Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, מאסתי בבזק בינלאומי.

הכל החל בערב אחד, שבו האינטרנט נהיה בלתי נסבל באיטיותו (פינגים בשמיים ומהירות הורדה מחו"ל שלא עברה את ה-0.5Mbps). אז התקשרתי לתמיכה של בזק בינ"ל לבדוק אם יש להם איזושהי בעיה זמנית. נעניתי בשלילה, ועשו איתי 1001 בדיקות שידעתי מראש שהן יהיו מיותרות ושרק הוכיחו שהבעיה היא לא אצלי.

יומיים אחרי זה אני מקבל טלפון מנציג מכירות שלהם, שמספרת לי ש"נודע" לה שהתלוננתי בנוגע לפינגים, והיא מציעה לי לעבור לחבילת "גיימר" בתוספת של 13.90 ש"ח לחודש. שאלתי אותה מה זה בדיוק אומר מבחינת החיבור שלי טכנית אליהם, ולמה אני צריך לשלם תוספת של כסף מדי חודש ע"מ לקבל את מלוא המהירות שאני אמור לקבל מההתחלה. לא היו לה תשובות ברורות, גם לא לשני נציגים אחרים שהיא העבירה אותי אליהם (היא כנראה הייתה חדשה יחסית), ואחרי שהם סירבו לתת לי יוזר "גיימר" זמני כדי שאני אוכל לבדוק בדיוק במה הוא יותר טוב, סירבתי בנימוס להצעה שלהם. יש לציין שעד אותו הרגע הייתי יחסית מרוצה מבזק בינ"ל, והמהירויות הן בהורדה מהאינטרנט וביטורנט והן הפינגים במשחקים היו מניחים את הדעת.

אולם, למירב הפתעתי (או שלא), מאז אותה שיחה עם נציגי המכירות שלהם, האינטרנט שלי פשוט זוחל, בעיקר בשעות היותר עמוסות. הפינגים מרקיעי שחקים (סביבות 300 מ"ש לשרתים באירופה!) והביטורנט משותק לגמרי (0KB יציב).

לי אישית יש הרגשה שהם עושים מעין תרגיל מסריח שכזה, מאיטים בכוונה את המהירות שלך כדי לאלץ אותך לשלם יותר על חבילת "גיימר". אם היה לי כוח עוד הייתי מנסה להילחם בהם ובנסיון הסחיטה שלהם ולדרוש לקבל את מלוא המהירות שמגיעה לי ועליה אני משלם, אבל האמת היא שדי נמאס לי מהמאבקים האלה עם ספקיות האינטרנט. גם עם 012 וגם עם 013 ברק היו לי את אותם הצרות, וזה נראה שכולם אותו חרא.

השאלה שלי היא האם בכל זאת קיימת היום בשוק ספקית אינטרנט הוגנת, אשר בוודאות לא חוסמת אותך בשום אופן? לא אכפת לי גם אם היא תהיה יקרה יותר בכמה שקלים לחודש, העיקר שאני אקבל בדיוק את מה שאני משלם עליו.

גל.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חד משמעית לא.

כל ספקיות האינטרנט הגדולות ללא יוצא מהכלל משתמשות בסוג של QOS על הקווים.

איך הן מגדירות את החוקים משתנה מספקית לספקית ומחודש לחודש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
חד משמעית לא.

כל ספקיות האינטרנט הגדולות ללא יוצא מהכלל משתמשות בסוג של QOS על הקווים.

איך הן מגדירות את החוקים משתנה מספקית לספקית ומחודש לחודש.

אתה בטוח בתשובה החד משמעתית הזו?

אם זה כך, המצב בארץ ממש עגום... אם כן מי הספקית הכי פחות גרועה?

