Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחיפושיי המייאשים והמתסכלים לרכב חסכוני בדלק, התחלתי את מסעי היום באוטודיל בני ברק. באופן מפתיע למדי בשניה הראשונה שלי במקום פנה אלי נציג והציע את עזרתו. אמרתי שאני מחפשת רכב חסכוני בדלק ואולי אפילו דיזל, ואף הסברתי שאני נוסעת כל יום 200 ק"מ. מה שהציע לי הנציג זה איביזה 1600 !!!

חוץ מהעובדה שככל הנראה יש להם מלאי של איביזות שלא מצליחים להיפטר מהם, אני מוכרחה לומר שנעלבתי מאוד מהזלזול באינטליגציה וההתעלמות המוחלטת מצרכי הלקוח (אני).

המשפט הבא שלו היה : לכי תסתובבי ותראי אם יש בחוץ רכב שמעניין אותך ותחזרי אלי.

על אף העובדה שהיו שם שני רכבים שאולי התאימו לי, לאור ההתנהגות של הנציג החלטתי פשוט לעזוב את המקום בתקווה לא לחזור.

השלב הבא היה ביקור קצר בסוכנות צ'מפיון כמה מטרים ליד, שהיתה מוצפת מבקרים. כיון שכל המוכרים היו עסוקים פניתי לפקידה במקום וביקשתי לתאם נסיעת מבחן והיא אמרה לי שיש צורך לעשות זאת דרך נציג מכירות (???). לא ברורה לי שיטת העבודה הזו אבל ככל הנראה בצ'מפיון סומכים על המוניטין ולא טורחים להשקיע בשירות.

מפאת קוצר הזמן עזבתי את המקום והלכתי לנסיעת מבחן שקבעתי בטויוטה (הילוך שישי).

הספייס ורסו אכן מרווח מאוד מבפנים, ישיבה גבוהה ונוחה. לי באופן אישי היה נוח וכיף לנהוג באוטו (כמה שאפשר להבחין ב פחות מחצי שעה).

בכביש המהיר בנסיעה מעל 100 ק"מ הרגשתי שהאוטו די מתאמץ ובתאוצה ברמזור לוקח לאוטו הרבה זמן ותמיד נשארתי מאחור. בשיחה עם הנציג שנסעתי איתו הוא אכן הודה שהאוטו אמנם מסוגל לבצע את הנסיעות היומיות תל אביב חיפה אבל לא מיועד לכך.

על אף שלא הייתי מרוצה מהיחס בצ'מפיון ובעיקר בגלל שלא הייתי משוכנעת כי הספייס ורסו הוא הבחירה הנכונה החלטתי לחזור לצ'מפיון ולתאם נסיעת מבחן בפולו.

למזלי לאחר ששוחחתי עם נציג אחד שם, הפנו אותי לנציג אחר, שהצליח לארגן לי נסיעת מבחן בפולו TSI בו במקום.

יחסית לספייס ורסו, הפולו קטנה מאוד באופן מחריד (ואני קטנה מאוד) במרחב הפנימי שלה. מאוד הזדעזעתי, במיוחד אחרי הטויוטה. לא ברור לי איך אחרים, יותר גבוהים וגדולים ממנו מסתדרים שם. העיצוב סולידי עד משמים.

דבר נוסף שנתקלתי בו בפולו הוא השהייה מטרידה של כמה שניות מהרגע שמורידים את הרגל מהברקס עד שהאוטו מתחיל לנסוע.

אני באופן אישי (שאין לי מושג קלוש ברכבים) לא חוויתי חוויה יוצאת דופן בנהיגה על TSI ולא מצאתי הבדלים גדולים בין הפולו לטויוטה. כן, האוטו טס, גם ב 140 קמ"ש ולא מרגישים שהוא מתעייף (בניגוד לספייס) אבל בזינוק, בגלל ההשהייה של הגיר, לא מצאתי הרבה הבדלים. בסך הכל הנסיעה והנהיגה בסדר.

