Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב ההודעות בפורום מדברות על תקציבים גבוהים מדי בשבילי, 20K +, כך שלא יכולתי להיעזר בהם יותר מדי.

אני סטודנט עם תקציב מאוד דל, רוצה לקנות אוטו בחודשים הקרובים שיעבור כ-60 ק"מ ביום.

התקציב הנוכחי הוא 15K, וממש לא איכפת לי המראה, הנוחות, הרגשה ספורטיבית וכו' באוטו! אני רק רוצה משהו שיקח אותי מנקודה א' לנקודה ב' עם דגש אחד בלבד- אמינות. מעדיף אוטומט, אבל אין לי מה להתעקש בנושא, גם גיר ידני יתקבל בברכה. כל המטרה היא לרדת מהאוטובוסים.

יש אוטו שעונה על הדרישה היחידה שהצבתי? חלק מהאנשים טוענים שמתחת ל-30K אין על מה לדבר, כל שבוע אראה מוסך ותוך שנה אני אשלם יותר ממחיר האוטו על תיקונים, אחרים נשבעו שאוטו של 8K החזיק להם שנים בלי תקלה אחת!

מבחינת טיפול, ברגע שהמכונית תהיה בידיים שלי היא תטופח בלי סוף, אני מדבר כמובן על מצב מכני לפני שהגיעה אלי.

אם יש רכבים אמינים ונקיים בתקציב הזה, בבקשה תציינו דגמים שאני אוכל לקרוא עליהם ולהכין את עצמי יותר לקראת הקנייה:-)

פורסם

ממליץ על הפונטו ספייס +- בתקציב שלך.

הכי חשוב לאמינות זה אחרי הקניה לבצע ישור קו(אגב עדיף גם ידני למרות שגם הרציף אמין למדי).

פורסם

שכחתי לציין, ה-15K כוללים גם יישור קו. הפונטו עדיין תכנס לתקציב אם כך?

דרך אגב, ירדתי מעניין האוטומט אחרי קריאה נוספת שעשיתי בפורום.

פורסם

התקציב הכי נמוך אליו אתה יכול לרדת הוא 3000-3500 ש"ח. מתחת לזה ברוב המקרים הרכב מגיעים לגריטה.

אף אחד לא יכול להבטיח לך מה תדירות התקלות שתתקל בהן ברכב וגרוע מכך מה תיהיה עלות התיקונים במקרה של תקלה. נכון, יש אנשים שנסעו שנים על רכב שעלה גרושים ולא נתקעו (יותר מידי) אבל יש כאלו שקנו רכב חדש מהניילונים "ואכלו אותה" עם לימון חמוץ. אם אתה בכל זאת מחפש כלל אצבע, אז ככל שתקציב הרכישה שלך גדול יותר, הסיכוי שלך למצוא רכב חדש יותר, תקין יותר, בטיחותי יותר, חסכוני יותר, אמין יותר ובעיקר פחות בלוי עולים אקספוננציאלית.

פונטו נכנסת לך לתקציב, אבל כנראה שיהיה מדובר בדור הראשון או בדגמים הראשונים של הדור השני. זאת אופציה לא רעה בכלל, אבל שים לב שיש אופציות אחרות שמתאימות יותר לדרישות שלך. הפונטו מאובזרת (יחסית), בטוחה, נוחה ונעימה לנסיעה ואפילו בטוחה (יחסית, כן?). זה לא מה שאתה מחפש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פיג'ו 205, רכב בסיסי, מוצלח מאוד, חלפים זולים. לך על הגירסא הידנית. יישאר לך הרבה עודף מ 15.0K.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל תעשה סינון לרכבים עד שנת 2000, עד 10K. תראה מה אתה מוצא עם ק"מ נמוך ושנתון כמה שיותר גבוה.

אח"כ תסנן לך רשימת דגמים, ותבחר את הרכב שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף ויהיה הזול ביותר לאחזקה.

הגיוני מצדך לחפש פיאט פונטו מהדגמים הראשונים, להשאיר בצד כסף ליישור קו.

לפונטו יש שפע של חלפים ורובם זולים להפליא, מה שתואם למצבך הכלכלי הירוד.

קח בחשבון - כמה שתתפשר יותר על מצבו של הרכב, ככה תבזבז יותר זמן במוסכים ותראה את הכסף שלך נעלם.

פורסם

יש לי חבר עם 106 קטנה ושובבה שנת 99 ידנית שממש כרגע מציע למכירה.

האוטו שמור ומתוחזק מאד ונקנה בעבר מחבר פורום כאן בעבר.

אם אתה מעוניין בפרטים צור קשר בפרטי.