פורסם

לדעתי אין חסימת פורטים כללית בשום חברה, העיניין הוא שבמידה והספקית שלך מבחינה כי הינך מעמיס להם על השרת (מוריד ללא הפסקה וכ') אז הם חוסמים לך ספציפית את הפורטים. המטרה שלהם היא כפולה: א' כל זה להפחית מהעומס, ב' זה לשדרג אותך לחבילת הגיימרים במחיר גבוה יותר (נתקלתי במקרים מסוג זה אצל מס' אנשים).

אני בנטוויז'ן ואף פעם לא היו לי בעיות של חסימת פורטים, אצלי כל הפורטים פתוחים ואני מוריד על המהירות המקס' תמיד. מה שכן, התשתית של בזק על הפנים - כל פעם זה מתנתק ולא שווה לי להשאיר את המחשב עובד בלילה, צריך מישהו להשגיח שהאינטרנט לא יתנתק, ואם כן לעשות ריסט למודם.

פורסם
צריך מישהו להשגיח שהאינטרנט לא יתנתק, ואם כן לעשות ריסט למודם.

אתה יכולה להגדיר את החייגן כך שיתחבר N פעמים כל X שניות במקרה והתנתק הקשר.

אני בNV יותר מ4 שנים ואין תלונות.

פורסם
לדעתי אין חסימת פורטים כללית בשום חברה, העיניין הוא שבמידה והספקית שלך מבחינה כי הינך מעמיס להם על השרת (מוריד ללא הפסקה וכ') אז הם חוסמים לך ספציפית את הפורטים. המטרה שלהם היא כפולה: א' כל זה להפחית מהעומס, ב' זה לשדרג אותך לחבילת הגיימרים במחיר גבוה יותר (נתקלתי במקרים מסוג זה אצל מס' אנשים).

אני בנטוויז'ן ואף פעם לא היו לי בעיות של חסימת פורטים, אצלי כל הפורטים פתוחים ואני מוריד על המהירות המקס' תמיד. מה שכן, התשתית של בזק על הפנים - כל פעם זה מתנתק ולא שווה לי להשאיר את המחשב עובד בלילה, צריך מישהו להשגיח שהאינטרנט לא יתנתק, ואם כן לעשות ריסט למודם.

סטיו.

אצל ספקי האינטרנט לא חוסמים פורטים.

ישנו מושג שנקרא QOS או SHAPING.

מה שעושים במקרה כזה מגדירים PRIORITY ללקוח א על פני לקוח ב.

ומה שאומר שלקוח א לא "יקח" יותר רוחב פס מלקוח ב.

איך עושים את זה ישנם מערכות ייעודיות שמבצעות את כל תהליך התעדוף ברמת לקוח [iP] או פרוטוקול [sMTP HTTP FTP ] וגם ברמת ניתוח פרוטוקולים ברמה 7 [PTP ].

לגבי איך השיטות המועדפות היום הם שיטת ה BUCKETS ו WEIGHT.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני התגרשתי מכל הגדולות והכובלות ועברתי ל018 ללא התחייבות. בינתיים לא יצא לי לראות הגבלה בגלישה /הורדה.

וגם אם כן יקרה ביום מן הימים, אין התחייבות - אפשר לעזוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
סטיו.

אצל ספקי האינטרנט לא חוסמים פורטים (...)

השתמשתי במושג "פורטים" מכיוון שאני מדבר בהקשר של ניסיון אישי. אני מכיר אדם שהיה נוהג להוריד באופן קבוע קבצים שמנים מהאימיול, ושם כידוע צריכים ששני פורטים ספציפיים יהיו פתוחים כדי לקבל מזהה גבוה (TCP/UDP). הספקית זיהתה שהנ"ל מוריד 24/7 קבצים וסותם להם את השרתים, אז היא חסמה לו את שני הפורטים הספציפיים הנ"ל, התקבל מזהה נמוך ומהירות ההורדה ירדה פלאים.

אני לא יודע כיצד מבצעים זאת באופן מחשובי ומהם המושגים המדוייקים, אבל מה שבטוח שיש תופעה של הפחתת המהירות ללקוחות "בעייתים".

