Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שכחתם שמעל הרכבת מרחף עכשיו איום סגירה? :wink:

אני בספק שזה יקרה, אבל בכל זאת, קצת קשה לסמוך על הרכבת שלנו באופן כללי עם כל ההשבתות למען שדרוג מסילות, שזה כבר נהיה שיגרה (זה מלבד הבטיחות הלקויה, ברכב לכולם חשובה הבטיחות, אז למה לא ברכבת?).

בולשיט שמגובה על ידי שר רודף כותרות, מתחרים, אינטרסנטים ועיתונות מתלהמת. בדוק קודם את אחוזי הדיוק ברכבת בקו ת"א-חיפה וגם את מספר הנפגעים ברכבת (מנוסעי הרכבת) לאורך 60 שנה. הבעיה כאן היא שתאונת רכבת מצטלמת טוב. הלוואי ומע"ץ או מי-יודע-מי היו משקיעים בבטיחות הכבישים כמו שהרכבת משקיעה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים לגבי השר, אבל עזוב 60 שנה אחורה..

בשנים האחרונות הרכבת (שזכתה לשם חדש בעם - רקבת ישראל) מתנהלת בצורה מבישה. מה הכוונה תקשורת מתלהמת? פה זה לא קטע של תקשורת שמאלנית תוקפת את ביבי או משהו בסגנון, הרכבת משרתת את כולם ועושה את זה רע.

אז אתה אומר שבקו ת"א - חיפה הכל יחסית בסדר. שיהיה.

אני עוד כשהייתי סטודנט באונ' ת"א והייתי גר ביבנה (שנת 2003) ראיתי כמה איחורים וביטולים היו, שזה פשוט היה מרתיח (נדיר שהיה יום שהכל היה כשורה).

לא מסוגלים לעמוד בלו"ז שלא שווה את הנייר עליו הוא מודפס? תעשו לו"ז נורמלי, יראה פחות מושך, אך לפחות יהיה אמיתי.

זה רק מניסיון האישי, לגבי מה שקורה עכשיו, אני אכן מבין מהתקשורת, בשביל זה היא קיימת, לא?

פורסם
אוףףףףףףףףףףףף :cry:

למה זה כל כך יקר ?????

כבר יצא לי כל החשק להחליף אוטו.

מו שאמרתי, אני יודעת שכולם כאן באים לטובתי ובהחלט אני לוקחת לתשומת ליבי את כל הנאמר אבל עדיין מתבאסת :))

2000 ש"ח כל חודש בשבילי זה המוווווווווווווווון כסף, לרגע אני לא מזלזלת, אבל כמו שאמרתי, מכיון שאין רכבת מביתי לעבודה הנסיעה ברכבת הופכת למסע ושזה יומיומי זה מתיש, מעצבן (לעלות לרדת אוטובוס מונית חניה) וגוזל זמן.

עם זאת אחרי שאני אנסה אהיה יותר חכמה ואדע לאן אני מכוונת.

לגבי הסקודה, כן 13K זה המון כסף עבורי, אבל אתה היית קונה רכב שהוא לא לטעמך? אבל ממש לא לטעמך ? אני לא מדברת על משהו מינורי, כי למשל לא התעלפתי מהעיצוב של הפולו, אבל הסקודה בעיני, ואני מדגישה בעיני בלבד וזה ענין של טעם, פשוט דוחה מבפנים. אם אני משקיעה 100K במוצר, אני לא רוצה להתבאס כל יום מחדש מהמראה והתחושה. אז אני מעדיפה לצמצם בדברים אחרים ולקנות פולו.

אגב - אם לא היה את עניין החסכון בדלק בכלל הייתי קונה רכב 2008 1600 אוטומט ב 70K וזהו.

זה כל כך יקר רק בגלל הנסיעות היומיומיות לחיפה. ואני מסכים שהנסיעה ברכבת עשויה להיות מתישה, בעיקר בגלל הגעה אליה וממנה. אבל זו הבחירה שלך של מקום העבודה, אין מה לעשות.

