Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב שודרה כתבה ב"תוכנית חיסכון" בערוץ 2, על הנחות בקניית רכבים מהיבואן.

להלן לינק לצפייה בכתבה: http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-caec71301202e21004.htm

כצפוי, בכתבה נאמר שאת ההנחות המשמעותיות ביותר מקבלים בהזמנה דרך ארגונים כמו "חבר", אבל ש"גם מי שיגיע לסוכנות בסתם יום רגיל יוכל להנות מהנחות והטבות משמעותיות עם קצת התמקחות" (לפי הכתבה: הנחות של 8-16 אחוז). וש"רק לקוחות בודדים שילמו מחיר מלא".

התבאסתי כל כך לשמוע את זה... כי:

בתקופה האחרונה החלטתי לקנות ניסאן ג'וק (אני דווקא חבר ב"חבר", אבל המבצעים שלהם בחודשים האחרונים היו על מיצובישי ויונדאי...). התחלתי את המגעים עם הסוכנות כבר לפני סוף 2010, וניסיתי לתאם נסיעת מבחן כדי לעשות את ההזמנה...

הגעתי לסוכנות בפועל כדי לעשות את הנסיעת מבחן ולעשות את ההזמנה רק בסוף ינואר - כל העיכוב עד אז היה אך ורק באשמת הסוכנות (קבעו לי תאריך מרוחק, יומיים לפני - ביטלו לי את הנסיעה, ואז שוב נקבע חדש).

חיכיתי בסבלנות, אבל כשהגעתי לסוכנות גיליתי שמספר ימים קודם לתאריך שנקבע - מחירי כל דגמי הניסאן ג'וק זינקו בכ3000 ש"ח.

כמובן שכעסתי, כל העיכוב היה באשמתם, ואילולא הייתי מעוכב - הייתי יכול להזמין את הרכב במחיר זול יותר.

לא עזרו כל ההתעקשויות שלי, כולם אמרו לי שיבררו -

בהתחלה הסוכן שאמר שיברר עם מנהל הסוכנות, אחרי שהוא חזר אלי עם תשובה שלילית, התעקשתי לדבר עם מנהל הסוכנות, שאמנם היה אדיב אבל התשובות היו זהות. חיכיתי שוב שהוא ידבר עם המנהל שלו (מנהל מכירות ארצי), ושוב - תשובות שליליות.

הדבר היחיד שהם הסכימו לבוא לקראתי בו היה בתוספות שוליות ולא יקרות במיוחד.

בסופו של דבר הזמנתי את הרכב (5000 ש"ח דמי הזמנה, ועכשיו אני ברשימת ההמתנה), עוד לא שילמתי את מחיר הרכב.

ואחרי שצפיתי בכזו כתבה, מתוכנית אמינה וחסרת אינטרסים - אני לא מבין איך זה שאני כלקוח שכן היה זכאי (לפנים מישורת הדין) להנחה, לא קיבל אותה. ובכתבה דובר על "רק לקוחות בודדים ששילמו מחיר מלא".

מתסכל.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הנושא, ואם יש מה לעשות.

המון תודה מראש

פורסם

שתי אפשרויות עומדות בפנייך אם ההנחה חשובה לך:

1. ללכת ליבואן ולדרוש הנחה משמעותית - אם לא תזכה לה תוכל לאיים בביטול ההזמנה.

2.אצל רוב היבואנים (לא יודע לגבי קרסו) המקדמה על סך 5000 ש"ח תחזור אליך במלואה במידה ותבטל את ההזמנה. (אצל יבואנים אחרים כמו לובינסקי - ישנו "קנס" של מאה-מאתיים ש"ח. זניח בהתחשב במחיר הרכב.)

בהצלחה.

פורסם

גם אני ראיתי את הכתבה. מה אני יכול להגיד - אז אמרו.

אני בררתי לפני שבועיים האם תשלום במזומן יתן לי איזושהי הנחה. וזה מה ששמעתי :

ב- TOYOTA - כלום !!!

ב- SKODA - הנחה של 1000 ש"ח בלבד.

ב- KIA - הנחה של 4000 ש"ח.

האמת גם ככה רציתי להזמין את קיה סיד + הנחה של 4000 ש"ח אז הזמנתי את קיה סיד לפני שבוע.

לא נראה לי ש"דפקו" אותך בלבד. כולם מקבלים את אותו יחס מגעיל בכל הסוכנויות !

פורסם

לשמחתם של אנשי קרסו, הג'וק זוכה לפולאריות גדולה מאוד בשוק. זאת גם הסיבה שדחו לך שוב ושוב את נסיעת המבחן ובסופו של דבר גם העלו את המחיר ("הקפיצו" נשמע לי קצת מוגזם במקרה הזה) ואפילו לא הצליחו להזמין לך רכב אלא רק להכניס אותך לרשימת המתנה.

אם היית ניגש לאותה הסוכנות ממש ומנסה להזמין רכב אחר, קצת פחות מבוקש, כנראה שהיית יכול לקבל הנחה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התקשורת הזו......

בתור חבר מועדון של מועדון הצרכנות הוט

היו פעם מבצעים יפים למשל על סובארו או סוזוקי.

