Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיון שלי בשרשור הסתיים - בכל שנה אנחנו דנים על עיניין האורות והדעה שלי לא משתנה (ולא תשתנה גם בשנה הבאה), אז תודה לכל מי שהגיב אבל אלו פני הדברים. שבוע טוב לכולם.

אני מקווה מאוד בשבילך שאותה תיאוריה שאתה אמצת לעצמך פועלת על כל אותם הנהגים שנוסעים סביבך יום יום.

אם אתה רואה רכבים עם אורות כבויים ואורות דלוקים באופן שווה לא אומר שכולם ככה.

להזכירך אתה לא שולט בכל הנהגים שנוסעים סביבך,המעט שאתה יכול לעשות זה להבליט את עצמך טיפה יותר.

אבל חבל על ביזבוז הזמן להסביר לך את זה כי בכל מיקרה אתה עמוק בדעה שאורות בראות תקינה אינם מוסיפים דבר.:roll:

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האלטרנטור מסתובב כל הזמן שבו מופעל המנוע.

האם האלטרנטור לא עובד כשאין אף צרכן זרם ברכב, ( הוא עובד על ריק )? יש איזה קלאץ' שמווסת את המאמץ הנדרש מהמנוע של הרכב ,היושב באלטרנטור.

במזגן למשל מסתובבת הרצועה בצורה "חופשית" כאשר הוא לא מופעל ,וכאשר הוא מופעל , נכנס קלאץ' לפעולה ואז אכן נדרש יותר כוח של מנוע הרכב , להפעלת המדחס.

כן אין אנרגיה יש מאין , השאלה האם בזמן הפעלה ללא צרכני זרם "מבוזבזת " אנרגיה , ואותה אנרגיה מנוצלת במלואה כאשר צרכני החשמל נכנסים לפעולה.

א'- תמיד קיימים צרכנים אשר צורכים זרם כאשר המנוע עובד כגון: מערכת ההצתה, משאבת דלק, מחשב הרכב ועוד.

ב'- בקשר למזגן- היום כמעט בכול רכבי קונצרן VAG המדחס הינו בעל ספיקה משתנה אשר עובד תמיד וללא קלא'ץ.

ג'- האם חברת החשמל מייצרת חשמל עודף שמתבזבז בגלל שאנחנו הצרכנים לא מדליקים מספיק צרכנים ?! התשובה היא לא וכנ"ל לגבי האלטרנטור ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז איך נולדת פתאום ההארה שאם דולקים האורות המנוע צורך יותר דלק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין שום הארה חדשה אלא עובדת מוגמרת ולא ברור איך עניין פשוט כזה נחבא מעיניך!

תדליק אורות, מצית להדליק סיגריה, וינקר, אור פנימי או מגבים, המנוע יצרוך יותר דלק על מנת לספק את הזרם הנוסף לצרכן החדש.

פורסם
אז איך נולדת פתאום ההארה שאם דולקים האורות המנוע צורך יותר דלק.

הלו :roll: נראה לי שהברזת משיעורי טבע או ההעשרה בתקופת התיכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתנצל על "בורותי"

עדיין לא ברור לי ואשמח לקבל תשובה מה הפעולה הקורית באלטרנטור שמסתובב כל הזמן ומייצר חשמל , שבעקבותיו , עם הוספת הצריכה , גורמת למנוע לעבוד יותר קשה , וכתוצאה מכך לצרוך יותר דלק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
במדינות בהן נוהגים (או אפילו חייבים) להדליק אורות תמיד רוב הרכבים כבר מגיעים עם מנגנון שמדליק אותם אוטומטית (מה שנקרא daytime running lights או DRL)

לראייה כל הרכבים שמיובאים ביבוא אישי מארה"ב

מצד שני ההרגל של להדליק אורות תמיד אמנם עוזר לנהגים אחרים לראות אותך אבל מקצר את חיי הנורות, בישראל תודה לאל התברכנו בראות טובה 98% מהשנה

בין ההרגלים הטובים שלמדתי בניגריה - לנסוע תמיד עם אורות. ראיתי מספיק הרוגים וגם לי היו מספיק "כמעט ונפגע" בגלל ההרגל שלהם להדליק אורות רק כשמבחינים בחושך במשהו מתקרב - ומיד שוב לכבות. בשביל זה מודבקים שם פסים זוהרים לבנים על הטמבון הקדמי - בחוק. (דבר נוסף שהתרגלתי - לנעול את הדלתות מיד כשאני מתיישב אבל כאן פחות מקובל לסחוב אותך החוצה ברמזור).