נסי לפעול בכיוון הנסיעות המשותפות - חפשי ברשת, אולי תמצאי מישהו שיסע איתך ויתחלק בהוצאות.

בנוגע לסקודה - ברור שלא הייתי קונה רכב שלא לטעמי, אבל אילו הייתי במקומך הייתי חושב על חסכון בכסף ולא על כמה נחמד לי לראות את הבפנים של האוטו. מחישוב פשוט העלות החודשית של אחזקת המכונית אצלך תהיה קרוב ל-4000 שקלים שיורדים מהנטו, וזה אחרי עלות הכסף שאת מוציאה בבת אחת על הקנייה (113 אלף?). הייתי מנסה לחסוך פה עד כמה שניתן. בכלל, לא הייתי מרשה לעצמי להגיע למצב שהרכב שלי עולה 4000 שקלים בחודש, לפחות כל עוד אני מרוויח משכורת שלא מרבעת את זה, בנטו. אבל זה רק אני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ellaella -

תשמעי, אני לא קראתי את כל הת'רד כי הוא מייגע, אבל מההודעה הראשונה שלך - אין לך מושג מה את רוצה מעצמך.

1. ההתנהגות של הנציג במגרש הייתה מצויינת. ההפסד שלך בלבד.

איביזה 1600 הוא אומנם לא רכב עם מנוע 1.0 שנוסע 1:17 אבל מצד שני רכב כזה גם לא מיועד לנסיעות ארוכות בעוד שהאיביזה כן.

2. הורסו לא מתאימה לנסיעות ארוכות והפולו 1.2 כן? למה בדיוק? מה ההבדל ביניהן?

אני מצטער, או שלא עשית שיעורי בית או שהיה לך מורה גרוע.

פורסם
אני מסכים לגבי השר, אבל עזוב 60 שנה אחורה..

בשנים האחרונות הרכבת (שזכתה לשם חדש בעם - רקבת ישראל) מתנהלת בצורה מבישה. מה הכוונה תקשורת מתלהמת? פה זה לא קטע של תקשורת שמאלנית תוקפת את ביבי או משהו בסגנון, הרכבת משרתת את כולם ועושה את זה רע.

אז אתה אומר שבקו ת"א - חיפה הכל יחסית בסדר. שיהיה.

אני עוד כשהייתי סטודנט באונ' ת"א והייתי גר ביבנה (שנת 2003) ראיתי כמה איחורים וביטולים היו, שזה פשוט היה מרתיח (נדיר שהיה יום שהכל היה כשורה).

לא מסוגלים לעמוד בלו"ז שלא שווה את הנייר עליו הוא מודפס? תעשו לו"ז נורמלי, יראה פחות מושך, אך לפחות יהיה אמיתי.

זה רק מניסיון האישי, לגבי מה שקורה עכשיו, אני אכן מבין מהתקשורת, בשביל זה היא קיימת, לא?

2003...ממממ...זה היה מזמן. כנס לאתר הרכבת ותראה את נתוני הדיוק. משום מה כשאוטובוס מאחר או עולה באש זה לא מצטלם טוב...

עובדה שלא ידעת עלי היא שגמני משתמש ברכבת בקו כפר-סבא אוניברסיטת ת"א ומה לעשות, הרכבת בסדר גמור. גם בדרך חזרה כשתחנת האוניב' היא לא תחנת המוצא.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
ellaella -

תשמעי, אני לא קראתי את כל הת'רד כי הוא מייגע, אבל מההודעה הראשונה שלך - אין לך מושג מה את רוצה מעצמך.

1. ההתנהגות של הנציג במגרש הייתה מצויינת. ההפסד שלך בלבד.

