Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר קיה דיזל, נראה לי שעדיף ללכת על הקיה סול ב-128000 ש"ח

בדיזל באיזור ה-140K יש את הסיטרואן C4 החדשה שהיא הרבה יותר חסכונית מהקיה,

ובקצת יותר יש את הסקודה אוקטביה/פולקסווגן ג'טה שמציעות גם הן מנוע דיזל מודרני וחסכוני יותר.

למרות שנראה לי שמכל הדגמים שהוזכרו כאן הספייס ורסו עדיפה על כולן כולל הדיזל (גם בראיה של עלות אחזקה כוללת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

60 אלף ק"מ בשנה. ברכב בנזין חסכוני תשיגי 1:15 בנסיעה בין עירונית. 4000 ליטר בנזין.

ברכב דיזל חסכוני תשיגי לפחות 1:20 - 3000 ליטר סולר.

גם אם תצאי מהנחה שהמחיר הוא זהה לבנזין וסולר, זה עדיין חיסכון של 7300 ש"ח בשנה. לא מעט כסף.

מכאן הכל תלוי בכמה אקסטרא כסף צריך להוסיף על רכב דיזל לעומת בנזין.

פורסם
א. אין לי שום חיבה מיוחדת לפולו, ואני מבין את הרגשתך בקשר לצפיפות, הראש שלי השתפשף יופי בתקרה ולא היה לי נוח לשבת בה. אולי כי אני בחור גדול, אבל בכל זאת, בכל סופר-מיני חדשה שישבתי בה הרגשתי מצויין, פה לא (אה, פה לא. פולו. מגניב).

ב. מעבר לנוחות, תא הנוסעים ה"אירופאי" לא עשה לי את זה בשום אופן. מצטער, בכל הקשור לעיצוב, נוחות ואיכות חומרים היפנים והקוראנים יישרו קו לגמריי עם עמיתיהם האירופאיים. "איכות גרמנית" זה כבר ממזמן פאסה.

ג. אני לא סומך על פולקסווגן. כן, פעם הם היו שם נרדף לאיכות ואמינות, היום זה לא המצב לדעתי. המרדף אחרי הטכנולוגייה והקדמה בא תמיד על חשבון האמינות. מנוע TSI ותיבת DSG יהיו מועדים לפורענות בגיל מתקדם יותר (ולא, 5 או 6 שנים מאז שמנוע ה TSI הראשון הגיח לאוויר העולם זה לא פרק זמן מספיק). טויוטה ושאר היצרנים היפניים בד"כ הולכים בגישת ה play it safe ומייצרים מכלולים פחות משוכללים ויותר אמינים.

ד. לא נהגתי או מיששתי, אבל הספייס ורסו נשמעת לי מכונית מאוד מוצלחת. ניצול מקסימלי של מרחב הפנים בתוספת מנוע חסכוני וגיר רציף. כבונוס מדובר ברכב הקצר מ 4 מ' שמקל מאוד על החניות. בנוסף, סוף סוף בטויוטה השכילו להביא איבזור בטיחותי נאה שכולל בין היתר 7 כריות אוויר בכל הדגמים (אם אני לא טועה), ללא ספק מרגיש בטוח יותר מה 4 כריות של הגרסה הרובוטית או 2 כריות אוויר בלבד בגרסה הידנית של היאריס (נכון לדגמי 2009, אולי למישהו שם נכנס השכל והמספר עלה בדגמים המאוחרים יותר).

איתמר.

איתמר, בוא נעשה קצת סדר - הרי אתה חסיד מושבע של טויוטה, ושונא גדול של VAG. בוא נודה בזאת...

1. אתה איש גדול - אין ספק. אל תשכח שאתה לא ה"גדול" היחיד בעולם, יש עוד כמוך. אתה לא מיוחד :wink:

לצורך העניין, אחי הוא 1.90, ואין לו ש-ו-ם בעיית צפיפות בתנאי הנוסעים של הסופר מיני'ז הגדולות יותר - ההפך, הוא התנייד לא מעט שנים בפונטו ולא השמיע קולות מחמאה לגבי צפיפות או חוסר נוחות.

אוכל לומר לך מניסיון - הפולו לא נופלת בדבר (בסעיף המרווח) מהפיאסטה או 2. למעשה - בפולו היה לי נוח יותר מאשר במאזדה באופן מורגש יותר. גם בפיאסטה היה מעט פחות נוח מקדימה.

וכן, יצא לי להתנייד ה-מ-ו-ן במזדה 2 (מתוחה) ובפיאסטה בעבודתי הקודמת (חברת השכרה).

2. אין ספק שהיפנים והקוריאנים השתפרו המון בנושא, אבל אתה צודק, הפערים אינם משמעותיים ביותר כמו בעבר, אך קיימים וקשה לטעון אחרת.

ה-I20, ה-2, היאריס והמיקרה - מרגישות הרבה פחות מוצקות, מוקפדות, נעימות מבחינת טיב החומרים ואיכותם הכללית.

הפונטו, הקורסה והפיאסטה - לצורך העניין - מרגישות אירופאיות יותר, עם יותר מוצקות, הקפדה ואיכות כללית עדיפה.

אם פוסלים את ה-VAGיות, אז ה-C3 (לטעמי) מרגישה מצויין. היא נותנת תחושה מכובדת, איכותית ומוצקה. יופי של אוטו.

3. מסכים איתך. בעבר יצא להם שם נרדף לאמינות ואיכות - נקודה. היום זה שונה - המון אלקטרוניקה מסובכת ומעיקה.

אבל ואבל גדול, גם בטויוטה יש תקלות (ולא מעט. צריך להזכיר לך את הסיפורים הידועים?), גם ביונדאי יש תקלות, ובכל רכב אחר - בימינו (יותר מימי עבר נטולי האין סוף אלקטרוניקה) היא המון עניין של מזל, ועצוב שזה כך, אך זה המצב.

גם אנחנו נפלנו על פונטו שעשתה צרות בלי סוף - והאקזמפלר של אחי גילה אמינות מצויינת. הרכב לא ראה מוסך למעט טיפולים ובלאי טבעי.

ונכון, מתוך 6 פביות, הייתה אחת בעייתית, אך כל השאר גילו אמינות מצויינת, וזאת לאחר חיים לא קלים שכל אחת ואחת מהן עברה ואני לא מסתיר זאת. מי כמוך יודע.

על האיביזה זה שונה - אז נשאיר בצד. היא הייתה דרעק אמיתית ו... זהו :wink:

הטעות הגדולה של VW - לדעתי - הייתה המעבר מ-DSG6 (שמגלה אמינות ועמידות טובה) אל ה-DSG7, שם החלו התקלות והתופעות המעיקות של ה"מכטרוניק" וכדומה. אולי כי הקלאצ'ים יבשים ואינם טבולים. אלוהים יודע...