עם זאת, בגלל שעשיתי שיעורי בית ושוכנעתי כי הפולו מתאימה יותר לנסיעות הארוכות שלי, וברור לי, שגם אם אני לא הרגשתי בכך, הרי הפולו חזק יותר מהטויוטה, החלטתי ללכת על הפולו.

הנחה לא קיבלתי. גם לא שקל :) וגם לא מתנות אחרות.

עם זאת אני רוצה לציין לחיוב את נציג המכירות במקום, שעל אף שהוא חדש בצ'מפיון לא מרגישים זאת, גם הצליח לארגן לי במקום נסיעת מבחן של 45 דקות וגם את אדיבותו וסבלנותו לכל השאלות שלי בקשר לאוטו, על אף שהאוטו מוכר את עצמו.

עכשיו לא נותר אלא לחכות לבוא הכלה ולקוות שהמרתי נכון.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, אני לא מצליח להבין את הרציונל מאחורי ההתנהלות שלך. התעניינת רק בורסו או בפולו, ושום דבר אחר לא קיים מבחינתך? וכל זה - בלי להתייחס לצרכים שלך. כיוון ש-200 ק"מ ביום זה יותר מ-60000 בשנה, שבצריכה (אופטימית) של 1:15 יעלו לך 30000 שקל על דלק כל שנה.

הרבה יותר הגיוני להתמקד במכוניות יותר חסכוניות, כמו הונדה ג'אז היברידית נניח, או מכונית דיזל (כמו שרצית בהתחלה) - למשל C3 פיקאסו, או סקודה פאביה (יש רק ידני, אבל נעים מאוד לשימוש).

בנוגע להתרשמות שלך - לא מבין כל כך את השימוש בהדגשה ובמילה "מחריד" בשביל לתאר את המרחב בפולו, שהוא סביר לחלוטין לסופר מיני, וכמובן שאין להשוות אותו למיקרו-וואן כמו הספייס ורסו. אם את קטנה - אז אני בוודאי ובוודאי לא מבין את הזעזוע העמוק שלך ממרחב הפנים. מה זה משנה? אגב, אנשים שגובהם 1.90 נכנסים למושב הנהג בפולו בלי שום בעיה.

ההשהייה כשמורידים את הרגל מהברקס - זה אופן הפעולה של גיר ה-DSG.

בנוגע לביצועים - לא מצאת הבדלים, אבל האוטו טס לעומת הטויוטה. זה לא הבדלים?

אילו שיעורי בית עשית, אגב, בשביל למצוא שהפולו עדיפה? האם נסעת בכביש מהיר במשך חצי שעה בשביל לראות אם המושב נוח לך? אם המתלים רכים מספיק? אם רמת הרעש בתא הנוסעים סבירה?

לסיכום - אוטו לא צריך להיות הימור. כל עוד את יכולה לבטל, בדקי את הג'אז ההיברידית. אם היא נוחה לך, ככל הנראה היא תחסוך לך לא מעט כסף בדלק כל שנה (יכול להגיע לאלפי שקלים בקלות). אותו הדבר בנוגע ל-C3 פיקאסו, שגם בוודאי לא תאכזב אותך מבחינת הממדים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

[

היי רוני,

ראשית תודה על התייחסות.

לא ניתן להבין את הרציונל שלי מפני שאין כזה.

אני כבר חודשיים מנסה להבין איזה רכב לקנות כדי שיהיה חסכוני בדלק ואוטומט ואני לא מצליחה להגיע למסקנה חד משמעית :

חדש או יד שניה

דיזל או בנזין

והמסקנה שהגעתי אליה פחות או יותר היא:

דיזל חדשה אוטומטית עולה המון כסף

דיזל יד שניה אוטומטית במצב סביר וק"מ סביר לדיזל, כמעט ולא ניתן למצוא

לכן נשאר בנזין

גולף TSI לא מצאתי עדיין ביד שניה

ג'טה 1400 ראיתי באתר אינטרנט של אוטודיל אבל המחיר יקר יותר מפולו חדשה ולכ החלטתי שאין טעם