היום אין כלום!!!

פורסם

במקרה ראיתי גם אתמול את התכנית...התינוקת שלי נבהלה מהצחוק שלי כשהם אמרו את המשפט המטופש ש"גם לקוח רגיל יוכל לקבל 8%-16% הנחה בכל יום, מומלץ להתמקח".

כמובן שתמיד מומלץ להתמקח בטח ובטח כאשר מדובר בעסקת מזומן, אבל אין לי מושג מאיפה הם הביאו את שיעורי ההנחות האלו. יכול להיות שבאירועי מכירות כאלו ואחרים מגיעים להנחות כאלו אבל בשוטף ממש לא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מניסיון מול אנשי ניסן בנוגע לג'וק, אין הנחות בכלל, והעובדה שיש רשימת המתנה עד אוגוסט נכון לעכשיו, מגבה את זה.

הייתה גם כתבה בגלובס היום בעניין זה, ואכן יש יבואנים שנותנים הנחות נאות, אך תמיד רכבים פופולריים יזכו להנחה בשווי ביצה (=אפס:roll: )

דרך אגב, שים לב האם באותיות הקטנות של החוזה שקיבלת ששמת מקדמה, לא כתוב שהיבואן רשאי לשנות את מחיר הרכב עד לקבלת מלוא התשלום על-ידו.

פורסם

קיה סול - היו מוכנים לתת הנחה שוות ערך לרישוי+קודן+חיישני רברס וכו'. משהו כמו 2000 ש"ח, ובויתור על "טרייד אין במחיר מחירון". האם זה כזה להיט או שלא הגעתי למיקוח אמיתי ? דרך אגב מועדון הוט מתכוון לצאת במבצע עם לובינסקי.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא יודע "לשחק אותה" ואני ישיר בכל עסקה שאני עושה לטוב ולרע.

כשהלכתי לקנות רכב לאחרונה הסתכלתי על רכבים של 180-270K ברוב החברות הייתה הנחה כזו או אחרת אפילו פולקסווגן שיצאו הכי לא בסדר הסכימו לתת לי את מחיר הקודנים הרישוי וכן הלאה...זו החברה היחידה שבה לא הייתה הנחה על הרכב.

ב BMW היו נדיבים אבל המחירים מלכתחילה יותר גבוהים בפיג'ו אחד מסוכני המכירות בתל אביב אמר לי שאין סיכוי לקבל הנחה וזה מחיר הרכב ושהוא לא מאמין שבשביל גג אלף שקל שהוא יגרד אני רוצה לבקש בכלל מנגד בהרצליה נציג אחר אמר לי תעשה סיבוב תגיד מה אתה רוצה עם איזה תוספות ונסתדר..

באאודי הייתה ההנחה הכי משמעותית לדעתי והיא בהחלט בטווח האחוזים שנרשם פה.

אז כן יש הנחות...

הכל תלוי ברמת הביקוש לדגם רמת הזמינות אותו נציג שהתיישבתם מולו רמת הרצינות וכל מיני משתנים אחרים.

אני לא חבר בחבר ולא בשום מועדון אחר אני בן 23 שאפילו לא ציין שהוא מתכנן לשלם במזומן רק כשנחתם החוזה

מכל זאת אפשר להבין שהנחות כאלו יש הכל עניין של להיות במקום הנכון בזמן הנכון אם תרצו לקרוא לזה ככה אבל בטוח שזה לא אגדה.

פורסם

הנחות כמובן קיימות. כשצריך לדחוף מוצר בשוק חופשי, דרך מאוד מקובלת היא למכור בזול ולספר שאנחנו במבצע היום, או להזמין לחץ להורדת מחיר מהקונה, לחץ שייענה בקלות וגם נספר לקונה כמה הוא מוכשר וחריף בניהול מו"מ. דוגמאות לכך לא חסרות, בין שמדובר בכלי רכב, בין בדירות, בין במכשירי חשמל, ביגוד וכיו"ב. בקיצור כל מה שאינו מסטיק ודומיו. הרצון לצפות להתנהגות דומה, אצל מי שהשימוש אצלו בשורש ד.ח.פ. מתבטא דווקא בדחיפת הקונים החוצה, כמו במקרה של הג'וק המעט מגוחך הזה, מובן בהחלט, אבל חסר הגיון כלכלי וכמובן גם סיכוי.

פורסם

אני ביקרתי לאחרונה במספר סוכנויות ואצל כולם קיבלתי הנחות. יש לציין כי מדובר בסוכני משנה ואמנם ההנחות לא התקרבו לאלה שדוברו בתוכנית אבל קיימות.

בקיה קיבלתי את הפורטה EX 6 הילוכים ב-112 אלף שקלים ומבחר תוספות בהתקנה מקומית, אותו מחיר על קיה סול ואלפיים שקל פחות על הסיד, עיסקאות מימון היו מייקרות את העסק בכ-1500 שקלים, ביקרתי בסוכנות בנצרת.