אני אישית גם פחות אוהב את הפעולה של ה-DSG7 בתחילת נסיעה. ה-DSG6 פחות סובלת מההשהייה הזו, ולעיתים נדמה כי העברות ההילוכים חלקות ונעימות עוד יותר.

איתמר, תעשה שיעור בית, ומהר. אם אתה כבר בא בהצהרות - כדי שתלמד את החומר לפני שאתה קופץ איתן בפומבי...

מנועי ה-1.8TSI וה-2.0TSI אמינים ועמידים מאוד. המנועים האלה משודרגים להספקים מטורפים ועושים עבודתם נאמנה. וכמובן - שוק השיפורים של המנועים האלה עצום.

ניתן לומר דברים על עתידם של ה-1.0TSI (שעתיד להגיע), על ה-1.2TSI (שקיים בשוק כמעט שלוש שנים ואין - כרגע - תלונות כלפיו בפורומים האירופאיים) ועל ה-1.4TSI (טורבו בלבד. על הגרסאות עם הצ'ארג'ר דובר בעבר, והיו בעיות כאלה ואחרות בעיקר תודות לתוכנת ניהול מקורית אינה מוצלחת אשר הוחלפה) - אבל חד וחלק, ה-1.8TSI וה-2.0TSI הם מנועים מוצלחים ביותר, המגלים אמינות לא פחות ממצויינת עם השנים, ועמידות גבוה גם בשדרוג ההספק...

טויוטה הולכים "ב-Safe Side" כנראה משיקולי עלויות ותו לא. יש את היכולת הטכנולוגית, אבל אין רצון. זו דעתי לפחות.

רובו הגדול של עולם הרכב עובר למנועי טורבו קטנים (יותר), חזקים יותר, חסכוניים יותר, ובעיקר - ירוקים יותר משמעותית. אז מה - קונצרן VAG, קונצרן פיאט, קונצרן PSA וקונצרן פורד - טועים? אני בספק.

ושוב: גם טויוטה, הונדה, סוזוקי ומאזדה אינן חפות מתקלות. ראה מספר גבוה של ריקולים לרכבים האלה בחודשים האחרונים.

ואזכיר לך שוב את כל סאגת תקלות הדוושות והבלמים של טויוטה - וזה עוד לא נגמר. רחוק מלהגמר.

אם אתה רוצה ללכת קרוב יותר, יש לך את הגיר הרובוטי שגם הוא סבל מאמינות לקויה, תפעול מחריד וגרם ללא מעט לקוחות לברוח מהיאריס והקורולה אל אופציות אחרות. השוק של הרכבים האלה אינו מבריק - וזה בלשון המעטה.

להורים של גיסתי יש יאריס רובוטית חדשה (החליפה יאריס 1.0 רוב' דור I) ואני פשוט לא נהנה מהאוטו הזה - הגיר הזה דופק את כל העסק, וחבל - הרכב עצמו לא רע (במידה ומתעלמים מהגיר).

4. הוורסו S היא לא בדיוק המתחרה של הסופר מיניז' - בשביל זה יש את היאריס. זאת השוואה לא נכונה בדיוק.

היא אמורה להתחרות ברומסטר, בנוט וב-C3 פיקאסו. שהן בעצם יותר מיקרווואן מאשר סופר מיני או משפחתית קומפקטית.

בקרוב תמכר כאן גם המריבה (לא החליפו לה את שמה בשוק המקומי, נכון?) - גם היא אמורה לתת מענה מעט שונה בהגדרתו :wink:

ולפותח הת'רד - דיזל, דיזל. ושוב: דיזל.

ה-1.6TDI CR החדש של VAG הוא לא פחות משיפור ניכר ביחס ל-1.9TDI הותיק (הרועש והמטרטר). עולם אחר, גם בצריכת דלק.

לא חסר אופציות (חלקן ידניות אומנם) - שווה לבדוק. חובה לעשות נסיעות מבחן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איתמר,

1. אני חושב (ואני בקושי 1.75 מ') שתקרת הפאביה מתאימה לאדם גבוה. מצד שני, מרווח רגליים, אולי כבר קצת בעיה. בכל מקרה, אתה מוזמן לשבת אצלי בפאביה, לראות אם הפאביה מתאימה מבחינת שאר "הסופר מיניז' החדשות" שציינת שאין לך בעיה איתן, בתור אדם גבוה.

2. לגבי איכות המכוניות, אני חושב, ולא יעזור כלום, אם מחירי המכוניות החדשות איכשהו מוזלים כל הזמן (לא יודע לפני כמעט ארבע פולו חדשה עלתה על הכביש 96 אלף והיום אותה גירסה הכי פחות מאובזרת של הפולו עולה 87 (לדברי ענת4444) - שאיכות הבניה שלהן הולכת ופוחתת.

כשהאוטו מיועד להחזיק מעמד 4 שנים ואז לאט לאט מתחיל להתקלקל, לא משנה איך שתסובב את זה, יש ירידה באיכות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הערותיי באדום:

איתמר, בוא נעשה קצת סדר - הרי אתה חסיד מושבע של טויוטה, ושונא גדול של VAG. בוא נודה בזאת...

אוראל, אולי נעשה לך סדר? אני אולי "חסיד" של טויוטה, אבל גם אתה בטוח שקונצרן ואג הוא קונצרן הרכב הטוב בעולם.

1. אתה איש גדול - אין ספק. אל תשכח שאתה לא ה"גדול" היחיד בעולם, יש עוד כמוך. אתה לא מיוחד :wink:

לצורך העניין, אחי הוא 1.90, ואין לו ש-ו-ם בעיית צפיפות בתנאי הנוסעים של הסופר מיני'ז הגדולות יותר - ההפך, הוא התנייד לא מעט שנים בפונטו ולא השמיע קולות מחמאה לגבי צפיפות או חוסר נוחות.

הבנת הנקרא: איפה רשמתי שלא נוח לי ברכבי סופר מיני? הפולו צפופה. נקודה. בפאביה נוח, בפונטו ספייס \ גרנדה נוח, במאזדה 2 נוח, בסוויפט נוח, אפילו בפיאט 500 נוח. בפולו לא. היא צפופה משמעותית. מה לעשות.

אוכל לומר לך מניסיון - הפולו לא נופלת בדבר (בסעיף המרווח) מהפיאסטה או 2. למעשה - בפולו היה לי נוח יותר מאשר במאזדה באופן מורגש יותר. גם בפיאסטה היה מעט פחות נוח מקדימה.

