Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמן הגיר אצלי כהה , הוחלך במוסך מורשה והוא עדיין כהה (צבע בורדו)

הרכב עשה 80K .

השאלות שלי הן:

1. מה זה אומר שהשמן כהה

2. זה מעיד על בעיה בגיר? יש לציין שהגיר עובד מצויין מחליף בזמן ובצורה חלקה.

3. החלפת השמן שבוצעה היתה החלפה רגילה ,לפי מה שהבנתי זה רק חצי מכמות השמן שהוחלפה, אז איך מחליפים את כל הכמות?

4. או שפשוט להשאיר את המן ככה.

תודה!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נוזל תיבה אוטומטית כהה אינו מעיד בהכרח על תקלה.

כדי להחליף את כל הכמות של הנוזל, פשוט בצע החלפת נוספת של הנוזל וחזור על התהליך עד שצבע הנוזל כמו חדש.

פורסם

או לחילופין פנה למוסך שברשותו משאבה שמבצעת סירקולציה ומחליפה את כל השמן גיר.

אבל כבר החלפת חלק מהשמן, אז אין לך ברירה תחליף שוב פעם.

כי אם תחליף עם המשאבה אז חבל על השמן שכבר מילאת.

פורסם
נוזל תיבה אוטומטית כהה אינו מעיד בהכרח על תקלה.

כדי להחליף את כל הכמות של הנוזל, פשוט בצע החלפת נוספת של הנוזל וחזור על התהליך עד שצבע הנוזל כמו חדש.

כל החלפה זה 500 שח

פורסם

רק שתדע , בהוראות היצרן מצוין שאסור להחליף את כל השמן אלא רק מחציתו. וזה לא רק בקורולה.

רק אם שיפצו את הגיר והוא עבר ניקוי פנימי מקיף שמים שמן חדש.

הסיבה ההגיונית היא זה ששמן חדש מנקה לכלוך עדין על המח ההידראולי וגורם להיתקעות הליכלוך בבוכנות.

היצרן בתכנון של הגיר לוקח בחשבון את הליכלוך הזה ואת האטימה שהוא מבצע.

פורסם
רק שתדע , בהוראות היצרן מצוין שאסור להחליף את כל השמן אלא רק מחציתו. וזה לא רק בקורולה.

רק אם שיפצו את הגיר והוא עבר ניקוי פנימי מקיף שמים שמן חדש.

הסיבה ההגיונית היא זה ששמן חדש מנקה לכלוך עדין על המח ההידראולי וגורם להיתקעות הליכלוך בבוכנות.

היצרן בתכנון של הגיר לוקח בחשבון את הליכלוך הזה ואת האטימה שהוא מבצע.

שלום רב

ראשית מבלי לפגוע בקודמי . האים ראית את ההוראה הזו כי אני לא מכיר אותה .דבר שני ממתי שמן חדש מנקה ושמן ישן לא מנקה

ושלישית איך היצרן לוקח בחשבון את הלכלוך ולפי דברך אים אין לכלוך אז אין אטימה .

למעשה הקלאצים בגיר נשחקים וה"ליכלוך" מועבר דרך השמן בגיר .בתכנון הגיר הרכיבו בקרקעית מגנטים שאמורים לספוח ולקלוט את אותם שבבים . כאשר כמות בשבבים גדלה והמגנטים כבר רוויים אז הלכלוך מתחיל לטייל בגיר אותו לכלוך יכול לתקוע סולונואידים או בוכנות הנמצאות במוח .

בשיטה הישנה אני הייתי ממליץ כול 30000 ק"מ לפתוח את הקרטר לנקות את המגנטים להחליף מסנן ולמלא חזרה שמן גיר ולמעשה זוהי החלפת שמן חלקית . ( ברכבים שלי הייתי מניע את הרכב מכבה ושוב פותח רק את פקק הריקון וחוזר על כך בפעם השלישית .