ולפיכך נשארתי עם החסכוניות ביותר (כך להבנתי) ג'אז רגילה, פולו TSI וספייס ורסו

(כל שאר הרכבים פחות חסכוניים ולכן בחרתי ב 3 אלו)

ומכיון שהנסיעות היומיומיות לחיפה באוטו שלי מוציאות אותי מדעתי (אני מרגישה שאני סוחבת את האוטו ולא הוא אותי)

החלטתי שהגיע הזמן להחליט מה אני רוצה ולסגור.

כמו שאמרתי לעיל, לגבי מכונית יד 2 צריך לחכות עד שאמצא מה שאני צריכה, ונראה לי שזה יקח זמן

הונדה ג'אז הדגם הפשוט יהיה רק באוגוסט

הספייס ורסו לדעתי רכב חביב ביותר וכיף לנהוג עליו אבל הוא עצל ולא ממש מתאים לנסיעות עד חיפה כל יום.

ממה שקראתי באינטרנט (וקראתי המון) אני מבינה שהפולו מספיק חזקה.

נסעתי איתה היום בכביש המהיר, אני לא שמעתי רעש, מבחינת נוחות, להפתעתי הרבה היה לי נוח באוטו, לגבי המתלים, כמו שאמרתי אני לא ממש מבינה אז לא יודעת למה התכוונת :)

לגבי ההונדה ההיברדית - קראתי דעות לכאן או לכאן לגבי רכב היברידי, והאמת שקצת הפחידו אותי בקשר אליו (אבל אני אבדוק שוב כי אני יכולה לבטל את ההזמנה של הפולו)

לגבי ה C3 - אני מבינה שהיא מגיעה ידנית בלבד, ועל אף שאני יודעת לנהוג בידני ונהגתי 10 שנים בידני, לאור המרחק שאני נוסעת והפקקים, - מעדיפה אוטומטית. גם ככה הנסיעה מאוד מעייפת אותי.

לגבי ההבדלים - שאני נהגתי לא הרגשתי את מה שכולם מספרים על נהיגה ב TSI כי : גם הפוקוס מגיעה ל 140 קמ"ש ונוסעת יפה. גם הטויוטה הגיעה ל 120 קמ"ש והנסיעה הייתה חלקה.

שנתתי למישהו אחר לנהוג - אז ראיתי הבדל, האוטו מאוד מהיר ובאמת הרגשתי שהאוטו טס.

ושאלתי היא - האם זה לא ככה עם כל רכב שנוסע במהירות גדולה?

ההבדל הוא בעצם רק בזמן שלוקח להגיע למהירות, לא?

לגבי הניסוח אני מתנצלת - פשוט שאני נכנסתי לאוטו הרגשתי קלסטרופוביה וכל כך הופתעתי. ממש הייתי בהלם. הרגשתי כאילו הראש שלי נוגע בגג ואני ממש יושבת על הדשבורד ואין לי מקום ו/או מרחב נשימה. בעיני האוטו מבפנים מאוד קטן.

פורסם

אם כבר דיזל ביקשת, למה לסוכנות קיה לא נכנסת לבדוק את הc'eed?

קיימת בדיזל אוטומאטי, ותשאיר לך עודף מ120K. עם אחריות ל3+4 שנים (3 על הכל מהכל, עוד 4 על הגיר-מנוע. או עד 150,000 ק"מ)

יש גם את הונדה ג'אז הייבריד כמו שרוני הציע, אבל היתרון המשמעותי שלה נמצא בגבולות העיר ולא בכביש הפתוח שבו תעשי 200 ק"מ ביום. שם אין לה כמעט ושום יתרון על ג'אז 1.4 רגילה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סליחה על הסטייה מהנושא, אך התניידות יומיומית ברכבת נשקלה על ידך, במקום הנסיעות ברכב הפרטי?