וכן, יצא לי להתנייד ה-מ-ו-ן במזדה 2 (מתוחה) ובפיאסטה בעבודתי הקודמת (חברת השכרה).

2. אין ספק שהיפנים והקוריאנים השתפרו המון בנושא, אבל אתה צודק, הפערים אינם משמעותיים ביותר כמו בעבר, אך קיימים וקשה לטעון אחרת.

ה-I20, ה-2, היאריס והמיקרה - מרגישות הרבה פחות מוצקות, מוקפדות, נעימות מבחינת טיב החומרים ואיכותם הכללית.

הפונטו, הקורסה והפיאסטה - לצורך העניין - מרגישות אירופאיות יותר, עם יותר מוצקות, הקפדה ואיכות כללית עדיפה.

אם פוסלים את ה-VAGיות, אז ה-C3 (לטעמי) מרגישה מצויין. היא נותנת תחושה מכובדת, איכותית ומוצקה. יופי של אוטו.

שוב חזרנו ל"אירופאית יותר"? חלאס עם זה. איכויות החומרים דומות עד זהות, על העיצוב והספרטניות אפשר להתווכח וגם כאן לא ברור לי מי ינצח, ע"ע רמת האיבזור של הפולו החדשה (רכב אירופאי, כן?) עם מנוע ה 1.4 הותיק. ממש רכב שהגיע היישר מאפריקה.

3. מסכים איתך. בעבר יצא להם שם נרדף לאמינות ואיכות - נקודה. היום זה שונה - המון אלקטרוניקה מסובכת ומעיקה.

אבל ואבל גדול, גם בטויוטה יש תקלות (ולא מעט. צריך להזכיר לך את הסיפורים הידועים?), גם ביונדאי יש תקלות, ובכל רכב אחר - בימינו (יותר מימי עבר נטולי האין סוף אלקטרוניקה) היא המון עניין של מזל, ועצוב שזה כך, אך זה המצב.

אין ספק שהאמינות הכללית של כל הרכבים בעולם ירדה משמעותית. המרדף אחרי הקדמה והטכנולוגייה גורם למחלקות ה R&D לעבוד קשה וזה בא על חשבון עלויות הייצור ובעיקר קיצוץ נרחב בבדיקות השונות, עניין של הרבה כסף וזמן.

עדיין, הסטטיסטיקה לא משקרת ובמבחן הזמן היפניות שורדות טוב יותר.

גם אנחנו נפלנו על פונטו שעשתה צרות בלי סוף - והאקזמפלר של אחי גילה אמינות מצויינת. הרכב לא ראה מוסך למעט טיפולים ובלאי טבעי.

ונכון, מתוך 6 פביות, הייתה אחת בעייתית, אך כל השאר גילו אמינות מצויינת, וזאת לאחר חיים לא קלים שכל אחת ואחת מהן עברה ואני לא מסתיר זאת. מי כמוך יודע.

תזכיר לי מהו פרק הזמן הארוך ביותר שהחזקתם רכב? שנתיים? שלוש שנים? מתי לאחרונה רכשתם רכב משומש? אין בכלל מה להשוות בין רכב חדש מהניילונים לשיקולים שאדם עושה בבואו לרכוש רכב משומש בין 3 שנים ומעלה והידיעה שאין אחריות. אני בחיים לא ארכוש רכב ממשפחת VAG כשלא תהיה עליו אחריות. רכב שכשפותחים מכסה מנוע ורואים פלסטיק ושאר שכלולים טכנולוגיים שלא מאפשרים לבצע כלום בלי מחשב ומוסך זה לא לעניין. רכב הוא קודם כל מכונה, מ-כ-ו-נ-ה. ומכונה חייבת להיות אמינה. אמינות מושגת באמצעות שימוש נמוך ככל האפשר ברכיבים. VAG פועלת בניגוד גמור לגישה הזו.

הטעות הגדולה של VW - לדעתי - הייתה המעבר מ-DSG6 (שמגלה אמינות ועמידות טובה) אל ה-DSG7, שם החלו התקלות והתופעות המעיקות של ה"מכטרוניק" וכדומה. אולי כי הקלאצ'ים יבשים ואינם טבולים. אלוהים יודע...

אני אישית גם פחות אוהב את הפעולה של ה-DSG7 בתחילת נסיעה. ה-DSG6 פחות סובלת מההשהייה הזו, ולעיתים נדמה כי העברות ההילוכים חלקות ונעימות עוד יותר.

קודם כל, אני מאוד אוהב את רעיון ה DSG. כמו שרשמתי בסעיף הקודם, המרדף אחרי הקדמה והלחץ להוציא את "הדבר הבא" החוצה גרמו לכך שעד היום תיבות ה DSG מתגלות עם כמה חסרונות, ביניהם הטלטולים הידועים לשמצה. אם פולקסווגן היו משקיעים עוד קצת זמן ומשאבים בפיתוח התיבה הזו אז או שהם היו גונזים אותה או שהם היו מביאים אותה לכדי שלמות, עוד לפני ייצור סדרתי.

איתמר, תעשה שיעור בית, ומהר. אם אתה כבר בא בהצהרות - כדי שתלמד את החומר לפני שאתה קופץ איתן בפומבי...

מנועי ה-1.8TSI וה-2.0TSI אמינים ועמידים מאוד. המנועים האלה משודרגים להספקים מטורפים ועושים עבודתם נאמנה. וכמובן - שוק השיפורים של המנועים האלה עצום.

ניתן לומר דברים על עתידם של ה-1.0TSI (שעתיד להגיע), על ה-1.2TSI (שקיים בשוק כמעט שלוש שנים ואין - כרגע - תלונות כלפיו בפורומים האירופאיים) ועל ה-1.4TSI (טורבו בלבד. על הגרסאות עם הצ'ארג'ר דובר בעבר, והיו בעיות כאלה ואחרות בעיקר תודות לתוכנת ניהול מקורית אינה מוצלחת אשר הוחלפה) - אבל חד וחלק, ה-1.8TSI וה-2.0TSI הם מנועים מוצלחים ביותר, המגלים אמינות לא פחות ממצויינת עם השנים, ועמידות גבוה גם בשדרוג ההספק...

