Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיוטה קורולה או מזדה 3?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מחפשת רכב בסגנון הנ"ל בתקציב של כ-45000 ש"ח.

שני הרכבים הנ"ל נסחרים בשוק סביב המחיר הזה בשנתון 2005.

חשוב לי חיסכון בדלק, בטיחות, אמינות ונסחרות.

מה עדיף לדעתכם?

תודה מראש וסעו בטוח :)

פורסם

בשנים האלה לשתיהן 4 כוכבי בטיחות.

בפרמטרים של סחירות ואמינות לא תמצאי הבדל גדול בינהן.

כחבילה כוללת, המזדה נותנת יותר.

פורסם
ובכל זאת?

(המחיר רלונטי לרכבים מליסינג והשכרה)

גם אני חיפשתי לפני כמה חודשים רכב משפחתי בסביבות התקציב הזה. אני אומר לך בוודאות כי בתקציב שלך כל הקורולות/מאזדות 3 מהשנתון שציינת, גם כאלו בעלי עבר חברות השכרה/ליסינג הן שחוטות לחלוטין או בעלות קילומטראז' גבוה מאוד.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

חפשי פורד פוקוס, זה דגם מקביל למאזדה 3. הפוקוס יותר זולה לרכישה ואחת מ-2005 אפילו תשאיר לך עודף מהתקציב.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אם קורולה עדיף לך לרדת שנה ולמצוא אחת עם קילומטראז' סביר שתוחזקה טוב... אני חושב ש 45 זה זול אפילו ל 2004 אבל ב 2005 לא מאמין שתמצאי באמת משהו נורמלי. מבחינת אמינות לדעתי אין מה להשוות, הטויוטה הרבה יותר אמינה... וגם צורכת פחות דלק. לדעתי בשנתון 2005 במחיר שאת מחפשת הייתי מציע לך לחפש ניסן אלמרה ולא פוקוס, הניסן שוב הרבה יותר אמינה (גם מהמאזדה, דרך אגב)... לדעתי בכלל היתרון היחיד שיש למאזדה על אחרות הוא יופי (למרות שהאלמרה מרשימה יותר) ותדמית של רכב מהיר (למרות שהוא לא ממש, ולא לקפוץ עליי כל עמך ישראל) או "שובב" שהישראלים אוהבים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה רבה לכל המומחים!

אבא שלי נוהג בטיוטה קורולה 2006 מליסינג, אין ספק שחווית הנהיגה שונה ואיכותית יותר מכל רכב אחר עליו נסעתי השייך לאותה קטגוריה, ההתלבטות בין מזדה לקורולה באמת קשה, מישהו יכול לציין מניסיון מהיא צריכת הדלק האמיתית של 2 המכוניות בעיר ומחוצה?

ע"פ אתר kml צריכות הדלק הן כלדהלן:

מאזדה 3

1.6 אוטומט סדאן (06) 2009 (משווק בארץ בשנים 2004-2009) 10.85 לליטר

טויוטה קורולה

1.6 אוטומט(110 כ"ס) GLI (03) 2007 (משווק בארץ בשנים 2003-2007)11.21 לליטר

האם ההבדלים קריטים?

איזה רכב נחשב למפנק יותר מבחינת נוחות ישיבה?- נהגתי בטיוטה ויצאתי ממנה עם כאבי גם תחתון..

איזה רכב מעניק יותק מקום איחסון בבגאז', ומקומות ישיבה מרווחים לנוסעים?

תודה!

פורסם

ההבדלים בצריכת הדלק לא קריטיים לפי הנתונים שאת מציגה. 10 - 20 ש"ח לחודש.

אני בנסיעות על מזדה סבלתי כבר אחרי 20 דקות. זה כולל לא רק אותי, אלא גם את אחותי שלא ידועה בתור מישהי מפונקת, וכל הצרכים שלה מהרכב זה שיהיה יחידת שינוע שתיקח אותה מ A ל B. כל פעם שהיינו עושים נסיעות ארוכות במזדה ליסינג (מזדה 3 דור קודם) של אשתי היינו יוצאים עם גב מפורק.לא יודע לענות לגבי תא המטען.

אם צריך להחליט בין שתיהן הייתי הולך על המזדה כדי לא ליפול על איזו טויוטה עם בעיית בוצה במנוע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לגבי צריכת דלק, קחי הכל בערבון מוגבל, גם מה שכתוב באתר כמו kml. מנסיון שלי כדי לדעת צריכה אמיתית צריך לדבר עם מישהו שמחזיק את הרכב באופן פרטי וגם אחד שמבין דבר או שניים ושאסף נתונים לאורך כמה מדידות, כמה שיותר דגימות כמובן ייתנו מיידע מדויק יותר... אנשים נוטים להערכות מוגזמות ו\או מסירת מידע לפי תחושות בטן. חוץ מזה צריכה כמו שמוגדרת באתר kml היא צריכה משולבת... מה ערכה של צריכה משולבת אין לי ממש מושג, זה תלוי לגמריי באופי הנסיעה שלך, אם את נוסעת יותר בעיר אז עדיף שתתמקדי יותר בצריכה עירונית, אם מחוץ לעיר אז הפוך וכמו שאמרתי עדיף לשאול מישהו שיודע ממש ועוקב וגם יודע להבדיל ולקשר בין אופי הנהיגה לצריכת דלק, נסיעה עירונית בהשתוללות לא דומה לנסיעה שלווה ונסיעה מחוץ לעיר על 130 לא דומה לנסיעה על 100 מבחינת צריכת דלק, כל אלו פרמטרים חשובים. הכי קל זה להצמד למספרים אבל הדברים הם יותר מסובכים מכפי שמספרים יבשים בלבד יכולים להמחיש.