אני גם בדעה של רוני, אם התניידות ברכבת לא באה בחשבון מבחינתך, עדיף לשקול רכב חסכוני יותר שיביא כאמור לחיסכון משמעותי בהוצאות הדלק, שהרי מחירו כל חודש שובר שיאים חדשים :-(

פורסם

נו ברור שההבדל בין המנועים מתבטא בתאוצה: כלומר הזמן שעובר עד שאת מגיעה למהירות מסויימת...

הרי כל אוטו יכול להגיע ל140 - אפילו סוזוקי אלטו מנוע 1.0 :?

ומן הסתם שצריך ללחוץ על הדוושה בשביל להבחין בהבדל...

בכל מקרה אני מאוד תומך בתגובה של sronis.

יש רכבים חסכוניים יותר, תחשבי כמה כסף ילך לך על הדלק!

פורסם

בכל מקרה אני מאוד תומך בתגובה של sronis.

יש רכבים חסכוניים יותר, תחשבי כמה כסף ילך לך על הדלק!

איזה רכבים אוטומטים הם יותר חסכוניים ממה שרשמתי ?? אני מאוד אשמח לרכב חסכוני יותר.

חוץ מדיזל, שעולה הרבה יותר יקר וגם התחזוקה (ככה שמעתי) יקרה יותר. ויד שניה דיזל במצב סביר אני לא מוצאת ואין לי סבלנות לחפש.

לגבי הרכבת - כן זה נשקל. הבעיה היא שזה מאריך את הדרך עבורי בחצי שעה לכל כיוון, הרכבת לא לידי, וגם לא למגיעה עד לעבודה שזה אומר ללכת ברגל ו/או לקחת מונית ו/או אוטובוס מ/עד הרכבת וזה מסורבל ולא נוח.

פורסם

היי אלהאלה (כמו השיר?)

קודם כל - אם באמת יש סיד דיזל אוטומטית במחיר הזה - זו יכולה להיות אופציה מעניינת מאוד.

בנוגע לידני - אם את נוסעת שעות בפקקים, אני יכול להבין. אבל רוב הנסיעה שלך היא בבינעירוני, תקני אותי אם אני טועה, וכאן אין שום בעיה עם גיר ידני (לשים בחמישי ולשכוח ממנו).

בנוגע להיברידי - לא יודע למה הפחידו אותך (ואיך) אבל אין באמת סיבה.

ובקשר להבדלי הכוח - כמו שאמרו לך, אם תלחצי יותר חזק על הגז, תביני בקלות את ההבדלים. זה לא כל כך מסובך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אלהאלה,

מוזר שאף אחד לא ציין בפנייך שהוורסו מצויידת בתיבת הילוכים רציפה. התיבה הזו פועלה שונה מתיבת הילוכים ידנית \ אוטומטית וברוב הזמן סל"ד המנוע נשאר קבוע אך המהירות עולה - בהחלט מתאים לתיאור שלך שהרגשת ש"אין לו כוח", פשוט כי לא שמעת את המנוע מטפס בסל"ד.

אין מה להשוות בביצועים של הפולו TSI לספייס ורסו. מנוע ה TSI הוא מנוע חזק ומתקדם השופע מומנט כבר מ 1,900 סל"ד אם זכרוני אינו מטעני. בנוסף לתיבת ה DSG יתרונות לא מבוטלים אשר באים בדמות 0 הפסדי כוח (לעומת תיבה אוטומטית "רגילה") והעברות הילוכים חלקות (או לא, תלוי את איזה חבר פורום שואלים :wink:).

אם ההתלבטות היחידה שלך היא בין השתיים - הייתי הולך על הספייס ורסו.

איתמר.

אגב, את יכולה להוציא מהראש את השטות של "הוא לא מתאים לנסיעה בן תל אביב לחיפה". אין לי מושג מה עבר לאותו נציג בראש בזמן שהוא אמר לך את זה :shock:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היי אלהאלה (כמו השיר?)