אין ספק שהמנועים האלה מציגים ביצועים פנומנליים, אין על זה כל ויכוח. מאחר ובניגוד לאמונה העיוורת שלך במותג אני דווקא עשיתי שיעורי בית - המנועים האלה משופעים בשלל רכיבים (פי כמה ממנוע אטמוספרי) ומערכות שעובדות בעומסים ובלחץ גבוה. זה לא תורם לאמינות ולפשטות מכלולים, מה שמחייב ידע טכני רחב מאוד מצד המוסכים, ידע שאני בספק אם קיים בארץ ברגע זה. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, בגדול מדובר במכלולים חדשים בעולם האוטומטיבי ומבחינה טכנית אני לא סומך עליהם. אבל אתה יודע מה? נדבר עוד 10 שנים. 10-15 שנה זהו פרק זמן מספיק טוב לטכנולוגייה להוכיח את עצמה, במיוחד בתנאי האקלים בארץ (שאומנם אינם מדבריים כמו שמקובל לחשוב, אך בהחלט לא "אירופאיים").

טויוטה הולכים "ב-Safe Side" כנראה משיקולי עלויות ותו לא. יש את היכולת הטכנולוגית, אבל אין רצון. זו דעתי לפחות.

רובו הגדול של עולם הרכב עובר למנועי טורבו קטנים (יותר), חזקים יותר, חסכוניים יותר, ובעיקר - ירוקים יותר משמעותית. אז מה - קונצרן VAG, קונצרן פיאט, קונצרן PSA וקונצרן פורד - טועים? אני בספק.

כל היצרנים עוברים למנועים חסכניים יותר, השאלה איך עושים את זה. אין היום אף יצרן רכב יפני גדול שמשווק ברכביו מנועי טורבו או מנועים עם שלל טכנולוגייה, כיום הם מפתחים ומשכללים מכלולים מוכרים ואמינים . יותר מזה, על מנת להעלות את ההספק ולשמור על רמת זיהום נמוכה היפניים הולכים לכיוון ההיברידי ולא לכיוון הטורבו והמנועים הגודשים. מדובר בשתי אסכולות שונות שבשורה התחתונה המטרה של שתיהן היא לשמור על הספק מכובד ולבפחית למינימום את פליטת המזהמים.

ושוב: גם טויוטה, הונדה, סוזוקי ומאזדה אינן חפות מתקלות. ראה מספר גבוה של ריקולים לרכבים האלה בחודשים האחרונים.

ואזכיר לך שוב את כל סאגת תקלות הדוושות והבלמים של טויוטה - וזה עוד לא נגמר. רחוק מלהגמר.

אם אתה רוצה ללכת קרוב יותר, יש לך את הגיר הרובוטי שגם הוא סבל מאמינות לקויה, תפעול מחריד וגרם ללא מעט לקוחות לברוח מהיאריס והקורולה אל אופציות אחרות. השוק של הרכבים האלה אינו מבריק - וזה בלשון המעטה.

להורים של גיסתי יש יאריס רובוטית חדשה (החליפה יאריס 1.0 רוב' דור I) ואני פשוט לא נהנה מהאוטו הזה - הגיר הזה דופק את כל העסק, וחבל - הרכב עצמו לא רע (במידה ומתעלמים מהגיר).

נכון, וזה מתקשר למה שאמרתי באשר לאמינות הכללית של כל הרכבים בעולם. עדיין, מרבית הריקולים הם קטנים יחסית ולמעט תופעת הבוצה הידועה בקורולות של 2003-4 לא זכור לי עוד כשל היסטרי באיזשהו מכלול הקשור למערכות הכבדות של הרכב, קרי מנוע או תיבת הילוכים. האמינות הכללית של רכבים מהמזרח גבוהה עשרות מונים מעמיתיהן האירופאיות, על זה אי אפשר להתווכח.

4. הוורסו S היא לא בדיוק המתחרה של הסופר מיניז' - בשביל זה יש את היאריס. זאת השוואה לא נכונה בדיוק.

היא אמורה להתחרות ברומסטר, בנוט וב-C3 פיקאסו. שהן בעצם יותר מיקרווואן מאשר סופר מיני או משפחתית קומפקטית.

בקרוב תמכר כאן גם המריבה (לא החליפו לה את שמה בשוק המקומי, נכון?) - גם היא אמורה לתת מענה מעט שונה בהגדרתו :wink:

ה-1.6TDI CR החדש של VAG הוא לא פחות משיפור ניכר ביחס ל-1.9TDI הותיק (הרועש והמטרטר). עולם אחר, גם בצריכת דלק.

פותחת, לא פותח. מצחיק אותי שבימים בהם מחיר דיזל עובר את מחיר הבנזין ומחיר האגרה זהה עדיין ממליצים על דיזל כאילנו אנחנו חיים בניינטיז' המאושרים.

אם גברת אלהאלה תנהג כל יום במהירות חוקית ולא תמעך את דוושת התאוצה - צפוייה לה צריכת דלק של 1:17 וצפונה בקלות. אם היו בארץ רכבי דיזל קטנים עם מנועים צנומי נפח או אז לא הייתה כאן בכלל התלבטות.

פסח נפלא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הערותיי בכחול:

RS כתב:

אוראל, אולי נעשה לך סדר? אני אולי "חסיד" של טויוטה, אבל גם אתה בטוח שקונצרן ואג הוא קונצרן הרכב הטוב בעולם.

איתמר, הרשה לי לתקן אותך - אני מעולם לא טענתי שקונצרן VAG הוא הטוב ביותר, יש לי חיבה גדולה משמעותי ל-ב.מ.וו, למשל. מתגעגע לימים שהייתה לנו כזאת :|

הבנת הנקרא: איפה רשמתי שלא נוח לי ברכבי סופר מיני? הפולו צפופה. נקודה. בפאביה נוח, בפונטו ספייס \ גרנדה נוח, במאזדה 2 נוח, בסוויפט נוח, אפילו בפיאט 500 נוח. בפולו לא. היא צפופה משמעותית. מה לעשות.

איתמר, אתה בטוח שאנחנו מדברים על הדור הנוכחי של הפולו? אני מתקשה להאמין. ההבדלים בינה לבין הפביה כמעט לא מורגשים, לפחות במושבים הקידמיים.

דברייך מזכירים לי את המצב בדור היוצא - עם המגש הדבילי הזה שרץ לרוחב הדשבורד ונתקע בברכיים.

שוב חזרנו ל"אירופאית יותר"? חלאס עם זה. איכויות החומרים דומות עד זהות, על העיצוב והספרטניות אפשר להתווכח וגם כאן לא ברור לי מי ינצח, ע"ע רמת האיבזור של הפולו החדשה (רכב אירופאי, כן?) עם מנוע ה 1.4 הותיק. ממש רכב שהגיע היישר מאפריקה.

