Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצמד גמור?, רובר 214 1.4 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשמחליפים קלאץ' איזה חלקים מפרקים והם עשויים להיות בלויים?

סט קלאצ' קומפלט מכיל בתוכו רפידת קלאצ', טס לחץ ומיסב לחץ. אלה הדברים המוחלפים. אבל שוב, יכול להיות חלק בלוי אחר שבצורה עקיפה קשור לקלאצ'.

:)
פורסם

לרוב הפרדה לקויה נגרמת עקב בעיות של כבל לא מתוח/מכוון או מנגנון מתיחה אוטומטי שנדפק ובהתאם לזה זה הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק. כאשר יש בעיית הפרדה היא מורגשת בעיקר בהילוך ראשון ורוורס. קלאץ' שחוק לכשעצמו לא יגרום לבעיות הפרדה. דניאל- המקרים שאתה מסווג תחת "מצמד שחוק" הם יותר נזק למצמד ולא דיסקת חיכוך שחוקה, בטח לא קלאץ' שחוק במובן הקלאסי. הגם שאני לא זוכר שנתקלנו בפורום במקרים כאלה, אך אני בטוח שאתה נתקלת אם כתבת.

בכל מקרה אני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין הילוך שקופץ החוצה. שילוב לא מלא, ללא הנקישה של מזלג השילוב מלווה לרוב ברעש מחריד. קשה לי להאמין שהמצב הוא שישנו שילוב חלקי, אין חריקה ופתאום ההילוך קופץ.

אין מנוס מלקפוץ למוסך מקצועי שיבדוק את הרכב. אני מקווה בשבילך שזה יגמר בקלאץ' בלבד, אם כי מסופקני. חזור לעדכן.

פורסם

ניתקלתי גם ניתקלתי בכמה וכמה מקרים כאלו, המצמד נהיה דביק, במיוחד שהוא חם (לאחר החלקות) ויש בעיות הפרדה. להערכתי הבעיה היא רק מצמד אך אני מסכים איתך שזה מחייב בדיקה מקצועית ועמוקה יותר.

פורסם

אביב הבנתי שאין לרובר כבל אלא משאבה, יכול להיות שהיא עייפה?

דניאל מה הכוונה שהוא חם הכוונה אחרי שהרכב מגיע לטמפ' עבודה? אז כן לרוב המקרה קורה כשהרכב חם בנסיעה עירונית

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עצה שלי היא

תקנה קלאץ ולאוו שעלותו מקורי רובר בסביבות 900 ש"ח כולל מייסב(קלאץ איכותי ומקורי של הרכב).

תקנה שמן גיר מקורי מרובר (רק מקורי).

תחליף קלאץ ושמן גיר ותראה איך ההילוכים עוברים או קופצים, אם קופצים תבדוק שטנגות בין הידית הילוכים לגיר.

אין משאבות ברובר זה מערכת על ידי כבל קלאץ.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
אביב הבנתי שאין לרובר כבל אלא משאבה, יכול להיות שהיא עייפה?

דניאל מה הכוונה שהוא חם הכוונה אחרי שהרכב מגיע לטמפ' עבודה? אז כן לרוב המקרה קורה כשהרכב חם בנסיעה עירונית

הכוונה לטמפרטורת המצמד, אז כמובן שתנאי נסיעה עירוניים המצמד יתחם יותר ואם התופעה מופיעה רק אז, יתכן שהאבחון שלי נכון.

פורסם

הסט עצמו עולה 900 ש"ח? מה עם גלגל תנופה חדש זה עוד 600 או שעדיף לחרוט? כמה עולה חריטה?

מה השמן גיר ידני המומלץ לרובר?

מה העלות של השטנגות?

אם מורידים גיר כדאי כבר להחליף מחזירי שמן לא?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אם מורידים גיר מומלץ להחליף מחזיר שמן אחורי ומחזירי שמן של הציריות.

סט מושלם של קלאץ עולה בערך 900 ש"ח ליטוש גלגל תנופה עוד 80-100 ש"ח.

השמן המומלץ הוא השמן שמוכרים בפ"ת במחסן חלפים (mtf-94).

עלות שטנגות תשאל במחסן חלפים!

פורסם
מצמד שחוק בהחלט יכול לגרום לבעיות של הפרדה, רפידת המצמד משנה את תוכנותיה, לרוב קורה עקב התחממות יתר של הרפידה עקב החלקות או שימוש לקוי ואז מתקיימת הדבקה של הרפידה לגלגל התנופה וקושי בשילוב הילוכים. לרוב זה קורה בהילוך ראשון ואחורי ובמקרים נדירים גם בהילוכים יותר גבוהים.

יש גם תקלות אחרות שיכולות לגרום לפרדה לקוייה, כמו ציר הילוך ישיר פגוע, חלוד, נזילת שמן תיבת הילוכים/מנוע על רפידת המצמד, או טס לחץ פגום.

לדעתי התופעה שאתה מצייין מעידה באמת על מצמד לא תקין ואז לא מתבצע שילוב מלא ותקין וההילוך יכול לקפוץ לסרק בזמן האצה/האטה.

הענין שיש כאן אפשרות קטנה שבכל זאת גם הממסרה פגומה וכדאי שמכונאי מיומן מאוד ינסה לזהות בעיה בתיבה, גם כאשר המצמד לא תקין (וזה לא קל) כדי להחליט אם מספיק רק להחליף מצמד או גם לתקן את התיבת הילוכים.

מסכים עם דניאל בהחלט.

ברכבי הופיעה בדיוק התופעה שפותח השרשור תאר, התיקון הסתכם בהחלפת קלאץ' ומייסב לחץ.

פורסם

אוקיי נעשה רגע הערכת מחירים:

-סט קלאץ' חדש ואלאו או יוניפארט 900 ש"ח

-מחזירי שמן 250 ש"ח

-שמן גיר 100 ש"ח

-חריטת גלגל תנופה 100 ש"ח

או

-גלגל תנופה חדש 600 ש"ח

-עבודה 1000 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ:

חרוט:2749.5

חדש:3334.5

חברים האם זה מחירים שנשמעים סבירים בהנחה שזה מורשה יבואן?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

למה כלכך הרבה ניחושים, הבנת את הכיוון לפי דעתי תבדוק זאת במוסך. לך תדע בסוף זה סתם איזה כמה בוקסות או גומייה כלשהיא.

ברובר זה כבל עד כמה שאני זוכר

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אוקיי נעשה רגע הערכת מחירים:

-סט קלאץ' חדש ואלאו או יוניפארט 900 ש"ח

-מחזירי שמן 250 ש"ח

-שמן גיר 100 ש"ח

-חריטת גלגל תנופה 100 ש"ח

או

-גלגל תנופה חדש 600 ש"ח

-עבודה 1000 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ:

חרוט:2749.5

חדש:3334.5

חברים האם זה מחירים שנשמעים סבירים בהנחה שזה מורשה יבואן?

מה יש לך גלגל תנופה חורטים לא מחליפים סתם ככה!

מחזירי שמן גג 200 ש"ח מקורי.

עבודה 1000 ש"ח במוסך מרצדס אולי עבודה היום גג נעה בין 500-600 ש"ח

מה אתה מחפש בכוח לשלם הרבה!

• תוכן חדש...