איביזה 1600 הוא אומנם לא רכב עם מנוע 1.0 שנוסע 1:17 אבל מצד שני רכב כזה גם לא מיועד לנסיעות ארוכות בעוד שהאיביזה כן.

2. הורסו לא מתאימה לנסיעות ארוכות והפולו 1.2 כן? למה בדיוק? מה ההבדל ביניהן?

אני מצטער, או שלא עשית שיעורי בית או שהיה לך מורה גרוע.

אני מצטערת אבל אני לא מסכימה איתך.

ראשית, אני יודעת מה אני רוצה, אך זה לא ממש תואם את הצרכים שלי או את היכולות הכלכליות שלי.

בקשר ל 1 - ממש לא מסכימה איתך. יש לי כבר אוטו 1600 - אם אני אחליף לאיביזיה 1600 איפה פה החיסכון בדלק?

אני ציפיתי מהנציג שיגיד לי: לכי על רכב דיזל, או למשל יש לנו גולף TSI (והיתה שם אחת כזאת) שהם מנועים שאמורים להיות יותר חסכוניים בדיזל, ובמקום זה הוא מציע לי איביזה כי יש להם מלאי והם לא מצליחים להיפטר ממנו??

אני מצפה נציג מכירות, סליחה טעות, נציג המקום שידע לכוון אותי למלאי שיש להם בהתאם למה שאני צריכה ורוצה, ושלא ישלח אותי להסתובב בשטח, בשביל זה אני לא צריכה אותו. כמו שאני רואה את זה, התפקיד שלו זה לתת לי שירות ולא רק לקבל את הכסף או לגזור עמלת מכירה, בשביל זה הוא שם.

בקשר ל 2 - אישית אני חושבת שגם הפולו והגם הטויוטה מתאימים לעיר ולא לנסיעות ארוכות, ולא התכוונתי שהם לא יכולים לעשות את הנסיעות הארוכות, אבל בפולו המנוע יותר חזק, לדעתי יקל עלי את הנסיעה היומית ולכן החלטתי פולו.

הנה למשל דני פרומצ'נקו:"הספייס ורסו מציבה אלטרנטיבה זולה, חסכונית ורציונאלית למכונית משפחתית. ככזו, היא תקסום בעיקר לזוגות צעירים או לאנשים בסביבות גיל 60 ומעלה. היא תתאים לאלו הנעים בעיקר בסביבה עירונית – אך תצלח בלא קושי ובנוחות טובה גם את הדרך לאילת,"

גיל מלמד: "ספייס ורסו תכסה בקלות כל טווח נסיעה אפשרי בישראל, אבל מרחב המחיה הטבעי שלה הוא השטחים העירוניים והפרבריים שבין חדרה לגדרה"

The ride is reasonably settled at town speeds, although the pay-off is a slightly bouncy feel on faster roads and a fair bit of body lean in bends. The steering is disconcertingly vague on the motorway, too, but it's effortless for parking, and does weight up a little bit as you turn in to corners.

Despite the Verso-S’s low 1125kg weight as tested, the engine feels strained even at normal motorway speeds and doesn’t provide the flexibility that you require for easy progress on a typical B-road.

This is not a car that needs to be fast, and it is responsive enough for the urban roads on which it will most often be driven. But it is nonetheless a shame that the Verso-S requires such hard work when it is taken outside the confines of the low-speed urban environment.

ויש עוד, אבל לא היה ליכח להמשיך לחפש.

פורסם

זה מזכיר לי את הדברים שאמרו של ה-C1/פיג'ו 107. להבדיל אלפי הבדלות אלו באמת רכבים שתכלס אמורים להיות בעיר, הן קטנים ובעלי מנוע 1.0L וכו'. אבל אני חייב לצייין שרק אתמול חזרתי מהכנרת ומעליות/ירידות טבריה. הינו בחיפה, הינו בטיולים ברמת הגולן - הכל מעולה. ואני מדבר על בגאז' מלא (עד כמה שאפשר) ו-4 מבוגרים ברכב. הרכב נוסע 100-110 בקלות רבה. מורידים להילוך שני והוא גם עולה עליות מעולה. צריך לקחת דברים בפרופוציה. גם הפולו וגם הוורסו יהיו מעולות לנסיעות שלך נקודה. לפעמים נדמה כי אמת המידה של הכותבים כשהם רושמים שרכב X לא כ"כ מתאים לכביש בין עירוני היא מרצדס S-Class או משהו כזה.