איתמר, בחייאת - נו. אתה יודע שזה לא מדוייק בעליל. יש הבדל בין הרכבים שהזכרתי, והוא מורגש, גם אם לדעתך הוא זניח. הוא פשוט קיים. זאת לא רק דעתי, אלא גם דעתם של מגזיני הרכב המובילים. למרות שאין כמו תחושה אישית :wink:

אני לא נגעתי בסעיפי העיצוב או איבזור. זה משהו אחר - עניין של טעם אישי.

אני מסכים איתך - אין לי מושג מה עבר להם בראש שהם החליטו לייצר אותה עם 1.4 הוותיק ולא ה-1.2TSI המוחלש. העליבות ברמת האיבזור באה כדי לשמור על תג מחיר נמוך יחסית.

אין ספק שהאמינות הכללית של כל הרכבים בעולם ירדה משמעותית. המרדף אחרי הקדמה והטכנולוגייה גורם למחלקות ה R&D לעבוד קשה וזה בא על חשבון עלויות הייצור ובעיקר קיצוץ נרחב בבדיקות השונות, עניין של הרבה כסף וזמן.

עדיין, הסטטיסטיקה לא משקרת ובמבחן הזמן היפניות שורדות טוב יותר.

אתה שוכח שבשנים האחרונות האירופאיות מתמקמות להן הישר אחרי טויוטה וחטיבת היוקרה (לקסוס). אם כבר דיברנו על סטטיסטיקה... :-)

תזכיר לי מהו פרק הזמן הארוך ביותר שהחזקתם רכב? שנתיים? שלוש שנים? מתי לאחרונה רכשתם רכב משומש? אין בכלל מה להשוות בין רכב חדש מהניילונים לשיקולים שאדם עושה בבואו לרכוש רכב משומש בין 3 שנים ומעלה והידיעה שאין אחריות. אני בחיים לא ארכוש רכב ממשפחת VAG כשלא תהיה עליו אחריות. רכב שכשפותחים מכסה מנוע ורואים פלסטיק ושאר שכלולים טכנולוגיים שלא מאפשרים לבצע כלום בלי מחשב ומוסך זה לא לעניין. רכב הוא קודם כל מכונה, מ-כ-ו-נ-ה. ומכונה חייבת להיות אמינה. אמינות מושגת באמצעות שימוש נמוך ככל האפשר ברכיבים. VAG פועלת בניגוד גמור לגישה הזו.

אוי, אל תתחיל לי כמו מר אייל. היו תקופות שרכבים חיו איתנו גם 5 ואפילו 10 שנים. לאחרונה התחלנו בגישת ההחלפה המהירה כי זה פשוט מאוד משתלם לנו כלכלית (למרות שלכם זה כנראה לא מסתדר בראש). זה הכל. מבחינתנו להחזיק רכב שנתיים-שלוש, אבל זה פחות משתלם לנו ספציפית.

קודם כל, אני מאוד אוהב את רעיון ה DSG. כמו שרשמתי בסעיף הקודם, המרדף אחרי הקדמה והלחץ להוציא את "הדבר הבא" החוצה גרמו לכך שעד היום תיבות ה DSG מתגלות עם כמה חסרונות, ביניהם הטלטולים הידועים לשמצה. אם פולקסווגן היו משקיעים עוד קצת זמן ומשאבים בפיתוח התיבה הזו אז או שהם היו גונזים אותה או שהם היו מביאים אותה לכדי שלמות, עוד לפני ייצור סדרתי.

העניין הוא שאותה תיבה קיימת גם במיצובישי, וגם שם זה כך - רק ששם הפעולה הכללית מעט פחות נעימה. העדפתי את ה-DSG6 בגולף GTI על פני התיבה הרובוטית הדומה בלאנסר ראליארט.

אין ספק שהמנועים האלה מציגים ביצועים פנומנליים, אין על זה כל ויכוח. מאחר ובניגוד לאמונה העיוורת שלך במותג אני דווקא עשיתי שיעורי בית - המנועים האלה משופעים בשלל רכיבים (פי כמה ממנוע אטמוספרי) ומערכות שעובדות בעומסים ובלחץ גבוה. זה לא תורם לאמינות ולפשטות מכלולים, מה שמחייב ידע טכני רחב מאוד מצד המוסכים, ידע שאני בספק אם קיים בארץ ברגע זה. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, בגדול מדובר במכלולים חדשים בעולם האוטומטיבי ומבחינה טכנית אני לא סומך עליהם. אבל אתה יודע מה? נדבר עוד 10 שנים. 10-15 שנה זהו פרק זמן מספיק טוב לטכנולוגייה להוכיח את עצמה, במיוחד בתנאי האקלים בארץ (שאומנם אינם מדבריים כמו שמקובל לחשוב, אך בהחלט לא "אירופאיים").

די עם כל הסטיגמות והמנטרות המיותרות "בניגוד לאהבה העיוורת שלך. בלה בלה בלה".

איתמר, אני מכיר את המנועים האלה "מעט" יותר טוב ממך - והאמן לי, למרות כל הטכנלוגיה הטמונה בהם, הם אמינים להרחיד - ושוב, אני מתייחס לנפחים הגדולים. אין לדעת איך יהיו המנועים הקטנים יותר לאורך זמן מבחינת עמידות ואמינות.

ה-1.8T 20V הוא אחד המנועים האמינים ביותר שתתקל בו, ואתה מוזמן לשאול כל מכונאי של VAG ולקבל תשובה זו.

גם ה-1.8TSI שמחליף אותו וה-2.0TSI שמעליו הם שני מנועים מאוד מאוד מוצלחים, אמינים ועמידים. המנועים האלה מחזיקים הספקים גבוהים מאוד בלי בעיות ובאמינות מאוד מפתיעה. לא סתם יש להם בסיס נרחב לשיפורים וקהל רב מסביב לעולם.

מסכים איתך ב-1000% שהאלקטרוניקה בהם בהחלט הולכת ומתרבה - וגם החששות גוברות. בפועל הם פשוט אמינים ועמידים וקשה להתווכח עם זה.

כל היצרנים עוברים למנועים חסכניים יותר, השאלה איך עושים את זה. אין היום אף יצרן רכב יפני גדול שמשווק ברכביו מנועי טורבו או מנועים עם שלל טכנולוגייה, כיום הם מפתחים ומשכללים מכלולים מוכרים ואמינים . יותר מזה, על מנת להעלות את ההספק ולשמור על רמת זיהום נמוכה היפניים הולכים לכיוון ההיברידי ולא לכיוון הטורבו והמנועים הגודשים. מדובר בשתי אסכולות שונות שבשורה התחתונה המטרה של שתיהן היא לשמור על הספק מכובד ולבפחית למינימום את פליטת המזהמים.

