Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראלי הגיעה ל-120K וצריך לעשות טיפול 10K.

החלטתי שהגיע הזמן לעשות זאת בעצמי, את הידע המתאים צברתי, ואין ברירה חייבים להיכנס למים העמוקים. :lol:

נסעתי ל-ACE וקניתי את הכלים המתאימים:

1)סט בוקסות של SIGNET שעלה לא מעט (400 ש"ח).

2)מפתח לקרטר.

3)ג'ק הידראולי 2 טון.

הטיפול כלל:

החלפת שמן מנוע (LM).

החלפת מסנן שמן.

החלפת פלאגים (BERU)

ניקוי של הפילטר הפתוח (K&N).

ניגשים למלאכה, מרימים את האוטו על הג'ק שמתגלה כמאוד נוח ואמין ביחס למחירו הזעום.

מניחים כלי קיבול על מנת שיאסוף את השמן ופותחים את בורג הניקוז.

השמן זורם לו, ואני ניגש לפתיחת פילטר השמן, שלא ממש רוצה להיפתח בכח הזרוע ,לצערי היה חסר לי צבט מתאים על מנת לפתוח את הפילטר אז התחלתי לאלתר, מה זה לאלתר?

מברג ראש שטוח, פטיש חצי קילו , והמון מרץ טוב של חבר שהתחיל לנקב את הפילטר במרכזו על מנת ליצור מנוף בעזרת המברג ....בקיצור עדיף צבט :lol: , רק הפעולה הזו לקחה לנו מעל לחצי שעה.

לאחר שהמבצע לפתיחת הפילטר הסורר צלח בהצלחה התפניתי להחלפת הפלאגים, פה נכנס הסט שקניתי והוא מתגלה כרכישה מוצלחת במיוחד, (בראלי קשה לפרק את הפלאגים בעקבות גישה בעייתית עקב סעפת יניקה בולטת שמפריעה לכן צריך לעשות זאת עם חיבור מתאם שמתכוונן בזוויות).

החלפת הפלאגים נעשתה בתוך 10 דקות לכל היותר, בצורה נינוחה וקלה.

הפלאגים הישנים (BERU) יצאו מפוייחים בצורה סבירה, ועד היום עבדו לשביעות רצוני ,קרי התנעה במכה ראשונה בכל ימות השנה, עם הפלאגים האלו נסעתי 20K.

לאחר מכן חזרתי לפילטר לאחר שנתתי לו להתרוקן לחלוטין, משחתי את גומיית הפילטר החדש בשמן והברגתי אותו למקומו, הפעם חיזקתי באמצעות כח הזרוע.

סגרתי את בורג הניקוז והתחלתי למלא שמן, לאחר שהגעתי לכמות המתאימה, הנעתי את המנוע לדקה על מנת לתת לשמן להגיע לפילטר ,כיביתי מנוע בדקתי שנית, והוספתי את הכמות שהייתה חסרה.

בינתיים הפילטר הפתוח שכב לו בכיור מלא בקצף של "אריאל אולטרא", ואני חייב לציין שהיא לא רק מסירה כתמים מבגדים, אלא גם עושה עבודה נפלאה על הפילטר, יצא כמו חדש :) .

סה"כ זמן עבודה, כשעה וחצי, לפעם ראשונה אני חושב שזה לא רע.

אם לא היה לי את ה"סרט" עם הפירוק של הפילטר, העבודה הייתה מסתיימת בשעה מקסימום, כולל ניקוי של הכלים :lol: .

לסיכום:

אישית אני שמח שלקחתי על עצמי את המשימה לעשות טיפול 10K לבדי, האמנתי שאני יכול לעשות זאת, ואני שמח שאכן הצלחתי.

אני ממליץ לכל אלה שיש להם טיפת ידע בנושא לנסות לעשות טיפולים לאוטו לבד, כמובן בגבול הטעם הטוב, בלי ליצור סיכונים מיותרים הן לנהג והן לאוטו.

מצורפות תמונות..של הסט ושל הפילטר אחרי הניקוי, בזמן העבודה לא יכולתי לצלם, הידיים שלי נראו כמו של עובד כפייה (חבל על המצלמה).

