Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בנטוויז'ן ואף פעם לא היו לי בעיות של חסימת פורטים, אצלי כל הפורטים פתוחים ואני מוריד על המהירות המקס' תמיד. מה שכן, התשתית של בזק על הפנים - כל פעם זה מתנתק ולא שווה לי להשאיר את המחשב עובד בלילה, צריך מישהו להשגיח שהאינטרנט לא יתנתק, ואם כן לעשות ריסט למודם.

זהו שאני ממש לא מומחה, אבל יש לי הרגשה שזה מתנתק לא בגלל התשתית, אלא בגלל מקסימום הורדה שהגעת אליו. אצלי מדי פעם החיבור מתנתק וצריך לכבות ולהדליק את הנתב רשת, ולא הצלחתי להגיע לחוקיות בנושא - עד ששמתי לב שבימים שאני מוריד הרבה ג'יגות זה מתנתק יותר, כלומר כשה-VUZE עובד בשיא המרץ (חיבור 2.5 מגה - מוריד על 300KBPS) זה מתנתק פעם ביום, נניח, וכשהוא לא, זה לוקח שבוע-שבועיים.

אז השאלה היא - האם הספקית מנתקת אותך אוטומטית אחרי שהורדת כמות מסוימת של ג'יגות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראה, אני מאוד מקווה שהם לא מנתקים אותי בכוונה, מכיוון שזאת כבר עליית מדרגה. בכל אופן יש ניתוקים גם בלילה כשאין גלישה כלל - למשל היום בבוקר זה כבר היה מנותק (התנתק במהלך הלילה). אני באופן אישי התקשרתי אל שירות התמיכה של שתי החברות (בזק ונטוויז'ן) ביום שני האחרון - ההתרשמות שלי שהם לא מנסים לעזור בכלל. אני הקשתי את מס' הטלפון לפני שהגעתי לנציגים אז אני מניח שהמנוי שלי כבר עלה להם, אבל אין לי מושג אילו הערות קופצות להם שם.

קודם התקשרתי לבזק, ענתה נציגה - היא לא רצתה לעשות איתי בכלל בדיקות, כשהיא שמעה שנורת PPP בנתב מתכבת עד שעושים ריסט היא אמרה שהבעיה לא אצלם, היא לא רואה כלום במחשב ושמבחינתם אין בעיות. כל פעם חזרה על המשפט "אין לך תמיכה, אין לך תמיכה..." נכון, אין לי תמיכה! אז הם רוצים לדחוף לי את התמיכה בכוח? אני לא מעוניין להתחייב לשנתיים ולהוסיף 7 ש"ח בחודש על תמיכה.

ומה עושים אם הציוד (אגב, שילמתי עליו 250 ש"ח בזמנו) של בזק מקולקל ובגללו הניתוקים? היא אומרת שאני צריך לנסוע לבזק סטור, להחזיר להם את הציוד שלי, לשלם 140 ש"ח ולקבל נתב אלחוטי מחודש עם אחריות לחודשיים. נשמע לי רע מאוד...

טוב, אח"כ התקשרתי לנטוויז'ן - ענה נציג. שימו לב:

אני: "שלום, יש לי ניתוקים באינטרנט, נורת PPP נכבית, נתב של סימנס. רציתי לשאול האם הבעיה אצלכם, אולי תוכל לבדוק?"

הנציג: "אין דבר כזה, אנחנו לא אשמים. פנה לבזק או תחליף ראוטר".

אני: "מאיפה אתה יודע מאיפה הבעיה אם לא בדקת כלום? חוץ מזה הם הפנו אותי אליכם, עכשיו דיברתי איתם".

הנציג: "אז הנתב שלך התקלקל. להעביר אותך למכירות? אנחנו מוכרים את הציוד הזה".

אני: לא, תודה. אני אחשוב על זה". (ככה פחות או יותר נערכה השיחה).

יום אחרי מצלצל הטלפון, על הקו נציג אחר ממחלקת מכירות, אמי עונה (אני בכלל לא בבית): "שמענו שהתעניינתם בראוטר, יש לנו אחלה מבצע!" בסופו של דבר היא אמרה לו שאני לא בבית ושאם אני רוצה אני אחזור אליהם.