פורסם

שמתם לב שכל כמה חודשים צף לו שרשור בסגנון "חסמו לי"/"הגבילו לי" את האינטרנט??...

אותי אישית זה מרגיז כל פעם מחדש,

לפותח השרשור - אני יכול להגיד שאני חוויתי בדיוק את אותה ה"חווייה" עם בזק בינלאומי.

במשך כשלושה חודשים סבלתי מהעניין, דיברתי, פניתי, התלוננתי, אבל הייתי מחוייב, אז לא ממש הייתה לי ברירה.

בשלב מסויים נשברתי - וממש צעקתי עליהם בטירוף, בסוף חיברו אותי לתקופה של חודשיים נסיון לחבילת הגיימר במחיר "נמוך" יותר. והפלא-ופלא, "פתאום" האינטרנט שלי התחיל לטוס!

בדיקות סדרתיות בspeedtest.net (אתר בדיקות מעולה) - הראה עלייה משמעותית במהירות (ממצב של 0.3-0.5 מגה לחול על מהירות 2.5, למצב של 1.8-2.3 לחו"ל).

אני עדיין לא הכי מרוצה ממהירויות ההורדה בתוכנות טורנטים (למרות שלאחרונה אני גם בקושי מוריד), אבל בהחלט הורגש שיפור.

עכשיו אני שוב עומד לפני החלטה מה הלאה - כי סיימתי את ההתחייבות, ואני רוצה שוב לבדוק מה קורה אצל המתחרות.

כל כמה חודשים אני "קופץ לביקור" אצל חברה מתחרה, בודק איך הקצב אצלם ואם הוא יותר טוב, אז אני עובר.

כלל אצבע אצלי - לא להתחייב ליותר מחצי שנה לשום ספקית. (גם אם הם אומרים שאיאפשר).

בברכה!

יונתן.

פורסם

בתור אחד שעבר בנטויז'ן מספיק שנים ומכיר את המערכת מבפנים (הייתי בתפקיד שאיפשר לי להכיר אותה),

יש QOS ברור שרץ שם ,

השאלה היא למה,

הם לא מתביישים לתדרך על כך את הנציגים שהם לא אוהבים טורנט ושאר ירקות, מצד שני הם ידועים כחברה שמשקיעה באתרי סטרימינג סטייל יו-טיוב...

אני מחובר שם (כבר לא עובד שם) - גולש נהדר ומוריד במהירות מקסימלית בטורנטים, רוב הזמן.

אי אפשר לברוח מזה, בכל הספקיות יש פלוסים ומינוסים, אנו לא חיים באירופה עם קווים של 1000 מגה

אולי יום אחד ...:wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
בדיקות סדרתיות בspeedtest.net (אתר בדיקות מעולה)

אם כבר העלת את הנושא, הרשתי לעצמי לבדוק גם. מהירות 1.5MB - הנתונים בסדר? לא פעלו תוכנות רשת כלשהן ברקע בעת הבדיקה.

לוח עריכה02.jpg

פורסם
השתמשתי במושג "פורטים" מכיוון שאני מדבר בהקשר של ניסיון אישי. אני מכיר אדם שהיה נוהג להוריד באופן קבוע קבצים שמנים מהאימיול, ושם כידוע צריכים ששני פורטים ספציפיים יהיו פתוחים כדי לקבל מזהה גבוה (TCP/UDP). הספקית זיהתה שהנ"ל מוריד 24/7 קבצים וסותם להם את השרתים, אז היא חסמה לו את שני הפורטים הספציפיים הנ"ל, התקבל מזהה נמוך ומהירות ההורדה ירדה פלאים.

אני לא יודע כיצד מבצעים זאת באופן מחשובי ומהם המושגים המדוייקים, אבל מה שבטוח שיש תופעה של הפחתת המהירות ללקוחות "בעייתים".

אז משנים את הפורטים באימיול, ממש לא צריכים שני פורטים ספציפיים

• תוכן חדש...