כיום השיטה המומלצת ( ע"י אותם מהנדסים שהגיע לארץ לבדוק את סוגית הגירים המתקלקלים יונדאי . מזדה ) החלפת שמן ע"י מתקן שטיפה שמחליף את השמן בחדש בזמן עבודת המנוע . וזאת כול 60000

אני משתמש במכונה כזו כבר כ 4-5 שנים ואני יכול להעיד על גירים ש"היו צריכים " שיפוץ והסתדרו

הפן הנוסף הוא ששמן הגיר עים הזמן מתחמצן ומאבד מתכונותיו דבר שגורם להרס הגיר או לפחות להקצפת השמן

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

פורסם

לא חייבים את המכשיר היקר הזה כדי להחליף את כל השמן בגיר. אפשר לעשות דרך צנרת הקולר או לבצע החלפת שמן מספר פעמים עד שבמדיד נראה שמן נקי.

פורסם
לא חייבים את המכשיר היקר הזה כדי להחליף את כל השמן בגיר. אפשר לעשות דרך צנרת

הקולר או לבצע החלפת שמן מספר פעמים עד שבמדיד נראה שמן נקי.

שלום רב

ראשית אתה צודק כיום בשנות האלפיים אנו המוסכים לא צריכים בכלל מכשירים חדישים יקרים מאוד וכמובן מומלצים ע"פ היצרן

כמובן שאפשר לא להחליף שמן בכלל או לחילופין להחליף מספר פעמים ולקוות ולהתפלל שהחלפנו אחוז גבוה או "להתפרע" ולהחליף עים צינורית כמו שדרך אגב היה רשום בספרות בשנות השמונים ותחילת התשעים ושוב פעם לקוות שלא יהיו כיסי אוויר שיהרסו את הטורק ( כמובן שהיצרן התכוון שמכונאי מנוסה יבצע זאת ולא ניסוי של "חובבן" )

לסיום האמת שחיכיתי לתשובתך ולא הכזבת אותי אתה עיקבי בתשובותך

נ.ב עשיתי עוד טעות ורכשתי מכשיר זהה ששוטף את מערכת הקירור ( שכחתי שאפשר לנקז מים מהמצנן + פתיחת בורג ניקוז מבלוק המנוע ולפרק את משאבת המים ולחבר צינור עים לחץ של מים ואז גם אפשר להחליף את כול נוזל הקירור)

( תשובתי זאת לא באה לפגוע באף אחד אפילו התחלתי לחכות להארותך והערותך)

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

גם אתה צפוי וברור שלא תחשוב שמכונה שקנית באלפי שקלים תהיה מיותרת, אך בהחלט הציניות שלך מיותרת.

הוראות היצרן למשל של ניסאן, לדגמים החדשים ביותר, היא לבצע החלפת שמן מלאה של הגיר דרך הצנרת של הקולר, אז בטח המהנדסים של ניסאן טיפשים, כי איך הם לא חשבו על בעיות של כיסי אויר בטורק וכדומה (תופעה שאני שומע עליה רק עכשיו ואותה מכירים בטח יצרני מכונות השטיפה) ?

אגב, הגירים האוטומטים של ניסאן לא שונים במבנה ובשיטת הפעולה שלהם משום גיר אוטומטי של יצרן אחר.

פורסם

ראשית אני מחזק את ידיו של זיסו בדבר החלפת נוזל ATF בעזרת ציוד מתקדם החוסך זמן וכסף ללקוח.

Dan-idin, גם אנוכי מכיר את הנחיות הייצרן ניסן ולא ניתקלתי בהוראה שאוסרת החלפת נוזל ATF בצורה שהסביר חבר הפורום זיסו, אינני רואה שום מניעה להשתמש בצורה זו גם ברכבי ניסן.

גם לרכבים משנת 2003 הנחיית הייצרן היא להחליף שמן בצורה שציינת וזה לא מחדש שום דבר לאף אחד.

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהחלט אין הנחיה שאוסרת אך גם אין דרישה לשימוש במכשיר, אז למה להשקיע? אגב מוסכים שעובדים עם המכשיר מחייבים יותר על הפעולה (הרי צריך לכסות את הוצאות קניית ותחזוקת המכשיר) ונדרש יותר זמן לביצוע שלה ואם היית מתנסה בשתי השיטות היית יודע זאת.