אז מה היה לנו? בעיה אחת, 2 חברות, 2 שיחות טלפון, הבעיה נשארה והכסף לא - הוא הולך כל חודש לחברות הנ"ל בכרטיס אשראי.

פורסם

את הנתב לא רכשת בנטוויז'ן ולכן אין לגביו תמיכה.

אם זאת, שלח לי את הפל' בפרטי ויחזרו אליך לתמיכת חינם ביום ראשון בשעה שנוח לך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

להבא, תבקש שיחת ועידה בין הספק אינטרנט לבין הספק תשתית וככה לא יהיה טלפון שבור, שניהם ביחד יריצו אצלם את הבדיקות הרצויות וכל אחד יגיד מה המצב מבחינתו שיתנו לך תשובות שניהם בזמן אמת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
זהו שאני ממש לא מומחה, אבל יש לי הרגשה שזה מתנתק לא בגלל התשתית, אלא בגלל מקסימום הורדה שהגעת אליו. אצלי מדי פעם החיבור מתנתק וצריך לכבות ולהדליק את הנתב רשת, ולא הצלחתי להגיע לחוקיות בנושא - עד ששמתי לב שבימים שאני מוריד הרבה ג'יגות זה מתנתק יותר, כלומר כשה-VUZE עובד בשיא המרץ (חיבור 2.5 מגה - מוריד על 300KBPS) זה מתנתק פעם ביום, נניח, וכשהוא לא, זה לוקח שבוע-שבועיים.

אז השאלה היא - האם הספקית מנתקת אותך אוטומטית אחרי שהורדת כמות מסוימת של ג'יגות?

אז אתה לא מומחה וזה בכלל לא קשור לספקית.

הנתב שלך מעפן וכשפותחים הרבה CONNECTIONים הוא מתחיל לאט לאט לקרוס (כל מני BUFFER OVERFLOWים בשימוש לא נכון בזיכרון).

זה קורה בנתבים חלשים בשילוב עם הורדת קבצים אינטנסיבית - וזה לא קשור בשום דרך לספקית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

+1.

למי שחושב שיוריד הרבה מאוד נתונים בנתב אלחוטי כדאי שישקיע קצת יותר מהנתבים הפשוטים שעולים 100~ 200 ש"ח.

יש ראוטרים מיוחדים שנמכרים היום בחו"ל שתומכים בשידורי סטרימינג און ליין ברמה של HD.

כמובן שהדגמים הטובים עולים ברמה של 2000 ש"ח.

אז אם אין לכם את הכסף ואתם רוצים להוריד הרבה מידע בצורה אלחוטית או שתעברו לנתבים שעולים קצת יותר [משהו בכיוון 500 ~ 800 ש"ח] או לחזור להשתמש בכבלים של RJ45. [אם יש מחשב הורדות שמחובר ישירות לראוטר]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מה שאתה אומר הוא פתרון עם אתה מחובר בכבל למודם ואתה מחייג מהמחשב.

אחרת חלק מהראוטרים חלשים מדי גם לזה.

בקיצר - אם קניתם ראוטר שקר כלשהו ב200 ש"ח או קיבלתם אחד מבזק - יש מצב ששם הבעיה בשיתוף קבצים (לפחות מה שרוני מתאר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הספקיות חוסמות! זה ידוע ומורגש. 014 חוסמים בכוונה ואז מציעים לך חבילת גיימר ב14שח. קרה לשני חברים שלי שהיו מורידים גיגות על גיגות, עם ריטינגים מטורפים בכל הטראקרים הנחשבים עם ים הזמנות בכיס. :) ברגע שהם עברו לחבילת גיימר הסיוט נגמר אבל עדיין לא כמו שהיה אז.

012 חסמו אותי והתומכים שלהם הפילו הכל על השרתים בחו"ל. כאשר אמרתי להם שיש לי רשת של אורנג' מעבודה ואני מוריד שם ללא כל בעיה הם אמרו שיחזרו אלי. יום אחרי זה התנתקתי מהם בכתב והם המשכיו להציק לי לחזור חודשיים.