הלו, הכבישים "המהירים" שלנו מקס' כביש 6 שבו נוסעים 120 ואת זה כל רכב מודרני כולל ה-C1 הקטנה והחלשה שלי עושה בקלות ובנוחות רבה. אנחנו לא באוטובאנים של גרמניה.

פורסם
אני מצטערת אבל אני לא מסכימה איתך.

ראשית, אני יודעת מה אני רוצה, אך זה לא ממש תואם את הצרכים שלי או את היכולות הכלכליות שלי.

בקשר ל 1 - ממש לא מסכימה איתך. יש לי כבר אוטו 1600 - אם אני אחליף לאיביזיה 1600 איפה פה החיסכון בדלק?

אני ציפיתי מהנציג שיגיד לי: לכי על רכב דיזל, או למשל יש לנו גולף TSI (והיתה שם אחת כזאת) שהם מנועים שאמורים להיות יותר חסכוניים בדיזל, ובמקום זה הוא מציע לי איביזה כי יש להם מלאי והם לא מצליחים להיפטר ממנו??

אני מצפה נציג מכירות, סליחה טעות, נציג המקום שידע לכוון אותי למלאי שיש להם בהתאם למה שאני צריכה ורוצה, ושלא ישלח אותי להסתובב בשטח, בשביל זה אני לא צריכה אותו. כמו שאני רואה את זה, התפקיד שלו זה לתת לי שירות ולא רק לקבל את הכסף או לגזור עמלת מכירה, בשביל זה הוא שם.

.

יש הבדל בין סופר מיני עם מנוע 1600 וכ 100 כ"ס ובין קומפקטית 1600.

הסופר מיני חזקה יותר יחסית. וממתי בודקים רק את נפח המנוע? צריכת הדלק של האיביזה נמוכה ואני מדבר מנסיון על אותו מנוע בדיוק. יש גם איביזות עם מנוע 1400 ו 100 כ"ס. טרחת לבדוק אם "במלאי שהם לא יכולים להפטר ממנו" היו גם כאלה?

כך שהתגובה של נציג המכירות היתה במקום וזה לא משנה אם יש להם מלאי או אין. אם את יודעת מה שאת רוצה אז למה שאלת את הנציג? כדי לבקר את העצה שלו? ולגופו של עניין, לדעתי ומנסיוני הוא היה בסדר.

פורסם

סליחה שאני סוטה מנושא הרכב,אבל אני לא רואה שום הגיון בלהמשיך לגור בת"א ולעבוד בחיפה,כאשר הוצאות נסיעה ותחזוקת רכב מגיעים לסכומים לא סבירים למעמד הביניים.

ראיתי פה את הסכום 4000 בחודש,לדעתי זה מעבר לפרופורציות לאדם עם שכר ממוצא.

מהדברים שלך עולה שהשכר הוא אכן די ממוצא ולא הרבה מעבר,אם 2000 ש"ח בחודש זה "המוווווווווווווווון" כסף [ציטוט שלך כן..]אז אני לא רואה סיבה להמשיך באותה צורה.

"אותה צורה" הכוונה להמשיך לעבוד בחיפה-אם את אומרת שאת לא מעוניינת לעזוב שם ומצאת מה שחיפשת אז סבבה.

אבל למה להמשיך לגור בת"א?אם זה משפחה חברים וכ"ו,אז תבואי לבקר סופשים,3-4 נסיעות בחודש,כאשר את גרה בחיפה ומגיע לת"א זה ממש לא נורא.

