Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר חודש שאני מחפש רכב טוב בתקציב של עד 60000 ש"ח, החלטתי שאני הולך על מאזדה 3 ואם אפשר מאזדה 3 הצ'בק, מצאתי מאזדה מאוד יפה בסוכנות טרייד מובייל בבני ברק דגם COMFORT והחלטתי לקחת אותה לבדיקה במכון בדיקה מ.מ.מ. בבני ברק, בבדיקה יצאו הרבה רג'קטים ורציתי לקבל חוות דעת עליהם ממי שמבין כדי שלא אעשה טעות ואקנה חתול בשק.

הרכב יד ראשונה פרטית 2004 עם 95000 ק"מ במצב חיצוני ופנימי מאוד טוב, הם רוצים על האוטו 58000 ש"ח.

להלן תוצאות הבדיקה:

(אני מקווה שזה בסדר שצירפתי תמונות) כדי שזה יהיה הכי ברור.

photo1vx.jpg

photo2do.jpg

photo3mg.jpg

מחר אני אמור להחזיר להם תשובה לגבי הרכב, חשבתי אולי ללכת למוסך של מאזדה ולקבל הצעת מחיר על התקלות האלה ואז להוריד אותם במחיר בהתאם.

הדבר הכי חשוב לי לדעת האם הנתונים הנ"ל הם טובים?

-הספק מנוע

-מצב מנוע

-נזילות שמן בין מנוע לגיר? האם זה משהו חמור?

ואם תוכלו לומר לי מה הם הדברים הכי חשובים לתקן? וכמה בערך זה עולה?

תודה רבה ומחכה לתשובה מהירה!!!

שיהיה אחלה סופ"ש

פורסם

הרכב הזה עבר לא מעט פגיעות, דרושה החלפה של רביעיית צמיגים, החלפה של כל תושבות המנוע והגיר (רצוי להחליף את כולן יחד ולאו דווקא את הפגומה בלבד - כשמחליפים רק אחת, היא נקרעת מהר בגלל שהיא לא מחוזקת באותה העוצמה ולא תופסת את המנוע/גיר באותה העוצמה כמו שאר התושבות ולכן היא תקרע מהר), בולמי זעזועים זה גם עסק לא זול, ולגבי הנזילה צריך לבדוק במוסך על סמך הכתוב אי אפשר לדעת עד כמה הנזילה חמורה.

בקיצור אם אתה שואל אותי עבור הלאה, או שתדרוש הנחה משמעותית מהמחיר מחירון

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מן הסתם זה הרכב הראשון שאתה רוכש וזאת כי אתה מעלם מסעיף אקוטי ברכישת/מכירת רכב משומש והוא "שלדה, ליקוים בעלי משמעות גבוה" ואצלך מדובר על פגיעת משקוף.

בא ונאמר זאת כך, אם תרכוש את הרכב הזה אתה תהיה הבעלים האחרון שלו:?. בקיצור, תלמד להבא לחייב את המוכר בעלות הבדיקה אם מתגלים נזקי שלדה שהוא לא סיפר לך עליהם.

פורסם

כבר מתחילת הסיפור שלך נשמע לא טוב... אם היתה לי מאזדה 3 שנת 2004 בנתונים האלה היתי מור אותה בקלות בשוק הפרטי!!

עצם העובדה שזה הגיע לטרייד מוביל כבר פעמון ראשון של חשש. יש לרכב לא מעט ליקויים וחלקם עלולים לעלות לא מעט כסף ליישור קו אך מעל לכל יש לרכב פגיעה במשקוף! מה שמעיד שהרכב עבר תאונה לא קלה וגם אם זה תוקן יש ירידת ערך לא מעטה.

אישית הייתי עושה ויברח. כשקונים אוטו בלחץ משלמים ביוקר אחר כך.

תירגע, תחפש (רצוי מאדם פרטי) ובסוף תמצא את הכלה המושלמת (הרי לא תתחתן עם כל אחת, נכון?)

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא להתעסק עם זה.

יש פה יותר מדי ליקויים שידרשו ממך להוציא סכומי כסף עצומים כדי לבצע יישור קו - 4 צמיגים, תושבות מנוע וגיר, בולמי זעזועים, זווית היגוי, אולי אפילו פנסים דהויים (אבל זה ניחא, אפשר אולי לחדש אותם).

בקיצור - לא להתעסק. יש מספיק מאזדות 3 יותר שמורות וטובות על הכביש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שזה נראה עשית החלטה חכמה.