למה אין אף אחד בארץ שיפיל אותם? למה אנחנו צריכים להוסיף כסף בשביל לקבל את מה שאנחנו משלמים עליו? למה חוסמים אותנו? חוצפה מדרגה ראשונה! למה אף אחד לא הולך למשפט?

טוב, אחרי שפרקתי הינה טיפ קטן שהספקיות לא רוצות שתדעו. שמעתי ש012 חוסמים את זה לפעמים...

הסבר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843622,00.html

הכתובת לבדיקה:

http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest-mlab.php

:wink:

פורסם

יש לי נתב Edimax br 6215 srg

הנתב לא מהזולים. נקנה מכיון שיש לו שקעים מיוחדים והיצרן נחשב טוב.

אז זהו, שהיצרן לא ממש טוב מכיון שיש ניתוקים לרוב, בלי קשר להורדה מסיבית.

בתמיכה אדיבים אבל לא מסוגלים לפתור את הבעיה. החליפו לי לנתב חדש זהה, ולא עזר.

רוב הניתוקים הם רק אלחוטים, והחיבורים החוטים פועלים כרגיל. כשיש ניתוק אלחוטי, המחשב עדיין מוצא את הרשת האלחוטית אבל נתקע עם הודעה:

acquiring network address

reset עוזר (לפעמים צריך גם של המודם). מוזר שאם לא עושים כלום, הרשת האלחוטית חוזרת לפעול לאחר זמן רב.

יש עוד משתמשים עם בעיות זהות במודמים של edimax

יש למישהו רעיונות?

יהודה

פורסם
לא - הUpload לא ממש תקין אבל יכול להעיד על בעיה אצלך.

אני רואה שאתה מבין בנושא. על איזו סוג של בעיה מהירות העלאה איטית יכולה להעיד, לדעתך זה קשור לניתוקים? האם לדעתך נורת PPP שנכבית קשורה לבעיה בבזק בנטוויז'ן? בבזק טוענים נחרצות שנטוויז'ן אשמים (או הציוד שלי). בפייסבוק דיברתי עם נציגה לשעבר שעבדה בבזק, גם היא טוענת שהבעיה בספק תוכן, היא אמרה שרק אם נורת DSL הייתה נכבית זה היה קשור לבזק.

את הנתב לא רכשת בנטוויז'ן ולכן אין לגביו תמיכה.

אם זאת, שלח לי את הפל' בפרטי ויחזרו אליך לתמיכת חינם ביום ראשון בשעה שנוח לך.

לגבי הנתב הוא של בזק, אבל מסתבר שגם שם אין תמיכה. הייתי מחליף את הנתב באופן עצמאי אם הייתי בטוח שהבעיה נובעת ממנו, אני פשוט לא רוצה לרכוש נתב במאות שקלים רק כדי לגלות שהבעיה נשארה והיא נובעת ממקור אחר. לצערי בתמיכה הטכנית של שתי החברות היו אומנם אדיבים, אבל ללא רצון / יכולת לפתור את הבעיה - אולי נפלתי על יום עמוס. בכל אופן אני מעריך את הרצון שלך לעזור, אשלח לך את מספר הנייד בפרטי בדקות הקרובות.

להבא, תבקש שיחת ועידה בין הספק אינטרנט לבין הספק תשתית וככה לא יהיה טלפון שבור, שניהם ביחד יריצו אצלם את הבדיקות הרצויות וכל אחד יגיד מה המצב מבחינתו שיתנו לך תשובות שניהם בזמן אמת.

אבל אני לא מצליח להגיע לנושא הבדיקות בכלל, הם לא מוכנים לשמוע - אחד מאשים את השני או את הציוד שלי.

פורסם
יש עוד משתמשים עם בעיות זהות במודמים של edimax

יהודה

יהודה, לי יש Edimax BR6504 ובימים האחרונים היני סובל מניתוקים.