התקציב נופל בכיס שלך, והאוטו לא צריך יישור קו רציני אם בכלל.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני גם סטודנט והיה לי 10K ולא 15K כמו שלך ועדין מצאתי מכונית שאני מאוהב בא קשות פורד פיאסטה שנת 98 גיר ידני כאחד שנהג על כל מיני מכוניות ( מיציבושי קולט הונדה סיווק האצ'בק פג'ו 3.6 וכו" ) הפיאסטה לא יורדת מהם מבחינת איכות הנהיגה ועם צמיגים חדשים היא גם יציבה מאוד ( וכן לקחתי אותה למגרש ריק כידי לבדוק את זה ) המנוע שלה זה 1300 לכן היא מאוד חסכונית בדלק שלי אישית לפי בדיקה אישית שלי עושה מחוץ לעיר 1-17 ובתוך העיר 1-12 כמובן בנסיעה רגועה ולא לחיצות ובדיקה אם אתה יכול לסגור סקאלה במהיר.

אני מציע לך ללכת רק על פיאסטה

( אני יהיה משוחד ויגיד לך שאני מוכר את הרכב למקרה שאתה מעוניין דבר איתי בפרטי )

אבל בלי שום קשר למכירת הרכב שלי לדעתי זה הרכב הכי טוב בתקציב נמוך גם אמין גם תוצרת גרמניה והכי חשוב רכב קטן וניכנס בכל חניה :)

פורסם

כאחד עם תקציב דומה בעבר , ב15K אתה יכול אפילו להתחיל פחות להתפשר ולהציב דרישות לרכב

אני לא התפשרתי על אבזור , יופי יחסית , נוחות , ושנתון גבוה

בסוף קניתי קליאו B שנת 2000 ידנית 1.4 92 אלף קילומטר , יד שלישית מבחורה ושילמתי מחיר מחירון שהוא 15

היא חסכונית בדלק , זריזה , נוחה , נראת לא רע (לפחות שלי)

וכמו שאמרו לך , תעשה סינון מתקדם ביד 2 , תגדיר נפח מנוע , יד נמוכה , אפילו קילומטרז נמוך , ומחיר מ8 נגיד עד 15

תמצא את הרכב בעל המצב המכני הטוב ביותר שיעניק לך שקט , ולדעתי אל תתפשר על נוחות ומזגן , כי אחרי זה תצטער כי אני מתאר לעצמי ש60 קילומטר ביום בימים החמים בלי מזגן ואוטו קופצני אתה תסבול .

פורסם

אני רוצה להצטרף להמלצה על הפיאסטה לפי דעתי רכב מעולה

קטן חסכוני מהיר וזריז בחירה מעולה אם אתה מוכן להתפשר על גיר ידני.

אבל קח בחשבון עוד רכב שהפתיע אותי לטובה:

דייהו אספרו! חבר שלי קנה אחת לבנה שנת 95 מנוע 2000 גיר אוטומט

המון אנשים המליצו לו לא לקחת את הרכב להימנע מדייהו וסיפרו לו על המון תקלות מוזרות

אבל!

הוא כבר מעל לשנתיים עם הרכב ואני חייב לציין שאני מופתע

חבר שלי הוא חוליגן לא קטן הוא לא יודע לשמור על דברים ומנצל כל דבר עד שהוא נופח את נשמתו לבורא

הרכב עובר אצלו התעללות יומית באופן קבוע ולמעט יישור קו שהוא עשה במוסך מורשה שיצא באופן מפתיע זול מאוד

יחסית למוסכים מורשים

הוא רק שם דלק ונוסע

הרכב חסכוני מחוץ לעיר, מאובזר טוב, מאוד נוח ומרווח (תא מטען גדול)

אז אם אתה נוסע רוב הזמן לבד ואתה מוכן להתפשר על גיר ידני לך על הפיאסטה

אבל אם אתה מוכן לשלם קצת יותר על אחזקה (טסט וביטוח) ומחפש כורסה גדולה שתיקח אותך ממקום למקום בנוחות

מירבית לך על הדייהו אספרו

משתי המכוניות יש המון בשוק חלקן שמורות וחלקן שבורות לא יהיה קשה למצוא רכב טוב

בפיאסטה הייתי ממליץ על שנת 2001

ובדייהו אספרו משנתון כמה שיותר גבוהה

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

תודה לכולכם על התגובות :-). קודם כל נרגעתי שבתקציב שלי כן אפשר להשיג אוטו אמין. ציינתם כאן המון דגמים, בשבוע הקרוב אני אעשה חיפוש מלא על כולם, ואני אסנן את המבחר לפי מה שאקרא.

למי שהציע לי לקנות מכונית שלו בפרטי, הקנייה תתבצע רק בעוד כחודשיים, עד אז אני אשלים לתקציב של 15K שהגדרתי.

אני אחזור לכאן עם שאלות במידה ויהיו.

פורסם

בחור צעיר

ברשותי סובארו לאגסי 92 ידנית. אני נוהג בו 130 + ק"מ, מהמרכז לירושלים מדי יום. הרכב ברשותי כבר מעל חמש שנים. אני צוחק כל פעם בעליות לירושלים לראות רכבים חדשים יחסית תקועים בצידי הרכב.

בקיצור. זה אפשרי. לא כל מה שישן לא שווה, לא כל מה שחדש שווה.

פורסם

לדעתי, כל התשובות שנתנו לך פה טובות.

קליאו, פונטו, פיאסטה, 205, 106.

חפש אחת מהן, כמה שיותר שמורה. אל תינעל על דגם ספציפי.

emotion of motion

• תוכן חדש...