קודם כל - אם באמת יש סיד דיזל אוטומטית במחיר הזה - זו יכולה להיות אופציה מעניינת מאוד.

בנוגע לידני - אם את נוסעת שעות בפקקים, אני יכול להבין. אבל רוב הנסיעה שלך היא בבינעירוני, תקני אותי אם אני טועה, וכאן אין שום בעיה עם גיר ידני (לשים בחמישי ולשכוח ממנו).

בנוגע להיברידי - לא יודע למה הפחידו אותך (ואיך) אבל אין באמת סיבה.

ובקשר להבדלי הכוח - כמו שאמרו לך, אם תלחצי יותר חזק על הגז, תביני בקלות את ההבדלים. זה לא כל כך מסובך...

רוני

היי רוני כמו בשיר :)

באתר של קיה אין בכלל אזכור לדיזל, במחירון של י 2 קיה דיזל אוטומטית חדשה עולה 142K

יש חלק גדול מהנסיעה שאני מבלה בפקקים - ביציאה לכביש המהיר ובתוך חיפה עצמה, מהכניסה לחיפה עד העיר תחתית משהו כמו 10 ק"מ יש המון רמזורים. בנוסף גם בבינעירוני צריך להאט להוריד הילוך תלוי בתנאי הדרך וברכבים האחרים בכביש - כך שבשבילי, רק אוטומט :).

בקשר להיברידי - מישהו כאן כתב שעשה נסיעת מבחן והאוטו לא נוח בעליל לנהיגה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368114&page=3&highlight=%D7%92%27%D7%90%D7%96

האם להבנתך ולדעתך הרכב מספיק חזק וזריז ומתאים לנסיעות לחיפה?

בין ה 2 - פולו וג'אז, אתה ממליץ על הג'אז?

פורסם

איתמר,

למה היית בוחר בורסו?

לפי מה שאתה אומ הפולו יותר טובה מבחינה מכנית

נציג טויוטה ניסה לשכנע אותי לקנות פריוס, שאכן חסכונית מאוד בדלק אבל עולה 150K

פורסם

אני מתייחס בדבריי לספייס ורסו שבחנת. הספייס ורסו חולקת את המנוע שלה יחד עם היאריס (דגם 1NR-FE). זהו מנוע 1300 מאוד חסכוני שמצטיין בצריכת דלק טובה ומבחינת ההספק הסופי שלו אני חושב הוא מתקרב למנוע הפולו (100 כ"ס בספייס ורסו, 105 בפולו החדשה, ונכון-ההספק בפולו מתפרס על כל טווח הסל"ד). אני לא יודע מדוע הנציג שדיברת עמו טען שהוא לא יצליח לעלות את העליות של חיפה:shock: אך אני חושב שהדבר לא נכון. עקב הקילומטרז' הגבוה שלך אני חושב שרכב דיזל אכן יתאים לך, אך במידה ולא מצאת רכב שעונה על דרישותייך הייתי הולך על הספייס ורסו. ה

פולו אכן טובה יותר מבחינת המנוע שלה (TSI) אבל למיטב ידיעתי היא מגיעה עם גיר DSG (שיש אנשים שטוענים שהוא לא נעים בנסיעות בפקקים ומרעיש בעת החלפות הילוכים).

פורסם

ההיברידי - לא הייתי מתייחס למה שהוא כתב כאל תורה מסיני, להפך. הוא כותב שם שבמושב האחורי הוא הרגיש אינספור טלטולים, אבל לא מסביר לאילו טלטולים הוא מתכוון. אח"כ הוא נהג ברכב ושיבח את המתלים (=נוחות הנסיעה), כך ששוב - מאיפה הגיעו הטלטולים, אין לי מושג.