אני אישית סולד מכל ההייברידי - מפחד מרמת האמינות שלהם יש לקחת בחשבון את עלויות התיקון במידה ויש כשל כזה או אחר. יש לי בעיה אישית עם זה - אני מעדיף מנוע מוגדש (בנזין או דיזל). אבל זאת כבר שריטה אישית שלי.

נכון, וזה מתקשר למה שאמרתי באשר לאמינות הכללית של כל הרכבים בעולם. עדיין, מרבית הריקולים הם קטנים יחסית ולמעט תופעת הבוצה הידועה בקורולות של 2003-4 לא זכור לי עוד כשל היסטרי באיזשהו מכלול הקשור למערכות הכבדות של הרכב, קרי מנוע או תיבת הילוכים. האמינות הכללית של רכבים מהמזרח גבוהה עשרות מונים מעמיתיהן האירופאיות, על זה אי אפשר להתווכח.

להתווכח אפשר תמיד. אבל אין צורך בכך. אני לא מנסה לטעון שהיפניות לא אמינות, אני רק מבהיר שגם הן אינן חפות מתקלות ושלל ריקולים כאלה ואחרים.

פותחת, לא פותח. מצחיק אותי שבימים בהם מחיר דיזל עובר את מחיר הבנזין ומחיר האגרה זהה עדיין ממליצים על דיזל כאילנו אנחנו חיים בניינטיז' המאושרים.

אם גברת אלהאלה תנהג כל יום במהירות חוקית ולא תמעך את דוושת התאוצה - צפוייה לה צריכת דלק של 1:17 וצפונה בקלות. אם היו בארץ רכבי דיזל קטנים עם מנועים צנומי נפח או אז לא הייתה כאן בכלל התלבטות.

אופס. סליחה :oops:

מנועי הטורבו-בנזין המודרניים יספקו צריכת דלק טובה בהחלט, אך אם נשווה מול דיזל - הדיזל מנצח. אני מאוד אוהב את זמינות הכוח הנהדרת של הדיזלים בסל"ד נמוך - גורם לך לנהוג סופר רגוע, ובלי מאמצים מיותרים.

ולגבי הדלק - ניתן למצוא גם סולר במחיר מוזל (בתחנות הגדולות והמוכרות), או דילים של כרטיסי תדלוק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ההיברידי - לא הייתי מתייחס למה שהוא כתב כאל תורה מסיני, להפך. הוא כותב שם שבמושב האחורי הוא הרגיש אינספור טלטולים, אבל לא מסביר לאילו טלטולים הוא מתכוון. אח"כ הוא נהג ברכב ושיבח את המתלים (=נוחות הנסיעה), כך ששוב - מאיפה הגיעו הטלטולים, אין לי מושג.

רוני

נסיעת המבחן נעשתה כאשר בהיברידי ישבתי במושב האחורי ובאוטומטי נהגתי.

בתור נוסע רוב נסיעת המבחן הרגשתי טלטולים מוזרים.

בתור נהג,הרגשתי ממש נוח.

גם לג'אז יש תיבה רציפה עם כל המשתמע מכך.

פורסם

האם אתה רגיל לשבת כנוסע מאחור במכוניות? כמעט תמיד במושב האחורי יורגשו טלטולים גדולים יותר. באופן כללי במכונית נוחה מבחינת מתלים, מלפנים יהיה מצוין ומאחור טוב. במכונית פחות נוחה, מלפנים יהיה בסדר ומאחור לא טוב. קצת מוזר שמלפנים הרגשת מצוין ומאחור נורא ואיום, אתה לא חושב?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
[

היי רוני,

ראשית תודה על התייחסות.

לא ניתן להבין את הרציונל שלי מפני שאין כזה.

אני כבר חודשיים מנסה להבין איזה רכב לקנות כדי שיהיה חסכוני בדלק ואוטומט ואני לא מצליחה להגיע למסקנה חד משמעית :

חדש או יד שניה

דיזל או בנזין

והמסקנה שהגעתי אליה פחות או יותר היא:

דיזל חדשה אוטומטית עולה המון כסף

דיזל יד שניה אוטומטית במצב סביר וק"מ סביר לדיזל, כמעט ולא ניתן למצוא

לכן נשאר בנזין

גולף TSI לא מצאתי עדיין ביד שניה

ג'טה 1400 ראיתי באתר אינטרנט של אוטודיל אבל המחיר יקר יותר מפולו חדשה ולכ החלטתי שאין טעם

ולפיכך נשארתי עם החסכוניות ביותר (כך להבנתי) ג'אז רגילה, פולו TSI וספייס ורסו

(כל שאר הרכבים פחות חסכוניים ולכן בחרתי ב 3 אלו)

ומכיון שהנסיעות היומיומיות לחיפה באוטו שלי מוציאות אותי מדעתי (אני מרגישה שאני סוחבת את האוטו ולא הוא אותי)

החלטתי שהגיע הזמן להחליט מה אני רוצה ולסגור.

כמו שאמרתי לעיל, לגבי מכונית יד 2 צריך לחכות עד שאמצא מה שאני צריכה, ונראה לי שזה יקח זמן

הונדה ג'אז הדגם הפשוט יהיה רק באוגוסט

הספייס ורסו לדעתי רכב חביב ביותר וכיף לנהוג עליו אבל הוא עצל ולא ממש מתאים לנסיעות עד חיפה כל יום.

ממה שקראתי באינטרנט (וקראתי המון) אני מבינה שהפולו מספיק חזקה.

נסעתי איתה היום בכביש המהיר, אני לא שמעתי רעש, מבחינת נוחות, להפתעתי הרבה היה לי נוח באוטו, לגבי המתלים, כמו שאמרתי אני לא ממש מבינה אז לא יודעת למה התכוונת :)

לגבי ההונדה ההיברדית - קראתי דעות לכאן או לכאן לגבי רכב היברידי, והאמת שקצת הפחידו אותי בקשר אליו (אבל אני אבדוק שוב כי אני יכולה לבטל את ההזמנה של הפולו)

לגבי ה C3 - אני מבינה שהיא מגיעה ידנית בלבד, ועל אף שאני יודעת לנהוג בידני ונהגתי 10 שנים בידני, לאור המרחק שאני נוסעת והפקקים, - מעדיפה אוטומטית. גם ככה הנסיעה מאוד מעייפת אותי.

לגבי ההבדלים - שאני נהגתי לא הרגשתי את מה שכולם מספרים על נהיגה ב TSI כי : גם הפוקוס מגיעה ל 140 קמ"ש ונוסעת יפה. גם הטויוטה הגיעה ל 120 קמ"ש והנסיעה הייתה חלקה.

שנתתי למישהו אחר לנהוג - אז ראיתי הבדל, האוטו מאוד מהיר ובאמת הרגשתי שהאוטו טס.

