Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרושים רכבי אספנות לערוץ 10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ערוץ 10 מתכנן להעלות בנובמבר פינה קבועה בענייני בירוקרטיה במסגרת חדשות סוף השבוע במוצאי שבת. את הפינה יגיש דב גלהר. הכוונה היא שהוא ייסע במקומות שונים בארץ ויבדוק את הבירוקרטיה הקשה בישראל - בכל התחומים, לא רק בתחום התחבורה. הם רוצים לצלם את המגיש נוהג ברכב אספנות בדרכו (או לפחות בהגיעו) ליעדו. התמונות יופיעו בפתיח.

כל נסיונותי למקד את הדרישות לגבי איזה רכב מחפשים - נכשלו. הם רק אמרו "לא ג'יפ", וכל רכב אספנות אחר מכל שנה יתקבל בברכה. ואני מוסיף: רכב אספנות במצב תצוגה. תנאי הפתיחה, כפי שאמרתי, הוא שדב גלהר ינהג בעצמו ברכב. אני מניח שיסתפקו בדקה, רק לצורך הצילום ולא באמת בשביל לנהוג ליעד.

הצילומים יתקיימו במועדים שטרם נקבעו באמצע השבוע, וימשכו כשעה אחת, באזורים שונים בארץ. אין הגבלה על מספר ההשתתפויות - אותו רכב יכול להופיע ביותר מתוכנית אחת, הכל בהתאם להסכמת הצדדים.

בנוגע לתשלום - דיברו איתי תחילה על "החזר הוצאות" (לרבות דלק). אני אמרתי שלדעתי צילום כזה באמצע השבוע מצדיק תשלום של 1,000 שקל. הסברתי שרכב אספנות הוא לא פורד פוקוס שממלאים דלק ונוסעים, מה גם שמדובר כנראה באמצע יום עבודה. אין סיכום בנושא וכל אחד יפעל על פי צו מצפונו.

אלו כל הפרטים הידועים לי. המעוניינים ברצינות יצרו קשר עם ההפקה במייל [email protected] , ימסרו פרטים על עצמם ועל רכבם, ויציינו באיזה אזור בארץ הם יכולים להשתתף.

אם תהיה היענות גדולה מהמצופה תינתן עדיפות לחברי מועדון החמש, שכן הערוץ פנה למועדון בנושא.

בהצלחה ובהנאה למשתתפים,

רון פז

דובר מועדון החמש

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכתבת פתיחה שלח אותו לעמדה מס' 1 דאג שהבוחן יבקש חלק מחו"ל תן לו להזמין בדואר ישראל

שלח אותו למוסך היבואן לאישור , הרכבה במוסך מומחה, אישור משרד התחבורה ואישפוז באבבנל....

לפרק הסיום! סגרתי לו עונה רצופה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לכתבת פתיחה שלח אותו לעמדה מס' 1 דאג שהבוחן יבקש חלק מחו"ל תן לו להזמין בדואר ישראל

שלח אותו למוסך היבואן לאישור , הרכבה במוסך מומחה, אישור משרד התחבורה ואישפוז באבבנל....

לפרק הסיום! סגרתי לו עונה רצופה-רן

צחוק צחוק, אבל רעיון מצוין!

אם דב גלהר ינהג בכמה ענתיקות שנשלח לו, הוא יתחיל לשאול ולהתעניין ויש סיכוי טוב למדי שיסכים לעשות פינה על ייבוא אישי של חלקי חילוף לרכב! יתאים לו בול לתוכנית, מכל הבחינות. דרך מצוינת להשיג חשיפה לבעיה - אחרי כמה פרקים אציע לו זאת בעצמי.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
צחוק צחוק, אבל רעיון מצוין!

אם דב גלהר ינהג בכמה ענתיקות שנשלח לו, הוא יתחיל לשאול ולהתעניין ויש סיכוי טוב למדי שיסכים לעשות פינה על ייבוא אישי של חלקי חילוף לרכב! יתאים לו בול לתוכנית, מכל הבחינות. דרך מצוינת להשיג חשיפה לבעיה - אחרי כמה פרקים אציע לו זאת בעצמי.

