמרתי, מכיון שאין רכבת מביתי לעבודה הנסיעה ברכבת הופכת למסע ושזה יומיומי זה מתיש, מעצבן (לעלות לרדת אוטובוס מונית חניה) וגוזל זמן.

עם זאת אחרי שאני אנסה אהיה יותר חכמה ואדע לאן אני מכוונת.

לגבי הסקודה, כן 13K זה המון כסף עבורי, אבל אתה היית קונה רכב שהוא לא לטעמך? אבל ממש לא לטעמך ? אני לא מדברת על משהו מינורי, כי למשל לא התעלפתי מהעיצוב של הפולו, אבל הסקודה בעיני, ואני מדגישה בעיני בלבד וזה ענין של טעם, פשוט דוחה מבפנים. אם אני משקיעה 100K במוצר, אני לא רוצה להתבאס כל יום מחדש מהמראה והתחושה. אז אני מעדיפה לצמצם בדברים אחרים ולקנות פולו.

אגב - אם לא היה את עניין החסכון בדלק בכלל הייתי קונה רכב 2008 1600 אוטומט ב 70K וזהו.

• תוכן חדש...