Picture 001.jpg

Picture 002.jpg

Picture 003.jpg

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
בקרטר החלפת שייבה על הבורג ניקוז?

למען האמת לא, וחבל, אבל זהו פרט ששכחתי, למען האמת השייבה הייתה במצב מאוד טוב, את הקרטר פתחתי ללא מאמץ, מי שסגר לי אותה בטיפול האחרון ממש לא סגר אותה בכח, אפילו סימני לחיצה לא היו עליה.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אני מציע לך לבדוק עם הזמן אם יש נזילה מכיוון הבורג, היום יש לי נזילה בגלל שלא החלפנו שייבה (האמת לא מצאתי אחת), בקרוב האוטו צריך לעבור טסט אז אני אחליף כבר שמן מנוע עם שייבה חדשה לצורך העניין (כמובן יוחלף פילטר שמן גם)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני מציע לך לבדוק עם הזמן אם יש נזילה מכיוון הבורג, היום יש לי נזילה בגלל שלא החלפנו שייבה (האמת לא מצאתי אחת), בקרוב האוטו צריך לעבור טסט אז אני אחליף כבר שמן מנוע עם שייבה חדשה לצורך העניין (כמובן יוחלף פילטר שמן גם)

מה, אחרי כל החלפת שמן צריך להחליף את השייבה? או שאולי לא התכוונתם לשייבה שעל בורג הניקוז. :roll:

פורסם

הכוונה כן לשייבה של הבורג ניקוז, העלות שלה היא כמה שקלים במקרה היקר ככה ששווה להחליף אותה ולהיות בראש שקט.

in the face

with a chair

פורסם
נסעתי ל-ACE וקניתי את הכלים המתאימים:

1)סט בוקסות של SIGNET שעלה לא מעט (400 ש"ח).

2)מפתח לקרטר.

3)ג'ק הידראולי 2 טון.

משוגע !

קנית כלים ב-ACE?

קרעו לך את הצורה...

ערוך חיפוש על כלי עבודה , סט של PROXEN (לא פחות טוב ,ואולי טיפה יותר) עולה בסביבות 300 ש"ח ,לא יותר.

כלל לחיים.

רשת שיווק , בין אם DIY ,מזון , רהיטים או ציוד לגן - לעולם תהיה אחת משתיים:

1. יותר יקרה בהרבה.

2. מוכרת סחורה נחותה.

ייתכן גם שילוב קטלני בין השתיים.

גם כשיש מבצעים , הם ברובם על חשבון הספק , ולא על חשבון הרשת (למעט במקרים בהם הרשת היא היבואן).

ההסבר הוא פשוט למדי - רשת ,לעומת קמעונאי ,חייבת להחזיק מלאים ,לשלם שכירות על חנויות ענק , לשלם משכורת למאות עובדים , מנהלים ועוד כל מיני.

כוחה הגדול הוא ביכולתה להוציא מחירים טובים מהספקים ,עקב הכמויות בהן היא קונה את המוצר.

אבל הרווח על כל מוצר שתקנה בה הוא בממוצע 40 אחוז ,ויש מקרים בהם הרווח שלה הוא מאות אחוזים.

אתה , כצרכן ,נהנה מהמבחר , תנאי האשראי הנוחים בד"כ והמיזוג ,אבל משלם BIG TIME.

אלה היו 60 שניות על מפלצת הקפיטליזם הגלובלי.

פורסם

כמה הארות / הערות אישיות - ונתחיל בזה שאני לא מומחה אז אתה מוזמן לקבל או לשלול אותן

1. הג'ק 2 טון שלך - עלה 100 שקל בערך ? אם כן ( וגם אם לא ) אתה באמת רוצה לשכב מתחת למכשיר סיני עלום שם שעלה מאה שקל ????? שים בוקים !! או חמורים ואל תסמוך על ג'ק כשאתה מתחת לאוטו

2. פילטר השמן : תקנה ב15 שקל מפתח , גם אני החלפתי כמוך בעבר פילטרים מחוסר ברירה אבל עדיף לא לדפוק עם פטיש על מברג שטוח שלא יחליק ויעשה נזק למשהו

