Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בבניין ישן שהצינורות הולכים כנראה על קירות הבניין מבחוץ.

צינור גומי שהולך מהדוד שמש ונכנס לתוך הבית באורך של 15 מטר.

האינסטלטור אמר לי שעולה 50 שקלים למטר מהצינור הזה, נראה לי קצת מופך כי זה צינור גומי. האם זה באמת המחיר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

50 שקל למטר? או 50 שקל לכל הצינור?

בעיקרון צריך לדעת כמה דברים:

הצינור הוא בצבע שחור? או שהוא בצבע כחול/כתום?

מה הקוטר של הצינור?

הצינור השחור בקוטר הרגיל עולה בסביבות ה5-6 שקל למטר, אם יש לך 15 מטר אז המחיר שקיבלת הוא סביר, בתנאי שזה לכל אורך הצינור.

אם זה הקוטר העבה יותר, אז זה עולה 9 שקל למטר.

למרות, שלפי דעתי הצינורות שיש לך שם הם צינורות בצבעים כתום וכחול, ואיך אני יודע את זה? כי אם שמו את הצינור הזה מחוץ לביניין, זה אומר שעשו צנרת בדירה וחסכו בהוצאות על פירוק הקו מים הישן והכנסת קו מים חדש במקום, ופשוט הקו מים הישן נשאר בתוך הקיר ושמו עליו פקק, והוציאו צנרת מים חדשה מהגג למטה מחוץ לקירות.

אני לא זוכר כמה תעלה לך הצנרת הנ"ל.

בכל מקרה, למה יש צורך בהחלפת הצינור? איך הגעת לזה שצריך להחליף צינור?

אני חושב שלא תצטרך להחליף אותו.

תעלה תמונה של הצינורות, ניראה איזה צינורות הם.

תסביר למה אתה רוצה להחליף את הצינורות, לדעתי אני לא רואה כמעט שום סיבה להחליף את הצינורות, ואם תרצה אני מוכן לבוא ולעזור לך בעבודה. פירקתי לא מעט דודי שמש, קולטים וצנרות.

קובי

פורסם

אני לא היתי במקום אלא אמא שלי היתה.

יש חור בצינור למרבה הפלא והמחיר שהוא ביקש זה 50 שקלים למטר אחד ויש צורך ב-15 מטרים.

in the face

with a chair

פורסם

חבל על הספקולציות. הרי אפשר כעת לדון יומיים ללא שום בעיה, האם מדובר בגומי, פלסטיק או זהב.

גש לשם, תצלם או תיראה מה כתוב על הצינור ותחזור עם המידע. משם יהיה קל יותר לעזור הלאה.

פורסם
אני לא היתי במקום אלא אמא שלי היתה.

יש חור בצינור למרבה הפלא והמחיר שהוא ביקש זה 50 שקלים למטר אחד ויש צורך ב-15 מטרים.

לא נשמע אחד שיצליח בתוכנית של חיים הכט(יצאת צדיק).

תתקיל אותו,תשאל כמה עולה העבודה חוץ ממחיר הצינור,אחרי שתהיה לך תשובה והמחיר יהיה סביר בעיינך,תגיד לו שאתה תרכוש את הצינור ושרק יגיד לך מה להביא.(תצלם במצלמה נסתרת שגם תוכל להתענג על הרגע ).

פורסם

וואלה.

אז תחתוך את החלק עם החור (גג 5 ס"מ) ותחבר בין החלקים עם מחבר מתאים

אין סיבה להחליף ציור שלם בגלל חור.

עם הצינור היה יבש לגמרי. והחורים היו מגיעים בעקביות אז נגיד.

או שהוא דק מדיי וצריך אחד עבה יותר

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

1. לא מומלץ להחליף רק קטע קטן כי אז תהיה "תקוע" עם שני מחברים שמהווים נקודת תורפה לנזילות, באמצע הקיר החיצוני של המבנה.

2. תבדוק אם הצינור הוא SP או PEXGOL. צינור SP מורכב משלוש שכבות (פלסטיק, אלומיניום, פלסטיק), מגיע בכל מיני צבעים, וקשיח יותר מהפקסגול. בכל מקרה העלות הינה (כמו שציינו לפני) מס' שקלים בודדים למטר.

3. בכל מקרה כל צינור מים שחשוף לשמש צריך להיות עם ציפוי ו/או בידוד עליו. קח את זה בחשבון וחייב את האיסטלטור לבצע זאת.

4. בקש מהאינסטלטור פירוט. כמה עולה העבודה וכמה החלקים. האם הוא מחליף את הצינור גם בתוך בתוך הבית או לא, איך הוא מתכוון להוריד את הצינור 3 קומות למטה מבחוץ (-כדי שלא יהיו לך בעיות עם השכנים אח"כ).

פורסם

וואלה אצלי בבית יש צינור פקס שבגלל בועה. היה חור קטן. וחיתוך וחיבור מחדש של הצינור על ידיד מחבר.

וזה מחזיק כבר 5-7 שנים בערך. ואאין נזילות ואין כלום.

