Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי היום טויוטה יאריס TS 2003 לבדיקה ואשמח לחוות דעתכם.

כמה ממצאים לפני הבדיקה-

• הבחור היה בטוח שיש לאוטו מגדש טורבו (מאיפה הוא הביא את זה? מההשהיה במנוע...?)
  • לא היה שמן מנוע כלל, אפילו לא טיפה על המדיד
  • לא זוכר מתי בוצע טיפול אחרון- "לפני חצי שנה פחות או יותר"
  • הק"מ האמיתי היה גבוה ב4,000 ק"מ ממה שהיה רשום במודעת המכירה
  • רשיון רכב, מספר שילדה, ת.ז וכל שאר האדמיניסטרציה היו תואמים ותקינים
  • חיצונית נראה שהרכב חנה בתל אביב כמה שנים- שריטות קטנות, פגיעות בשני הפגושים (הקדמי רופף וחלקו מתנדנד באויר) ועוד מספר מעיכות קטנטנות. צבע במצב טוב.
  • לקחתי את האוטו לסיבוב והיו רעשים ברורים מכיוון המנוע ולמרות שאין לי בסיס להשוואה מול יאריס אחרת, התאוצה לא הרגישה מספיק חזקה והזכירה לי מאוד תאוצות שאני רגיל אליהן מרכבים עברו (קורולה חדשה, פוקוס, מאזדה 3 ושאר העדר)
  • למרות שביקשתי, הוא לא הביא היסטורית טיפולים
  • מבקש על האוטו 55, מחירון 48

ובכל זאת לקחתי לבדיקה-

יצוין לטובה שהמדידה של קומפיוטסט מאוד מקיפה וגליון הציונים ידידותי לקורא. כל מכלול מקבל גרף בצבע (ירוק, צהוב אדום) וציון באחוזים על מנת לספק אינדיקציה ראשונית ומיידית למצב המכלולים.

נפרט חלק מהסעיפים החשובים-

• שלדה- 100%, מצוין
  • בלמים- יעילות בלימה של 47%, הבוחן טען שזה נמוך מדי ואמור להיות לפחות 50%
  • גיר- מצמד שחוק וקרוב להחלפה
  • מנוע- הגרף של המנוע היה מבהיל, צבוע באדום וקיבל ציון של 55%
    • הספק יצרן- 108 כ"ס (יש מקומות שטוענים ל105 משום מה)
    • הספק מדוד- 80 כ"ס
    • שאלתי את הבוחן פעמיים- "זה הספק מדוד בגלגל?"
    • הוא בתשובה- "לא, יש ירידה משמעותית בהספק המנוע"

[*]מרכב-לפני הבדיקה המוכר טען שהרכב מעולם לא עבר תאונה ולא בוצעו תיקוני צבע ולמרות זאת הבוחן מצא תיקוני צבע ומתברר שהוחלפו מכסה מנוע ושמשה קדמית.

במהלך הבדיקה המוכר טען שבטסט האחרון הכשילו אותו על זיהום אויר. מעולם לא נתקלתי ברכב בגיל הזה שנכשל על זיהום אויר. אולי לא נתקלתי במספיק רכבים, אבל אפילו הרכב שלי (306 99') לא מתקרב לגבול של כישלון בטסט.

כדי לעבור את הטסט הוא קנה לטענתו תוסף שמטהר את המערכת לזמן מוגבל במקום להחליף את מה שצריך (אין לי ממש מושג מה וגם הוא לא זוכר).

לבסוף, תוספת נחמדה של של קומפיוטסט- הערכת מחיר בהתאם למצבו של הרכב.

בשקלול כל המרכיבים, הם טענו שהרכב שווה 77% מהמחירון.

בגדול אני כבר די נוטה נגד, ולו בגלל שאין לי חשק להתחיל להתעסק עכשיו במנוע ובזיהום אויר. מי יודע כמה זמן הוא נסע ללא שמן ואיזה נזק נגרם. אפילו אם הוא יסכים במאת האחוזים להוריד 23% מהמחירון (להזכירכם, הוא דורש 7000 מעל המחירון), אני לא בטוח שההתעסקות שווה.

אם למישהו יש דעה בעניין, אשמח לשמוע. הוא שומר לי את הרכב להיום עד שאקבל החלטה.

תודה

TS

פורסם

הרכב הזה נשמע מוזנח ולא שווה מחירון ובטוח לא 7 מעל המחירון.

שכחת לציין יד וק"מ.

ברור שההספק הוא מדוד בגלגל, אין להם דרך אחרת לבדוק במכון בדיקה והנתון הוא הגיוני.

אין דבר יותר גרוע ממוכר שקרן (ק"מ, תאונות וכו'...) , ברגע שמזהים מוכר שקרן צריך להתרחק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יד שניה ו100,000 ק"מ.

וברור שהכוונה לא לשלם מחירון, אלא לנסות להוריד כמה שיותר ועם ההפרש לתקן את כל הריג'קטים.

TS

פורסם

מנסיון אני יכול להגיד לך שעדיף לשלם מעל המחירון לרכב מושלם או קרוב לכך, מאשר לקחת רכב מוזנח אפילו ב 15 מתחת למחירון ולנסות להחזיר אותו למצב הזה.

פורסם

אם אתה לא מתכוון להשקיע אל תקח את הרכב.

אם אין שמן במדיד [ואת זה רואים,]

לך תדע איפה עוד הוא הזניח ואיזה נזק בכיס מחכה לך .

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לפי האינדיקציה שהבאת, ברח מהרכב כמה שיותר מהר.

הבעלים של הרכב מזניח סדרתי, לא מעניין אותו מהרכב כלום.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבר עשה את הטעות הזו וקנה רכב במצב דומה באומרו "לי זה לא יקרה, יהיה בסדר" - לאחר חצי שנה החליף מנוע במעל ל12K..

לא חסרות כאלה, אני הייתי ממשיך לחפש.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...