Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלומר בדו"גים עם משאבות לא אמינות ?

ד"א

אני רואה את זה רק בדו-פעימתיים או שזה רק נדמה לי ?

1-כן (יש כאלה שלא סומכים על המשאבת שמן ושמים פקק שמן בכל תידלוק .(כמוני לדוגמא)

2-כן רואים את זה רק בדו פעימתיים!

פורסם

ד"א

ואיך אתה יודע שפקק שמן זאת הכמות שצריך ?

ועל מה אתה רוכב אם יורשה לי לשאול ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ד"א

ואיך אתה יודע שפקק שמן זאת הכמות שצריך ?

ועל מה אתה רוכב אם יורשה לי לשאול ?

סקיפר 150 .

שמע זה שאני שם לו ת'פקק שמן זה פינוק ..

זה לא שביטלתי ת'משאבת שמן ..

פורסם

במנועי 2 פעימות לקטנועים יש משאבת שמן שדואגת להזין את הדלק בשמן, כדי שתיווצר תערובת.

בחלק מהקטנועים המשאבה עובדת בחיבור של ציר שמסובב את רוטור המשאבה , ובחלק ע'י רצועה שמסובבת את רוטור המשאבה, כמות השמן למנוע בחלק מהקטנועים מווסטת ע'י כבל שמתפצל מידית הגז, דהיינו חלקו הולך למאייד חלקו למשאבת שמן, שדואגת לרוב להזין את המנוע בתערובת של 2 אחוז עד 2.5 אחוז כנדרש.

הבעיה היא כזאת, אם הכבל המתחבר למשאבת שמן נקרע, או אם הרצוע שמסובבת את הרוטור נקרעת, או אם הרוטור נשחק והמשאבה מאבדת לחץ, אין מנורת ביקורת שתודיע על כך, וכתוצאה מאי הגעת שמן בכמות הנדרשת למנוע זה גורם לבלאי מואץ של חלקי המנוע עד תפיסת המנוע.

יש כלים מאוד רגישים, כגון טייפון 125 סקיפר 150, שבהם נפוץ בעיית מ'ש השמן, לכן תמיד המלצתי בכלים הנ'ל לבטל את משאבת השמן ולהכין תערובת עצמית, היום נמכרת בשוק משורה להכנת תערובת, ב5 עד 10 ש'ח, זו מין כוס פלסטיק שמסומנים עליה קוים שמראים כמה שמן להוסיף לכל ליטר להכנת תערובת 2 אחוז.

:mad:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

אני יוסיף :evil:

יש לי אופנוע דו"פ די ישן (95).

מחר אני מבטל את המיקסר שמן ומתחיל לעשות תערובת עצמית, קשה לסמוך

על המשאבות שמן של האופנועים/קטנועים ישנים.

בנוסף, אם המיכל שמן לא מלא עד הסוף, בווילי ארוך לא יגיע שמן למנוע :mad:

Moo Moo

------------

רוכב עד CSC75, ונותן בראש.

תגידו יש אייקון פרה פה?

פורסם

ד"א

רק דו פעימתיים זקוקים לתערובת שמן/דלק , וזאת מכיוון שהשימון במנועים אלה הוא עצמי . הבוכנה גורפת את השמן מהתערובת תוך כדי תנועתה בתוך חלל הצילינדר.

מנועי ארבע פעימות מצויידים באגן בו יש שמן נפרד מהדלק , ומשאבה מעבירה את השמן למקומות הדרושים.

בשתי פעימות ניתן לוותר על התענוג המפוקפק של משאבה וכו' כי אין שסתומים ולכן לא צריך להעביר שמן בכמות גדולה לאיזור ראש המנוע (אני לא מדבר על שסתומי עלים וכו' , אלא לשסתום במובנו הקלאסי).

שמע זה שאני שם לו ת'פקק שמן זה פינוק ..

זה לא שביטלתי ת'משאבת שמן ..

תוספת פקק השמן אינה פינוק בכלל.

מנוע שתי פעימות מתוכנן לעבוד על תערובת דלק/שמן באחוז מסויים.

אם תוסיף א'ביסלה שמן , זה ישנה את היחס בתערובת , מה שיוביל ליותר פיח במנוע ולירידה בביצועים לאורך זמן.

או שתתנו למיקסר לעשות את העבודה עבורכם , או , שאם אתם מבטלים אותו , הקפידו על יחס נכון בתערובת.

ד.א. התערובת שמוכרים לכם בתחנות הדלק , יוצאת אך לעיתים נדירות ביחס אותו אומרים לכם. כל מתדלק והמתכון שלו :?

• תוכן חדש...