Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את זה אני עושה כבר באייפון או בלפטופ :)

אבל כן, חוץ מצעצוע להעברת הזמן בשירותים אני לא מוצא כאן עוד משהו.

עכשיו תסלחו לי, אני חוזר לGTI RACING באייפון , הבן אדם בתא הסמוך לא מבין למה הוא שומע רעשי מנוע :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המחיר המדובר (הגבוהה יותר) הוא ביבוא מקביל , כשיהיה יבוא רשמי - הוא אמור ליהיות במחיר שבו נמכר עד לאחרונה האייפד 1.

לגבי למה צריך - יש מצבים שבהם לפטופ זה מסורבל מדי ואייפון קטן מדי (אי אפשר באמת לגלוש כראוי מעבר לבדרכים עם האייפון , ולפטופ לפתוח לשלוף - אפילו עם אחד ממש קל ומהיר - כמו האייר 11" שלי - לוקח בערך פי 100 יותר זמן מאייפד.

זה בעיקר מוצר משלים.

לכל מי שלא Power User - וצריך מייל , קצת מסמכים ואינטרנט - הוא תחליף מעולה למחשב ב99% מהזמן.

זה מוצר שקל לפסול אותו על הסף כחסר שימוש (גם אני עשיתי את זה) , אבל הוא כל מה שאתם עושים על המחשב ב90% מהזמן - רק ביותר מהיר , יותר נח ויותר זמין.

צריך בעיקר לנסות כדי להבין.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
... אבל הוא כל מה שאתם עושים על המחשב ב90% מהזמן - רק ביותר מהיר , יותר נח ויותר זמין.

...

ליביו

להיפך ! מה שאתם עושים על המחשב 90% מהזמן לא ניתן לעשות באייפד כי סטיב לא מרשה לצפות בפורנו. :?

לגבי כל השואלים למה צריך אייפד, אז כפי שכבר אמרתי - לא צריך !

או שאתה רוצה את זה, או שאתה רוצה את זה אבל נותן לעצמך סיבות למה אתה לא צריך את זה ...

פורסם

ליביו, קשה לי להבין איך אדם אינטליגנטי כמוך כותב דברים כאלה. כנראה שכל ההתעסקות עם תחום ה-iOS שטפה גם לך את המח.

האייפד הוא מוצר לייפסטייל נטו, צעצוע לאנשים שמחפשים גאדג'ט, זה לא כלי עבודה ולא מחשב אמיתי, למרות שיש לו פוטנציאל מסויים. החלקים הפונקציונליים היחידים בו זה יציאת הווידאו ואנטנת ה-GPS, מכאן ועד להחליף לפטופ הדרך רחוקה.

אני גם לא מקבל את האמירה הזאת לגבי 90% מהדברים שאנחנו עושים על המחשב. מה אתה בכלל יודע על מה שאני עושה על המחשבים שלי? מי נתן לך את הזכות להחליט בשמי? (וכשאני אומר "לך", אני מתכוון לסטיב ג'ובס.) אישית, אני לא הייתי מסתדר יותר משעתיים בלי מקלדת נורמלית. האייפד זה אחלה פלייר לסרטים בטיסה או למצגות במשרד, או אפילו קונסולה ניידת למשחקי וידאו, אבל זהו פחות או יותר. השמישות שלו מוגבלת.

עם כל הכבוד לאפליקציות ולפיתוח המסיבי שעומד מאחוריהן, נכון להיום האייפד לא מחליף כלום, רק מוסיף. המוצר הזה הוא פלטפורמה לאנשים שיש להם כסף, בשביל שיוציאו יותר כסף ויקנו עוד ועוד דברים שהם לא באמת צריכים. כל הרעיון הזה של ה-3G, האפליקציות והמשחקים שעולים דולרים בודדים, זה א-ב של שיווק חכם. וזה מה שהאייפד עושה הכי טוב - מכניס כסף ליצרן שלו, ולשותפיו העסקיים שמוכרים "תוכן" ל"משתמשים" במקום לבצע עבודה עבור לקוחות.

בתור מי שמגיע מחברת ה-IT הגדולה בעולם, זאת שהמציאה כמה וכמה טכניקות שיווק ומוצרים דומים, אני משתאה לנוכח הנאיביות העולה מדבריך. אתה נשמע כמו איש מכירות, ולא כמו אחד שבאמת מבין מה הולך פה.

פורסם

טנגה, אם אין לך לפטופ נח זה מכשיר מעולה, אם אתה נוסע בתחבורה ציבורית לדוגמא כנ״ל.

דריש, תצטרך לא להסכים איתי. להבין דבר או שתיים בנושא אני מבין, טכניקות שיווק וטריקים לא מחזיקים הרבה.