גם לי צרם עניין התיקון במשקוף, וזה מצויין לך כבעל משמעות גבוהה.

זאת בנוסף לכל הדברים האחרים שיש לתקן ע"מ ליישר קו, עדיף לעזוב

ולהמשיך הלאה.

נסה לבוא בדין ודברים עם טריידמוביל, העלה את העובדה שלא אמרו לך

שיש פגיעת שלדה. שווה נסיון...

פורסם

תודה על העזרה חברים,

היום הלכתי לטרייד מובייל כדי לקחת את הפקדון שהשארתי להם והם הציעו לי לראות עוד מאזדה 3 שנת 2005 כשהבדיקה עליהם.

האמת שלא כל כך אהבתי את המאזדה הזו אבל בכל מקרה מחר אני הולך לבדוק אותה.

רציתי לשאול משהו כי ממש אהבתי את המאזדה 2004 למרות כל הליקויים, למען האמת המוכר אמר לי שהיו תיקונים בפח של האוטו ובמשקוף, לאחר הבדיקה שביצעתי (הטופס שמופיע פה) הבוחן אמר לי שבסה"כ המנוע טוב.

רציתי לשאול האם עדיין שווה לי לקחת את האוטו בכל זאת לאחר הורדה במחיר? והאם כדאי לי ללכת למוסך מאזדה ולקבל חוות דעת שנייה?

ואם מישהו יוכל להסביר לי במילים פשוטות על סמך טופס הבדיקה לגבי המנוע, האם הוא באמת טוב? מבחינת הספק וכו'.

שוב תודה ואחלה ערב שיהיה

פורסם

"הבדיקה עליהם" = להשחיל את האלמנט. אלא אם הם מוכנים לשלם עבור בדיקה במקום שאתה בוחר, ורצוי ברדיוס של למעלה מ 5 ק"מ מהמגרש.

כמו שכבר אמרו לך, הרכב הספציפי הנ"ל רחוק שנות אור מהגדרה "מציאה" והייתי שוקל אם לרכוש אותו רק עם הורדה משמעותית במחיר (20% מתחת למחירון היא לא מילה גסה, אין מה לדבר על ההצעה המגוחכת להחריד שלהם). מאזדה 3 יש כמו זבל (וסליחה על הקללה בצרפתית שהתפלקה לי) ובטח שתמצא כאלה שטופלו כמו שצריך ובלי נזילה בין המנוע לגיר (או בשפת מוסך "יש כאן הרבה עבודה", תבין לבד את המשמעויות הכלכליות) ובלי תיקוני משקוף והחלפות פגוש.

קיצר - הלאה. אם כבר לשים כמה עשרות אלפי שקלים לפחות לשים את זה על רכב בלי קונצים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה לך להכנס לצרות? כמו שכותב איתמר, מאזדה 3 יש הרבה, ובטוח שתמצא אחת בלי בעיות.

פעם הבאה שאומרים לך שיש פגיעה במשקוף, או בכל חלק שהוא לא סתם מעיכת פח פשוטה,

תתיעץ לפני שאתה לוקח לבדיקה. אני בטוח שאם היית רושם בפורום שאתה רוצה לקחת לבדיקה

רכב עם פגיעה במשקוף אנשים היו אומרים לך לעזוב ולהמשיך הלאה, אלא אם יש הורדה רצינית

במחיר.

לקחת לבדיקה במכון שהם משלמים את הבדיקה, זה אומר שיש סיכוי שפגיעות ותקלות מסויימות "יוחלקו"

ולא תדע עליהן, למרות שאני נתקלתי בהרבה מקרים בו הבדיקה הנוספת תאמה לחלוטין את הבדיקה

שהציגו במגרש המכירה. אני לא מכיר את טרייד מוביל מנסיון אישי, או של מכרים, ולכן אני תמיד אומר

שעדיף להיות זהיר יתר על המידה, ואולי לפספס רכב טוב, מאשר להיות פזיז ולהתקע עם רכב שיהיו לך

בעיות איתו, הן מבחינת אחזקה, והן מבחינת סחירות.

אם אתה רוצה, תתנה את זה שאתה בוחר את המכון, והם משלמים את הבדיקה.

סביר להניח שהם לא יסכימו אחרי שישמעו את התנאי הזה, וזה יהיה הסימן לעזוב ולהמשיך הלאה.

• תוכן חדש...