Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למישהו יש מושג אם

האורות האלה שדולקים אוטומטית ברכבים אמריקאיים מספיקים כדי לצאת ידי חובת החוק?

כי זה לא בעוצמת פנסי החזית הרגילים (לפחות בשברולט קוואליר).

במטרת אורות אילו הם בשביל להראות לא בשביל לראות.

ולכן זה אמור להספיק.

בחורף לא תמיד הראות טובה ולכן נדרשים להדליק גם את הפנסים הראשיים.

ברכב בו יש DRL בדרך יש מערכת אוטומטית של תאורה ולכן החברה הללו יכולים לנסוע רגוע בכל מקום בעולם חוץ מבישראל פה השוטר לא יבין על מה אתה מדבר... "אוטומטי זה רק ברכב... מה זה אורות אוטומטיים... דו"ח 100 ש"ח"...

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תיקון קטן החיסכון הינו 2.1 סמ"ק לכול 1 קילומטר :roll:.

זוכר את הימים שהינו ילדים והינו מקבלים מתנה מהבנק קופת חיסכון שלתוכה היינו משלשלים כמה אגורות ובסוף השנה היה לנו כסף לקרמבו ? זה הרעיון לחסוך קצת בכול מערכת שצורכת אנרגיה ברכב.

בשביל הפרוטוקל מצורף דף מידע של ייצרן הרכב שבו הוא סוקר את היתרונות הגה כוח חשמלי.

זה חלק קטן מקובץ של 30 עמודים.

מוכר המכולת עושק אותך חביבי, כי הקרמבו הנ"ל, לאחד כמוני שעושה 17K ק"מ בשנה, בתחזית האולטרא אופטימית של VW (בפועל תכפיל ואף תשלש את הנתון שקבלת) עולה 255 ש"ח (לשנה)!

עכשיו קח את הנתון המזהיר זה ותכפיל אותו בסך הרכבים שמדליקים אורות כ 70% מזמן שהם נוסעים בו (בין 7:00-16:00) ותקבל מושג כללי, כמה דלק אנו מבזבזים, כמה זיהום אויר וכמה גזי חממה אנחנו פולטים.

שורה תחתונה גם אם זה נראה מעט ואני מציע לכל אחד לבדוק בקיץ כמה הוא חוסך דלק בכיבוי אורות (לנסוע חודש אחד עם וחודש אחד בלי ולחשב תצרוכת).

עכשיו אם מישהו חושב שזיהום אויר זה רק ססמא, שיתחיל לקרוא קצת מחקרים על תחלואה ותמותה בגין זיהום אויר כללי ואוטומטיבי.

אני חוזר ואומר שמערכות DRL חסכוניות, מציעות פתרון פשרה לזיהום אויר מופתחת יחד עם בטיחות וחבל שלא מיישמים אותם אצלנו.

פורסם
מוכר המכולת עושק אותך חביבי, כי הקרמבו הנ"ל, לאחד כמוני שעושה 17K ק"מ בשנה, בתחזית האולטרא אופטימית של VW (בפועל תכפיל ואף תשלש את הנתון שקבלת) עולה 255 ש"ח (לשנה)!

עכשיו קח את הנתון המזהיר זה ותכפיל אותו בסך הרכבים שמדליקים אורות כ 70% מזמן שהם נוסעים בו (בין 7:00-16:00) ותקבל מושג כללי, כמה דלק אנו מבזבזים, כמה זיהום אויר וכמה גזי חממה אנחנו פולטים.

שורה תחתונה גם אם זה נראה מעט ואני מציע לכל אחד לבדוק בקיץ כמה הוא חוסך דלק בכיבוי אורות (לנסוע חודש אחד עם וחודש אחד בלי ולחשב תצרוכת).

עכשיו אם מישהו חושב שזיהום אויר זה רק ססמא, שיתחיל לקרוא קצת מחקרים על תחלואה ותמותה בגין זיהום אויר כללי ואוטומטיבי.

אני חוזר ואומר שמערכות DRL חסכוניות, מציעות פתרון פשרה לזיהום אויר מופתחת יחד עם בטיחות וחבל שלא מיישמים אותם אצלנו.

לא הבנת אותי...כנראה בגלל הבדיחה על קופת החיסכון.

אני חושב בדיוק כמוך כלומר הורדת צריכת הדלק ב-0.2 ליטר ל-100 קילומטר באופן יחסי זה הישג טוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה אכן הישג לגמרי לא רע לתעשיה!

זה בהחלט הישג לגמרי לא רע למי שיש מערכת DLR ברכב!

זה הישג מטומטם ביותר למי שלא מדליק אורות כי הוא "חוסך בדלק ובזיהום אויר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...