ביונדאי עפולה מאוד התגאו במוצר שלהם וקיבלתי הנחה של 2500 על יונדאי I30 ושוב תוספות בהתקנה מקומית כמו הכנה מעור לדיבורית, קודנים, שלטי נוחות ומרימי שמשות וגג, מגיני רוח שלא הייתי מעוניין בהם, חיישני רוורס וגם חישוקי מגנזיום בהתקנה מקומית. עיסקת המימון בעלות של כ-500 שקלים - פתיחת תיק, אין ריבית ואין הצמדה.

טויוטה בדומה ליונדאי, 2000 שקלים הנחה וקודנים, חישוקי מגנזיום וחיישני רוורס במתנה.

אני מקווה לגשת השבוע גם לסקודה בכדי לברר פרטים על המבצע עם כרטיס אשראי שופרסל. אמנם הפרסום העיקרי מתמקד בפביה אך על שאר הדגמים יש הנחה של 4000 שקלים, 5000 לסופרב ואביזרים בהתקנה מקומית בעלות מופחתת.

לצערי דווקא חברי אשמורת (הסתדרות המורים) שהוזכרו בכתבה זוכים למבצעים עלובים למדי ורובם על רכב משומש ולא חדש. אני מודע לכך בעיקר דרך אמי שחברה באירגון ולוקחת חלק ברכישה של הרכב שישמש אותה ואת אשתי. המבצע הבא שלהם אמור להיות עם לובינסקי יבואנית פיג'ו סיטרואן ן-MG ואני מחכה לראות האם ההנחות יהיו כרגיל בין 3000 ל-4000 שקלים לא משמעותיים או שיהיו קרובים יותר להנחות בחבר. מפתיע אותי שדווקא ארגון עם כוח רכישה מאוד גדול מקבל הנחות זניחות למדי בדרך כלל ומבצעים ריקים מתוכן בתחום הרכב.

פורסם

נו.. איך קוראים לדבר הזה שהיינו אומרים הרבה שהיינו קטנים?

אה כן! קשקוש בלבוש!!

יש סוכנויות שנותנות הנחה ויש כאלה שלא, יש דגמים מסויימים שפשוט אין עליהם הנחות (כמו פולו tsi לדוגמא אפילו לא שקל!)

בכל מקרה ההנחות הם לא קרובות לאחוזים שדוברו בכתבה, ואם יש הנחה על רכב אז בדרך כלל זה במבצע מיוחד להעדיף מלאי וכו' או הנחה קטנה יותר על רכב שכנראה אפשר להוציא עליו הנחה יותר גדולה אם אתה חבר בארגון מסויים.

היחידים שאכשהו עושים הנחות הכי "גדולות" של כ 4000 אלה קיה כמו שנאמר כי מן הסתם הם רוצים להכניס את עצמם חזק חזרה לתודעה בציבור הישראלי ועושים את זה לא רע (חוץ מהנחות נותנים גם תקופת אחריות ארוכה)

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם
נו.. איך קוראים לדבר הזה שהיינו אומרים הרבה שהיינו קטנים?

אה כן! קשקוש בלבוש!!

יש סוכנויות שנותנות הנחה ויש כאלה שלא, יש דגמים מסויימים שפשוט אין עליהם הנחות (כמו פולו tsi לדוגמא אפילו לא שקל!)

בכל מקרה ההנחות הם לא קרובות לאחוזים שדוברו בכתבה, ואם יש הנחה על רכב אז בדרך כלל זה במבצע מיוחד להעדיף מלאי וכו' או הנחה קטנה יותר על רכב שכנראה אפשר להוציא עליו הנחה יותר גדולה אם אתה חבר בארגון מסויים.

היחידים שאכשהו עושים הנחות הכי "גדולות" של כ 4000 אלה קיה כמו שנאמר כי מן הסתם הם רוצים להכניס את עצמם חזק חזרה לתודעה בציבור הישראלי ועושים את זה לא רע (חוץ מהנחות נותנים גם תקופת אחריות ארוכה)

האם ההנחה של 4000 בקיה היא על מחיר מחירון נטו ? כלומר עדיין צריך להוסיף רישוי ואבזרי "חובה" (קודנית והיום גם חיישני רברס ומרימי שמשות)

פורסם
האם ההנחה של 4000 בקיה היא על מחיר מחירון נטו ? כלומר עדיין צריך להוסיף רישוי ואבזרי "חובה" (קודנית והיום גם חיישני רברס ומרימי שמשות)

אני הזמנתי בבאר-שבע לפני שבוע את קיה סיד EX. מחיר מחירון הוא 119000 ש"ח. על התשלום במזומן קיבלתי (לפי החוברת של KIA) - הנחה של 4000 ש"ח, קודן, פסי הגנה, מרימי שמשות. בנוסף, הצלחתי לקבל את חיישני רברס. על הרישוי שילמתי 1650 ש"ח.

פורסם

בכסף ההנחה היא 4000 ש"ח אבל אפשר להוציא הטבות כמו קודן, חיישני רוורס וכו'

אני מניח שככל שהרכב יותר יקר ככה יהיו יותר הטבות או הנחות כספיות יותר גדולות, אולי גם לא משלמים את הרישוי

Polo 1.2 Tsi 2011

• תוכן חדש...