לפי מה ששמעתי ממישהו שמבין ושנהג ב 2 הרכבים בליסינג, המאזדה צורכת יותר דלק מהקורולה באופן משמעותי... בכלל הוא אמר לי שהמאזדה היא מהיותר שתייניות מבין המשפחתיות שיצא לו לנהוג בהן.

מבחינת נוחות לפי מה ששמעתי המאזדה היא אסון, הקורולה גם לא שיא הנוחות אבל אני חושב שביא נחשבת נוחה יותר (לא נהגתי במאזדה כך שאני לא יודע בוודאות).

מבחינת מרווח הטויוטה היא רכב צפוף מאוד לדעתי, אני חושב שזה אחד החסרונות הגדולים שלה ביחס למתחרות, המאזדה מרווחת יותר כמעט בוודאות (שוב לא מדדתי בעצמי).

אולי אני נשמע חופר אבל אם את שואלת אותי הייתי מוותר על שתיהן ולוקח ניסן אלמרה. נוחות טובה יותר מהשתיים הנ"ל, מרווחת יותר, אמינה לא הרבה פחות מהקורולה, לדעתי גם מרשימה\יפה יותר וכמובן זולה יותר, לגבי צריכת דלק נראה לי איפשהו באמצע בין המאזדה לקורולה...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
שלום לכולם!

אני מחפשת רכב בסגנון הנ"ל בתקציב של כ-45000 ש"ח.

שני הרכבים הנ"ל נסחרים בשוק סביב המחיר הזה בשנתון 2005.

חשוב לי חיסכון בדלק, בטיחות, אמינות ונסחרות.

מה עדיף לדעתכם?

תודה מראש וסעו בטוח :)

הקורולה עדיפה בכל על מזדה 3 באותה שנה.

בכלל , הקורולה היא אחת המשפחתיות הטובות, אם לא הטובה ביותר, בשנה זו.

פורסם

לכל מי שיוצא עם כאבי גב מקורולה או מזדה 3,

אני מליץ לשקול ברצינות את רנו מגאן.

גם יותר זול לקניה, גם יותר בטיחותי, יותר מרווח, בגאז' יותר גדול.

בקשר למחירי התיקונים והתקלות - תאמינו לי, עדיף לתקן את הרכב מאשר לתקן את הגב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המאזדה נוחה יותר מהקורולה, מרווחת יותר, ונותנת תחושה של רכב מתקדם יותר.

מבחינת אמינות שתיהן מאוד אמינות, עם עדיפות קלה לטויוטה.

המאזדה צורכת יותר דלק מהקורולה ומרגישה פחות חזקה ממנה

התנהגות הכביש של המאזדה טובה משל הקורולה.

אתייחס לרכב שציין פה אחד הכותבים, ניסן אלמרה זה רכב מצויין אבל מאוד מיושן גם בשנתון האחרון שלו - 2006, ויקר משמעותית מהתקציב שלך. עם מנוע 1600 הרכב הזה מרגיש כבד מאוד ובשנת 2006 הוא הגיע עם מנוע 1800 ששיפר את התחושה הזאת.

הצריכת דלק של הרכב עם מנוע 1800 סבירה בהחלט, ולדעתי אין לו מתחרים מבחינת אמינות - הוא עולה על כולם.

הרכב הזה שקט מאוד יחסית, נוחות סבירה, התנהגות כביש ממוצעת.

פורסם

אתייחס לרכב שציין פה אחד הכותבים, ניסן אלמרה זה רכב מצויין אבל מאוד מיושן גם בשנתון האחרון שלו - 2006, ויקר משמעותית מהתקציב שלך. עם מנוע 1600 הרכב הזה מרגיש כבד מאוד ובשנת 2006 הוא הגיע עם מנוע 1800 ששיפר את התחושה הזאת.

הצריכת דלק של הרכב עם מנוע 1800 סבירה בהחלט, ולדעתי אין לו מתחרים מבחינת אמינות - הוא עולה על כולם.

הרכב הזה שקט מאוד יחסית, נוחות סבירה, התנהגות כביש ממוצעת.

יצחק אם אני לא טועה הדגם היחיד של האלמרה שבא 1600 הוא זה שיוצר בשנת 2000 (או 2001, לא זוכר בדיוק) ואני חושב שמאז יש רק 1800. לגבי מחיר לא יודע דווקא נראה לי שהוא זול יותר מהטויוטה והמאזדה מאותם שנתונים, 2005 למשל (פחות מ 50K)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

תודה לכולם!

למרות הסנטימנטים הרבים למזדה, באמת נראה לי שהטיוטה מוצלחת יותר ברוב הבחינות,

לאחר חיפוש מקיף בלוחות המכירה, נדמה כי הטיוטה הרבה פחות מצויה,

האם זה בגלל השתלטות המזדה על שוק הרכבים?

קשה למצוא טיוטות בשנתון הזה ובתקציב שלי.

מה עלי לעשות?

מהו

• תוכן חדש...