פורסם

Stio תהיה בריא

אם היית מפגין טיפה פחות אטימות הייתי מציע לערוך לך הדגמה מעשית שאין לי ספק שהייתה משכנעת אותך, אבל לגמרי הוצאת לי את החשק להכיר אותך אישית.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מרק, דניאל,

את הטענה הזאת ש"הדלקת אורות צורכת יותר דלק" שמעתי ממכם ומאחרים כבר מספר פעמים אבל מעולם לא ראיתי כל גיבוי שלה במספרים כל שהם.

יש לכם מספרים/ נוסחאות/ טבלאות להראות?

ניסויים בשטח שמישהוא ביצע?

אולי הטענה הנכונה שלכם מתבטאה בהגברת צריכת הדלק של 2 סמ"ק דלק על נסועה של 1000 ק"מ ואז חבל שאתה בכלל טורחים כל פעם מחדש להעלות אותה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

2-5% תוספת טוב לך? פחות או יותר כמו הגה הידראולי. מערכות חסכוניות של DRL מורידות את התוספת לפחות מה 1%.

למה את חושב יצרני משקיעים בכלל במערכות DRL לטובת חסכון בצרכנים? אפילו הנורות קטנות של הדשבורד הם לא מפעילים כאשר המערכת בפעולה וזה עולה להם כסף לייצר דואליות במערכות תאורה, אבל בכל זאת הם הולכים על זה - נכון צדקת, להשיג רמות תצרוכת דלק וזיהום אויר נמוכות יותר.

פורסם

הם לא עושים את זה בהתנדבות, כל מיני "מחבקי עצים" שחותמים על כל מיני אמנות מכריחים אותם (ולא שיש בזה רע).

מה המשמעות של "טוב לי?"

זאת תחושת בטן או מספרים מבוססי ניסוי ומחקר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה של צריכת הדלק לא רלוונטית בכלל! אנו מביטים בנושא הדלקת האורות מנקודת מבט תעבורתית ולא מכנית. פעם גם אני חשבתי שחסכון בדלק ובלאי צריכים לדור בכפיפה אחת עם בטיחות בנהיגה. היום אני מבין שלא תמיד כך הדבר ושאין בכלל שאלה: שיקולים בטיחותיים תמיד צריכים לבוא בראש סדר העדיפויות, וכל שיקול של חסכון בדלק או הקטנת בלאי, בין אם הוא בא עם אמצעי הבטיחות או נגדם - אינו רלוונטי.

כך, לדוגמה, לחץ אוויר נכון בצמיגים "נמכר" לאנשים גם בטענה שהוא חוסך בדלק. אז האם בבדיקה השבועית שלי אני חושב על חסכון בדלק? לא! אני חושב על מרחק עצירה שהתארך מטר אחד יותר מידי או על עצירה עם צמיג הרוס בצד הכביש. ההיבט המכני של פעולת המכלולים והבלאי הכרוך בה הוא מבחינתי עניין פעוט לחלוטין. מי ששם שיקולי עלות לנגד עיניו בנהיגה, כנראה שבטוח בעצמו יותר מידי על הכביש...

נהיגה, בישראל במיוחד, היא פעולה מסוכנת מידי מכדי שנחשוב האם אמצעי הזהירות שלנו עולים לנו בעוד כמה מיליליטרים של דלק (או מבחינתי גם בליטרים ועשרות ליטרים). פעם דני G (מדריך נהיגה מתקדמת מקצועי לכל הדעות...) הסביר זאת דרך רדיוקיו אד אבסורדום, בכך שאמר שלפי הגישה ה"חסכונית" אפשר בכלל לנתק את אורות הבלם אם אין תנועה מאחור, או לוותר על האיתות וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הם לא עושים את זה בהתנדבות, כל מיני "מחבקי עצים" שחותמים על כל מיני אמנות מכריחים אותם (ולא שיש בזה רע).

מה המשמעות של "טוב לי?"

זאת תחושת בטן או מספרים מבוססי ניסוי ומחקר?

בדיקות יצרן.

מחבקי עצים לא בתמונה אלא רשויות "כבדות משקל" כמו ה EPA, EC שקובעות תקני זיהום אויר ותצרוכת דלק (פליטת CO2).

אגב, רשיויות אלו החליטו על ה DRL ולמה? כי הדלקת אורות היא בזבנית ומערכות DRL מודרניות חסכוניות יותר אז מרווחים פעם וחצי, נראות טובה יותר ופחות בזבוז דלק מאשר סתם להדליק אורות ביום.

טוב היה אם מקבלי ההחלטות במדינה, אשר חושבים שנראות זה עניין חשוב במדינה שטופת שמש זו, היו מחייבים לפחות מערכות DRL חסכוניות, במקום סתם לבקש מאתנו להדליק את המתג של התאורה הראשית ברכב ולבזבז דלק ולזהם.

הדילמה הזו של נראות מול בזבוז דלק היא לא עניין חדש, ,תגגל dtl fuel save למשל.

• תוכן חדש...