יחסוך לך המון כסף על נסיעות,תחזוקה ויתן לך הזדמנות לרכוש רכב לפי הרצונות שלך ולא תהיה מוגבלת מבחינת נסיעות.

זאת דעתי לפחות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני עם אלה בנושאים האלה.

פולו או וורסו לנסיעות ארוכות - קודם כל אלה, עשית דווקא יופי של שיעורי בית. צריך להבין שהכל יחסי, וזה גם נכתב במבחנים שציטטת - המכוניות הללו יסעו בלי בעיה בכל הארץ, זה רק עניין של עד כמה הן יעשו את זה בנוחות. כאן יש לציין שאם את נהגת רגועה יחסית, מבחינת ביצועים לא צריכה להיות לך בעיה עם כל אחת מהן. בורסו פשוט תצטרכי לאמץ קצת יותר את המנוע, אבל לא יהיה מצב בו תדרשי ממנו משהו שהוא לא יכול לספק.

בכל הנוגע לנסיעה בינעירונית ממושכת, ובמיוחד לנסיעה הררית, כמעט תמיד מכוניות קטנות יותר הן פחות נעימות - בין אם באיכות המתלים, רמת הרעש והויברציות, נוחות הישיבה וכדומה.

צריך להכניס את זה לפרופורציה - ברור שאם באמת רוצים, אפשר לעשות את כל רמת הגולן עם סיטרואן C1, אבל זה יהיה הרבה פחות נעים מבמכונית גדולה ואיכותית יותר. בדיוק כמו שיהיה פחות נעים לשייט בה על 120 בכביש 6.

ובאשר לנציג המכירות ששלח אותה לחפש איביזה בחוץ - תסלחו לי, זה לא שירות של נציג מכירות שרוצה למכור מכוניות. זה סתם עצלנות מצידו. מדגם מייצג של החפיפניקיות הישראלית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

זה בדיוק מה שאמרתי. קצת פרופורציות. ברור שמאזדה 6 עדיפה לשיוט ולרמת הגולן מאשר ה-C1. אבל אל לשכוח משתנים נוספים כמו מחיר, צריכת דלק וכו' וכו'. זהו,עד פה סטיתי מהנושא.

יש משהו שלא נשאל לדעתי ואולי הוא רלוונטי - כמה זמן את מתכננת להחזיק את הרכב? והאם את רואה את עצמך במצב משפחתי אחר בעוד 2-3 שנים? האם יש תכנון כזה או אחר למשפחה או מחשבה בכיוון? אם כן צריכים לחשוב האם הרכב שתקני יתאים גם להם

פורסם

אני עם רוני :) (בכל מה הוא אמר בשרשור הזה)

ובכל מקרה, כן גם רכבים קטנים יכולים לעשות את המרחק, אבל הם לא בנויים לעשות את זה באופן יוימיומי ובטח ובטח שהם פחות נוחים.

ובקשר לנציג המכירות של אוטודיל- באמת שאני מתפלאה על התגובות פה.

אם אני באה ומבקשת רכב חסכוני בדלק, אני מצפה לקבל המלצות על רכב חסכוני בדלק, שנוסע 200 ק"מ ביום, ואם הנציג חושב שאיביזה 1600 היא חסכונית בדלק, אז בבקשה שיתכבד ויסביר לי למה ומדוע. כיון שהוא לא עשה את זה, אני מניחה או שאיביזה לא חסכונית בדלק (אני לא קובעת עובדה כי לא בדקתי) או שנציג לא יודע להסביר לי או שלא התחשק לו לטרוח.

כך או כך מדובר ביחס בלתי מקצועי. ורוני ניסח את זה נכון הוא רוצה לקבל עמלה בלי לעבוד.

