Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

חברתי מעוניינת לרכוש רכב, התקציב שעומד לרשותה עומד על 25K ש"ח.

עיקר הדרישות מהרכב הם אמינות ועלויות אחזקה סבירות.

עיקר העבודה של הרכב הינה נסיעה יום יומית לעבודה בבוקר ובחזרה, סידורים ושאר ירקות - בתוך העיר, כאשר פעם עד פעמיים בשבוע הרכב יצא לנסיעות בין-עירוניות, ב"ש-תל-אביב.

אחרי קריאה בפורום וסקר שוק קטן שנעשה, הפורד פוקוס נראית כמתמודדת ראויה.

התקציב מאפשר לקנות פוקוס משנת 2001-2002.

האם המתמודדת ראויה ? האם תעמוד במשימות ?

ישנה מתמודדת טובה יותר לדעתכם ?

רכב מיני קטן, פחות יתאים למשימה, לרכב משפחתי ישנה עדיפות.

אודה על כל עזרה שתתקבל.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

הפוקוס אמינה עד מאוד וגם לא יקרה לאחזקה. מזגן מצוין, נוחות נסיעה טובה.

יותר איטית אמנם מלנטיסים וכו' משנים מקבילות אבל סה"כ נוסעת בסדר.

מומלץ לחשוב על מודל 03 (מתיחת פנים) אם אפשר לדחוק עוד טיפה את התקציב.

V5

פורסם

לדעתי בשנים האלו חוץ מהלאנטיס והפוקוס, מתחרות טובות במחירים והשנתונים האלו הן הניסן אלמרה. שבתקציב שלכם אפשר למצוא 2001 עד 2002 גג . במקרה ואתם מורידים קצת מהמחירון..

אם אתם מתפשרים על שנתון קצת יותר נמוך אפשר לבדוק את הטויוטה קורולה 2000 ומטה.. במחיר שאת תיארת.. של 25K.

הטויוטה כידוע מאוד אמינה , לסבא שלי היה כזאת ואפילו שמחר אותה בשנת 2006 לא היה לא תקלות, אולי בגלל שזה סבא שלי, אולי בגלל שהיה לו מזל, ואולי פשוט בגלל שהאוטו טוב (:

וניסן אלמרה גם כן אותו סיפור, מאוד אמינה, ופחות יקרה מהקורולה ע"פ מחירונים. ע"פ דעות קדומות ושיחות על המכוניות הללו בעבר אני נוטה להאמין ששני הדגמים הם רכבים טובים ואמינים, שווה לבדוק את האפשרות הזאת. אני לא יודע למה אבל אף פעם לא הייתה לי חיבה רבה לפוקוס. אבל זה כבר עניין של טעם..

פורסם
הפוקוס אמינה עד מאוד וגם לא יקרה לאחזקה. מזגן מצוין, נוחות נסיעה טובה.

יותר איטית אמנם מלנטיסים וכו' משנים מקבילות אבל סה"כ נוסעת בסדר.

מומלץ לחשוב על מודל 03 (מתיחת פנים) אם אפשר לדחוק עוד טיפה את התקציב.

כבעלים של פוקוס 2002 מזה 8 שנים, אני די חולק על כך שאחזקתה לא יקרה: צריכת הדלק שלה די גבוהה, והיו לנו כמה קלקולים שגרמו לנו להשאיר כמה אלפים במוסך.

פורסם

צריכת דלק משולבת עד כמה שזכור לי הייתה כ1 ל10, שזה לא שיא החסכון אבל גם לא בדיוק גבוה.

תקלות שהיו אצלנו: משאבת מים התפגרה ,מנגנון חלון התפגר.

מה התקלקל אצלך?

V5

פורסם

מנגנוני חלון נדמה לי שהחלפנו כבר שלושה או ארבעה; בהגה נדרשו כמה תיקונים - משאבת הגה ודברים אחרים שאני לא זוכר רגע. אחד מהם היה תיקון גדול ממש מעט אחרי תום האחריות. כל תיקון כזה (מנגנון הגה) שנעשה לרוב יחד עם טיפול תקופתי גרר אתו גיהוץ של קרוב ל-4K. היו עוד כמה תיקונים גדולים שאיני זוכר כרגע.

לדעתי צריכת הדלק המשולבת פחות מ-1:10 - אני לא חושב שבנסיעה בינעירונית הצריכה נמוכה בהרבה מזה.

פורסם

אני נהגתי על פוקוס ומאוד נהנתי ממנה.

תצרוכת הדלק המשולבת שלי עם רגל מאוד כבדה על הגז עמדה על 1:9 [הרכב היה דגם 5 דלתות] שנת 2003.

הרכב היה אצלי בן שנה נרכש כחדש וננהג על ידי במסגרת ליסינג. ולא סבל מתקלות יוצאות דופן [אולי בגלל שהוא היה חדש].

לגבי מכלולים ותקלות חוזרות מוזר שהחליפו לך מספר פעמים את מנגנוני החלון אשמח אם תוכל לפרט מה התקלקל ספציפית במנגנון.

אני לא שמעתי על הרבה תקלות מהפוקוס בשנים הללו , משאבת מים בשנים הללו הינה הגיונית שתוחלף עקב בלאי.

מה שכן הרכב נבנה בספרד.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יש ארבעה חלונות. במשך השנים נדפקו מנגנונים (כנראה שמראש אינם באיכות מדהימה). אני לא יודע מה קרה להם. בשנה האחרונה החלפנו שניים. לפחות מצאתי מקום בו אפשר להחליף ב-300 ש"ח - במוסך מורשה זה יקר בהרבה (לפני כמה שנים טובות החלפתי בפז'ו וזה עלה 1500 אם אני לא טועה). אגב, גם זה שתיקן אמר שזו בעייה ידועה בפוקוס.

מה שכן הנסיעה בפוקוס נוחה מאד ומרגישה בטוחה.

• תוכן חדש...