ושאלתי היא - האם זה לא ככה עם כל רכב שנוסע במהירות גדולה?

ההבדל הוא בעצם רק בזמן שלוקח להגיע למהירות, לא?

לגבי הניסוח אני מתנצלת - פשוט שאני נכנסתי לאוטו הרגשתי קלסטרופוביה וכל כך הופתעתי. ממש הייתי בהלם. הרגשתי כאילו הראש שלי נוגע בגג ואני ממש יושבת על הדשבורד ואין לי מקום ו/או מרחב נשימה. בעיני האוטו מבפנים מאוד קטן.

אם יש לך אפשרות להמתין עד לאוגוסט, שווה לעשות נסיעת מבחן על הג'אז ההיברידית. היא כה שונה בתפיסה מהפולו אותה הזמנת, שכדאי בהחלט להכיר גם אותה.

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות לכל לו שמקדישים מזמנם ולוקחים חלק פעיל בדיון הסוער על מנת לעזור לי (ואני מאמינה שגם אחרים ישכילו מכך) להגיע להחלטה המוצלחת יותר. עם זאת לא הייתי רוצה שזה יהפוך למלחמה נוספת בין אוהדי היפניות למול האירופיות.

לי באופן אישי אין העדפה גורפת לרכב מסוים בגלל או בזכות מוצאו.

ולענייננו,

אני רוצה לחדד קודם כל את עניין הק"מ. מאחר ואני נוסעת לחיפה 5 ימים בשבוע ולא 7, למעט חגים וחופשות ומחלות אז לפי החישוב שלי הנסועה השנתית שלי תהיה בערך 45,000 לשנה ולא 60,000.

אני מתכוונת להחזיק באוטו שנתיים מקסימום.

לגבי דיזל - כמו שאמרתי, לצערי הרב רכבי דיזל חדשים הם יקרים בפרט אוטומט. האוטומט הזול ביותה הוא פיאט פיורינו 122K ולא רלוונטי עבורי. הבאה אחריו היא קיה סול שמגיעה כבר ל 128K. וכל השאר הנחשקות ביותר כבר מגיעות ל 140-160K.

אם נשווה את אלו מול השלישיה שלי - גם אם אני חוסכת 7,000 ש"ח בשנה על דלק (שזה לא מדויק כי אגרת דיזל יקרה יותר וטיפול דיזל יקר יותר) ומאחר ואני אחזיק באוטו שנתיים לכל היותר, אז את הכסף שחסכתי בדלק אני אוציא על האוטו.

לפיכך אם אמצא בינתיים דיזל אוטומטית יד 2 עם נתונים סבירים בהחלט אשקול אותה על פני הפולו.

ולמועמדות עצמן, בעקבות הדיון הסוער שהתפתח כאן והוסיף על ההתלבטויות שלי, חיפשתי שוב מידע על הנבחרות שלי, גם מבחני דרכים בארץ, גם בחו"ל וזה מה שמצאתי, ואני חושבת שיש די קונצנזוס ביחס לכל המכוניות הן במבחנים והן כאן בפורום:

פולו TSI - כל המבחנים בחו"ל (שאני קראתי ) הביעו די חיובית ביותה על הפולו וגם על הביצועים שלה עם המנוע החדש. בחו"ל עוד הוסיפו ושיבחו את אמינות הרכב. בסך הכל לדעתי גם כאן בפורום כולם מסכימים שהפולו לוקחת בביצועים, הן בפני עצמה והן ביחס למתחרות. אז יש לנו רכב ביצועיסט, צפוף מבפנים, בטיחותי, ועד כמה שאפשר לומר אחרי חצי שעה באוטו נוח לנהיגה וחסכוני בדלק, 15.1 לפי רוני אהרונביץ. שנתיים אחריות ללא הגבלת ק"מ.

ורסו S - גם כאן בארץ ובחו"ל הדעות לגבי מרווח הפנים של האוטו וצריכת הדלק היו חיוביות בסך הכל. עם זאת, כולם הסכימו שביצועי הרכב נחותים, ועל מנת לקבל ביצועים טובים יותר יש ללחוץ על דוושת הגז (ואז נעלם היתרון של חיסכון בדלק). (היו עוד הסתייגויות אבל לא רלוונטיות עבורי). אז יש לנו אוטו חסכוני בדלק 15.4 לפי רוני א. בטיחותי ככל הנראה, מרווח מאוד מבפנים, נוח לנהוג, ישיבה גבוהה אבל עם ביצועים נחותים שמשאיר אותי מאחור ברמזו או שדורש ממני להתאמץ כדי שהאוטו יגיע ל 100 קמ"ש. 3 שנים אחריות או עד 100,000 ק"מ.

הונדה ג'אז היבריד - גם כאן נתגלתה אכזבה גדולה מאוד בקשר לביצועי הרכב, אף יותר מהורסו. המבחנים שאני קראתי כולם טענו שהאוטו חלש ומתאים לנסיעות במישור, צריכת הדלק שלו הייתה מאכזבת (למען הדיון יש לומר שיואב קווה, אם הבנתי נכון היה מרוצה מביצועי הרכב). האוטו קטן אך מרווח,העיצוב אף הוא לטעמי. אז כך שגם כאן יש לנו אוטו מרווח, יפה, בטיחותי וחסכוני (לכאורה) אך חלש ויקר בקניה ובתחזוקה יחסית למתחרות. שלוש שנים אחריות עם הגבלת ק"מ. וצריך לחכות לאוגוסט.

אלו כמובן הדברים העיקריים שנחרטו בזכרוני והיו חשובים לי.

אני אמנם כבר פרשתי ממירוצי המכוניות וכבר אינני נהגת שודים כמו שהייתי פעם, כמו כן נגמלתי (כך אני מאמינה) כמעט לחלוטין מהנהיגה התזזיתית שלי, אך עדיין, למרות היתרונות של הטויוטה מבחינת מרווח פנים, חיסכון בדלק קשה לי מאוד לקחת רכב חלש ועצל במקום חזק וזריז. ההבדלים בין הפולו לטויוטה בדלק הם מזעריים אם לוקחים בחשבון את ביצועי המנוע.

נראה לי אני עוברת לאופנוע:onfire:

פורסם

שאלה לי אלייך, את בכלל עשית חישוב כלכלי כלשהו?

כי מחישוב שלקח לי 3 דקות מהחיים, קשה מאוד לראות איך ההחלטה שלך הגיונית אפילו קצת.