להבנתי כל רכב מודרני מספיק חזק לנסיעות לחיפה. חלק יתאמצו יותר, כמו סוזוקי אלטו נניח, וחלק פחות. יש לי תחושה שאת פשוט מפחדת ללחוץ על הגז, ולכן חושבת שהמכוניות איטיות. אבל אין שום מניעה לאמץ קצת את המנוע. אם את רוצה משהו שלא יתאמץ, את חייבת לקנות מכונית חזקה משמעותית.

על הג'אז לא נהגתי, אבל להבנתי היא מכונית בסדר גמור. היא תתן לך מספר יתרונות ביחס לפולו - 3 שנים אחריות במקום 2, צריכת דלק טובה יותר, מוניטין אמינות טוב יותר, סחירות מצוינת. כל אלו שווים כסף, ורק בגלל זה לא הייתי פוסל אותה. בצעי נסיעת מבחן ותחזרי חכמה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
איתמר,

למה היית בוחר בורסו?

לפי מה שאתה אומ הפולו יותר טובה מבחינה מכנית

נציג טויוטה ניסה לשכנע אותי לקנות פריוס, שאכן חסכונית מאוד בדלק אבל עולה 150K

א. אין לי שום חיבה מיוחדת לפולו, ואני מבין את הרגשתך בקשר לצפיפות, הראש שלי השתפשף יופי בתקרה ולא היה לי נוח לשבת בה. אולי כי אני בחור גדול, אבל בכל זאת, בכל סופר-מיני חדשה שישבתי בה הרגשתי מצויין, פה לא (אה, פה לא. פולו. מגניב).

ב. מעבר לנוחות, תא הנוסעים ה"אירופאי" לא עשה לי את זה בשום אופן. מצטער, בכל הקשור לעיצוב, נוחות ואיכות חומרים היפנים והקוראנים יישרו קו לגמריי עם עמיתיהם האירופאיים. "איכות גרמנית" זה כבר ממזמן פאסה.

ג. אני לא סומך על פולקסווגן. כן, פעם הם היו שם נרדף לאיכות ואמינות, היום זה לא המצב לדעתי. המרדף אחרי הטכנולוגייה והקדמה בא תמיד על חשבון האמינות. מנוע TSI ותיבת DSG יהיו מועדים לפורענות בגיל מתקדם יותר (ולא, 5 או 6 שנים מאז שמנוע ה TSI הראשון הגיח לאוויר העולם זה לא פרק זמן מספיק). טויוטה ושאר היצרנים היפניים בד"כ הולכים בגישת ה play it safe ומייצרים מכלולים פחות משוכללים ויותר אמינים.

ד. לא נהגתי או מיששתי, אבל הספייס ורסו נשמעת לי מכונית מאוד מוצלחת. ניצול מקסימלי של מרחב הפנים בתוספת מנוע חסכוני וגיר רציף. כבונוס מדובר ברכב הקצר מ 4 מ' שמקל מאוד על החניות. בנוסף, סוף סוף בטויוטה השכילו להביא איבזור בטיחותי נאה שכולל בין היתר 7 כריות אוויר בכל הדגמים (אם אני לא טועה), ללא ספק מרגיש בטוח יותר מה 4 כריות של הגרסה הרובוטית או 2 כריות אוויר בלבד בגרסה הידנית של היאריס (נכון לדגמי 2009, אולי למישהו שם נכנס השכל והמספר עלה בדגמים המאוחרים יותר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
באתר של קיה אין בכלל אזכור לדיזל, במחירון של י 2 קיה דיזל אוטומטית חדשה עולה 142K

הקטלוג של יד2 טועה בהמון פרטים. בין היתר מה שרשום על הסיד. ממליץ בחום להרים טלפון לסוכנות קיה כלשהי מחר בבוקר ותראי שאכן המחיר של c'eed CRDI הרבה יותר נמוך ממה שרשום שם. (כאשר יד2 מדבר רק על סיד סטיישן עם דיזל, והמנוע קיים גם בסיר הרגילה שלא מצויינת שם)

בכל אופן - להרים אליהם טלפון לא עולה כסף :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...