פורסם
בהחלט אין הנחיה שאוסרת אך גם אין דרישה לשימוש במכשיר, אז למה להשקיע? אגב מוסכים שעובדים עם המכשיר מחייבים יותר על הפעולה (הרי צריך לכסות את הוצאות קניית ותחזוקת המכשיר) ונדרש יותר זמן לביצוע שלה ואם היית מתנסה בשתי השיטות היית יודע זאת.

שלום רב

שוב פעם אתה טועה גם בנושא החיוב וגם בנושא הזמן

אים תחליף את כול השמן השיטה הקלוקלת שלך זה יקח זמן רב מאידך החלפת שמן ע"י מכונה לוקחת 15 דקות ! מההתחלה ועד לסוף

לגבי התשלום אני גובה 150 שח עבודה על ההחלפה בעזרת המכשיר וכאשר הייתי מחליף שמן בצורה חלקית ( רק מסנן שמן + שמן ) זה היה לוקח מינימום חצי שעה אים לא שעה וגם הייתי גובה 150 שח ( כמובן שהחלפה בעזרת מכונה מצריכה החלפה כול 60000 והחלפה חלקית מצריכה החלפה כול 30000 ק"מ )

עכשיו תעשה את החשבון הפשוט

פורסם

חצי שעה להחליף שמן גיר בצורה חלקית? כדאי שתפטר את המכונאי העצלן שלך.

רבע שעה במקסימום זה מה שלוקח העבודה הזו, חלקית או מלאה דרך צנרת הקולר. יש רכבים שהגישה לצנרת קולר לא מהירה ויקח קצת זמן לפרק את החיפוים, אך זה יעקב את הזמן העבודה עם מכונה באותה מידה.

ומה קורה עם נדרש שמן יחודי לגיר אז אתה צריך לרוקן, לנקות ולשם שמן חדש במכונה - איפה הזמן הדרוש לזה? (שאינו קיים בהחלפת שמן רגילה).

פורסם
שלום רב

ראשית מבלי לפגוע בקודמי . האים ראית את ההוראה הזו כי אני לא מכיר אותה .דבר שני ממתי שמן חדש מנקה ושמן ישן לא מנקה

ושלישית איך היצרן לוקח בחשבון את הלכלוך ולפי דברך אים אין לכלוך אז אין אטימה .

למעשה הקלאצים בגיר נשחקים וה"ליכלוך" מועבר דרך השמן בגיר .בתכנון הגיר הרכיבו בקרקעית מגנטים שאמורים לספוח ולקלוט את אותם שבבים . כאשר כמות בשבבים גדלה והמגנטים כבר רוויים אז הלכלוך מתחיל לטייל בגיר אותו לכלוך יכול לתקוע סולונואידים או בוכנות הנמצאות במוח .

בשיטה הישנה אני הייתי ממליץ כול 30000 ק"מ לפתוח את הקרטר לנקות את המגנטים להחליף מסנן ולמלא חזרה שמן גיר ולמעשה זוהי החלפת שמן חלקית . ( ברכבים שלי הייתי מניע את הרכב מכבה ושוב פותח רק את פקק הריקון וחוזר על כך בפעם השלישית .

כיום השיטה המומלצת ( ע"י אותם מהנדסים שהגיע לארץ לבדוק את סוגית הגירים המתקלקלים יונדאי . מזדה ) החלפת שמן ע"י מתקן שטיפה שמחליף את השמן בחדש בזמן עבודת המנוע . וזאת כול 60000

אני משתמש במכונה כזו כבר כ 4-5 שנים ואני יכול להעיד על גירים ש"היו צריכים " שיפוץ והסתדרו

הפן הנוסף הוא ששמן הגיר עים הזמן מתחמצן ומאבד מתכונותיו דבר שגורם להרס הגיר או לפחות להקצפת השמן

האם בשיטה הנ"ל אתה עדיין מפרק קרטר ומחליף פילטר גיר? או שאין צורך.

ההגיון אומר לי שעדיין צריך לפרק קרטר ולהחליף מסנן שמן ולנקות את המגנטים.

האם למכשיר הזה יש יכולת לנקות את המגנטים ואת הפילטר? זה נשמע לי בלתי אפשרי.

• תוכן חדש...