רון

רעיון מעולה, אבל משיקולי רייטינג שיגיע לגובה מדרכה, אני בספק!

העם דורש שאוורמה, עמבה, חומוס וטחינה ואם נשאר קצת מקום אז איזה שעשועון בגובה ריצפה.

אפרופו, הדרישה לרכב אספנות מצביעה על כוונת המשורר שוודאי ירצה להשוות בין בירוקרטיה לרכב ישן ומקרטע. חומר למחשבה.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני חושב שכדאי "לשלוח" לתכנית כזו, רכב אספנות עממי, מקומי, עדיף מייצור מקומי, שעבר/עובר שיפוץ כאן בארץ. לא משהו מנקר עינים, שיראה כמה הרכב חשוב לבעליו ומה הוא עובר בשביל לשמר אותו. כך נצא "גדולים" בפני הציבור.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

הנסיעה של דב גילהר ברכב אספנות הינה חיקוי לתוכנית האוכל של גידי גוב שבה הוא נסע, הוא עצמו, בטנדר ירוק.

לדעתי אנו צריכים להשתתף באם תוכניות תתמקדנה בבעיות הבירוקרטיה שיש לאספני רכב מול משרדי הממשלה השונים, לרבות מול משרד התחבורה, רשות הרישוי והמכס.

מצא משה

פורסם

רון

תוכנית כזו מבלי משים יכולה להפוך "מבא לברך ויצא מקלל".

לכן כדאי מאוד לבדוק מול ההפקה , שלא כך יתגלגל, מבלי משים ומבלי כוונת זדון.

דורון הציע רכב מייצג ( די מתאים להבחנה של ישה המלומד לרכב אספנות :-D).

אני הייתי מוסיף למשל ,כדוגמה את המוריס של דרור.

לא הייתי חושב לדוגמה שקורבט 1978 אדומה תייצג את רכבי האספנות נאמנה.

וכיוון שהפניה נעשתה למועדון , המועדון צריך ורשאי לבחור , מתוך רשימה של מועמדים שיעמידו את מכוניתם לבחירה.

כמו לתוכנית מאה נגד אחד רק יותר בשקיפות.

ושאלה שסתם מנקרת לי במוח .

האם מותר לבעל רכב לקבל תשלום בעד "השכרת" רכבו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
רון

תוכנית כזו מבלי משים יכולה להפוך "מבא לברך ויצא מקלל".

לכן כדאי מאוד לבדוק מול ההפקה , שלא כך יתגלגל, מבלי משים ומבלי כוונת זדון.

דורון הציע רכב מייצג ( די מתאים להבחנה של ישה המלומד לרכב אספנות :-D).

אני הייתי מוסיף למשל ,כדוגמה את המוריס של דרור.

לא הייתי חושב לדוגמה שקורבט 1978 אדומה תייצג את רכבי האספנות נאמנה.

וכיוון שהפניה נעשתה למועדון , המועדון צריך ורשאי לבחור , מתוך רשימה של מועמדים שיעמידו את מכוניתם לבחירה.

כמו לתוכנית מאה נגד אחד רק יותר בשקיפות.

ושאלה שסתם מנקרת לי במוח .

האם מותר לבעל רכב לקבל תשלום בעד "השכרת" רכבו.

''רכב אספנות לא ישמש את עיסוקו של בעליו'', מכיוון שלא מדובר כאן בעיסוק יומיומי, פתיחת תיק במע''מ,

של עוסק מורשה או עוסק זעיר - אין בעיה...

אפרופו השתתפתי בלא מעט תוכניות עם מספר רכבים שברשותי ותמיד, תמיד ביקשתי לדעת מה הכיוון ולאן התסריט הולך,

כולל ''האח הגדול'' ששם אפילו אכלו לי המבורגר בשבי 2. למרות הכל, כשהיה משהו שלא נראה לי - פסלתי את ההשתתפות.

מכיוון שאופי התוכנית הינה בירוקרטיה ולא מסע קולינרי בין הגליל לנגב, יש לי הרבה תהיות, שווה לברר לפני.