כי אם כל הכבוד לאיביזה, אני לא מבינה (ואולי באת הבעיה אצלי) איך מוכר מכוניות מציע לי איביזה 1600 לנסועה כמו שלי ולא רכב דיזל ?????

ולא, ממש לא, אני הלכתי לחפש אוטו ולא לבקר את הנציג. גם אם אני יודעת מה אני רוצה (רכב נוח חסכוני בדלק), אני תמיד שמחה לשמוע עוד דעות או רעיונות, אבל ממישהו מקצועי, ובמקרה הזה, מישהו שמקצועו/תפקידו זה למכור מכוניות.

אני יצאתי עם תחושה קשה ביותר. ההרגשה שלי הייתה שהוא פשוט ראה בחורה, שנראית כמו בת 12 תמימה בלי הרבה שכל בקודקוד ואפשר למכור לי חתול בשק מבלי להשקיע.

פורסם
רוני,

זה בדיוק מה שאמרתי. קצת פרופורציות. ברור שמאזדה 6 עדיפה לשיוט ולרמת הגולן מאשר ה-C1. אבל אל לשכוח משתנים נוספים כמו מחיר, צריכת דלק וכו' וכו'. זהו,עד פה סטיתי מהנושא.

יש משהו שלא נשאל לדעתי ואולי הוא רלוונטי - כמה זמן את מתכננת להחזיק את הרכב? והאם את רואה את עצמך במצב משפחתי אחר בעוד 2-3 שנים? האם יש תכנון כזה או אחר למשפחה או מחשבה בכיוון? אם כן צריכים לחשוב האם הרכב שתקני יתאים גם להם

כן, נשאל (אבל השרשור ארוך וקשה לעקוב)

אם אני אמשיך לעבוד בחיפה אז אחזיק את האוטו מקסימום שנתיים, אם לא, אני אני אחזיק אותו אולי שלוש שנים.

כן יש תכנון לעוד שנה שנתיים ואז אם זה יצא לפועל אני אחליף את הפולו למשהו מרווח יותר בכל מקרה.

פורסם

ellaella

יש הבדל מהותי בביצועים בין פולו לספייס וורסו, אבל אני בטוח שאין שום בעיה להתנייד בטויוטה באופן יומיומי בין חיפה לת"א או לכל מקום אחר. בכל זאת, יש שם 100 כ"ס מתחת למכסה המנוע. אגב, אפילו לפי נתוני היצרן הטויוטה יותר חסכונית, אני משוכנע שאם תלחצי קצת על הגז בפולו, ההפרש יגדל, זה מנוע טורבו בכל זאת. מצד שני יש הבדל של 4 (!) שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש. כנראה שאת חובבת ביצועים. :wink:

2003...ממממ...זה היה מזמן. כנס לאתר הרכבת ותראה את נתוני הדיוק. משום מה כשאוטובוס מאחר או עולה באש זה לא מצטלם טוב...

עובדה שלא ידעת עלי היא שגמני משתמש ברכבת בקו כפר-סבא אוניברסיטת ת"א ומה לעשות, הרכבת בסדר גמור. גם בדרך חזרה כשתחנת האוניב' היא לא תחנת המוצא.

אז יפה, כנראה שיש שיפור בכל זאת מבחינת הדיוק, זה טוב. אבל מה תגיד, למשל, על השבתות שהיו בזמן אחרון בקוים לדרום?

לגבי ההשוואה לאוטובוסים - הרכבת מראש אמורה להיות כלי תחבורה בטוח, מדוייק ויעיל יותר, אולי זו גם סיבה לתשומת לב מוגברת כלפיה?

פורסם

מצד שני אם היא לא חובבת ביצועים היתי כן לוקח את הטויוטה שאמורה להיות יותר חסכונית ומרווחת (ואולי אף תתאים להגדלת המשפחה אם תהיה כזו, או לפחות תוכל לשרת נאמנה עד שתוחלף במשהו יותר גדול פיזית).

• תוכן חדש...