תרכיב את זה נכון. וחזק. ( לא יותר מדיי) ואין סכנות ובעיות

להזכירך. הצינור מחובר בשני הצדדים בצורה הזו!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מנסיוני - רק 10 שנים בערך - עם אינסטלציה לא לוקחים סיכונים מיותרים. במיוחד כשההפרש במחיר קטן. במיוחד כששני המחברים האלו יהיו תקועים בין שמים לארץ, ואולי במקרה ליד חלון של אחד השכנים, שבמקרה יש לו מערכת סטריאו טובה מתחת לחלון, ובמקרה כשאחד המחברים יתחיל להשפריץ זה יהיה ישירות לתוך החלון שלו.

לכן.

זה לא כ"כ משנה אם זה יהיה צינור SP או PEX - לשניהם יש את היתרונות והחסרונות שלהם. מה שחשוב זו איכות העבודה של האינסטלטור, שמירה על כל הכללים בהתקנת הצנרת וחשיבה קדימה מבחינת כל ההבטים.

פורסם

בדקתי היום במה מדובר, יש 2 צינורות שחורים שיורדים מהגג ונכנסים לבית (וזה ככה בכל הדירות בבניין)

צינור אחד נראה פלסטיק שחור כמו בקוטר צינור גינה, השני נראה אותו הדבר רק עם ציפוי\שרוול שחור מוקצף (כנראה לבידוד)

אין לי מושג איזה מהם נוזל כי הם צמודים אחד לשני, אבל אני מקווה שזה ברור יותר לגבי איזה צינורות יש שם. לי נשמע מוגזם מחיר של 50 שקלים למטר.

אני אשחמ להמלצה לאיש מקצוע שמטפל בעניינים כאלה ברחובות.

in the face

with a chair

פורסם

אני לא איש מקצוע, אבל אולי אני יעבור לקראת סוף השבוע בראשון לציון.

אם תרצה אני מוכן לבוא ולעזור לך להחליף את הצינורות האלו.

המחיר מאוד מוגזם. אלו הצינורות הפפוטים השחורים הם נקראים פסגול, המחיר שלהם תלוי בקוטר אבל תהייה בטוח שגם הקוטר הגדול יעלה לך פחות מ10 ש"ח למטר.

אגב באיזה מקום בצינור יש נזילה? אם זה בתחילת הצינור אפשר אולי לחתוך ולחבר, אם זה באמצע אז עדיף להחליף את כל הצינור.

גם אם אתה מחליף אני מציע לך לקנות צינור מעט יותר ארוך ב20 ס"מ על מנת שאם בעתיד יקרה מצב דומה תוכל לחתוך את רק את הראש ולא להחליף את כל הצינור.

קובי

פורסם

הטענה של האינסטלטור היא שהנזילה באה מהצינור בחלקו שנמצא על הגג והמים יורדים עד למטה (מוזר משהו שהמים יצליחו לרד 4 קומות בלי להתאדות בדרך, זה טיפטוף ממש קטן מה שרואים למטה).

גם לא ברור לי אין נהיה חור פתאומי בצינור שכזה, הוא טוען שיתכן ונקר (הציפור) עשה את זה, קצת הזוי משהו.

לא אכפת לי מאיפה הנזילה האמת, אני אחליף את כל הצינור בשביל לחסוך בלגן עתידי, זאת דירה של אמא שלי והדיירים שם מתחלפים ככה שאין לי כוונה לעשות שם חצי עבודה.

in the face

with a chair

פורסם

1. קודם כל אתה תמיד יכול להביא עוד בעל מקצוע ולקבל עוד הצעת מחיר. כל מקום שיש ספק לגבי בעל המקצוע זה עדיף.
  2. למיטב ידיעתי הצינורות האלו לא מתבלים, מתפוררים ונוזלים. אם יש בצינור נזילה כנראה שמשהו פגע בו או שהחלה נזילה מחיבור כלשהו (הכי שכיח). בשני המקרים אין סיבה להחליף את כל הצינור, פשוט לתקן במקום הנזילה.
  3. אם אין לך בעיה עם גגות פשוט תגש בעצמך ותבדוק. חיתוך הצינור והכנסת חיבור היא פעולה דיי פשוטה.

פורסם

אביב היקר.

מצ"ב מס' תיקונים להודעתך.

1. צינורות פלסטיק כן מתבלים בשמש עם השנים. במיוחד SP צבעוני (- ולא שחור שמותאם לגגות).

2. תמיד עדיף להחליף את כל הצינור. וזאת מכיוון שאם הצינור נפגם כתוצאה מהתייבשות - סמוך עליו שלחץ המים יעשה את עבודתו וימצא את הנקודה הבאה.

3. כתבת : "חיתוך הצינור והכנסת חיבור היא פעולה דיי פשוטה" .נכון. אבל מה עם קידוד (ביצוע פאזות פנימית וחיצונית) בצנרת SP? ומה עם כיפוף נכון לצנרת SP( כדי לא ליצור נקודות קיפול )? ומה עם השחלה נכונה של צנרת PEXGOL ושמירה על רדיוסים נכונים? והדבר הכי חשוב שאף אחד לא ציין - יכול להיות שהצינור נפגם בגלל טמפרטורה גבוהה של המים. לכן צריך לשים לב לכמה מכוון הדוד. ולדאוג שיהיה לו פורק לחץ.

לכן אני חוזר ומזהיר - לא משחקים עם אינסטלציה לפני שמבינים מה עושים. בדיוק כמו שאף אחד לא יחליף סתם צנרת אצלו ברכב, אלא ינסה להבין מה צריך ואיך עושים זאת נכון.

• תוכן חדש...