קניית פוקלסווגן פולו- הוצאות לשנתיים:

ירידת ערך של 15% בשנה- 32,190 שקל בשנתיים

דלק- 48 אלף קילומטר(בערך), צריכה של 1 ל-15- 46,720 שקל בשנתיים. (כול זה בהנחה שבשנתיים הדלק ישאר על 7.30, מה שלא הולך לקרות).

טיפולים- לאור קילומטראג כזה הכולל הרבה טיפולים שיגרתיים+ אגרה+דברים נוספים שהאחריות לא תכסה- סביבות 9000 שקל בשנתיים.

ביטוח- מעריך ש-9000 בשנתיים.

סה"כ: 96,910 אלף שקל.

נסיעה ברכבת:

חופשי חודשי בתל אביב לחיפה עולה 678 שקל. במשך שנתיים העלות תהיה 16,284 שקל.

בהנחה שאנחנו עצלים מאוד, ואין לנו כוח לנסוע באוטובוסים, לוקחים בכול פעם מונית ספיישל בעלות של 40(?) שקלים, סה"כ 19,200 בשנתיים.

עלות אחזקה של הרכב הקודם שלך(כאמצעי להגעה לרכבת)- סביבות ה-10,000 בשנה(באמת שאין לי כוח לחשב)

סה"כ: 45,484 שקל

אני באמת מתקשה להבין את הרציונל הכלכלי מאחורי זה. ועל פי הדיונים הקודמים שפתחת, כולל הנוכחי, אכן מדובר פה ברציונל כלכלי.

אם זה אכן כך, אני לא רוצה לשמוע בחיים יותר את המילים "מעמד ביניים שנשחק" ושאר ירקות :)

פורסם

אולי היא לא רוצה להיות תלויה בלו"ז של הרכבת? אולי היא לא רוצה לשבת ברכבת מפוצצת חיילים עם רמת יעילות כמו רכבת בעולם השלישי? (זאת עוד מחמאה) אולי היעד נמצא רחוק מתחנות הרכבת והיא תיאלץ להשתמש בתחבורה ציבורית בתוך חיפה שהופך את כל החישוב שלך ללא רלוונטי? אולי יש לגברת מספר יעדים?

העיקר אתה עושה החישובים בלי להכיר את אופי העבודה, דרישות וצרכים.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שלמכור רכב מונע בן שנתיים עם כ-90 אלף קילומטרים יחייב הפחתה מכובדת במחיר.

לעומת זאת רכבי דיזל שמגיעים לקילומטראז' כזה הם דבר שכיח.

אני חושב שהסול היא אופציה מצויינת וכדאי לך לגשת לסוכנות ולבחון אותה. סוכנויות המשנה של קיה לא מתביישות להציע הנחות נאות ותוספות איבזור, הייתי מנסה להוציא כמה טיפולים במתנה במקרה שלך.

בהצלחה, חג שמח ושבת שלום.

פורסם
שאלה לי אלייך, את בכלל עשית חישוב כלכלי כלשהו?

כי מחישוב שלקח לי 3 דקות מהחיים, קשה מאוד לראות איך ההחלטה שלך הגיונית אפילו קצת.

קניית פוקלסווגן פולו- הוצאות לשנתיים:

ירידת ערך של 15% בשנה- 32,190 שקל בשנתיים

דלק- 48 אלף קילומטר(בערך), צריכה של 1 ל-15- 46,720 שקל בשנתיים. (כול זה בהנחה שבשנתיים הדלק ישאר על 7.30, מה שלא הולך לקרות).

טיפולים- לאור קילומטראג כזה הכולל הרבה טיפולים שיגרתיים+ אגרה+דברים נוספים שהאחריות לא תכסה- סביבות 9000 שקל בשנתיים.

ביטוח- מעריך ש-9000 בשנתיים.

סה"כ: 96,910 אלף שקל.

נסיעה ברכבת:

חופשי חודשי בתל אביב לחיפה עולה 678 שקל. במשך שנתיים העלות תהיה 16,284 שקל.

בהנחה שאנחנו עצלים מאוד, ואין לנו כוח לנסוע באוטובוסים, לוקחים בכול פעם מונית ספיישל בעלות של 40(?) שקלים, סה"כ 19,200 בשנתיים.

עלות אחזקה של הרכב הקודם שלך(כאמצעי להגעה לרכבת)- סביבות ה-10,000 בשנה(באמת שאין לי כוח לחשב)

סה"כ: 45,484 שקל

אני באמת מתקשה להבין את הרציונל הכלכלי מאחורי זה. ועל פי הדיונים הקודמים שפתחת, כולל הנוכחי, אכן מדובר פה ברציונל כלכלי.

אם זה אכן כך, אני לא רוצה לשמוע בחיים יותר את המילים "מעמד ביניים שנשחק" ושאר ירקות :)

:)

לפי החישוב שלך אתה צודק, רק שכחת לקחת בחשבון את עלות החניה ברכבת.

החישוב הכלכלי שאני עשיתי היה מבוסס על נסיעות עם הרכב הקיים מול קניית רכב חדש -בסופו של יום יצא שווה פחות או יותר.

בנוסף, גם אם לא הייתי נוסעת חיפה תל אביב הייתי מחליפה את האוטו, אבל לא לחדש.

והרציונל הכלכלי שלי (שלא קיים בפועל) הוא כזה:

נכון לעכשיו אני לא מוכנה לנסוע ברכבת (שוב, בגלל הסרבול של ההגעה אל ומהרכבת שמאריך לי את הדרך כל יום) כלומר - אני בכל מקרה אסע באוטו לחיפה ולכן מעדיפה לנסוע באוטו חדש/חדיש, שאוכל פחות דלק, במקום האוטו שלי שהוא כבד, אוכל דלק באופן יחסי, אין לו אחריות ואולי אף ידרוש תיקונים וטיפולים תכופים יותר (וישאיר אותי בלי אוטו), אז אולי עולה לי קצת יותר להחליף לאוטו חדש, אני מעדיפה לשלם קצת יותר על אוטו חדש מאשר לטיפולים במוסך.

ונכון הייתי חוסכת חצי מהסכום אם הייתי נוסעת ברכבת - אבל זמן ונוחות שווים כסף בעיני. ולפעמים הרבה כסף.

לגבי מעמד הבינוני - אני לא יכולה לדבר בשמם (ואני מאמינה שהוא נשחק כי המחייה עולה ועולה אבל השכר לא) כי אני מעמד נמוך ואני זה לא דוגמא, כי אני חיה כמעט תמיד מעבר ליכולות הכלכליות שלי (נכון או לא נכון זה כבר דיון אחר) ואני משלמת הרבה הרבה כסף בשביל החופש והעצמאות שלי, ואוטו בשבילי זה חופש ועצמאות.

• תוכן חדש...