בטח לא הצלחה אחרי הצלחה עם מכשירי הiOS.

לגבי הנחיצות - תחשוב על האייפד כמו המכוניות העירוניות ב65 אלף שח, לא מתאימות לנסיעות ארוכות ולא עירוניות כמו קטנוע.

לגבי ההכנסות מאז חנות באייטיונס המקורית למוסיקה אפל מוכיחה שהיא עושה את זה הכי טוב, גם באם פי 3, גם באייפון וגם בגידול האייפד. מי מרוויח? כמעט כולם.

מחוק בנושא או נאיבי? לא נראה לי , יותר נחרץ מהכירות אינטימית גם עם המתחרים.

ליביו 

Then dying is forgetting

פורסם

אני מסכים עם דריש.

מה עושה האייפד טוב יותר ממחשב נייד רגיל ? איך הוא עושה זאת טוב יותר ? במה בדיוק הוא יותר נוח ?

אם אני ארצה מחשב נייד, אני אקנה מחשב נייד. הוא זול יותר מאייפד, הוא נוח יותר (אתה באמת חושב שאייפד נוח יותר מנטבוק ?) ושימושי יותר.

רוצה מוצר משלים למחשב ? האח הקטן, האייפון, הרבה הרבה יותר מתאים. הרי הוא עושה הכל כמו האייפד (נכון, מסך יותר קטן, פחות נוח לכתוב איתו טקסטים ארוכים, בסדר - הוא לא מתיימר להחליף מחשב), הוא טלפון סלולרי, הוא נכנס לכיס, הוא GPS, מה צריך יותר ?

מעבר להיותו צעצוע מגניב ויפה הוא לא עושה כלום טוב יותר מהמוצרים שהוא אמור להחליף או להתחרות בהם.

ועל זה נאמר: "אמור זה שם של דג" :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כהוא יותר מהיר מנטבוק, הוא יותר חסכוני בסוללה מנטבוק בחשמל , הוא יותר נייד מנטבוק והוא עולה כמו נכבוש ממוצע.

שוב הוא לא מצרך חובה לכל בית , גם לא אמרתי שהוא כן.

אבל להגיד שהוא חסר שימוש או שדברים אחרים עושים יותר זה פשוט לא להבין את המוצר ( נסה יום בדרכים עם נטבוק ואחד עם אייפד ואז נדבר, נטבוק זה חירטוט לא מספיק חזק לא מספיק מהיר לא מספיק נח ולא מספיק זול)

Then dying is forgetting

פורסם

אם הפרוטה בכיסך ואתה באמת צריך מחשב בגודל הזה:

1. Z של סוני

2. X של IBM (לא באמת מומלץ כ"כ)

3. ALIENWARE M11 של דל

4. מקבוק אייר

לכולם יש מקלדות מעולות וכל אחד עם היתרונות שלו (הZ יפה וקל יותר מכולם , הX תעשייתי , הM11 חזק , האייר מהיר בזכות הSSD והדק ביותר, סוללה ומחיר זול ביותר) וחסרונות (Z עולה כמו 2 מכל אחד אחר , X לא אמין , M11 בלטה ושוקל כמו כל 2 אחרים והאייר עם דיסק קישח מוגבל בנפח)

עדיין - כל אחד מהם עולה כמו 3 אייפדים ומעלה.

מחשב נייד 15" ב2500 הוא לא תחליף לאייפד (למעשה הוא לא באמת נייד , אני לא מבין למה לקנות את הגרוטאות האלו , כבר עדיף ביתי)

ואייפון - נו , נסה לגלוש בטאבים באייפון , או בנסיעת רכבת של חצי שעה , בהצלחה.

זה הצעצוע המגניב שאחרי שיש לך אותו - לא תבין איך הסתדרת בלעדיו.

בדיוק כמו שאייפון היה לפני 3-4 שנים - כשהיית עם נוקיה בכיס ואמרת - למה אני צריך את המסך מגע ואת המשחקים המטופשים שלו.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
זה הצעצוע המגניב שאחרי שיש לך אותו - לא תבין איך הסתדרת בלעדיו.

זאת בדיוק מילת המפתח.

בדיוק כמו שאייפון היה לפני 3-4 שנים - כשהיית עם נוקיה בכיס ואמרת - למה אני צריך את המסך מגע ואת המשחקים המטופשים שלו.

למען האמת, עמדתי בפני החלטה דומה בדיוק לפני שבוע. נדפק לי הסוני אריקסון של העבודה והייתי צריך להזמין טלפון חדש. בלי להסס יותר מדי, ולמרות שהוצעה לי האפשרות לקחת את הפאלם פרה II, הזמנתי שוב סוני אריקסון + אוזניית BT של פלאנטרוניקס, ועוד השארתי לחברה שלי 100 יורו עודף.