גם אני חשבתי לתומי שמדובר בתקלה בראוטר ואז התברר שאני טועה - הבעיות אצלי נגרמות כתוצאות מבעיות בספקית התוכן (012).

תבדוק שהבעיות הן לא מול ספק התשתית או התוכן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הציוד של אדימקס זול, זה הדבר היחיד החיובי שיש לי להגיד עליהם.

יש לי מוצרים של אדימקס שעושים את העבודה המינימלית שנדרשת מהם

היו לי מוצרים של אדימקס שהלכו לפח כי הם שבקו חיים אחרי שנתיים

אף אחד מהמוצרים של אדימקס שעברו אצלי (נתבים, סוויצים, נקודות גישה אלחוטיות, מתאמי רשת אלחוטית ועוד) לא היה מעבר למינימום שנדרש ממוצר.

כמו שאמרתי, לפחות הם יודעים את זה והמחירים של המוצרים נמוכים...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
יש לי נתב Edimax br 6215 srg

הנתב לא מהזולים. נקנה מכיון שיש לו שקעים מיוחדים והיצרן נחשב טוב.

אז זהו, שהיצרן לא ממש טוב מכיון שיש ניתוקים לרוב, בלי קשר להורדה מסיבית.

בתמיכה אדיבים אבל לא מסוגלים לפתור את הבעיה. החליפו לי לנתב חדש זהה, ולא עזר.

רוב הניתוקים הם רק אלחוטים, והחיבורים החוטים פועלים כרגיל. כשיש ניתוק אלחוטי, המחשב עדיין מוצא את הרשת האלחוטית אבל נתקע עם הודעה:

acquiring network address

יהודה

יכול להיות שיש ציוד אלחוטי אחר באיזור שמשבש את האות שלך(שכנים/כרטיס רשת דפוק ועוד).

לגבי התיעדוף,

עד שהחברות לא יציעו חבילה ללא תעדוף 100%(משמע, אני מוריד 24/7 ב-10mbit לחו"ל), יהיה המחיר אשר יהיה,

אף אחד מהן לא מעניינות.

השינוי היחידי בימים האלו שהמון אתרים עוברים ל-CDN(אלפי שרתים שמפוזרים בכל העולם, כאשר הלקוח מתחבר לשרת הכי קרוב לו), ואני מוריד מהר מאוד בזמן האחרון מ-RS, יש להם שלוחה בנטוויזן חיפה.

----

פורסם
יהודה, לי יש Edimax BR6504 ובימים האחרונים היני סובל מניתוקים.

גם אני חשבתי לתומי שמדובר בתקלה בראוטר ואז התברר שאני טועה - הבעיות אצלי נגרמות כתוצאות מבעיות בספקית התוכן (012).

תבדוק שהבעיות הן לא מול ספק התשתית או התוכן.

ההתנתקויות אצלי הם סיפור של יותר משנה. לרוב האינטרנט הקוי ממשיך לפעול כך שלא נראה לי שהספק 012 גורם לכך.

אף אחד מהמוצרים של אדימקס שעברו אצלי (נתבים, סוויצים, נקודות גישה אלחוטיות, מתאמי רשת אלחוטית ועוד) לא היה מעבר למינימום שנדרש ממוצר.

המינימום שנדרש הוא שהמוצר יפעל. אבל אצלי יש הפסקות, לפעמים כמה פעמים ביום.

יכול להיות שיש ציוד אלחוטי אחר באיזור שמשבש את האות שלך(שכנים/כרטיס רשת דפוק ועוד).

השינוי היחידי בימים האלו שהמון אתרים עוברים ל-CDN(אלפי שרתים שמפוזרים בכל העולם, כאשר הלקוח מתחבר לשרת הכי קרוב לו), ואני מוריד מהר מאוד בזמן האחרון מ-RS, יש להם שלוחה בנטוויזן חיפה.

ההתנתקויות קורות גם כשהמחשב הנייד נמצא חצי מטר מהנתב, כך שקשה להאמין ששידור ממקור רחוק יכול להפריע עד כדי כך.

מה זה RS שהזכרת?

יהודה

• תוכן חדש...