ומשהו על הגברת:

פורסם
''רכב אספנות לא ישמש את עיסוקו של בעליו'', מכיוון שלא מדובר כאן בעיסוק יומיומי, פתיחת תיק במע''מ,

של עוסק מורשה או עוסק זעיר - אין בעיה...

.

לדעתי אתה שוגה.

ההגבלה שציינת באה להגביל את השימוש ברכב האספנות כפי שההגבלה של 7-9 באה.

אבל למיטב ידיעתי יש איסור כולל על בעל רכב פרטי "להשכיר" את רכבו.

כך שלגבי רכב אספנות פרטי חלים שני איסורים ועל רכב פרטי "רגיל" חל איסור אחד.

בתקנות התעבורה קיימת התקנה הזו שגם היא לא כל כך מסייעת, למרות שהיא לא בדיוק מתאימה למקרה הנדון.

הסעת נוסעים בשכר

84א. לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע נוסעים בשכר או בתמורה אחרת אלא אם כן הוא מסוג המצוין בטור א' להלן ובתנאים המצויינים לצידו בטור ב':

מכונית פרטית לא מופיעה לכן לא טרחתי להביא את הטבלה המצורפת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי אתה שוגה.

ההגבלה שציינת באה להגביל את השימוש ברכב האספנות כפי שההגבלה של 7-9 באה.

אבל למיטב ידיעתי יש איסור כולל על בעל רכב פרטי "להשכיר" את רכבו.

בתקנות התעבורה קיימת התקנה הזו שגם היא לא כל כך מסייעת, למרות שהיא לא בדיוק מתאימה למקרה הנדון.

הסעת נוסעים בשכר

84א. לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע נוסעים בשכר או בתמורה אחרת אלא אם כן הוא מסוג המצוין בטור א' להלן ובתנאים המצויינים לצידו בטור ב':

אוווווווווווווווווווווףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף:brickwall: דדדדדדדדדדדדדדדדדייייייייייייייייייייייייייי...

פורסם
לדעתי אתה שוגה.

ההגבלה שציינת באה להגביל את השימוש ברכב האספנות כפי שההגבלה של 7-9 באה. לא מדוייק,

ההגבלה היא כנספח לחוק לאדם ההופך את רכב האספנות שברשותו לרכב נוסעים או רכב לתחום עיסוקו:

הובלת ביצים, סוסים או מכונות כביסה.

כאן החוק בא לאכוף את נושא הרכבים המסחריים בעיקר.

אבל למיטב ידיעתי יש איסור כולל על בעל רכב פרטי "להשכיר" את רכבו. מי עוסק בהשכרה?

הסעת נוסעים בשכר

אף אחד לא מסיע נוסעים בשכר!

תשובותיי בכחול.

לעניין, אין צורך להביא את הטבלא, אני מכיר הייטב את החוק ובעיקר את מגבלות המס. כל עוד לא מדובר על עבודה ששכרה מהווה יותר מ-4 שעות שבועיות ושכלל ההכנסה אינה מהווה 37% מהשכר הממוצע במשק, הרי שמדובר בתחביב ולא בעיסוק. ראה תצוגות של רכבים במוזיאונים, תערוכות ועדלאידע - הרי יש תשלום בעבורן וכפי שציינתי לא מדובר בהסעת נוסעים בשכר אלא בתשלום עבור תצוגה בלבד.

ואגב, התקנות למרבה הפלא (!?) באות להגן על חברות הביטוח.

ומשהו על הגברת:

פורסם

גלשתם חברים ,

הנושא הוא מעניין ,

לדעתי יש כאן הזדמנות להעלות בעיה בירוקרטית חמורה .

אני שוקל להציג את רכבי ולהסביר כמה חוסרים היו לרכב וכמה ייבוא הייתי צריך לעשות .

רכבי בהחלט רכב אספנות , עתיק ומשקף הן שימור , שיפוץ וכל מה שכרוך .

יש לברר היטב אם תנתן חשיפה לבעיה האמיתית שלנו בייבוא חלפים .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...