Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדוד בן שנתיים ורק עכשיו זה קרה, בנוסף גם נופץ אחד מהקולטי שמש של השכנים והם חושדים שמישהו עלה לגג ועשה את הנזקים אצלי ואצלם.

בכל אופן, אשמח להמלצה על בעל מקצוע ברחובות עם מחירים שפויים יותר. 10 שקלים למטר הופך את עלות הצינור ל-150 שקלים, רחוק מאוד מההצעה שקיבלתי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אביב היקר.

מצ"ב מס' תיקונים להודעתך.

1. צינורות פלסטיק כן מתבלים בשמש עם השנים. במיוחד SP צבעוני (- ולא שחור שמותאם לגגות).

2. תמיד עדיף להחליף את כל הצינור. וזאת מכיוון שאם הצינור נפגם כתוצאה מהתייבשות - סמוך עליו שלחץ המים יעשה את עבודתו וימצא את הנקודה הבאה.

3. כתבת : "חיתוך הצינור והכנסת חיבור היא פעולה דיי פשוטה" .נכון. אבל מה עם קידוד (ביצוע פאזות פנימית וחיצונית) בצנרת SP? ומה עם כיפוף נכון לצנרת SP( כדי לא ליצור נקודות קיפול )? ומה עם השחלה נכונה של צנרת PEXGOL ושמירה על רדיוסים נכונים? והדבר הכי חשוב שאף אחד לא ציין - יכול להיות שהצינור נפגם בגלל טמפרטורה גבוהה של המים. לכן צריך לשים לב לכמה מכוון הדוד. ולדאוג שיהיה לו פורק לחץ.

לכן אני חוזר ומזהיר - לא משחקים עם אינסטלציה לפני שמבינים מה עושים. בדיוק כמו שאף אחד לא יחליף סתם צנרת אצלו ברכב, אלא ינסה להבין מה צריך ואיך עושים זאת נכון.

אם זה לא היה ברור, לא דיברתי על צנרת SP, אלא על הצנרת פקסגול.

פורסם

אני מנצל"ש לשאלת דודי שמש נוספת:

בחורף האחרון היה יום סופה רציני עם רוח חזקה. עף לי משהו על הקולט של הדוד ושבר חצי מהזכוכית (חצי אחד מהשניים).

בחורף מן הסתם זה לא שינה לי הרבה. עכשיו לדעתי כמות המים החמים פחותה ממה שהיה קודם.

האם יש משמעות לזכוכית שעל הקולט ? האם אפשר לשים איזו חתיכת פרספקס במקום (זה יש לי בשפע) ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כן יש משמעות לזכוכית.

בעזרתה בעצם המים מתחממים , הזכוכית גורמת לאפקט החממה.

קרני שמש עוברים אותה והופכים מ UVA ל UVB בדרך משתחררת אנרגיה שהתוצאה שלה זה חום.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מאחד שמתעסק בדודים כבר כ 15 שנים תחתוך את הצינור מהנקודה שאחרי החור אם הצינור לא יגיע תחליף את החלק הקצר שמגיע מהדוד עד החור ותחבר במחבר כפול של פקס שכנראה זה הצינור שיש לך. בצינור שהוא חיצוני הייתי לוקח את האפשרות שיכול להיות שינזל שוב נזק גדול לא יקרה מזה.

יכול מאוד להיות שאכן נקר עשה את החור על מנת לשתות.

המחיר למטר צנרת של דוד שמש יכול להגיע ל - 40 ש"ח כולל העבודה אם בעל מקצוע עושה זאת.

אנשים צריכים להתפרנס ונותנים הצעת מחיר מתאים לך תקבל לא מתאים לך תזמין מישהו אחר.

הכי זול זה לתקן לבד אם אתה יודע או אם הסבר מספיק לך.

לא צריך להתחיל לחשב בכל עבודה כמה עלה החלק וכמה מנסים "לשחוט" אותך.

יכול להיות שבשעה או יותר שאתה תקדיש לתקן את זה היית יכול להיות במקום אחר ולהרויח יותר.

• תוכן חדש...