3. פלגים : רק מנוע קר , נכון ? , אוקיי הלאה אם אתה כבר משקיע , תקנה מפתח מומנט שירשה לך דיוק בסגירה של הפלגים וברגים אחרים - זה כל ההבדל שבעולם ( ורצוי מפתח קליק ולא מחוג )

-- פלגים שמים נימה של שמן על ההברגה ומבריגים בכח היד בלבד עד לסגירה ראשונית

רק אז מהדקים לפי מומנט או רגש עדין

---- לסיום כמוך אני חושב שלעשות לבד זה תמיד נחמד ומומלץ

רק אל תשכח שבשיטה זו דברים קטנים לא נבדקים , כמו כן תמיד בדוק בספר הרכב אם בטיפול הספציפי אין דברים נוספים שצריך לעשות כמו טיימינג / החלפת חלקים לא רגילים כמו נוזל בלמים / קירור רפידות בלם וכד'

עפר.

פורסם

קבל ח"ח על היוזמה באמת יפה

אבל .......אריאל אולטרה??? WHAT THE FUCK ???

למה ,השקעת בכלים ועזרים הכל טוב ויפה,למה לא בקיט ייעודי? למה חאפריות?

וגם לא זכיתי ליראות איזה שהי הערה על שימון הפילטר הפתוח מחדש...

אתם לא מבינים אילטורים וקומבינות בסופו של דבר יעלו יותר.וחבל.

שימוש בחומרים לא ייעודיים לניקוי הפילטר עלולים לפגוע בו ,וכושר הסינון שלו יפחת ובמקרה יותר גרוע הוא יתפורר עם הזמן וישאב ישירות ל...מנוע.

אי שימון הפילטר עם שמן ייעודי תיגרום לאי סינון חלקיקים קטנטנים כגון אבק וחול דק להישאב למנוע-לא חבל?

פורסם

אני עושה טיפול ל Cordoba SX שלי, גם כן 10K וגם לבד...

ציוד כבר יש, אבל בנוגע לפילטר פתוח אני אוכל סרטים... יש לי גם כן פתוח של K&N. אני לא יודע איך לנקות אותו... יש לי כמו סוגר מתכת כזה מסביבו- ככה שלפקר אותו זה שניה, אבל איך לנקות אותו? צריך לייבש אותו אחרי זה? לשמן? עם מה? וואלה אחי, תודה על העזרה...!

Seat Cordoba Sx

פורסם

הסט של סיינט ממש יפה (איזה סט זה? 3/8?)

סט דומה (עד גודל 34 או 36 של פרוקסן עלה לי לייד הפרסי 280 שקל.... סו יו שוד נואו..)

לגבי הערות על מפתח מומנט, זה באמת נחמד, אבל לא נראה לי חיוני....

ולגבי הייבוש של הפילטר הפתוח, אני לא יודע איך אתה עושה את זה, אבל אני סיגלתי לעצמי כלל נחמד, אני מפרק את הפילטר בלילה שלפני הטיפול, שם אותו באמבטיה של "אריאל אולטרא" או "סנו מקסימה" שוטף ומניח שייתייבש, למחרת אני כמובן קם כרגיל (בצהריים)

ואז הוא מוכן ומזומן לשימון והרכבה...

רון.

-אגב, לגבי שמן לשימון הפילטר, בחנויות שיפורי-רכב משום מה חושבים שהוא עשוי מזהב וגובים עבור השמן המון הספריי המון שמן... (משהו כמו 100 שקל למיכל) המלצה שלי : ב"לארט" של האופנועים יש שמנים יעודיים של ליקווי בסביבות ה40 שקל... -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
סט דומה (עד גודל 34 או 36 של פרוקסן עלה לי לייד הפרסי 280 שקל.... סו יו שוד נואו..)

1. בקשר לחנות, זה חנוות עם חלון ראווה אדום שמוכרת ציוד למוסכים וכאלה? זה נמצא חנות שניה מימין לפרסי אם אתה עומד מולו?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...