אז נכון ש-80% מהקולגות שלי מחוברים באינפוזיה לאייפון, אבל חלק מאיתנו עדיין מאמין שטלפון צריך להיות עם כפתורים ומחשב צריך לבוא עם מקלדת (או לפחות כניסת USB). לא כולנו מעוניינים בטלפון "חכם" ומחשב אולטרא-דק. וזה לא רק קשישים ואוכלוסיות שוליים אחרות, יש אפילו בני 25 כמוני שמצליחים לשרוד ככה. זאת הפואנטה - כל אחד ומה שנח לו.

אני מאד לא אוהב כשבא איזה שמוק ומחליט בשבילי מה אני צריך. לכן מבחינתי אייפד זה חתיכת זכוכית חסרת תועלת, ואת הכסף שלי הם לא יראו. לא היה מזיק אילו גם אתה היית מאמץ גישה קצת יותר פלורליסטית להעדפות של אנשים אחרים, במקום לחרוז שירי הלל לאימפריאליסטים מעמק הסיליקון. מיום ליום ומשרשור לשרשור אתה נשמע פחות כאיש IT ויותר כמו מוכר "שיווק רשתי" בשירות אפל.

פורסם

דריש , אני לא איש IT , אני איש R&D :) .

דבר שני , אתה מוכיח בסיפור שלך את הנקודה שלי בדיוק.

אני דווקא בא בגישה מאוד פלורליסטית - אתה זה שסגור למכשירים חדשים (ולא משנה אם הם אפל , מיקו ובניו על האש או אנדרויד).

אלון - איך אפשר להשוות מחשב 14" לטאבלט? זה כמו שאני אגיד - עזוב את הלנובו הזה - 750 דולר - אתה יודע איזה מחשב ביתי אני מרים לך?

זה לא מיועד לאותם שימושים בכלל.

(שלא לדבר - עדיין - הקונפיגורציה הבסיסית - עולה כמו טאבלט וחצי).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
זה מה שהאייפד עושה הכי טוב - מכניס כסף ליצרן שלו, ולשותפיו העסקיים שמוכרים "תוכן" ל"משתמשים" במקום לבצע עבודה עבור לקוחות.

אפשר להגיד את זה על הרבה מאוד דברים, החל מאייפון ועד דגמים מסויימים של מכוניות (שדורשים חומרים מתכלים מאוד מיוחדים מיצרן מסויים, ולא יסתפקו בתחליף גנרי, לדוגמא צמיגים במידה נדירה ויקרה, פילטר שמן מיוחד ויקר, שמן מיצרן מסויים (ויקר)).

אפרופו מכוניות, היה לאיזשהו יצרן, לא זוכר איזה בדיוק, רעיון להוציא מכונית שכל האיבזור האופציונלי קיים בו, רק חסום ע"י תוכנה, וכדי להפעיל אותו, צריך לשלם לדילר X מאות/אלפי דולרים.

ועם כבר עדכונים של אפל, אתם לא חושבים שכל מטרתם זה להעיף את הפריצות (כמו העדכון KB971033 של WIN7)? כי התכונות שהם מוסיפים יכלו להיות כבר באייפון הראשון (עצם העובדה שכל זה (וגם מעבד כפול ליבה, לא ברור לי למה נוקיה ירדו מזה), למעט מסך מגע ומולטיטאץ', כבר היה בנוקיה N95 שיצא שנים קודם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כהוא יותר מהיר מנטבוק, הוא יותר חסכוני בסוללה מנטבוק בחשמל , הוא יותר נייד מנטבוק והוא עולה כמו נכבוש ממוצע.

שוב הוא לא מצרך חובה לכל בית , גם לא אמרתי שהוא כן.

אבל להגיד שהוא חסר שימוש או שדברים אחרים עושים יותר זה פשוט לא להבין את המוצר ( נסה יום בדרכים עם נטבוק ואחד עם אייפד ואז נדבר, נטבוק זה חירטוט לא מספיק חזק לא מספיק מהיר לא מספיק נח ולא מספיק זול)

נטבוק זו לא דוגמא, כמו כן אייפד בארץ זה סדר גודל של פי 2 מנטבוק ממוצע.

אני אישית הלכתי על מחשב נייד חדש מתחת ל2 קילו ( סדר גודל 3500 ש"ח, 13.3 אינץ' , מעבד i3 עם 4 גיגה זכרון בו אדון ג'ובס לא יחליט לי מה אני מתקין) . פלוס אייפון לצידו לכל שאר הקשקושים.

ליביו אתה נשמע כמו איש מכירות. לא שכנעת אותי בנחיצות המוצר אבל כן שכנעת אותי שאתה חזק בסלוגנים. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...